Şimdi Ara

iPhone 5 Unlock mevzusu. (AT&T, Verizon, Factory Unlocked) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
953
Cevap
20
Favori
99.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TorwaK

iPhone 2007 'de ilk çıktığında Amerika 'dan getirmiştim o zamanda hattı AT&T ile verilmişti.

Kişisel tecrübem CDMA cihaz almanızı önermiyorum. Türkiye 'deki sistem GSM altyapısını kullanıyor. Sinyal problemi, konuşurken hattan düşme, internet yavaşlaması vs problemler yaşamamanız için öncelikli tercihiniz AT&T kaynaklı telefon olmalı.

Ek olarak operatörler 1-2 sene sonra 4G altyapısına geçtiğinde CDMA yine farklı sorunlar çıkarabilir. Ben uyarımı yapayım.

İyide at&t cdma değil, gsm kullanıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vanity Fair

quote:

iPhone 2007 'de ilk çıktığında Amerika 'dan getirmiştim o zamanda hattı AT&T ile verilmişti.

Kişisel tecrübem CDMA cihaz almanızı önermiyorum. Türkiye 'deki sistem GSM altyapısını kullanıyor. Sinyal problemi, konuşurken hattan düşme, internet yavaşlaması vs problemler yaşamamanız için öncelikli tercihiniz AT&T kaynaklı telefon olmalı.

Ek olarak operatörler 1-2 sene sonra 4G altyapısına geçtiğinde CDMA yine farklı sorunlar çıkarabilir. Ben uyarımı yapayım.

O yüzden at&t tercih etmenizi öneririm demiş[

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: duduco

quote:

quote:

O yüzden at&t tercih etmenizi öneririm demiş[

Yoo, tam tersi... At&t cihaz getirttim amerikadan, onu kullandım tecrübe ettim diyor. CDMA cihaz kullandığına dair birşey demiyor.

Arkadaş daha detaylı anlatırsa karışıklığı gidermiş olur.

• Ben de bir bilgi vereyim arkadaşlar. Telefonum'un imei numarası 9900 ile başlıyor. Telefonun hangi operator'den alındığını bilmemekle birlikte Türkiye'de Avea ile kullanıyorum. Telefonla konuşabiliyorum fakat telefon mesaj göndermiyor. Bu konuda tam olarak bilgisi olan arkadaş varsa yardımlarını esirgemezse sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzyloji

Ben de bir bilgi vereyim arkadaşlar. Telefonum'un imei numarası 9900 ile başlıyor. Telefonun hangi operator'den alındığını bilmemekle birlikte Türkiye'de Avea ile kullanıyorum. Telefonla konuşabiliyorum fakat telefon mesaj göndermiyor. Bu konuda tam olarak bilgisi olan arkadaş varsa yardımlarını esirgemezse sevinirim.

Benimki de 9900 ile başlıyor. Turkcell ile problem yok.
  • AT&T almak en mantıklısı. Şu anda ebayde 24 saat içinde 10$a unlock ediyorlar kaldıki denilen Amerika içinde kilitli, dışında kilitsiz. Telefon unlock edildiği zaman LTE de çalışacaktır Türkiyede, tabi geldiği zaman.

Nasıl unlock olur
    yukarıdaki linkte sadece restore etmek yeterli deniliyor. Hatta T-mobile ile çalıştırılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myfranco -- 12 Ekim 2012; 0:36:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

AT&T almak en mantıklısı. Şu anda ebayde 24 saat içinde 10$a unlock ediyorlar kaldıki denilen Amerika içinde kilitli, dışında kilitsiz. Telefon unlock edildiği zaman LTE de çalışacaktır Türkiyede, tabi geldiği zaman.

Nasıl unlock olur
    yukarıdaki linkte sadece restore etmek yeterli deniliyor. Hatta T-mobile ile çalıştırılmış.

Hocam o itunes ile sifirlama olayi bende olmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

AT&T almak en mantıklısı. Şu anda ebayde 24 saat içinde 10$a unlock ediyorlar kaldıki denilen Amerika içinde kilitli, dışında kilitsiz. Telefon unlock edildiği zaman LTE de çalışacaktır Türkiyede, tabi geldiği zaman.

Nasıl unlock olur

Hocam o itunes ile sifirlama olayi bende olmadı.

Hocam sen telefonu Amerikadan aldın ve olmadı mı? Peki sorunu nasıl aştın? Önceki yazılarını takip etmedim, karşılaştığın sorun hakkında bilgim yok açıkcası.

• quote:

Yoo, tam tersi... At&t cihaz getirttim amerikadan, onu kullandım tecrübe ettim diyor. CDMA cihaz kullandığına dair birşey demiyor.

Arkadaş daha detaylı anlatırsa karışıklığı gidermiş olur.

Kısaca özetlemek gerekirse, Amerika 'dan iPhone 5 almak istiyorsanız ilk tercihiniz AT&T telefonlar olmalı.

Bir diğer konu bazı arkadaşlar halen Amerika 'da unlock telefon ne zaman çıkacak diye soruyor. Büyük harflerle yazayım ki anlaşılasın. ''AMERİKA 'DA SATILAN BÜTÜN IPHONE 5 'LER KONTRATSIZ ALINDIĞI TAKTİRDE DEFAULT OLARAK UNLOCKED OLARAK GELMEKTEDİR. CİHAZI İLK DEFA ÇALIŞTIRIP ITUNES 'E BAĞLADIĞINIZDA AKTİVASYON EKRANINDA TELEFONUNUZUN UNLOCKED OLDUĞUNA DAİR UYARI MESAJI GÖRÜNÜR.'' Ebay vb sitelerde pazarlanan UNLOCKED yapma işlemiyse telefonu kontratlı olarak alan kişilerin ABD dışında mevcut operatörleri dışında telefonlarına simkart takıp kullanabilmeleri içindir. Yani siz gidip 649+TAX ile 16GB iPhone 5 alırsanız (bu demektir ki zaten kontratlı almamışsınız) telefonu unlock ettirmeye ihtiyacınız yok, zaten telefon unlocked olarak gelmiştir.

Telefonu unlocked yaptırmak isteyenlerin %90 'ı Amerika 'da ikamet edip, kontratlı telefona sahip olan kişilerdir. Bu kişiler Avrupa veya ABD dışında başka bir ülkeye seyahat ettiklerinde roaming ücreti ödememek için gittikleri ülkenin operatörünü kullanmak istiyorlar. Kontratlı telefonlar locked olduğundan mevcut operatör dışında başka bir simkart takıp kullanamıyorsunuz, bütün olay da zaten bu.

Önümüzdeki ay Amerika 'da satılmaya başlanacak unlocked telefon konusunda, şuanda mevcut operatörler sadece kontratlı olarak telefon satmakta. Kontratsız telefon satışı Apple Store 'lar üzerinden yapılmaktadır. Önümüzdeki ay itibariyle artık operatörlere ait mağazalardan da kontratsız telefon satışı yapılabilecektir. Buradaki amaç öncelikle iPhone 5 sahibi olmak isteyen mevcut operatör abonelerine veya aday müşterilere öncelik tanımak.

• arkadaşlar burda anlatılanlara göre amerikadaki arkadaşıma verizone 16 gb iphone 5 alabilirmisin diye sordum. hafta sonu apple stora gidip durumu oradakilere de soracak.

internette araştırdığımda karşıma hep verizon unlocked diye sonuçlar çıktı. genelde verizondan bahsediyorlar.

muhtemelen ben de alacağım. hayırlısı bakalım.

ama gördüğüm videolarda verizon telefona at&t hat takıp çalıştığını gösteriyorlardı. yani gsm kullanan at&t de çalışıyor demek istemişler sanırım. mesaj olayından bahsetmemişlerki ben burda avea hattımla kullanacağım. inş mesajlarda falan sorun olmaz.
  • Sprint alacak arkadaşlar dikkat etssin global bir problemden bahsediliyor SMS alabiliyorsunuz ama yollayamıyorsunuz, konuyla ilgili offical forumlarda başlıklar açılmış;

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1457030

https://discussions.apple.com/thread/4371703?start=0&tstart=0

• ABD'den Kontratsız olarak AT&T telefon alın diyorsunuzya:

1- Operatörler kontratsız kesinlikle satmıyor değil mi? Yani operatörün dükkanından kontratsız alınamıyor?

2- Apple Store'a gidip kontratsız telefon istedik, verdiler, hangi operatörün telefonu olduğunu söylüyorlar mı?
    Yoksa 01 ile başlarsa AT&T, 9 ile başlarsa Verizon olduğunu mu anlıyoruz?
    Yok ben Verizon değil AT&T istiyorum dediğinizde seçim şansınız yok vs. derler mi?
  • arkadaşlar geçen sene bu dönemlerde 4s te benzer bir durum gelmişti başıma. Apple müşteri hizmetleri ile telefonda da konuşmuştuk. Adamlar Apple Storelardan full parasını ödeyip contrat free olarak aldığınız telefon ilk itunes a bağladığınızda unlock olur demişlerdi. Ama apple store lardan alınanlar için geçerli tarzında birşey vurgulamışlardı.

Şuan almak isteyenler olursa bilgi vermek istedim. Alanlara hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

Orijinalden alıntı: ozzyloji

Ben de bir bilgi vereyim arkadaşlar. Telefonum'un imei numarası 9900 ile başlıyor. Telefonun hangi operator'den alındığını bilmemekle birlikte Türkiye'de Avea ile kullanıyorum. Telefonla konuşabiliyorum fakat telefon mesaj göndermiyor. Bu konuda tam olarak bilgisi olan arkadaş varsa yardımlarını esirgemezse sevinirim.

Benimki de 9900 ile başlıyor. Turkcell ile problem yok.

Benim de 9900 ile başlıyor Avea ile kullanıyorum mesaj gönderme de bir problem yaşamadım şuana kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Swordspecftw

Sprint alacak arkadaşlar dikkat etssin global bir problemden bahsediliyor SMS alabiliyorsunuz ama yollayamıyorsunuz, konuyla ilgili offical forumlarda başlıklar açılmış;

CDMA bazlı telefon (Verizon - Sprint) almayın diye boşuna yazmıyoruz. Ülkemizde dahil olmak üzere bütün Avrupa, GSM altyapısını kullanmaktadır. Avrupa'da satılan bütün telefonlarda AT&T versiyonudur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

ABD'den Kontratsız olarak AT&T telefon alın diyorsunuzya:

1- Operatörler kontratsız kesinlikle satmıyor değil mi? Yani operatörün dükkanından kontratsız alınamıyor?

2- Apple Store'a gidip kontratsız telefon istedik, verdiler, hangi operatörün telefonu olduğunu söylüyorlar mı?
    Yok ben Verizon değil AT&T istiyorum dediğinizde seçim şansınız yok vs. derler mi?

1) Şuanda Apple Store haricinde kontratsız (unlocked) telefon satışı yok. Radioshack vb. elektronik marketlerde satıyormuş fakat, ben gözümde görmedim. Duyduğum kadarıyla orada dükkana gidip isim yazdırıyormuşsunuz, artık ne zaman sıra gelirse. Belki 1-2 ay içersinde Operatörlerde unlocked telefon satmaya başlar fakat, iPhone 5 tedarik sıkıntısı devam ettiği sürece beklemeyin. Yukarıda yazdığım gibi operatörler telefonu ilk mevcut müşterilerine veya müşteri adaylarına kontratlı olarak satmak istiyor.

2) Apple Store da sıraya girdiğinizde telefonun hangi operatöre ait olduğunu fiş dağıtılmadan önce anons ediliyor. Daha sonra bir Apple çalışanı sırayı gezip bekleyenlere kontratlı telefon almak isteyen olup olmadığını soruyor. Kontrat yaptırmak isteyen müşteriler dükkana ilk olarak alınıyor. Satılan telefonların aslında tümü kutusunda unlocked olarak duruyor, satış anında müşterinin bilgileri girilip kontrat gereği telefonun IMEI 'si kilitli hale getiriliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

ABD'den Kontratsız olarak AT&T telefon alın diyorsunuzya:

1) Şuanda Apple Store haricinde kontratsız (unlocked) telefon satışı yok. Radioshack vb. elektronik marketlerde satıyormuş fakat, ben gözümde görmedim. Duyduğum kadarıyla orada dükkana gidip isim yazdırıyormuşsunuz, artık ne zaman sıra gelirse. Belki 1-2 ay içersinde Operatörlerde unlocked telefon satmaya başlar fakat, iPhone 5 tedarik sıkıntısı devam ettiği sürece beklemeyin. Yukarıda yazdığım gibi operatörler telefonu ilk mevcut müşterilerine veya müşteri adaylarına kontratlı olarak satmak istiyor.

2) Apple Store da sıraya girdiğinizde telefonun hangi operatöre ait olduğunu fiş dağıtılmadan önce anons ediliyor. Daha sonra bir Apple çalışanı sırayı gezip bekleyenlere kontratlı telefon almak isteyen olup olmadığını soruyor. Kontrat yaptırmak isteyen müşteriler dükkana ilk olarak alınıyor. Satılan telefonların aslında tümü kutusunda unlocked olarak duruyor, satış anında müşterinin bilgileri girilip kontrat gereği telefonun IMEI 'si kilitli hale getiriliyor.

Radioshack dediginiz gibi isim aliyor ve ben bizzat Los Angeles ta sordum 1 ay kadar beklerseniz unlocked telefon sahibi olabilirsiniz dedi. Bir ikinci konuda Ben Los Angeles tan bir tane iphone 5 aldim sizin dediginiz gibi sira yoktu yanliz dukkana girdiginiz de isminizi alip bi 15-20 dk bekletiyorlardi. Benim aldigim model iphone 5 16 gb beyaz. Ellerinde bir tek o varmis. Su an icin de Las Vegas tayim ve burada da butun Apple store lara sordum yanliz bir tanesinde Spirit li iphone 5 var. Stokta ciddi bir sikintilari var gibi duruyor. Bir de bilgisi olan arkadaslar br yardimci olabilirlerse bir sorum olacak;
    ayin 7 sinde att e fax cektim iphone u bizzat kontratsiz aldigima dair. Daha oncesinde de sitesinden no-costumer olarak form doldurdum yanliz hala cevap gelmedi maile. Ne fax i aldiklarina dair ne de kabul edilip edilmedigine dair. Bu surecin nasil isledigini ne kadar cabuk gelistigini bilen bir arkadas bilgi verebilir mi acaba?
    saygilar.

• New York'da hic bir yerde kontratsiz bulamiyoruz, onerisi olan var mi arkadaslar?
  • ben güvenmiyorum hele bi türkiyeye gelmeye başlasın temiz alırız ozaman şimdi alsam ilerde problem yaratırsa uğraşamam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Swordspecftw

Sprint alacak arkadaşlar dikkat etssin global bir problemden bahsediliyor SMS alabiliyorsunuz ama yollayamıyorsunuz, konuyla ilgili offical forumlarda başlıklar açılmış;

CDMA bazlı telefon (Verizon - Sprint) almayın diye boşuna yazmıyoruz. Ülkemizde dahil olmak üzere bütün Avrupa, GSM altyapısını kullanmaktadır. Avrupa'da satılan bütün telefonlarda AT&T versiyonudur.

iki tanesi forumdan toplam üç kişiden aldığım bilgiye göre Verizon'da SMS sorunu yaşayan yok. Sprint çıkışlı telefon sahibi bir arkadaş var forumda, o var sms sorunu yaşayan...

Ben araştırmalarım sonucunda, Türkiye şartlarında en iyi telefonun Verizon çıkışlı modeller olduğu sonucuna vardım. Birincisi, telefon unlocked. İkincisi, Avrupa (yani Türkiye) LTE standardını destekliyor. Üçüncüsü de, sms ile alakalı herhangi bir sıkıntı yaşayanın olmaması.

Verizon olmazsa AT&T ikinci seçenek. Ancak Sprint'ten uzak durmalıyız !

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.