Şimdi Ara

iPhone 5 Amerika ve Avrupa cihazları arasındaki kulaklık sesi farkı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
6.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: V4LKyR

quote:

Orijinalden alıntı: nahege270

İyi akşamlar. Çoğu konuda tartıştık yazıştık, Türkiye' den iPhone 5 alan arkadaşlar kulaklık çıkışını beğenmediğini söylediler. Bu gruba ben de dahilim, Saturn' den satın alınmış bir iPhone 5 beyazda beats solo kulaklığımla müzik dinlerken haz alamadım. Ama iPod Touch neredeyse 2 katı bile denebilir.

Her neyse 2 gün önce bir arkadaşım daha Siyah 16GB satın almış, CarrefourSA' dan almış ve kutu içeriğinde prizden şarj cihazı çıkmamış. Bunun yerine sanki Amerika gibi bir ülkeden satın alınma gibi 3 bacaklı o bildiğiniz prizlerden çıkmış, fakat yine de Carrefour ayrı bir kutuda o aparatın 220V prizler için dönüştürücüsünü yanında hediye etmiş. Yani buradan anladığım kadarıyla arkadaşımın satın aldığı telefon Avrupa cihazı değil, Amerika ve diğer ülkeler için. Çünkü içinden çıkan şarj cihazı o ülkelere uygun. Fakat gel gelelim Türkiye'den alınma iPhone 'da da;arkadaşımın satın aldığı Avrupa üretim olmayan iPhone' da da arkasında A1429 yazıyor. Yani ikisinin de serisi A1429.

İki cihazdan da youtube' a girdim, Skrillex-Kyoto şarkısının orijinal halini buldum ve iki cihazda da aynı videoları açtım. Karşılaştırmayı yaparken kullandığım kulaklık Beats Mixr by David Guetta' ydı. Yani gayet kaliteli bir kulaklık.

Önce Türkiye'den alınmış beyaz iPhone 5 ile bir süre dinledim, ses tatmin edici değildi. Bass' lar kaybolmuş ve ses çok yüksek gelmiyordu.

Ardından hemen jackı çıkarıp Carrefour' dan satın alınmış Avrupa dışı üretim Siyah iPhone 5 'e taktım. Ses farkı inanılmazdı. Bu cihazda ses hem aşırı yüksek, hem de basslar diğer telefonun 3 katıydı.

Kullandığım kulaklık aynı, açtığım parça aynı, cihazlar da aynı. Bu durumda Amerika için üretilmiş olan cihazlarda bariz ses farkı oluyormuş bunu farkettim. Türkiye' de satılan garantili çoğu cihaz Avrupa için olduğundan bunlarda sanırım bilerek sesler yüksek değil. Belki de avrupa ses standardı'ndan dolayı böyle bir saçmalık yapılmıştır. Ama Türkiye' den satın aldıgımız cihazlarda bence resmen kazıklandık. Gereksiz bir kalitesiz ses var bunlarda.

Son olarak sanırım Carrefour' dan alınmış olan iPhone 5 siyah 16GB modeli (sesi iyi olan) paralel ithalat deniyormuş, bu doğru mudur sizce? Satış görevlisi garanti olarak da "evo garantili,distrübitör yani" demiş. Bu ne demek bilmiyorum ben de.

Ama aklımda 1 ay sonra alacağım cihazda paralel ithalat olarak bulup satın alma olayı var. Bunun bir dezavantajı yada garantide sorun cıkarma riski var mı bilemiyorum. Ama kutu içeriğinde 3 bacaklı priz olan iPhone' ların bariz olarak seslerinin daha kaliteli ve 2 kat daha yüksek sesli olduğu belli.

Bence şu dediğinizi eğer yapabilirseniz iki cihazı da SIFIRLAYARAK yapın. Yedeklerinizi alın, iki cihazı da tamamen sıfırlayın, iOS 6.1 üzerinde safari'yi açarak YouTube'a girin ve oradan dinleyin. Bakalım fark olacak mı? Bu cihazların hepsi Çin'de baskı devresi FOXCONN ve kasası MEGATRON firmaları tarafından üretilir, hepsi özdeştir.

EDİT!!!! : Paralel ithalat siyah iPhone 5 16GB' ın bugün ayarlar/hakkında bölgesine girdim. Telefonun sürümü 6.0.2 ? Böyle bir sürümü Türkiye' de hiç yükleyen oldu mu ya? Böyle bir sürüm çıkmadı diye biliyorum ben de ayrıca. O yüzden sanırım bu ses olayı ülkelere göre değişiklik göstererek yazılımsal; aklıma sadece bu geldi

Konuyu editledim şuan dostum, bu konu hakkında ne düşünüyosun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: V4LKyR

quote:

İyi akşamlar. Çoğu konuda tartıştık yazıştık, Türkiye' den iPhone 5 alan arkadaşlar kulaklık çıkışını beğenmediğini söylediler. Bu gruba ben de dahilim, Saturn' den satın alınmış bir iPhone 5 beyazda beats solo kulaklığımla müzik dinlerken haz alamadım. Ama iPod Touch neredeyse 2 katı bile denebilir.

Her neyse 2 gün önce bir arkadaşım daha Siyah 16GB satın almış, CarrefourSA' dan almış ve kutu içeriğinde prizden şarj cihazı çıkmamış. Bunun yerine sanki Amerika gibi bir ülkeden satın alınma gibi 3 bacaklı o bildiğiniz prizlerden çıkmış, fakat yine de Carrefour ayrı bir kutuda o aparatın 220V prizler için dönüştürücüsünü yanında hediye etmiş. Yani buradan anladığım kadarıyla arkadaşımın satın aldığı telefon Avrupa cihazı değil, Amerika ve diğer ülkeler için. Çünkü içinden çıkan şarj cihazı o ülkelere uygun. Fakat gel gelelim Türkiye'den alınma iPhone 'da da;arkadaşımın satın aldığı Avrupa üretim olmayan iPhone' da da arkasında A1429 yazıyor. Yani ikisinin de serisi A1429.

İki cihazdan da youtube' a girdim, Skrillex-Kyoto şarkısının orijinal halini buldum ve iki cihazda da aynı videoları açtım. Karşılaştırmayı yaparken kullandığım kulaklık Beats Mixr by David Guetta' ydı. Yani gayet kaliteli bir kulaklık.

Önce Türkiye'den alınmış beyaz iPhone 5 ile bir süre dinledim, ses tatmin edici değildi. Bass' lar kaybolmuş ve ses çok yüksek gelmiyordu.

Ardından hemen jackı çıkarıp Carrefour' dan satın alınmış Avrupa dışı üretim Siyah iPhone 5 'e taktım. Ses farkı inanılmazdı. Bu cihazda ses hem aşırı yüksek, hem de basslar diğer telefonun 3 katıydı.

Kullandığım kulaklık aynı, açtığım parça aynı, cihazlar da aynı. Bu durumda Amerika için üretilmiş olan cihazlarda bariz ses farkı oluyormuş bunu farkettim. Türkiye' de satılan garantili çoğu cihaz Avrupa için olduğundan bunlarda sanırım bilerek sesler yüksek değil. Belki de avrupa ses standardı'ndan dolayı böyle bir saçmalık yapılmıştır. Ama Türkiye' den satın aldıgımız cihazlarda bence resmen kazıklandık. Gereksiz bir kalitesiz ses var bunlarda.

Son olarak sanırım Carrefour' dan alınmış olan iPhone 5 siyah 16GB modeli (sesi iyi olan) paralel ithalat deniyormuş, bu doğru mudur sizce? Satış görevlisi garanti olarak da "evo garantili,distrübitör yani" demiş. Bu ne demek bilmiyorum ben de.

Ama aklımda 1 ay sonra alacağım cihazda paralel ithalat olarak bulup satın alma olayı var. Bunun bir dezavantajı yada garantide sorun cıkarma riski var mı bilemiyorum. Ama kutu içeriğinde 3 bacaklı priz olan iPhone' ların bariz olarak seslerinin daha kaliteli ve 2 kat daha yüksek sesli olduğu belli.

Bence şu dediğinizi eğer yapabilirseniz iki cihazı da SIFIRLAYARAK yapın. Yedeklerinizi alın, iki cihazı da tamamen sıfırlayın, iOS 6.1 üzerinde safari'yi açarak YouTube'a girin ve oradan dinleyin. Bakalım fark olacak mı? Bu cihazların hepsi Çin'de baskı devresi FOXCONN ve kasası MEGATRON firmaları tarafından üretilir, hepsi özdeştir.

EDİT!!!! : Paralel ithalat siyah iPhone 5 16GB' ın bugün ayarlar/hakkında bölgesine girdim. Telefonun sürümü 6.0.2 ? Böyle bir sürümü Türkiye' de hiç yükleyen oldu mu ya? Böyle bir sürüm çıkmadı diye biliyorum ben de ayrıca. O yüzden sanırım bu ses olayı ülkelere göre değişiklik göstererek yazılımsal; aklıma sadece bu geldi

Konuyu editledim şuan dostum, bu konu hakkında ne düşünüyosun

Var hacı öyle bir versiyon ama çok kısa sürdü ömrü, çünkü pili içiyordu. İnternette araştır.

• Ses tatmin edici değil. Fakat forumda gezinirken bir arkadasın jb ile ses seviyelerini olması gereken seviyeye ayarlanabildiğinden bahsetmiş. Belkı bu sekılde cozume ulasabılırız.
  • Bende mesaji okuyunca test ettim ama fark goremedim

• bnce ikisinin arasında ses farkı olarak hiç bir fark yok
  • Avrupa cihazlari AB ses sinirlarindan dolayi normal seviyenin %83 une kadar calisir, JB ile bunu asmanin bazi yollari var.

Fark yok diyenler, fark ediyor. Ayni muzigi farkli cihazlarda dinleyince Avrupa cihazi bariz daha az ses veriyor.

6.0.2 var olan bir surumdur. Bir aralar ABD'de ilk CMDA ile calisan iPhone'lar ciktiginda sadece CDMA sebekesiyle calisan cihazlara ozel 4.2.5 gibi surumler vardi, iOS 5 ile esitlenmisti surum numaralari.

Cihazda JB varsa ve iFile yukluyse /System/Library/RegionFeatures klasorundeki txt dosyalarinda hangi kodlu cihazlarda hangi ozelliklerin olup olmadigini gorebilirsiniz. Avrupa ulkelerinin kodlarinin yaninda EUVOLUME(0x400) gibi bir ifade gorursunuz. Sizin cihazinizin kodu, EUVOLUME(0x400) yazan bir kod ise AB ses kisitlamasi bulunur. Ayni sekilde AB (Arabistan) ve AE (BAE) kodlarinin yaninda da NOVOIP(0x80) yaziyor, bu cihazlarda FaceTime olmadigini forum biliyor.

Ses kisitlamasini asmak istiyorsaniz, JB gerekmekte. iFile yukleyip /System/Library/Frameworks/MediaToolbox.framework/RegionalVolumeLimits.plist dosyasini Plist Editor ile acin. Degerlerin 0,83 oldugunu goreceksiniz. Degerleri 1 yaparsaniz kisitlama kalkar, normal duzeyde ses verir. Normali de asmak istiyorsaniz 25'e kadar yolu var, ancak kulakliginizi pert etme, sarjinizi dakikada %3 icmesi ve duyma kusurlari yasayabilirsiniz. Isteyen kendi sorumlulugunda deneyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zordion -- 24 Şubat 2013; 14:46:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler iphone gibi amerikan urunleri avrupa ve uzakdogu urunleriyle uyum sorunu oluyor en baslicasi sibilance sorunu bu da sundan kaynaklaniyor amerikan ses teknolojisi genelde 20 khz 20khz frekans araliginda ses cikisi yapiyor. Japon mallari ise frekans arali oldukca genis kulakliklar yapiyor mesala 5 khz 30 khz arasi gibi bundan dolayi sibilance ve uyumsuzluk oliyor ayrica omaj degeride amerikan mallarinda dusuk tutuyorlar ses daha guclu ciksin diye avrupa urunleri ise 250 ohm luk kulaklik yapiyor onkar ev amfilerinde kullanmak icin tasarlanmis sen bunu alip cep tel de dinlersen olmaz. Ne yapmak lazim tabiki iphone uyumlu yine amerikan kulakliklari kullanmak mesala soul serisi rza serisi ultrasone serisi cok uyumlu ve kalitelidir...

• Şimdi arkadaşlar ben 2008 den beri iphone kullanıyorum iphone 3 ve 3gs ve apple müzik cihazlarıyla müzik dinliyorum sadece,
    geçen hafta iphone 5s aldım apple.com.tr den (türkiyede satışa başlamış)
    daha önce 3gs vardı, 5 ay önce de arkadaş iphone 5 almış kulaklığını deneyebilirmiyim dedim ve kulaklığı 3 gs ye taktım on numara yüksek ses anbiyanns falan filan aşık oldum,hemen ertesi gün iphone 5 kulaklığı aldım 3 gs de kullanmaya başladım,
    gümbür gümbür müzik dinliyodum,
    fakat üstte de yazdığım gibi geçen hafta 5s aldım, youtube dan müzik açıyorum iğrenç ötesi ses yüksekliği iğrenç ötesi bas, arabaların bile sesini duyuyorum hiç haz vermiyor,
    yukardaki yazılanları okudum amerikadan alan arkadaş fark yok demiş haklılar youtube da falan kıyaslama yapmışlar iphone 5 102 falan 3,3gs,4,4s 93 lerde,
    çözüm kulaklığı eq ile sesini arttırmak değil yada kulaklığı aşı yükleme yapıp sesi açmak değil,
    sorun şu neden türkiyeden aldığım iphone sesi kısık ve bu yazılımsal mı kısık donanımsal mı kısık, apple bunun la ilgili mail mi atmak gerekiyor tam net nedeni nasıl öğreniriz,
    eğer para biriktirip aldığım iphone 5s böyle devam etcekse iade veya hukuki yollara başvurmak gerekiyormu,

• Daha önce iphone 4 kullanan biri olarak bu konuyu görünce abimin 5s te deneme yaptım ve ses gerçekten eskiye oranla çok düşük.
  • Ses düzgün istiyorsanız amerika cihazı alacaksınız hocam yapacak bişey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karti -- 29 Kasım 2013; 23:29:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben iphone 5 'imi Kıbrıs'tan aldım ve buraya ürünler İngiltere'den geliyor. Ses düzeyi şarjı kasa kalitesi olsun herşey eksiksiz geldi bana, İngiliz isteyenler buraya gelip alabilir 5s, 5 farketmiyor. Alacağınız yeri'de tavsiye edebilirim düşünenlere.
  • Arkadaşlar bu bahsettiğiniz durum iPad'lerde de mevcut mudur? Fazla fiyat farkı olmadığından TR Apple Store'dan iPad Air almayı düşünüyorum, ses onda da kısıksa Amerika'dan getirtmeye çalışacağım.
  • Valla arkadaşlar hepinizin yadıklarını okudum hayret içerisindeyim ben 5s aldım Ataşehir Pladiumda ki apple storedan yaani ilk olarak bendede kısıktı zaten kilit ekranında ses tuşları ile açmaya çalıştığımda %80 kadar açılabiliyordu load bar ilerlemiyordu müzik ve ses ayarlarından açtım sesi ve şuan sony in 60 70 liralık z-300 kulaklığıyla dinliyorum deli ses var bas desen gayet sağlam hatta kulaklık kaldırıyorda benim kafa kaldırmıyor o derece :D
  • ben california'dan aldım A1428 kulaklık sesi harika çokta kaliteli ve prizi ABD uyumlu ek aparatı var

dediğin gibi fark oluyor
  • Ses az ise kesin çözüm :

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=110640813

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.