Şimdi Ara

iPhone 6'nın büküldüğüne inanlar. İçeri..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tabi bunları görünce, hele videoyu da izleyince insan sormadan edemiyor: “Yahu kardeşim, Apple bunları hiç test etmemiş mi? Nasıl olur bu? O kadar kolay mı bu telefonları bükmek, yamultmak?”

Bu konu medyada büyük yer bulup ortalığı karıştırınca elbette Apple da bir açıklama yaptı ve bazı basın muhabirlerini de özel test laboratuvarlarına davet etti.

Bu özel laboratuvarlarda iPhone’ların darbe, zorlama ve benzeri konularda nasıl test edildiklerini paylaştı. (video linkte)

iPhone 6 için pek çok test yapan Apple, iPhone 6’nın kendilerinin şimdiye kadar en çok test ettiği cihazolduğunu da paylaştı.

Apple bu lab gezisine ek olarak, ilk 1 haftada sadece 9 müşterinin “bükülme” problemiyle Apple Store’a başvurduğunu, eğer böyle bir sorun yaşayan kullanıcılar varsa Apple Store’lara başvurabileceklerini, tüm kullanıcılarına garanti kapsamında yardımcı olacaklarını da paylaştı.

PEKI IPHONE'UNUNUZ BUKULUR MU? APPLE'DAN YANIT

Apple açık bir şekilde şunu söylüyor: “Normal bir kullanımda telefonun deforme olma ihtimali oldukça düşük. Ancak eğer iPhone’unuzda bir sorun olursa lütfen Apple Store’a getirin.”

Apple’ın müşteri memnuniyeti konusunu ne kadar ciddiye aldığını Apple Store Türkiye açıldıktan sonra biz de daha detaylı olarak hissetmeye başladık. Ve hem kendi yurt dışındaki deneyimlerim, hem de buradaki Apple Store’daki iPhone değişimlerini gördükten sonra ben Apple’ın sorun yaşayan kullanıcılarına yardımcı olacağına, eğer cebinde zarar görmüş bir iPhone 6 ile birisi Apple Store’a giderse, Apple’ın o kullanıcıyı mağdur etmeyeceğine inanmak istiyorum. 

BASKI UYGULANSADA BÜKÜLMÜYOR.. VİDEO..

https://m.youtube.com/watch?v=mMJ4yZf8MoA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurcuHale -- 28 Eylül 2014; 18:46:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Adamlar zaten yamulanı değiştireceğini açıkladı millet hala laf yapıyo

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün bi video görmüştüm arabayla üstünden geçiyor bişey olmuyor. hatta twitter da gördüm sanırım yamulan iphone 6 plus ınız varsa arabayla düzeltin diye.

üstünden teker geçmesine rağmen yamulmuyor ve ekranı bile kırılmıyordu.

edit: hatta video da şu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi san_jose -- 28 Eylül 2014; 21:33:15 >
  • bende basta cekindim ama sonra aldim. nede olsa apple

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • carman kullanıcısına yanıt
    Bir firmaya çamur atmak sandıkları kadar kolay değil. Kaç kişi telefonlarını bükerek kullaniyor ? Ha olur boş bulunursun telefonu arka cebinde unutur üstüne oturursun eğilir. Bu boyutlarda hangi telefon olursa olsun zarar görür. Bunlar eksik bulsakta laf atsak çabasındalar. Allah akıl fìkir versin

• Telefonu insani şartlarda kullanınca yamulmaz. 2-3 yaratığın videosuyla iPhone'danmı soğuycaz.
  • Kendi kendine yamulan bir telefon daha icat edilmedi zaten. Telefonu bükerek yamultmayı ben olsaydım garanti kapsamına sokmazdım.bükme hemşerim, telefon onun adı, iletişim aracı...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Apple gerçekten ürünü sattıktan sonra desteğini bırakmıyor. Mesela abimin 4s telefonu vardı Vodafone'dan almıştı. Home tuşu bozuldu bir süre sonra. Vodafone faturasıyla birlikte verdi garantiye yollandı ve apple yeni telefon yollamıştı. Gerçekten hayret etmiştim ve o günden sonra bende Apple'den şaşmadım.
  • You're bending it wrong
  • tatliyasin kullanıcısına yanıt
    teknik olarak z ultra kullanıyorum ve aşıtı büyük araba kullanırken cebimde olursa bazen yamuluyor ancak abartı değil tabiki ama kılıfından çıkarıp masaya koyup düzeltiyorum :D ancak plus okadar büyük değil insanlar abartıyor
  • Hayır şunu anlamıyorum. Hangi insan 2650 lira verip telefonunu kendi eliyle bükmeye çalışır ya da özellikle 'bakalım ekranı kırılacak mı" diye elinden telefonu yere bırakır ?

• 3 gündür bu konu hakkında açılan 100. başlık falan

ve hepsine şunları kopyalayıp yapıştırmaktan bıkmayacağım büyük ihtimalle

http://www.washingtonpost.com/blogs/the-switch/wp/2014/09/25/no-you-probably-cant-bend-the-iphone-6-plus-unless-youre-a-bodybuilder/

http://www.theverge.com/2014/9/25/6845611/inside-apples-iphone-6-torture-building

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defected -- 28 Eylül 2014; 22:25:44 >

• 6 plus i bugun media market de hafif bastırarak bukmeye calistim. Telefon esniyor bukulmeye musait.bu arada bence 6 plus gercekten cok buyuk. 5.5 yerine 5.2 falan yapsalarmis super olacakmis

• carman kullanıcısına yanıt
    Ünlü forbes dergisinin web sitesinde İphone 6+ modelinin neden büküldüğüne dair bir makale yayınlamış; makalede; ifixit.com sitesinde yayınlanan iphone 6+ cihazların kasa içi fotoğraflarını; imgur.com a yükleyen ve yorum yapan bir imgur kullanıcısı durumu bilim çerçevesinde açıklamış açıklamanın özeti şu:

apple ses tuşlarının mekanizmasını kasaya monte etmek adına vida yerlerini mevcut olan yerlerden daha öne çekseydi, telefonun bükülme durumu söz konusu olmayacaktı...

Bu bir yorumdur; ben hem forbes'in makalesini hemde forbes dergisinin haber kaynaığı olan imgur.com daki ayrıntılı açıklamanın linkini buraya yüklüyorum.

http://www.forbes.com/sites/anthonykosner/2014/09/27/bendgate-unbent-apple-and-viral-iphone-6-plus-bender-are-both-right/
    http://imgur.com/gallery/FBegH

Ben bu yorum doğrudur; apple böyle bir hata yapmıştır fln demiorum ama sana şunu sormak istiorum.

Yamulan değişecek te yeni werdiği yamulmayacak mı? Eğer bir durum varsa bu kronik bir hatadır. Yani Z2 nin ilk parti üretimi, kasası açık, lensi kayıktı (özellikle asya pazarına sürdüğü ürünler) sonra düzeldi.

Ama apple bununla ilgili şimdilik 9 kişi kalmakla yetindi, halbuki tekrar test sürecine başladık araştırıyoruz demeleri daha mantıkllı olurdu.

Zira; eğer bnm bu paylaştığım haberin doğruluk payı varsa bu şu demek,Tekknik bir hata var, Her İphone 6+ bu hatadan biraz bükülecek, bende büküldükçe apple bana yanisini mi werecek?

Hadi diyelim apple vermeye hazır, bu iş bir süre sonra 3-5 yaş grubu çocukların ANNNEEEEEE oyuncağım kırıldı die bağırmasının ardından eline yeni bisey tutuşturmaya benzer.

Valla hocam o iş yorar adamı...

ek olarak bizdeki forumlarda apple fanboyları ile android marka cihazların fanboyları birbirini yerken, adamlar bunun üzerine kafa patlatıp, düşünüp kendince bir durum tespiti yapıp bir de üstüne hala yamulanı deiştircek die savunan var ya o büyük bir trajedi işte

• winwin35 kullanıcısına yanıt
    savunma olarak bakma ama bu hangi firma olursa olsun sadece ilk hafta 10 milyon cihaz sattı ve sonradan bizim ülkemizde dahil birçok cihaz sattı bu satılan cihazlardan 5 milyonu plus olsa ve bütün plus cihazları toplayıp gerimi çekecekler yeniden kasa tasarlayıp foxconda üretip(yada neredeyse artık ) insanları aylarca bekletip dağıtım mı yapacaklar bunu apple değil kimse yapmaz onu bir geçmek gerek bence

yamulma olayı benim z ultradada dahil olmak üzere plustada ses tuşlarının oradan oluyor bunun nedeni yazıdaki gibimi bilmiyorum ama bence ses tuşlarının normalden daha fazla ince bir yapıda olması z ultrada aynı yerden bükülüyor peki bu apple ı haklı çıkarırmı tabiki hayır ancak biryandanda appleın yaptığı testlerin videosu var oradada adamların belirli basınçta yaptığı testlerde telefonun sağlam olduğu gözüküyor testin ne kadar bir basınç içerdiği tartışılır tabiki herşeyi bir kenara bırakınca adamlar diğer firmalar gibi ürünü sattık gerisini müşteri düşündün mantığında takılmadan değişim yaparım diyor sonuçta note 2 kullandım 1 ayda çerçeve soyuldu ama beni ipleyen olmadı gibi

apple bu sorunu 6s serisinde çözecek bunuda herkes biliyor ama yalandan yamuluyor diye kıvranıyor yani telefon yamuluyorsa almazsın bunu heryerde yazıp b.k atmanın bir anlamı yok bence ha şuda var sen hangi telefonunu videolardaki gibi iki elinle bükmeyi denedin hangi telefına bunu yaptın genelde hep telefonlarımıza gözümüz gibi bakarız kılıf alırız vs bunada aynı özeni verirsen bunada birşey olmaz sonuçta sakızdan yapılmış cihazlar değil bunlar bir adam telefonu eliyle büktü millet ayaklandı

telefonu alınca yamulmasını istemiyorsan bumper case alırsın ve sadece metal çerçeve takarak kullanırsın düzgün bir ürün alırsan bu yamulmayı engeller ha ben kılıfla kullanmam dersen yapacak birşey yok dikkatli kullanacaksın ki bence bunun için extra bir çaba sarfetmek zorunda değilsin

birbaşka olayda diğer bütün firmaların ürünlerinde tonla sorunlar oluyor ancak nedense herkes appleda bir sorun çıkmasını bekliyor

ayrıca benim düşündüğüm bir konuda zamanında yamulan iphone 5lerle alakalı zamanında onlarında yamuduğuna dair birçok dedikodu vardı internette fotolar vs ancak yakınımda okadar 5 ve 5s kulalanan var sadece birinde gördüm yamulma olayını oda zaten telefonun ahı gitmiş vahı kalmıştı hertarafı ezik içinde düşmektek ölmüş ekranı kırık bir telefondu ancak elinize aldığınızda anlayamazdınız yamukluğu düz bir yüzeyde ayağı yamuk masa gibi sallanıyordu sadece

yakınınızdan biri telefonu yamulurda gerçekten günlük yaşamda cebinde oluyorsa bu olay tabikide olay saçma ancak ben bir telefonun okadar kolay yamulacağına inanmıyorum genede alıp almamak insanların elinde kimse sen iphone 6+ alacaksın demiyor sana sen tercih ediyorsun 6 alırsın olmadı yada başka markaya yönelirsin sonuçta şuan yamuluyorsa senin yada bir başkasının yapabileceği hiçbirşey yok

ancak adamlar en azından kendilerinde bir hata olmadığını söyleselerde böyle birşey başına gelirse ben burdayım bana getir diyor değişim yapıcam diyor beklemeyeceksin başka firma olsa servise verirsin 1 ay sonra sana aynı cihazı aynı şekilde yollar bu senin hatan telefonu düzgün kullanaydın der sana kendi hataları olmasına rağmen birde bu açıdan değerlendirmek gerek bence olayları hayat sadece yapılan şeylere yorum yada eleştiri yapmak değildir

• Yahu telefonu adam gibi kullandıktan sonra neden yamulsun, beyin yoksulu gibi telefonu ellen bükersen demiride büker insan mantığa bak oki çok titizsin alıcaksın bir kılıf cüzdan oldu bitti töbe yarabbim ya + sözüm meclis dışı..
  • Şuan G2 kullanıyorum bırakın bükmeyi bazen elime alıp kullanmaya bile korkuyorum. Sonuçta bunlar hassas cihazlar tutup iki elinle bükersen ortadan ikiye ayrılır. Bazen yakın arkadaşlarımın cihaz kullanım şekline bakıyorum bu cihazlar nasıl dayanıyor diyorum. Velhasıl kullanıcı biraz bilinçli kullanırsa böyle bir durum olacağına inanmıyorum.

• Yazında hangi telefonu alıp elinde bükmeyi deneyip te bükülme testi yaptın demişsin, ve herkes cihaza gözü gibi bakar demişsin.

O video da ben hulk muyum diyen şapşalın yaptığı alıpta cihazı bükmek fikri nerden çıktı yani çıkış noktası ne?

Günlük hayatta normal bir kot (yani kıça yapışan dar kesimden değil) cep hacmi belli ztn yani telefonun baş aşaığı soktığunda cebine, cebin bitiş kısmındaki o kalın yer, cihzın tamda tuş ların olduğu yerde duruyor.

Yolda yürüosun biri bilader bağcığın çözlmüş dedi, yada taşıdığın bir şeyi düşürdün, gayri ihtiyari ve içgüdüsel olarak eğilerek, çömelerek yada afedersin ama domalarak alırsın o şeyi ve düşünmezsin orda 6+ cepte dikkatli eğileyim, yada dur cebimden çıkarayım die. anlık gelişmiştir olay işte o noktada eğer bir cihaz bükülüyorsa sen bunu fark ettiysen, bi dürtü olur içinde yaw bu cihaz bu kadar çabuk bükülüyor mu die şöyle hafiften bidenersin.

İşte sen elinde ki cihaza zaten 3000 tl vermişsin kıyamıosun öyle hemen bükmeye adam da bu cihaz ön kot cebindeyken eğilme vakasından bükülmüş bakalım elle de bükülüo mu die,

ve senin makarna pişirirken, 1 kg paketteki tüm makarnaları kırmak için uyguladığın kuvvetle cihaz pert oluo.

bunu bu açıdan düşünmek gerek.

2) apple ilk defa büyük ebat cihaza girdi. Girmesi iyi oldu bence de ama madem buna hazırlandı ve madem apple hep en stabil en hızlı en iyi olmakla övündü ve sen bükülen her android cihaza 'çöp' dedin işte apple bunu düşünerek bu olaya sağlam hazırlancaktı. YaDA 4,7 DE kalcaktı. Bakın cihazın büyümesine ben karşı değilim.

işin özeti eğer makaleyi okuduysan en azından objektif bir tez atılmış ortaya, 2. vidayı 3-5 mm yukarı tuttursan belki yaşanmazdı demiş. İşte sorun şu fizik çerçevesinde tezin bvir doğruluğu var ise senin dediğin herkes apple da sorun çıkmasını bekliyor sorunuın cevabı şu; sen elindeki iphone ile milletin cihazı çöp, vs biset dersen, karşındakine misilleme payı vermeden çalışmaya devam etmelisin ki malzeme çıkmasın (sözüm fanboya değil apple ın samsung la dalga geçmesidir)

Ayrıca eğer madem apple bunun değişimini ücretsiz hemen yapıo gidelim zorluya alalım 6+ ı bükelim ve videodaki gibi de deil; koyayım kot cebine eğileyim eğer bükülüyorsa ben almayayım oda benden talepte bulunmasın. varsa yüreği yapsın zira bu iddayi ancak bu durumla yüzleşerek ve o anki sonuca göre müşterinin memnuniyetini göz ederek aşabilirler.

Ama sorun şu; bu herhangi bir üretim partisinde nadiren karşılaşılan bir durum değil, makalede yazdığı gibi vidanın skıştırılma yeri; cihazın önden aldığı olası günlük baskıda (az önce verdiğim kot pantolonla ayakkabı bağlama) fizik olarak yanlış bir noktadan baskıya maruz kalması sonucu bükme yapıor, eğer a noktası yerine kırmızı ile işartetlenen B noktasına çekilse o baskı yanlış olmak yerine doğru orantı yapıp baskıyı da emip sağlamlaştırmayı bile artırabilir di

APPLE bu mm lik hatayı nası yaptı? ve bu fiziksel hesaplama bir partideki 8-9 cihazda değil tamamında oldu yani hepsinde potansiyel bükülme var; YANİ yamulduğunda değişim aldığım cihazda da aynısı olacak.

ama apple lütfen bana yere bisey düşürdüğünde cebinde bnm 6+ ım warsa domalmadan al, cebinden çıkar oyle domal gibi akıl wermeye kalkmasın zira ben ztn ona 3000 tl domalıyorum oda cihazı sağlam yapsın bi zahmet :)

• winwin35 kullanıcısına yanıt
    belirlii konularda haklısın tabiki 3000 tl vereceğin bir cihazı tarihi esere vereceğin önemle kullanacak halin yok ancak yapılacak birşey de seninde bildiğin gibi hatta dediğin gibi parti hatası değil ve 6s ten önce düzeltilecek bir olay değil ya plus almayacaksın madem yamulma durumu var 6 alacaksın yada samsung htc ye yöneleceksin demek istediğim kendini yırtsanda onem8 yamulmuyo desende birşey değişmiyo sıkıntı varsa almazsın bukadar basittir kimse zorunlu kılmıyor almaya

aslında insanlar tavır olarak almasa apple bunu düzeltme üzerine gidebilir ama adam b.k üzerine logo koysa onu bile bir lansmanda satılacak duruma getirir bunu ikimizde biliyoruz sana yazdıktan sonra mobilite programını izledim ve yamulma davasına başvuran kişi sayısı 9 muş bakalım bu nekadarlık bir sürede artacak gerçekten bu sorun denildiği kadar aşırımı oluyor göreceğiz biz burada nekadar baltalasakta savunsakta değişen bir olay olmayacak

ancak birde bu videoyu izlemeni tavsiye ederim ses yerinin oradan olmasada ortadanda ikiye ayırabilirsin güce bakar demekki appleın hatası olsada olmasada bir telefon bölünebilir apple vida yerini ayarlada ayarlamasada karalama olarak bu telefon elle bükülebiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carman -- 29 Eylül 2014; 2:28:00 >

• 12 tane 6 plus'ı üst üste birer santim aralıklarla dizip bir vuruşta kıran kareteci videosu ne zaman çıkar diye merakla bekliyorum. :))
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.