Şimdi Ara

iPhone 5 'tam istediğim gibi olmuş' diyen benden başkası yok mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
2.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muhamnet

quote:

Orijinalden alıntı: celaldk
    Dostum benchmark testlerine bak istersen donanım olarak ta güçlü pek çok telefondan .

harbiden ciddi imişsin...

bir de yenilmek ne onu kavrayamadım... benim hiçbir ihtiyacımı karşılamayan bir telefon (iphone) sentetik testlerde, benchmarklarda geçen yıl çıkan telefonumdan daha iyi puan aldı diye benim Nexus yenilmiş mi oluyor? Bir de firmalar birbirlerini "yenmek için mi" ürün çıkarıyorlar azizim? ip3gs benim ihtiyaçlarımı karşılamıyordu, ip5 çıktı hala karşılamıyor. e bana göre bırak güreşmeyi, mindere bile çıkamayan telefondur iphone...

ama senin ihtiyaclarını tam karşılıyordur. o zaman "sence yendi iphone5" öyle mi? boyu uzadı ve kullanıcıları için çok iyi oldu. inceldi ve hafifledi. ok... başka? e bu ebatlar zaten bir sürü markanın telefonunda vardı... hatta yeniden bir yalanla çıkardılar telefonu... Dünyanın en ince telefonu... Bizde yeriz zaten... BUYRUN TIKLAYIN

ben nexus kullanıcısıyım... çift çekirdekli, bilmem ne testinden ne aldığı zerre umurumda olmayan, geçen yıl piyasaya sürülen, süper stabil, kaymak tadında akan,
    zerre sorunum olmayan ve iphone un tüm eksikliklerini tamamen kapatan bir cihaz... bu telefon bence s3'ü de yendi, iphone 8 i de...

bir de olaya şöyle bakabilirsiniz. "bundan 4 ay önce çıkan telefon ile dün çıkan telefonu karşılaştırdık, 4 ay önce çıkan daha iyi puan aldı"
    BUYRUN BUNA DA TIKLAYIN

bu arada mayıs ta çıkan telefonlar ile eylül de çıkanları bir tutmayın. her ne kadar çok sallamasam da snapdragon s4pro işlemcili ve adreno320 li lg optimus PİYASADAKİ TÜM TELEFONLARIN ağzını burnunu kıracaktır. hemde öyle böyle değil. ki; androidin kemal noktası jelly bean ile geliyor. stabil olacağı kesin... ne olacak acaba şimdi? kimse yenilmiş olmayacak... iphone seven onunla mutlu, samsung seven onunla mutlu, lg seven onunla mutlu yaşayacak.

bu...

Dostum ben seni donanımına laf söylüyorsun zannettim senin ihtiyaçlarını karşılamıyorsa karşılamıyordur senin yerinde olsam bende nexus kullanırdım ama iphone bana yetiyor şuanlık

• Şahsen iPhone 5'in ilk sızan yada nasıl söyliyeyim ortaya atılan görüntülerini gördüğüm andan beri umarım çıkacak telefon bu olur dedim.
    Telefonun görüntüleri en başta herkeste tepki topladı , telefon kumadasına benzemiş , çok uzun olmuş yada keşke enide genişleseymiş gibi fakat bence tasarım açısından gayet güzel bir telefon olmuş. iPhone 4 sahibiyim 2 yıldır ve HTC , SGSIII vb. telefonları gördüğümden beri boyutlarına imrenirdim hatta ailemden sahipleri var hep ekran boyutlarını beğenirdim bu telefonların iPhone 4 hep küçük gelirdi onlardan sonra elime.Tabi beğensemde bu işletim sistemi yani alışık olduğum ve diğer işletim sistemlerinden gömlek gömlek üstün olduğunu düşündüğüm iOS'i bırakamazdım.Gel gelelim ekran sonunda büyüdü hemde daha estetik bir şekilde uzun ve tek el kullanımına uygun , modelin arka tasarımı yine hoşuma gitti ve %18 incelmeye gitti eminim elde daha kaliteli bir tutuş sunacaktır.Donanım konusunda ise yine kendini geliştirdi.RAM , GPU , CPU yine baktığım benchmark testlerinde 4S , 4 , diğer model telefonlara göre çok iyi performans gösterdiğini gördüm. İşin özü bu model bana tam yerinde ve "tam istediğim gibi olmuş".

• ben varım. iphone 4 ün tasarımını seviyordum ama ekran ufak geliyordu. ip5 için inşallah 4 inchten aşağı olmaz diye dua ediyordum oldu. tasarım için de inşallah 4 e göre fazla değişiklik olmaz diyordum o da oldu. yani tam benlik... sırada şu takoz xperia arc s i elden çıkarmak var.

Orijinalden alıntı: LegendM

iphone 4 devrim di apple için okadar

4s ram arttı işlemci arttı tırt
    5 ram arttı işlemci arttı tırt

Tırt neden derseniz 4s de 1 saniyede açılan uygulama 5 de 0,5 saniyede açılıyor vayyyy demek bana çok mantıksız geliyor

iphone 4 de ona bakılırsa tırttı iphone 4te ne değişti sadece kasa ve flaş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Icinde ios oldukdan sonra gerisi bos mevcut 4 4s kullanicilari icin devrim olmasada ilk defa iphone alicaklar icin devrim bence.Ayrica disi yipranmayan telefonmu var en azinda kirilma olmuycak bu sefer.Zaten iphone icin gene binlerce kilif kaplama vs yaparlar alirsin arkasina bi karbon kaplama tamam :) 4s kullaniyorum 5s de degisirim herhalde telefonumu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLind -- 24 Eylül 2012; 19:00:10 >

iiçinizde nasıl bir fanboy var anlamadım gitti, yok apple telefondan farklı birşey felan? kendiniizi nedne kandırıyorsunuz? anlamadım gitti,

kaldıki, 4s beni o kadar bağlamadı artık bunaldım kısıtlamasından yine s2 ye dönüyorum gayet şık ve kullanışlı

https://forum.donanimhaber.com/turk-net-baglayamadigi-internete-fatura-gonderiyor-resimli--130963218
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saydam

Tam istedigim gibi olmus

şaka yapıyorsun

Hekimoglu İsmail
  • quote:

Orijinalden alıntı: sas34

quote:

Orijinalden alıntı: Saydam

Tam istedigim gibi olmus

şaka yapıyorsun

olmus olmus.. kasa yerlerde yalnız... ne o oyle dokunmayla cızılecek gıbı
  • Bende bu mantığı anlayamıyorum.Çizilicek diyorsunuz.Hayır kusura bakmayında inşaatta amelelik mi yapıyorsunuz?Show yapmak için masaya koymayın,anahtarların veya bozuk paraların olduğu cebe koymayın yeterli.Çizilmeyen metal gördünüzmü cihazlarda kullanılan?.Anahtarı sürterseniz haliyle çizilir,metal bu.

Yenilikler:
    -işlemci hız artışı
    -grafik hız artışı
    -kamera iyileşmesi
    -ekran büyümesi ve doğal olarak çözünürlük artması
    -Ram alanının artışı(işe yararmı bilinmez)
    -kasa değişimi
    -daha ince kasa
    -daha hafif kasa
    -daha sağlam kasa
    -video çekerken odaklama ve fotograf çekme (ios6 özelliği olabilir ama tam bilmiyorum)
    -ve bence şimdiye kadarki en şık arka tasarım
    bikaç tane deha varda sim kart girişi ufalsa bana ne faydası var yazmadım o yüzden

Bana göre ilk iphone dan beri olması gereken yenilikler:
    -kulaklık girişinin altta olması(2g kullanıyorum ve gercekten neden uste koyduklarını anlayamamıştım sonunda düzelttiler)
    -daha küçük ve çift yönlü bağlantı kablosu

Olumsuz yenilikler:
    -daha kolay çizilebilir kasa

Kullanıcıların bulduğu sorunlar:
    -ekranda ışık sızması
    -kamerada güneşe karşıçekimlerde pembeleşme

neden tam değil dediğime gelirsek
    bence bu yenilikler bir üst model çıkarmak için fazlasıyla yeterli ayrıca sorunlar beni almaktan vazgeçirecek cinsten büyük değil
    ancak çizilme olayı gerçekten hiç hoş değil 5 yıldır 2g kullanıyorum ve bu sene 5 çıkmadan önce yeni çıkan model ne olursa olsun alıcam artık demiştim
    zaten alıcamda fakat ben kap kullanmaya karşıyım telefonun yüzüne bakıcak hali kalmıyacak bir süre sonra
    gerçi böyle şeyleri gözle görmek lazım ama bu kadar çok şikayetin altı boş değildir

bunun dışında istediğime en yakın telefon

• 2. parti satışları oldu mu yoksa olmadı mı bilemiyorum ama bir ara söylenti vardı, bu çizilme vs olayları 2. partiden sonrakilerde çok fazla olmuyormuş..
  • Bende şahsi olarak ilk iphone çıkışındaki etkiyi bırakmadı,ama tasarımını beğendim elde duruşunu kullanılışını vs. android ile senelerdir anladım ki olmuyor,bunca yıldır bir iphone bir android cihaz arası gittim geldim,binlerce lira zararımda oldu,maksat tecrübe etmekti tabi,S3 sattıktan sonra ip5 yöneldim,malum türkiyede fiyatlar uçmuş 2000 liraya satıyorlar kayıtsız garantisiz telefonu,amerikada akraba var bayramda gelecek o arada aldırayım dedim,unlocked cihaz çıkmamış hala elde parayla bekliyorum,20 25 gün sonra burda fiyatlar tahminimce düşecek o vakte kadarda elde para ile dolanacağım sanırsam

Orijinalden alıntı: Delphi Diesel
    S3 sattıktan sonra ip5 yöneldim,malum türkiyede fiyatlar uçmuş 2000 liraya satıyorlar kayıtsız garantisiz telefonu,amerikada akraba var bayramda gelecek o arada aldırayım dedim,unlocked cihaz çıkmamış hala elde parayla bekliyorum,20 25 gün sonra burda fiyatlar tahminimce düşecek o vakte kadarda elde para ile dolanacağım sanırsam

abi s3 ün fiyatı nasıl deli düşüyor şaşırdım kaldım

taksim saturnde haziranda baktım 2000 di

bir ay sonra gittiğimde 1700 tl

geçen hafta baktım 1499 tl

ip 4s 1700 tl idi bir ay önce şimdi 1850 tl olmuş

ip altın gibi değeri tırmanıyor yada aşırı düşmüyor

not: i have nokia

> > < <

• quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

S3 sattıktan sonra ip5 yöneldim,malum türkiyede fiyatlar uçmuş 2000 liraya satıyorlar kayıtsız garantisiz telefonu,amerikada akraba var bayramda gelecek o arada aldırayım dedim,unlocked cihaz çıkmamış hala elde parayla bekliyorum,20 25 gün sonra burda fiyatlar tahminimce düşecek o vakte kadarda elde para ile dolanacağım sanırsam

Alıntıları Göster
    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 19 Mart 2021; 19:23:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

S3 deli düşüyor,bende S2 bakıyordum taa ozamanlar dedim S2 fiyata bak S3 fiyata bak S3 almıştım,ki onu bile dışardan 1170 lira gibi bir ücrete aldım,malum imei atılıyor diye kayıt mevzusuda olmadı iphone 4S birara 1499 tl satıldı,1483 civarı oldu sonra tırmandı,pekte düşmedi iphone popüler diye bukadar fiyatları bence ülkemizde malesef telefon = gösteriş malzemesi olmuş durumda,ben neticede burdan almayacağım,y.dışından gelmiş cihazlarla ilgileniyorum,ha getirtip satıp kaymagını yiyen var,her iphone çıkışında olduğu gibi,daha sonra herkes getirtmeye abanınca y.dışı fiyatları burada düşüyor,bende o arada kapacağım birtane sonra istediği kadar çıksın farketmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bestanden

quote:

Orijinalden alıntı: LegendM

iphone 4 devrim di apple için okadar

4s ram arttı işlemci arttı tırt
    5 ram arttı işlemci arttı tırt

Tırt neden derseniz 4s de 1 saniyede açılan uygulama 5 de 0,5 saniyede açılıyor vayyyy demek bana çok mantıksız geliyor

iphone 4 de ona bakılırsa tırttı iphone 4te ne değişti sadece kasa ve flaş

hahaha yoruma bak ya :) 3gs nin çöp ekranından retina ya geçilmesi söylenmeyecek kadar minik bir guncelleme evet :):):)

• quote:

Orijinalden alıntı: step-team

quote:

Orijinalden alıntı: VOLTA

Öncelikle şu an Android kullanıcısı olduğumu belirteyim. Birkaç yıl önce ilk çıktığında iPhone 3G almıştım, ama o zaman App Store bile yoktu ortada. Dokunmatik cihazların geleceğini görmem açısından yardımcı olmuştu ama tabi video bile çekemediği için sattım gitti. Bir daha da iPhone almadım. Android kullanmaya başladım. Yalnız iki tarafında gelişimlerini, haberlerini yakından takip ettim, fırsat buldukça cihazları kurcaladım vs. İki tarafında fanatiği değilim, hangisini beğenirsem onu alırım.

Herneyse, iPhone tam istediğim gibi oldu dememin nedenine gelirsek;

Ekran büyüdü, hem de cılkı çıkmadan büyüdü. Bence şu an ki hali ideal. 3.5" küçüktü, en boy oranı da kötüydü bana göre. Şu an hem kullanım açısından yeterince büyük, hem orantılı, hem de taşıma açısından ergonomik oldu.

Eksiklik olarak gördüğüm kulaklıkları geliştirildi.

Safari çok hızlandı. (Android'e göre oldukça vasattı bu konuda)

Kamera artık yeterince iyi.

Cihaz düşmelere dayanıklı hale geldi. (Boya atıyor diyorlar ama en azından eskisi gibi cam çatlamıyor.)

Cihaz çok ince ve hafif.

Kısacası, yeni, devrimsel bir özellik getirmese de bundan önceki modellerde eleştirilen bütün eksiklikler kapatılmış oldu bana göre. Yeni iTunes'un da hantallıktan uzaklaşacağı ve kullanıcı dostu olacağı söyleniyor. Şahsen ben şu anki iPhone modeline bakınca 'olmuş bu sefer' diyorum. Var mı başka benim gibi düşünen? Çıkar çıkmaz insanlar olumsuz eleştiriler yöneltmeye başladı. Ne bekleniyordu onu da anlamıyorum. Bu arada sizin iPhone 5'te eksik gördüğünüz yanlar varsa yazarsanız sevinirim. (iTunes bağımlılığı, bluetooth, Flash gibi klişe olmuş şeyler haricinde. Bunlar zaten değişmeyecek.)

İos 6'da Bankalardan gelen sms'lerde sorun vardı , içeriği gözükmüyor deniyordu , ne durumda bilgi verecek varmı ?

İos 5.1 den kalan mesajlar görünmüyor. Yedekten gelen yani. Ben şu an görebiliyorum int. bankacılığı mesajlarını falan sorun yok

1905 ~ Sadece Galatasaray! ~ 05.08.2020

• Açıkçası îstediğimden fazlası var. 3GS'yi emekliye ayırıp alabileceğim tek telefon. Ekranda 4.3" benim için sınır gibi. Arkadaşın S3'ünü denemek için kullanmıştım ama 4.8" bir ekran bana bir telefon için fazla büyük ve kaba geldi. Fazla özellik gerekmiyor bana. İşletim sisteminin stabil olması ve telefonun sağlam olması yeter. En ucuz telefon bile günümüzde yeterince hızlı. Yalnızca WP8 telefonlar çıkana kadar bekleyeceğim. İşletim sistemi IOS gibi stabil olursa ve daha ucuza yine kaliteli malzemeli bir telefon çıkarsa bu platformdan, Windows'a geçiş yapabilirim.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.