Şimdi Ara

iPhone 5 Unlock mevzusu. (AT&T, Verizon, Factory Unlocked) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
953
Cevap
20
Favori
99.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar, özellikle de TorwaK arkadaşım, iphone 5 hem GSM hem CDMA destekliyor. eskisi gibi sadece CDMA ile çalışacak GSM çalışmayacak diye birşey yok. en azından ben bu şekilde anlıyorum yazılanlardan. Verizon model LTE de desteklediği bant sayısı fazla. GSM üzerinden tüm bantları da destekliyor.
    TGOD arkadaşımız da yazmış zaten bantları. Verizon Türkiye'de de çok rahat çalışır, çalışıyor da. Çünkü olması gereken tüm bantlar var. üstüne CDMA bantları var. hatta fazladan LTE ler var.

Youtu'ba arama kısmına Verizon unlocked AT&T yaz. çıkan videolar, hani ilerde LTE gelirse Türkiye'ye ne olacağı ile alakalı. Verizon CDMA olduğu için AT&T hat takıldığında çalışmaması ya da yavaş olması gerekiyor ya mantıken, ama öyle olmuyor, 4G yazısı da çıkıyor ve çok yüksek indirme hızlarına ulaşabiliyor telefon. zaten ABD'de Verizon'un sim kilitsiz olarak satılması ve AT&T hattıda çalıştırması üzerine forumlarda konular açılmaya başladı.

Arkadaşım NewYork'ta. bu hafta verizon almasını isteyeceğim. eğer bulabilirse, bayramda telefon elimde olur inş. Avea hattımı takıp kullanınca (tabi alabilirse) burada durumu anlatırım bende.

Edit: aşağıdaki adres Türkiye deki apple sitesinden. iphone 5 in özellikleri. desteklenen hatlarda, TGOD arkadaşımızın yazdıkları aynen yazıyor.
    http://www.apple.com/tr/iphone/iphone-5/specs.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torrentialrun -- 15 Ekim 2012; 9:26:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: torrentialrun

arkadaşlar, özellikle de TorwaK arkadaşım, iphone 5 hem GSM hem CDMA destekliyor. eskisi gibi sadece CDMA ile çalışacak GSM çalışmayacak diye birşey yok. en azından ben bu şekilde anlıyorum yazılanlardan. Verizon model LTE de desteklediği bant sayısı fazla. GSM üzerinden tüm bantları da destekliyor.
    TGOD arkadaşımız da yazmış zaten bantları. Verizon Türkiye'de de çok rahat çalışır, çalışıyor da. Çünkü olması gereken tüm bantlar var. üstüne CDMA bantları var. hatta fazladan LTE ler var.

Youtu'ba arama kısmına Verizon unlocked AT&T yaz. çıkan videolar, hani ilerde LTE gelirse Türkiye'ye ne olacağı ile alakalı. Verizon CDMA olduğu için AT&T hat takıldığında çalışmaması ya da yavaş olması gerekiyor ya mantıken, ama öyle olmuyor, 4G yazısı da çıkıyor ve çok yüksek indirme hızlarına ulaşabiliyor telefon. zaten ABD'de Verizon'un sim kilitsiz olarak satılması ve AT&T hattıda çalıştırması üzerine forumlarda konular açılmaya başladı.

Arkadaşım NewYork'ta. bu hafta verizon almasını isteyeceğim. eğer bulabilirse, bayramda telefon elimde olur inş. Avea hattımı takıp kullanınca (tabi alabilirse) burada durumu anlatırım bende.

Edit: aşağıdaki adres Türkiye deki apple sitesinden. iphone 5 in özellikleri. desteklenen hatlarda, TGOD arkadaşımızın yazdıkları aynen yazıyor.

dostum benim arkadaşımda amerikada yalnız apple storedan alamıyor. ya stoklarda yok ya da hatsız satmak istemiyorlar. nasıl aldırmayı planlıyorsun ? online mağazalarda en az 2 hafta kargo veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsoul

dostum benim arkadaşımda amerikada yalnız apple storedan alamıyor. ya stoklarda yok ya da hatsız satmak istemiyorlar. nasıl aldırmayı planlıyorsun ? online mağazalarda en az 2 hafta kargo veriyor.

Direk apple store a gidecekti. eğer bulabilirse alacak zaten. bulamazsa yapacak birşey yok .
    gelecek ay ingiltereye giden birileri olacak. ondan isterim belki ama bu seferde pasaport sorunu olacak. ben de yurt dışındayım şu anda. kendi pasaportuma kaydettirecektim.
    Pasaport kaydında Türkidey vergiyi öderken telefonun illa yanımızda mı olması gerekiyor? imei numarası ile ödeme yapamıyormuyuz? ben daha önceden bi telefonu direk imei numarası ile pasaport kaydı yaptırmıştım ama o zaman vergi yoktu.

• hızlı ve çabuk bir soru soracağım. cumartesi günü japonya'ya gidiyorum, tahmini olarak iphone 5 fiyatı ve bu unlock mevzusu konusunda son durum nedir?
    3 sayfalık yazıları okudum. ne yalan söyliyim, kafam karıştı..
    son durum nedir? japonya konusunda tecrübesi olan var mıdır? ön sipariş başvuru formu tarzı bişiler var mı? normalde almaya niyetim yoktu, 4s'ten memnunum ama hazır gitmişken alıyım diyorum..
    bilgilendirirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caerium
    New York'da hic bir yerde kontratsiz bulamiyoruz, onerisi olan var mi arkadaslar?

Hocam bir gelişme var mı sizde?

Yakın zamanda hem NY, hem Miami'ye gidecek iki arkadaşım var.
    NY Apple Store'da kontratsız yok mu diyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

quote:

Orijinalden alıntı: caerium
    New York'da hic bir yerde kontratsiz bulamiyoruz, onerisi olan var mi arkadaslar?

Hocam bir gelişme var mı sizde?

Yakın zamanda hem NY, hem Miami'ye gidecek iki arkadaşım var.
    NY Apple Store'da kontratsız yok mu diyorsunuz?

aynen stok bilgisi olan varsa banada lazım
  • Arkadaşlar, şu an washington georgetown apple store'un onünde 1 saattir beklemekteyim. Biraz önce yetkili kişi elinde 4 adet stok olduğunu iletti ve operatöe ve sıraya göre bekleyenlere fişleri dağıttı. Ben 16 gb verizon yazan fişi aldım. Yaklaşık 50 dk sonra mağaza açılacak. Gelişmeleri buraya yazarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vanity Fair

quote:

Orijinalden alıntı: TGOD

quote:

Orijinalden alıntı: TorwaK

quote:

Orijinalden alıntı: TGOD

quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Hocam applein resmi sitesinde bile yaziyor. Urunun kutu arkasinda da. İki cihaz da gsm ve lte yi destekliyor fakat verizon olan farkli bandlardaki lte yi destekliyor. Turkiye'ye LTE gelirse sanirim verizonun kullandigi bandi kullanacak ve verizon telefonlar destekleyecek. En azindan oyle diyorlar. 3 yildan fazla kullanirim telefonu diyorsaniz Verizon alabilirsiniz.

teşekkürler o halde verizondan alacağız :)

Bunları yazarken hakikaten bilgisizce ortada fikir beyan edildiğine şahit oluyorum. İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz.

LTE dediğimiz teknoloji hem GSM hem de CDMA teknolojisi için geliştirilmiştir. Kesinlikle CDMA ya özgü birşey değil. GSM ve CDMA farklılaştırmaysa telefonların baz istasyonuyla haberleşmede kullandığı modülasyon tipidir. Bu aynı Amerika'da 110W elektrik şebekesi kullanılıp Avrupa'da 220W kullanılması gibi. CDMA teknolojisi yine aynı zamanda bazı uzak doğu ülkelerinde ve Japonya da mevcuttur.

http://www.gsma.com/aboutus/gsm-technology/lte/

iPhone 5 ile yapılan AT&T vs Verizon 4G LTE şebekesi internet hızı karşılaştırması

Yarın öbür gün Türkiye'ye LTE teknolojisi geldiğinde bu yine GSM altyapısı üzerinden hizmet verecektir. Amerikadan alınan AT&T telefonla bu teknolojiyi Türkiye'de rahatlıkla kullanırsınız fakat, CDMA için geliştirilmiş telefonda desteklenip desteklenmeyeceği bile meçhul. Desteklense bile CDMA bazlı telefonda ne kadar stabil olacağı ayrıca bir tartışma konusu.

Konuyu fazla uzatmadan herkes bildiği gibi yapsın fakat, bu az çekiyor ben mesaj alamıyorum, hat konuşurken kesiliyor, internet çok yavaş çalışıyor bu telefon bozuk diye konu acmayın.

AT&T – GSM model A1428*: UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE (Bands 4 and 17)

Verizon & Sprint – CDMA model A1429*: CDMA EV-DO Rev. A and Rev. B (800, 1900, 2100 MHz); UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE (Bands 1, 3, 5, 13, 25)

European – GSM model A1429*: UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE (Bands 1, 3, 5)

Türkiyeye özel bir cihaz geliştirmeyeceklerine göre türkiyedeki iphonelerde European – GSM A1429 model olacak. Verizonun Türkiyedeki lte destekleyip desteklemeyeceğini yukarıda band genişliklerine bakarak anlayabiliriz sanırım zor birşey değil. Verizon cihazlar gsm de destekliyor. Neden stabilizasyon sorunu olsun ki. Bahsettiğimiz cihaz iphone. AT&T sadece gsm destekliyor türkiyede gsm kullanılıyor (düpe düz düz mantık) diye AT&T alırsanız 4g kullanamazsınız bu kadar basit.

Torwakmıdır nedir ya bırak bişey bildiği yok onun, safi boş konuşuyo. Bunun yazdıklarına bakıp telefon alanın hevesi kursağında kalacak.

Ciddiye almayın böyle tipleri !

Şu videoyu izledim de gerçekten Turkcell'in 3G si harika.

31 ms ping
    20mbps download
    3mbps upload alıyorum.

Upload hariç her yönden Turkcell'in 3G si, AT&T LTE'sinden daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rebound

Arkadaşlar, şu an washington georgetown apple store'un onünde 1 saattir beklemekteyim. Biraz önce yetkili kişi elinde 4 adet stok olduğunu iletti ve operatöe ve sıraya göre bekleyenlere fişleri dağıttı. Ben 16 gb verizon yazan fişi aldım. Yaklaşık 50 dk sonra mağaza açılacak. Gelişmeleri buraya yazarım

full price olandanmı yoksa kontratlımı?
  • İçeri girince soruyorlar, kontratlı mı istersin full price mı diye. Sonucu 45 dk sonra göreceğiz

• New Yorkta ki arkadaş apple store a sormuş, kontratsız satış yapmıyoruz demişler.

hatta apple store ların önünde kuyruk falan yok dedi.
    Nasıl iş bu ben anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: torrentialrun

arkadaşlar, özellikle de TorwaK arkadaşım, iphone 5 hem GSM hem CDMA destekliyor. eskisi gibi sadece CDMA ile çalışacak GSM çalışmayacak diye birşey yok. en azından ben bu şekilde anlıyorum yazılanlardan. Verizon model LTE de desteklediği bant sayısı fazla. GSM üzerinden tüm bantları da destekliyor.

GSM modeli A1428*: UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE** (Bant 4 ve 17)

CDMA modeli A1429*: CDMA EV-DO Rev. A ve Rev. B (800, 1900, 2100 MHz); UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE** (Bant 1, 3, 5, 13, 25)

GSM modeli A1429*: UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE** (Bant 1, 3, 5)

Şimdi bu senin verdiğin linkte iyice kafa karıştırdı.

3 Farklı model oldu;

1. sadece gsm ve LTE bantları 4 ve 17

2. CDMA + Gsm ve LTE bantları 1 - 3 - 5 - 13 - 25

3. yine sadece Gsm ama LTE bantları 1 - 3 - 5

şimdi bunların hangisi TR'ye LTE geldiği zaman olacak bantlar ? Asıl soru bu sanırım. Yani diyelimki tamam Verizon her ikisinide (CDMA ve GSM) destekliyor ve hat çalışıyor. Ama LTE Bantı ne olacak ? Hangi modelde karar kılınmalı ? 3 sayfa boyunca 1000 tane yorum ve soru okudum hala bir fikir sahibi değilim. TR'de gsm kullanılıyor ve CDMA gereksiz. Verizon her ikiside var ve unlocked diyorlar. AT&T'de itunes restore ile unlocked oluyor ve TR'de ve tüm avrupada kullanılan GSM diyorlar. Ama şimdi LTE Bantları farklı olan 2 gsm modeli söz konusu oldu. Tek tercih konusu LTE Bantının ne olacağı TR'de. Herkes bunda hem fikir mi?

• Arkadaşlar biraz önce iphone 5 i satın aldım.

• quote:

Arkadaşlar biraz önce iphone 5 i satın aldım.

Hayirli olsun,kaca aldiniz? Biraz bilgi verebilirmisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

quote:

649+tax burada vergi %6 toplam 688usd yapıyor

• quote:

quote:

quote:

Her storeda olmuyormus,siz nasil buldunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupe96 -- 15 Ekim 2012; 17:25:08 >
  • Hangi model ve operatör ile satın aldınız? Tr'de kullanacak mısınız ? Unlocked olup olmadığına dair bilgi aldınız mı?
  • quote:

dostum tam olarak ne dedin apple store da satıcıya.

arkadaş acaba satıcıya derdini mi anlamadı. kontratsız verizon almak istiyorum demiş, satmıyoz demişler New Yorkta.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Her storeda olmuyormus,siz nasil buldunuz?

Stoklar günlük ve o günkü direkt satılacak cihaz sayısı store pick-up yapan online müşterilere göre değişiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: -ShadowSong-

Hangi model ve operatör ile satın aldınız? Tr'de kullanacak mısınız ? Unlocked olup olmadığına dair bilgi aldınız mı?

Verizon 16GB, evet verizonlar simfree, evet Türkiye de kullanacağım ancak bunun cevabını 1 hafta sonra söyleyebilirim

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.