Şimdi Ara

iPhone 5 çalındı. Önerileriniz...???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugun aksam üzeri saat 16.00 civarı resmi bir devlet dairesinde calışma masamızın üzerinden bir vatandaş tarafından iphone 5 marka cihazımız çalındı. Yapılan işlemleri söyleyeyim hemen...
    -Polise haber verildi polis gelip tutanak tutup gitti
    -Hırsızlıkla ilgili olarak kamera kayıtları mevcut. Hırsızın yüzü %80 oranında görüntülerden tespit edilebiliyor.
    -Çalınan cihazda iPhone Bul aktif
    -Çalınan cihazda tuş kilidi mevcut
    -iCloud üzerinden kayıp modu aktif edildi
    -iCloud üzerinden cihaza çalıntı olduğu mesajı ve iletişim numarası gönderildi.
    -Çalan kisi telefonu hemen kapatmış
    Not: Sim kartta pin kodu aktif degil.

Simdi arkadaşlar benim merak ettiğim şu.
    Çalan kisi telefonu direkt olarak açarsa telefon sim pin sormayacağı icin 3G aktif olacak ve bize yer bildirimi gelecek. Ancak çalan kisi sim kartı çıkartır ve telefonu o şekilde açarsa bu defada karşısına ekran kilidi gelecek ve telefonu Wi-Fi ile İnternet'e baglayamayacak Buda bizim işimize yaramaz. Telefondaki ekran kilidinden kurtulması icin DFU moda alip format atması lazim bu defada apple kimliği lazim olacak. Her koşulda bu telefonun İnternet'e erişebilmesi icin ekran kilit kodunun olmaması gerekiyordu dimi..?
    Basına daha once bu sekil olay gelmiş olan veya önerisi olan arkadaslardan yardım bekliyoruz. Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edihav -- 2 Aralık 2014; 21:44:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun öncelikle. Sizin daha önce bağlandığınız bir wifi varsa ona otomatik bağlanır ya da dediğiniz gibi hat takması gerek.

Kayıp modu ve özellikler iphone u bul açık olan cihazlarda cihazı şifreyi bilmeyen birinin kullanmasının tek yolu, mail yolu ile apple USA genel merkezini, cihazın kendisinin olduğuna faturalarıyla ve çeşitli yollarla ikna etmesi. Başka türlü mümkün değil.

Ama ben cihazı çalan'ın yapacağını söylim size. DFU moda alacak sonra yeni yazılımla sıfırlayacak. En başta kurulum ekranı geliyor. Biraz ilerleyince sizin şifreyi sorar. O en baştaki kurulum ekranında bırakıp cihaz sıfır diye satmaya çalışıcak. Olan satın alan adama olur, o açınca siz cihazınızı bulursunuz.

Ya da daha kötüsü yedek parça olarak kullanır o zaman hiç bulamazsınız

• Telefonu bu hali ile bir telefoncuya satmaya dahi kalksa telefoncu telefonu Wi-Fi ye bağlamak isteyecektir. Ama Wi-Fi Şifresi girebilmek icin tus kilidini açması lazim. Onuda bilmediğine gore tek temennimiz telefonun 3G olan bir sim kart takilarak açılmasını beklemek. Baska turlu konum bilgisine ulaşamayız.

• edihav E kullanıcısına yanıt
    ayni olay benim basima geldi ama ben satin almistim iphone 5 cihazi ve yanimda nano kart olmadigi icin aktive edememistim, saticiya güvenip verip aldim parasini sonra kartimi kestirip icine hatti takinca süpriz göründü!! bir mesaj vardi bu telefon calinti veya bulduysaniz su numarayi arayin diye bende numarayi aradim bir ümit belki sahibi unutmusturda söyler acarim diye, tabi sadece umut olarak kaldi telefonu acan kisi bir barda cantasindan calindigini söyledi, bende gelip cihazini almasini söyledim. polise zaten vermis kisi bende gidip adamin tipini boyunu tarif ettim ve ettigimle kaldim 6 aydir olan bekliyorum belki adam yakalanir diye ama sadece hayal bu... diyecegim oki egerki sansliysan alan adam geri getirir yoksa isi bilen biri ise ekranini pilini satar üc bes yolunu bulur olan senin cihaza olur. zaten kullanilmasi imkansiz bir cihaz o yüzden cok umutlu bakma kizma bana ama yapicak birsey yok gecmis olsun diyorum ..
  • Yarin video kaydını yerel gazeteye göndereceğim. Belki sahsi bilen tanıyan biri ihbar eder.

• Geçmiş olsun :(

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • direk savcılığa dilekçeyle başvurmak da bir çözüm, hırsızın çaldığı telefonu hiç bir şekilde açamaması da ilginç geldi, gerçekten DFU modda vs hiçbir şekilde sıfırlayamaz mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iPhone 4 için oyun tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oncelikle gecmis olsun. Ama iphonelara imei klonlama ve icloud sifresini gecme yontemleri uygulaniyor. Insallah telefonunuz bulunur, zaten kamera kaydida varmis.

• quote:

Orijinalden alıntı: tahir132

direk savcılığa dilekçeyle başvurmak da bir çözüm, hırsızın çaldığı telefonu hiç bir şekilde açamaması da ilginç geldi, gerçekten DFU modda vs hiçbir şekilde sıfırlayamaz mı ?

Hayır o telefonu hiçbir şekilde açamaz apple kimliğini bilmeden. Allah belalarını versin bu hırsızların inşaallah hırsız bulunur ve cezasını çeker. Zaten telefon kullanılamayacak olan telefona oluyor.

• İmeini savcılığa ver çalıntı ihbarı yap hat takamaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihazı kapattırırsınız baskada bır sey olmaz. benım 5s cihaz burgerkıng de avm de calındı. Polisler adam degıl, umurlarındada deil su ıc ustune
  • telefonu kullanamaz,kullanılması için satamaz.
    yani telefoncular almaz icloud şifresi bilinmeyen cihazı.
    sonuç olarak telefonun parçalarını kullanabilir teknik servis yapan bu işlere bulaşmış birine satar.
    geçmiş olsun.

düzeltme:
    eğer tamirci parçalamaz satılmaya çalışılırsa savcılık işi çözer ve seni ararlar gel telefonunu al diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kral1840 -- 3 Aralık 2014; 14:25:02 >
  • Geçmiş olsun.

Bundan sonrası bence polisin işi, yüzü görüldüyse yeter.

Bende burada bir ders çıkarayım, iş yerinde telefonu masanın üzerine koyar gün boyu bırakırım orda. Bundan sonra çekmeceye koyacağım.
  • Bende hep masada bırakırdım ama bundan sonra akillandik artık. Gec oldu ama yapacak bisey yok :(

• Savcılığa Başvur. Telefonu Kapatsınlar Birde Yedek Parça Olarak Kullanılabilir. Savcılık Daha Etkili Böyle İşlerde
  • Polise verdik o biz savcılığa gondericez dedi. Ayrıca başvurmaniza gerek yok dedi.

• Geçmiş olsun. Telefon çalmak nedir arkadaş ya ne insanlar var şu Dünya'da

• quote:

Orijinalden alıntı: TSwift

Geçmiş olsun. Telefon çalmak nedir arkadaş ya ne insanlar var şu Dünya'da

İNSAN'mı...?

• quote:

Orijinalden alıntı: edihav

Bende hep masada bırakırdım ama bundan sonra akillandik artık. Gec oldu ama yapacak bisey yok :(

Hocam çok geçmiş olsun umarım telefonunuzu geri alırsınız.

Ayrıca telefonu masanın üzerinde bırakmak çok normal bir davranış ama anormal olan ona ait olmayan bir şeyi çalan ahlaksız, karaktersiz insanlarda! Ben, siz ve diğer insanlar birinin bir şeyini çalmayacağımız için başkalarının da bizim bir şeyimizi çalmayacağını düşünüyoruz.

Umarım dediğim gibi cihazınızı alırsınız ve umarım o çalan kişi hak ettiği cezayı bulur!

Saygılarımla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliekin

Geçmiş olsun öncelikle. Sizin daha önce bağlandığınız bir wifi varsa ona otomatik bağlanır ya da dediğiniz gibi hat takması gerek.

Kayıp modu ve özellikler iphone u bul açık olan cihazlarda cihazı şifreyi bilmeyen birinin kullanmasının tek yolu, mail yolu ile apple USA genel merkezini, cihazın kendisinin olduğuna faturalarıyla ve çeşitli yollarla ikna etmesi. Başka türlü mümkün değil.

Ama ben cihazı çalan'ın yapacağını söylim size. DFU moda alacak sonra yeni yazılımla sıfırlayacak. En başta kurulum ekranı geliyor. Biraz ilerleyince sizin şifreyi sorar. O en baştaki kurulum ekranında bırakıp cihaz sıfır diye satmaya çalışıcak. Olan satın alan adama olur, o açınca siz cihazınızı bulursunuz.

Ya da daha kötüsü yedek parça olarak kullanır o zaman hiç bulamazsınız

Çalan kişi cihazı kapatmış. Açtığında kilit ekranını aşamayacağı için cihaz wi-fi'ye bağlanmaz daha öcne bağlanmış olduğu bir ağ olsa bile.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.