Şimdi Ara

iPhone 5 Amerika ve Avrupa cihazları arasındaki kulaklık sesi farkı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
6.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar. Çoğu konuda tartıştık yazıştık, Türkiye' den iPhone 5 alan arkadaşlar kulaklık çıkışını beğenmediğini söylediler. Bu gruba ben de dahilim, Saturn' den satın alınmış bir iPhone 5 beyazda beats solo kulaklığımla müzik dinlerken haz alamadım. Ama iPod Touch neredeyse 2 katı bile denebilir.

Her neyse 2 gün önce bir arkadaşım daha Siyah 16GB satın almış, CarrefourSA' dan almış ve kutu içeriğinde prizden şarj cihazı çıkmamış. Bunun yerine sanki Amerika gibi bir ülkeden satın alınma gibi 3 bacaklı o bildiğiniz prizlerden çıkmış, fakat yine de Carrefour ayrı bir kutuda o aparatın 220V prizler için dönüştürücüsünü yanında hediye etmiş. Yani buradan anladığım kadarıyla arkadaşımın satın aldığı telefon Avrupa cihazı değil, Amerika ve diğer ülkeler için. Çünkü içinden çıkan şarj cihazı o ülkelere uygun. Fakat gel gelelim Türkiye'den alınma iPhone 'da da;arkadaşımın satın aldığı Avrupa üretim olmayan iPhone' da da arkasında A1429 yazıyor. Yani ikisinin de serisi A1429.

İki cihazdan da youtube' a girdim, Skrillex-Kyoto şarkısının orijinal halini buldum ve iki cihazda da aynı videoları açtım. Karşılaştırmayı yaparken kullandığım kulaklık Beats Mixr by David Guetta' ydı. Yani gayet kaliteli bir kulaklık.

Önce Türkiye'den alınmış beyaz iPhone 5 ile bir süre dinledim, ses tatmin edici değildi. Bass' lar kaybolmuş ve ses çok yüksek gelmiyordu.

Ardından hemen jackı çıkarıp Carrefour' dan satın alınmış Avrupa dışı üretim Siyah iPhone 5 'e taktım. Ses farkı inanılmazdı. Bu cihazda ses hem aşırı yüksek, hem de basslar diğer telefonun 3 katıydı.

Kullandığım kulaklık aynı, açtığım parça aynı, cihazlar da aynı. Bu durumda Amerika için üretilmiş olan cihazlarda bariz ses farkı oluyormuş bunu farkettim. Türkiye' de satılan garantili çoğu cihaz Avrupa için olduğundan bunlarda sanırım bilerek sesler yüksek değil. Belki de avrupa ses standardı'ndan dolayı böyle bir saçmalık yapılmıştır. Ama Türkiye' den satın aldıgımız cihazlarda bence resmen kazıklandık. Gereksiz bir kalitesiz ses var bunlarda.

Son olarak sanırım Carrefour' dan alınmış olan iPhone 5 siyah 16GB modeli (sesi iyi olan) paralel ithalat deniyormuş, bu doğru mudur sizce? Satış görevlisi garanti olarak da "evo garantili,distrübitör yani" demiş. Bu ne demek bilmiyorum ben de.

Ama aklımda 1 ay sonra alacağım cihazda paralel ithalat olarak bulup satın alma olayı var. Bunun bir dezavantajı yada garantide sorun cıkarma riski var mı bilemiyorum. Ama kutu içeriğinde 3 bacaklı priz olan iPhone' ların bariz olarak seslerinin daha kaliteli ve 2 kat daha yüksek sesli olduğu belli.

EDİT!!!! : Paralel ithalat siyah iPhone 5 16GB' ın bugün ayarlar/hakkında bölgesine girdim. Telefonun sürümü 6.0.2 ? Böyle bir sürümü Türkiye' de hiç yükleyen oldu mu ya? Böyle bir sürüm çıkmadı diye biliyorum ben de ayrıca. O yüzden sanırım bu ses olayı ülkelere göre değişiklik göstererek yazılımsal; aklıma sadece bu geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nahege270 -- 13 Şubat 2013; 16:42:07 >

• 1- o dediğin 3 bacaklı priz başı ingiltereye ait.. ve ingiltere avrupada olduğu için part no ları 1429
    2- evet paralel ithalat o cihaz
    3- keşke telefonların ayarlarından müzik ayarlarını da karşılaştırsaydın, şimdi bence kendi cihazında bi müzik ayarlarına girip "ses sınırı" ve "ses denetimi" açıkmı kapalımı ona bak.. bunlardan biri açıksa sesin az gelmesi normaldir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 12 Şubat 2013; 0:15:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

o dediğin 3 bacaklı priz başı ingiltereye ait.. ve ingiltere avrupada olduğu için part no ları 1429

Bu konuyu pek bilmiyorum sorun da bu. O zaman bu 3 bacaklı priz olan iPhone 5' leri Türkiye' de nasıl satın alacağız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nahege270

quote:

o dediğin 3 bacaklı priz başı ingiltereye ait.. ve ingiltere avrupada olduğu için part no ları 1429

Bu konuyu pek bilmiyorum sorun da bu. O zaman bu 3 bacaklı priz olan iPhone 5' leri Türkiye' de nasıl satın alacağız..

bişeyler daha ekledim bi onlarada bak istersen ne durumdalar..

ya ingiltereden getirmiş birinden alacaksın, yada bu tür paralel ithalat yapan bi yerden alacaksın arkadaşın gibi.. hepsiburada da satılıyor olabilir..
  • quote:

1- o dediğin 3 bacaklı priz başı ingiltereye ait.. ve ingiltere avrupada olduğu için part no ları 1429
    3- keşke telefonların ayarlarından müzik ayarlarını da karşılaştırsaydın, şimdi bence kendi cihazında bi müzik ayarlarına girip "ses sınırı" ve "ses denetimi" açıkmı kapalımı ona bak.. bunlardan biri açıksa sesin az gelmesi normaldir..

Ses sınırı ve ses denetimi kapalı. EQ da kapalı. Bu ayarlara onlarca kez baktım. Hiç bu tür iki iPhone 5'i karşılaştırma şansınız olmadı mı?

Diyelim ki bir mağazadan (Vatan Computer,Media markt vsvs) iPhone 5 alacağız, kutuyu açmadan paralel ithalat olduğunu anlayabilir miyiz? Yani içinden 3 bacaklı priz çıkacağını.
    Çünkü artık bu seri iPhone 5' i arıyorum Türkiye' den almak için. GG yada hepsiburada pek tercih etmem sanırım,kontrol ederek satın almak en iyisi.

• quote:

quote:

1- o dediğin 3 bacaklı priz başı ingiltereye ait.. ve ingiltere avrupada olduğu için part no ları 1429

Ses sınırı ve ses denetimi kapalı. EQ da kapalı. Bu ayarlara onlarca kez baktım. Hiç bu tür iki iPhone 5'i karşılaştırma şansınız olmadı mı?

Diyelim ki bir mağazadan (Vatan Computer,Media markt vsvs) iPhone 5 alacağız, kutuyu açmadan paralel ithalat olduğunu anlayabilir miyiz? Yani içinden 3 bacaklı priz çıkacağını.
    Çünkü artık bu seri iPhone 5' i arıyorum Türkiye' den almak için. GG yada hepsiburada pek tercih etmem sanırım,kontrol ederek satın almak en iyisi.

vatandan, media marktan bulamazsın paralel.. anlamanın yolu sorman yada kutunun arkasından model numarasına bakman.. MD ile başlayan model numarasının sonu TU ise türkiye için üretilmiş cihazdır..

carrefour hala satmıyor mu cihaz? yada şu an satmıyorsa bi süre sonra yine satar bence.. onu bekle..

tabi bu arada senin cihazında da problem olabilir.. yani illa türkiye cihazıyla ingiltere cihazı arasındaki fark değildir bu belkide.

• avrupada kulak sağlığı için kulaklık çıkışlarında belli bir ses sınırı var diye biliyorum ama bu cihazlar avrupa malı değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vendettaa0

avrupada kulak sağlığı için kulaklık çıkışlarında belli bir ses sınırı var diye biliyorum ama bu cihazlar avrupa malı değil

Merhaba
    Bu gercekten dogru olabilir bende bunu arastiriyodum.
    Ayarlar --> muzik --> ses limiti --> eu ses limiti diye bir ayar var. iphone 4 umle dinledigim muzikleri 5 le dinlemek istemiyorum bi de gittim 64 gb aldim bosuna. Bu yuzden amerikadan iPod nano 7. Nesil aldim muhtesem. Iphone 4s in sesi de yuksekti fakat 6.1 den sonra o da dustu. Zaten muzik actiginizda ekranda yukses ses diye yazi cikiyo. Apple pacayi kurtarabilmek icin yapti millet sagir olup mahlemeye vermesin diye bence

• Ben amerikadan iphone 5 aldım. Eski kullandıgım iphone 4sden daha iyi ses çıkışı var bana göre

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İyi akşamlar. Çoğu konuda tartıştık yazıştık, Türkiye' den iPhone 5 alan arkadaşlar kulaklık çıkışını beğenmediğini söylediler. Bu gruba ben de dahilim, Saturn' den satın alınmış bir iPhone 5 beyazda beats solo kulaklığımla müzik dinlerken haz alamadım. Ama iPod Touch neredeyse 2 katı bile denebilir.

Her neyse 2 gün önce bir arkadaşım daha Siyah 16GB satın almış, CarrefourSA' dan almış ve kutu içeriğinde prizden şarj cihazı çıkmamış. Bunun yerine sanki Amerika gibi bir ülkeden satın alınma gibi 3 bacaklı o bildiğiniz prizlerden çıkmış, fakat yine de Carrefour ayrı bir kutuda o aparatın 220V prizler için dönüştürücüsünü yanında hediye etmiş. Yani buradan anladığım kadarıyla arkadaşımın satın aldığı telefon Avrupa cihazı değil, Amerika ve diğer ülkeler için. Çünkü içinden çıkan şarj cihazı o ülkelere uygun. Fakat gel gelelim Türkiye'den alınma iPhone 'da da;arkadaşımın satın aldığı Avrupa üretim olmayan iPhone' da da arkasında A1429 yazıyor. Yani ikisinin de serisi A1429.

İki cihazdan da youtube' a girdim, Skrillex-Kyoto şarkısının orijinal halini buldum ve iki cihazda da aynı videoları açtım. Karşılaştırmayı yaparken kullandığım kulaklık Beats Mixr by David Guetta' ydı. Yani gayet kaliteli bir kulaklık.

Önce Türkiye'den alınmış beyaz iPhone 5 ile bir süre dinledim, ses tatmin edici değildi. Bass' lar kaybolmuş ve ses çok yüksek gelmiyordu.

Ardından hemen jackı çıkarıp Carrefour' dan satın alınmış Avrupa dışı üretim Siyah iPhone 5 'e taktım. Ses farkı inanılmazdı. Bu cihazda ses hem aşırı yüksek, hem de basslar diğer telefonun 3 katıydı.

Kullandığım kulaklık aynı, açtığım parça aynı, cihazlar da aynı. Bu durumda Amerika için üretilmiş olan cihazlarda bariz ses farkı oluyormuş bunu farkettim. Türkiye' de satılan garantili çoğu cihaz Avrupa için olduğundan bunlarda sanırım bilerek sesler yüksek değil. Belki de avrupa ses standardı'ndan dolayı böyle bir saçmalık yapılmıştır. Ama Türkiye' den satın aldıgımız cihazlarda bence resmen kazıklandık. Gereksiz bir kalitesiz ses var bunlarda.

Son olarak sanırım Carrefour' dan alınmış olan iPhone 5 siyah 16GB modeli (sesi iyi olan) paralel ithalat deniyormuş, bu doğru mudur sizce? Satış görevlisi garanti olarak da "evo garantili,distrübitör yani" demiş. Bu ne demek bilmiyorum ben de.

Ama aklımda 1 ay sonra alacağım cihazda paralel ithalat olarak bulup satın alma olayı var. Bunun bir dezavantajı yada garantide sorun cıkarma riski var mı bilemiyorum. Ama kutu içeriğinde 3 bacaklı priz olan iPhone' ların bariz olarak seslerinin daha kaliteli ve 2 kat daha yüksek sesli olduğu belli.

Bence şu dediğinizi eğer yapabilirseniz iki cihazı da SIFIRLAYARAK yapın. Yedeklerinizi alın, iki cihazı da tamamen sıfırlayın, iOS 6.1 üzerinde safari'yi açarak YouTube'a girin ve oradan dinleyin. Bakalım fark olacak mı? Bu cihazların hepsi Çin'de baskı devresi FOXCONN ve kasası MEGATRON firmaları tarafından üretilir, hepsi özdeştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: V4LKyR

quote:

İyi akşamlar. Çoğu konuda tartıştık yazıştık, Türkiye' den iPhone 5 alan arkadaşlar kulaklık çıkışını beğenmediğini söylediler. Bu gruba ben de dahilim, Saturn' den satın alınmış bir iPhone 5 beyazda beats solo kulaklığımla müzik dinlerken haz alamadım. Ama iPod Touch neredeyse 2 katı bile denebilir.

Bence şu dediğinizi eğer yapabilirseniz iki cihazı da SIFIRLAYARAK yapın. Yedeklerinizi alın, iki cihazı da tamamen sıfırlayın, iOS 6.1 üzerinde safari'yi açarak YouTube'a girin ve oradan dinleyin. Bakalım fark olacak mı? Bu cihazların hepsi Çin'de baskı devresi FOXCONN ve kasası MEGATRON firmaları tarafından üretilir, hepsi özdeştir.

Donanımsal değil yazılımsaldır belki?

• quote:

Orijinalden alıntı: JeanCarlo

Ben amerikadan iphone 5 aldım. Eski kullandıgım iphone 4sden daha iyi ses çıkışı var bana göre

bende forumda okumustum ses kalitesi 4s den daha kötü diye,dün amerıkan çıkışlı 5 i denedim 4sden bariz daha iyi,hatta son ses rahatsız edecek seviyede..

• quote:

Orijinalden alıntı: Sajuuk

quote:

Orijinalden alıntı: V4LKyR

quote:

Donanımsal değil yazılımsaldır belki?

Yazılımları da özdeş. iPad ile iPhone yazılımları özdeş değil tabi, veya iPod ile. fakat iPhone 5'lerin kendi aralarında yazılımları özdeş.

• yazılımsal olabilir belki o kısıtlama olayı bende yok mesela volume limite girdiğimde sadece ses çubuğu var taylanddan aldım telefonu 1428 model siyah ip5
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastforyou

quote:

Orijinalden alıntı: JeanCarlo

Ben amerikadan iphone 5 aldım. Eski kullandıgım iphone 4sden daha iyi ses çıkışı var bana göre

bende forumda okumustum ses kalitesi 4s den daha kötü diye,dün amerıkan çıkışlı 5 i denedim 4sden bariz daha iyi,hatta son ses rahatsız edecek seviyede..

dostum aynen benimkide 4s den çok daha fazla ses veriyor.. ve yine aynen en yüksek sese getiremiyorum acayip rahatsız ediyor çünkü ikimizinkide taylanddan alınma amerikan cihazı

• 4s in sesiyle farkı falan yok. Varsa da azıcık. Hatta bana 4sin biraz daha fazla geldi ama neyse şimdi. İngiltere çıkışlı iphonela denedim bu arada, 3lü fişi olanlardan.

Yani son sese getiremiyorum demişsin ama, 4s le de youtube'da son sesle veya eq'suz bir muzik dinlenmiyor, 5 le de dinlenmiyor. En azindan ingiltere çıkışlılar için konusuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sajuuk -- 12 Şubat 2013; 22:02:50 >
  • quote:

4s in sesiyle farkı falan yok. Varsa da azıcık. Hatta bana 4sin biraz daha fazla geldi ama neyse şimdi. İngiltere çıkışlı iphonela denedim bu arada, 3lü fişi olanlardan.

Yani son sese getiremiyorum demişsin ama, 4s le de youtube'da son sesle veya eq'suz bir muzik dinlenmiyor, 5 le de dinlenmiyor. En azindan ingiltere çıkışlılar için konusuyorum.

Neden dinlenmiyor? Ve kullandığınız kulaklık markası modeli nedir?
  • quote:

quote:

4s in sesiyle farkı falan yok. Varsa da azıcık. Hatta bana 4sin biraz daha fazla geldi ama neyse şimdi. İngiltere çıkışlı iphonela denedim bu arada, 3lü fişi olanlardan.

Neden dinlenmiyor? Ve kullandığınız kulaklık markası modeli nedir?

Kulakiçi ep-630 veya 4sin kulaklığı, ikisinde de yeterince güçlü ses veriyor, beatsle de denedim ama kulakiçi / yakın olmadığı için tabii ki sonseste dinlemek rahat.

• Bir zamanlar Fransa için üretilmiş olan iPhone 4s 16 GB almıştım. Telefonun yan tarafına yapıştırılmış yüksek sesle ilgili bir uyarı etiketi vardı... Çok şaşırmıştım.
  • iPhone 5'in kulaklık sesi bariz olarak daha kısık iPhone 4'e göre. Şimdi tekrar baktım ayarlardan. Ses sınırına gelince AB ses sınırı diye bir seçenek var. Onu açınca otomatik olarak ses en fazla göstergedeki kırmızı noktaya gelmeden sarı noktada otomatik olarak duruyor. Kapatınca da en fazla sese çıkılabiliyor ama o bile yetersiz bence. Yazılım özdeşse fark nedendir bilmiyorum.. Ama internetteki testlerde cihazı ince yapabilmek için ses kalitesinden feragat edildiğini okumuştum. Doğru olup olmadığından emin değilim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.