Bildirim
iphone 5c nin 5s den ne eksiği var?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
5c 5 ile aynı teknik özelliklere sahiptir farkı kasasıdır ama olay 5s e gelince arada çok fark var. 5c nin işlemcisi a6 işlemci ama 5s in a7 hemde 64bit mimariye sahip 5s te touch id yani parmak izi okuyucu var. Normalde telefonlarda bir tane beyaz ışıklı flaş bulunurken 5s te iki adet flaş bulunmakta üstteki beyaz yani soğuk ışık verirken alttaki sıcak ışık verip fotoğrafı canlı göstermekte aynı zamanda 5s te ikinci bir hareket işlemcisi olan m7 var son olarakta 5s in kamerasında donanımsal bir özellik olan slow motion yani ağır çekim mevcut umarım yardımcı olmuştur kolay gelsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence fiyat/ performans olarak 5c daha iyi gibi. -
5c kullanıcısıyım ilk 5s alacağım diye gittim mağazaya orda 5cyi görünce vuruldum resmen :D -
quote:
Orijinalden alıntı: W.A.S.P
5c kullanıcısıyım ilk 5s alacağım diye gittim mağazaya orda 5cyi görünce vuruldum resmen :D
Param ona yetti demiyorsun da -
5c ile 5s arasında ciddi fark var sadece 64 bit demek bile noktayı koyar hocam bu dediğimi 64 bit e özel uygulamalar çıkınca çok rahat anlayacaksınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pop33 -- 4 Ağustos 2014; 20:18:35 > -
5s in kamerasın da bir iki özellik, işlemcisi daha iyi ve 1 sene daha fazla güncelleme alır. -
kasa kalitesi parmak izi okuyucusu ve 64 bit işlemci bence farka değer.
quote:
Orijinalden alıntı: dörtçeker
quote:
5c kullanıcısıyım ilk 5s alacağım diye gittim mağazaya orda 5cyi görünce vuruldum resmen :D
Param ona yetti demiyorsun da
appstore da biri 1850 biri 2150 neyin kafasııı
beyin bedava -
64bit in şu an ve önümüzdeki yıl bir esprisi olmayacaktır
Uygulamaları birkaç salise daha hızlı açmak için de 5s alınmaz
5c nin en az üç yıl açamayacağı oyun program yok
5s in al beni dedirten en güzel yanları parmak izi okuyucu ve slow montion dur
64 bit uygulamalar yaygınlaşıncaya kadar zaten 6s çıkar bizde 6 alırız büyük ekranda 64bit uyumlu oyun ve uygulamaları kullanırız
tabiki 5s -
quote:
Orijinalden alıntı: Acoskunoglu
5c 5 ile aynı teknik özelliklere sahiptir farkı kasasıdır ama olay 5s e gelince arada çok fark var. 5c nin işlemcisi a6 işlemci ama 5s in a7 hemde 64bit mimariye sahip 5s te touch id yani parmak izi okuyucu var. Normalde telefonlarda bir tane beyaz ışıklı flaş bulunurken 5s te iki adet flaş bulunmakta üstteki beyaz yani soğuk ışık verirken alttaki sıcak ışık verip fotoğrafı canlı göstermekte aynı zamanda 5s te ikinci bir hareket işlemcisi olan m7 var son olarakta 5s in kamerasında donanımsal bir özellik olan slow motion yani ağır çekim mevcut umarım yardımcı olmuştur kolay gelsin
hocam cevaplar için teşekkürler anladığım kadarıyla fark kamera ve işlemcide..sizce bu çok büyük bir fark doğurur mu? bir de ben işlemcideki farkı anlamadım; bu sitede kıyaslayınca aynı gibi duruyor:http://kiyas.la/tr/cep-telefonu/karsilastir/Apple-iPhone-5s-vs-Apple-iPhone-5c
bir de bit olayı çok fark doğurur mu onu merak ediyorum..
-
quote:
Orijinalden alıntı: alibro47
quote:
hocam cevaplar için teşekkürler anladığım kadarıyla fark kamera ve işlemcide..sizce bu çok büyük bir fark doğurur mu? bir de ben işlemcideki farkı anlamadım; bu sitede kıyaslayınca aynı gibi duruyor:http://kiyas.la/tr/cep-telefonu/karsilastir/Apple-iPhone-5s-vs-Apple-iPhone-5c
Tavsiyem apple cihazlarını kağıt üstündeki verilere bakarak karşılaştırmayın,konuya gelirsek;
64 bit olayının bu sene pek ekmeği yenemedi,sebebi uygulama geliştiricilerin daha tam ayak uyduramaması ama 64 bit destekli oyunlar olsun uygulamalar olsun bariz daha hızlı,oyunlar daha akıcı vs. bunun yanında ios 8 ile birlikte 64 bit için özel olarak bazı geliştirmeler yapıldı,mesela metal dedikleri bir olay var,opengl'den daha çok donanıma erişmelerine imkan sağlayan bir olay,geliştiriciler için büyük bir nimethttp://www.youtube.com/watch?v=Nx_GAMtFB1w demolarına bakabilirsiniz bu özellikler zaten 64 bit olan a7 için var,vede çıkacak olan yeni iphone içinde olacak,şuan atıyorum 5c alıpta bir sıkıntı büyük bir ihtimal çekmezsiniz,yada yavaşlık vs. ama yeni ios 8 ile birlikte biraz değişecek bir durum bu yeni oyunlar yeni uygulamalar 64 bit desteği dahada artacak vs. ya iphone 6 bekleyin ona göre kararınızı verip 5c alın yada 5s alın rahat edin,kafanızda acaba 5s'mi alsaydım diye bir soru olmasın.
-
Kasa kalitesi.
quote:
Orijinalden alıntı: alibro47
quote:
64 bit olması oyunlarda fark yaratır 5c ile 5s arasında işlemci ve grafik performansı puanları 2 kattır yani 5c 700 puan alırsa 5s 1400 alır kamerasıda geliştirilmiştir bence almışken 5s almanız mantıklı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
5C'ye fakir telefonu de de tam olsun. O kafalarınızın içini ayrıntılı olarak ele almak lazım insanlık gelişimini neler engelliyor diye.
quote:
Orijinalden alıntı: iPhone 6
quote:
quote:
5C'ye fakir telefonu de de tam olsun. O kafalarınızın içini ayrıntılı olarak ele almak lazım insanlık gelişimini neler engelliyor diye.
çamur ata ata bitiremediler 5cyi. :D Halbuki o arkadaşın kendisi alamıyordur ondan laf ediyordur. Hatta ben ona tam yerinde bir kavram kullandım ama hemen şikayet emişCeza yedim o yüzden tekrar söylemek istemiyorum..
-
quote:
quote:
olabilir arkadaşım sanane ki sana mı dert -
http://www.apple.com/tr/iphone/compare/
Bu linkte detaylı bilgiler yazıyor arkadaşım. -
en büyük fark benim için touch id kesinlikle
heleki jailbreakli ise ve bioprotect tweak i varsa inanılmaz kullanışlı oluyor
Benzer içerikler
- apple adaptör orjinallik sorgulama
- iphone arayan numara yok bulma
- iphone 13 mü 15 mi
- whatsapp ilk mesaja gitme
- whatsapp bildirim sesi değiştirme
- iphone uygulama gizleme
- teşhir telefon ne demek
- iphone 16 pro max ağırlık
- uygulama indirmeden karekod okutma
- telefonla konuşurken gelen aramayı görme
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X