Şimdi Ara

Iphone 5 ve S4 karşılaştırmam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

galaxy s4 ile bu telefon arasında kalanlar için iki telefonu da kullanan biri olarak aşağıdaki detaylı karşılaştırmamı okumalarını tavsiye ederim. burada daha iyi olana 10 puan referans verilmiş diğeri bu 10 puan üzerinden değerlendirilmiştir.

1- ınternette surf
    galaxy s4 geniş ekranı ve browser'ı sayesinde internette gezinti anlamında çok daha önde. kendi varsayılan browser'ı gerçekten müthiş. safari ise malesef android marketteki diğer browserların bile çok gerisinde. ıos 7 ile bu durum düzelecek. şu an için ınternette surf için s4'e "10 puan" verirsek iphone5'e "7 puan" verilebilir

2- sosyal ağlar
    ıos üzerinde twitter,facebook ve vine , android tarafında ise fourquare uygulaması daha iyi. ama genel olarak ıos bu konuda daha önde. android'de de durum kötü değil. iphone5'e "10 puan" verirsek s4 "7 puan" alır.

3-müzik dinlemek
    ses kalitesi olarak bir çok kişi apple'ın geçmişten gelen ıpod deneyiminden ötürü daha önde olduğunu düşünse de s4'te wolfson çipi kullanılıyor ve bu çip gerçekten çok kaliteli ses veriyor. sadece s4 değil s3 ve s 'de kullanılan bu çipi zaten bilen biliyor.(aynı kulaklık ile dinlendiğini varsaydım ). bunun dışında s4 ile flac ve mp3 gibi formatlar kolaylıkla telefona birden çok yolla atılabiliyor. müzik için samsung'a "10 puan" verirsek iphone5 ise "6 puan" alır. ek not: lisanslı müzik dinelenecekse kesinlikle iphone 5 seçilmeli. ıtunes türkiye desteği ile oldukça öne çıkıyor.

4-fotoğraf ve video çekmek ,düzenlemek ve paylaşmak
    iphone5'in kamerası oldukça iyi olsa da s4'ün kamerasında bir çok kişinin beğeneceki onlarca özellik var. genelde dandik incelemelerde "çöp" olarak nitelendirilen bu 15-20 özellikten herkesin kendi zevkine göre beğendiği 3-4 özellik çıkıyor. mesela tek başına seyahat edenler için ön+arka kamera beraber resim çekme özelliği kullanılarak resimin içine kendini de katabiliyorsun. resim düzenleme uygulamalarında ise google, sahibi olduğu picasa'dan ve snapseed'ten knowhow'ını kullanalarak,android apisini baya geliştirdi ve yeni resim düzenleme uygulamaları ile ıos'un önüne geçti. paylaşım kısmına gelecek olursak yine androidde işletim sistemine gömülü paylaşma modeli ile uygulamalar arasında resim paylaşımı daha kolay. örneğin snapseed'de düzenlediğiniz resmi,picsarta orada düzenleyip sonra da intagrama yollayabiliyorsunuz.video düzenleme uygulamalarında ise iphone5 daha önde bulunuyor. resim+video için samsung'a "10 puan" verirsek iphone5 ise "6 puan" alır.

5-spesifik uygulama kullanımı
    dağcılık olsun,dj'lik olsun ıos işletim sisteminde binbir türlü "kaliteli" uygulama var. yani özellikle bir işte uzmanlaşmışsanız, o konu ile ilgili kaliteli uygulama bulma şansınız ıos'ta çok daha yüksek. bu da otomatikmen iphone5'i öne çıkaran en önemli özelliklerden biri. özellikle bu maddeyi önemseyen birisinin iphone alması neredeyse şart. bu konuda iphone5 "10 puan" ise galaxy s4 "5 puan" alır

6-excel,pdf açıp okumak düzenlemek ve mail alışverişi yapmak
    mail'den başlayacak olursak samsung'un klavyesi ile çok daha hızlı mail yazılıyor. nedeni genişlikten ötürü tuşlar daha ayrık. ayrıca klavyedeki kelime tahmini "türkçe"'yi de içerecek şekilde çok iyi çalışıyor. sesli yazma özelliği de "türkçe" olarak kullanılabilecek kadar iyi çalışıyor. bunun dışında en önemli etmenlerden birisi nümerik alanlar bir satır olarak s4 klavyesi üzerinde yer alıyor. böylece rakam yazarken basık tutmak ya da görünüm değiştirmek gerekmiyor. excel,pdf'i görüntülemede ve giriş yapmada ise iki telefonu eşit görüyorum. galaxy s4 "10 puan" alırsa iphone 5 "8 puan" alır.

7-oyun oynamak
    aslında galaxy s4'te iphone 5'teki gpu'nun bir üst versiyonu kullanılsa da oyun deneyimi olarak iphone 5 daha önde. bunun nedeni genel kanının aksine oyunların iphone 5'e göre optimize edilmesi değil, iphone 5'teki düşük ekran çözünürlüğüne bu gpu yeter iken , s4'teki çözünürlüğe gpu'nun üst versiyonun zor yetmesi. bu demek değil ki s4'te oyun oynanmıyor. oyunların hemen hemen hepsi akıcı şekilde oynanıyor fakat bu oyunların bir kısmı iphone 5'te daha akıcı. bunun dışında oyun kalitesi olarak da ıos işletim sistemi android'in önünde. android'in avantajı da emülatörler ile bir çok oyun oynanabiliyor. iphone5 "10 puan" ise s4 "8 puan"

8-kullanım rahatlığı
    iphone5 alüminyum kasası ve ince olması nedeni ile daha soğuk bir hisse neden olurken, samsung plastik kasası ile yarı yolda kalıyor. iphone5 "10 puan" alırken s4 "6 puan".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gendrya -- 28 Ağustos 2013; 9:29:11 >

• Bu konuyu android telefonları bölümüne de açmalısın bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ejder-

Bu konuyu android telefonları bölümüne de açmalısın bence.

hocam haklısınız yerini pek ayarlayamadık, o işi adminlere bırakıyorum
  • S4 rom yaptinmi s3 kullaniyorum oyunlar kasma donma yok

• quote:

Orijinalden alıntı: RiXoN

S4 rom yaptinmi s3 kullaniyorum oyunlar kasma donma yok

genel olarak bahsettim hocam ama yine de biraz kasma vardı dediğim gibi

sorularınız varsa alayım
  • Ben şarj konusunu merak ediyorum 5 in şarj durumunu biliyorum peki s4 cepesinde nasıl ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cedric...

Ben şarj konusunu merak ediyorum 5 in şarj durumunu biliyorum peki s4 cepesinde nasıl ?

Hocam telefonu kullandığım günlerde 8 saat şarjda bırakıyordum, ilk aldığınızda hiç kullanmasanız dahi 1 gün gitmiyordu. Ancak 1 - 1,5 hafta sonra batarya oturuyor. Çıkardığımda sadece telefon görüşmesi yapmak için kullandığım zaman 2.5 ila 4 gün gidiyordu ama bilgisayar gibi kullanırsanız fazla gitmez ki bir laptop'un şarjı okadar gitmiyor.

İnternette gezinti yaparsanız her telefon gibi S4'ün de şarjı çok çabuk bitiyor.

Sadece görüşme yapmak için kullanırsanız telefonun olduğu yerde şarjı hiç azalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gendrya -- 28 Ağustos 2013; 8:59:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Galaxy Tab ve Note Farkı
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bi once rom yap oyle yazin

• quote:

Bi once rom yap oyle yazin

denedikten sonra editleyeceğim
  • Omega rom dene cok basarli bi romdur

• quote:

Omega rom dene cok basarli bi romdur

aklımda bulunsun
  • neymiş bu rom mom

• Guzel bi karsilastirma olmus

• quote:

Orijinalden alıntı: ERTANE78

Guzel bi karsilastirma olmus

teşekkür ederim, yalnız karşılaştırma bana ait değil. ancak her iki telefonu da kullandım, sorularınız varsa alayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gendrya -- 28 Ağustos 2013; 9:28:31 >
  • Yazilanlar eksi sozlukten alinmis https://eksisozluk.com/entry/36298416

Belki sozlukteki arkadasta bu arkadas olabilir bilemem orasini

Ama iPhone 5 ve s4 cikali ne kadar oldu aradaki farklari bilen biliyor bence. Artik bu konular forumda sıkmaya basladi. Zaten daha once karsilastirilmasi yapildi kac kere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxCavalera -- 28 Ağustos 2013; 9:30:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaxCavalera

....

Ama iPhone 5 ve s4 cikali ne kadar oldu aradaki farklari bilen biliyor bence. Artik bu konular forumda sıkmaya basladi. Zaten daha once karsilastirilmasi yapildi kac kere.

+1905
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaxCavalera

Yazilanlar eksi sozlukten alinmis https://eksisozluk.com/entry/36298416

Belki sozlukteki arkadasta bu arkadas olabilir bilemem orasini

uyarı için teşekkürler bana da mert arkadaşım yollamıştı kendisi yazdım diye tanıtmıştı ben de sorgulatmadan paylaştım, mesaj editlendi.

bu arada iki telefonu da kullandım, sorunuz varsa alayım

• Hersey tamamda sosyal aglarda facebook twitter nasil ios de daha iyi oluyor ? Kullanmasak yutturacaksiniz.

iPhone kullanirken facebook ve twitter berbat calisiyordu.twitterin acilma suresi uzundu facebook kasiyordu donuyordu.

Androide gectim dunya varmis dedim. Sosyal ag uygulamalari androidde mukemmel calisiyor.

En azindan ne olursa olsun iphonedaki bildirim sorunu yok en azindan.

Bizde iphone kullandik halada kullaniyoruz birbirimizi kandirmayalim simdi burda

• quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Hersey tamamda sosyal aglarda facebook twitter nasil ios de daha iyi oluyor ? Kullanmasak yutturacaksiniz.

iPhone kullanirken facebook ve twitter berbat calisiyordu.twitterin acilma suresi uzundu facebook kasiyordu donuyordu.

Androide gectim dunya varmis dedim. Sosyal ag uygulamalari androidde mukemmel calisiyor.

Bizde iphone kullandik halada kullaniyoruz birbirimizi kandirmayalim simdi burda

Bir an iOS'tan mı bahsediyorsun diye düşündüm iki dakika kadar. Ben çok sık sosyal ağları kullanan biriyim ve bu söylediklerini iPhone 3GS'den tut 4-4S ve şuan kullandığım 5'te görmedim ancak kısa süreliğine kullandığım S3 beni kanser etmeye yetti.Bilmiyorum ama telefonların donanımları ne kadar iyi olursa olsun android stabil çalışmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Hersey tamamda sosyal aglarda facebook twitter nasil ios de daha iyi oluyor ? Kullanmasak yutturacaksiniz.

facebook
    tiwitter

kullanıyorum hem androidde hem iosda 6.0.1 versiyonundayım ve bildirimler vs. herşey düzgün çalışıyor. Androidden görünüm ve kullanım bakımndan daha kaliteli..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.