Şimdi Ara

Iphone 4S imei kaydı yapıldı, hala servis yok yazıyor (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
28.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonuç: Pasaport kaydı yaptırdıktan 1 gün sonra açıldı, detaylar aşağıda.

================

Merhaba,

Bir haftadır kullandığım ama nasılsa vaktim var diye henüz pasaport kaydı yaptırmadığım 4S az önce servis yok hatası vermeye başladı. Sim kartı çıkar tak, uçuş modu aç-kapa, reboot vs. hiçbiri işe yaramadı.

Bana "telefonunuz kayıtlı değil, kapanacak" diye bir uyarı mesajı gelmedi. Sorunun IMEI kaydı olup olmadığını nasıl anlayabilirim ? Bu kadar kısa sürede IMEI kaydı henüz yapılmadığı için kapanmış olabilir mi ?

Gerçi 4S ile bu hatayı alanlar var ama, IMEI'den ise boşa restore ile uğraşmayayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 14 Aralık 2011; 13:02:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WTB

Bu sayfa, IMEI dolayısıyla telefon bloke olduğunda farklı bir sonuç mu gösteriyor ?

Eğer sadece IMEI'nin kayıtlı olmadığını söylüyorsa onu ben de biliyorum :) Zira 1 saat önce de kayıtlı değildi ama çalışıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 13 Aralık 2011; 0:50:01 >

• Ben de 10 gündür kayıtsız 4S kullanıyorum, bugün uyarı mesajı geldi hattınız ayın 19'unda kapatılacak diye. Mesaj yollamadan kapatırlarmı bilemiycem.
  • Sim kart takıldıktan sonra 1 ila 3 hafta arasında bu btk daki arkadaşların kafasına esme dönemine göre değişiyor, o yüzden kesin bir tarih verilemez.

Biraz sazan.avi yapmışım zaten , soruyu yanlış anladım. Asıl cevap üstte söylediğim gibi olacaktı :)

Ornek desire HD de yaşadığım inanılmaz şans sonucu kapanacak mesajı 1 ay sonra gelmişti ama cihazı daha gelişinin 5gununde kaydettirmistim, cihazda kapanmadı tabiki o mesajdan sonrada..
    Sanırım MS DOS kullanıyorlar sistem olarak , anlamak imkansız :)
  • Anlaşılan telefon kapandı, yarın sabahtan kayıt ettireyim pasaport bekliyordu zaten. Kaç günde açılır bilginiz var mı ? Muhtemelen birkaç gündür ve kimse bilmiyordur ama yine de sorayım :)
  • Operatör un çalışanlarının hızı önemli , ornegin TİM de arkadasın varsa 3-4 saate kayıt oluyor, bazıları cok umursamiyor o zaman uzun sürer. 2-3 gün :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güncelleme :
    Bugün sabah IMEI kaydını yaptırdım, şimdi sorgulamada "yolcu beraberinde gelen cihaz" ve kayıtlı olarak gözüküyor. Ama 4S hala "servis yok" diyor.

İnternette kayıtlı gözükse de, açılması daha uzun sürebilir mi yoksa başka bir sorun mu var sizce ?

5.0.1 restore yapıp, backup'tan yeniden kurdum bu arada, sonuç değişmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

Güncelleme :
    Bugün sabah IMEI kaydını yaptırdım, şimdi sorgulamada "yolcu beraberinde gelen cihaz" ve kayıtlı olarak gözüküyor. Ama 4S hala "servis yok" diyor.

İnternette kayıtlı gözükse de, açılması daha uzun sürebilir mi yoksa başka bir sorun mu var sizce ?

5.0.1 restore yapıp, backup'tan yeniden kurdum bu arada, sonuç değişmedi.

Muhtemelen yarına sinyal gelir. 1 iş günü geçmesi gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaTeeH

Beklerim sorun değil ama simkartın 128kb değil 64kb olmasından ve/veya micro değil kesilmiş olmasından kaynaklanıyor olabilir mi diye düşünüyorum.

Bir de UDID kaydı yaptırıp, iResign ile imzaladığım uygulamaları yükledim ama herhalde ondan değildir.

Bu kadar kısa sürede IMEI'den ve gecenin köründe kapanması biraz tuhaf geldi.

Kayıt yaptırdıktan sonra sorgulamada kayıtlı gözüken ama telefonun açılması için beklemek zorunda kalan var mı acaba ? Muhtemelen öyledir ama hiç başına gelen yoksa 128kb micro şimdi bakınacağım.
  • Aynı olay dün başıma geldi ve cihaz bugün sinyal aldı. Yani dün saat 3-4 civarı kayıt işlemi yapıldı ve cihaz bugün saat 10 gibi sinyal almaya başladı.
    Bu arada 64kb ve microsimle alakası olacağını sanmıyorum. Siz en iyisi yarına kadar bekleyin eğer çözüm alamazsanız diğer seçeneklere bakarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aynı olay dün başıma geldi ve cihaz bugün sinyal aldı. Yani dün saat 3-4 civarı kayıt işlemi yapıldı ve cihaz bugün saat 10 gibi sinyal almaya başladı.
    Bu arada 64kb ve microsimle alakası olacağını sanmıyorum. Siz en iyisi yarına kadar bekleyin eğer çözüm alamazsanız diğer seçeneklere bakarsınız.

Tamam o zaman, teşekkürler. Bekleyeyim ben.

Bence de 64kb ve microsimle ilgisi olmaması gerekir. Çünkü 1 haftadır en ufak bir sorun olmamıştı.
  • Başkasının microsim hattı varsa onunla bir dene istersen. Birde network ayarlarını sıfırlamak bazen işe yarayabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratremix
    Başkasının microsim hattı varsa onunla bir dene istersen. Birde network ayarlarını sıfırlamak bazen işe yarayabiliyor.

Iphone 4 ile sorunsuz çalışan bir kartı denedim, yine servis yok. Network ayarlarını sıfırlamayı da dün gece denemiştim, sonuç vermemişti. Yarın akşama, en fazla 48 saat bekleyeceğim, ondan sonra panik yapacağım :)
  • quote:

quote:

Aynı olay dün başıma geldi ve cihaz bugün sinyal aldı. Yani dün saat 3-4 civarı kayıt işlemi yapıldı ve cihaz bugün saat 10 gibi sinyal almaya başladı.

Tamam o zaman, teşekkürler. Bekleyeyim ben.

Bence de 64kb ve microsimle ilgisi olmaması gerekir. Çünkü 1 haftadır en ufak bir sorun olmamıştı.

Yarın falan sinyal gelecektir fakat normal simi keserek micro sim yaptığın için şu anda çekmezsen bile ilerde sıkıntı çekebilirsin.
    Normal simi kesip 2 ay kadar kullandım sonra kart durduk yere çalışmamaya başlamıştı, araştırmıştım kesilen kartlarda bu şekilde başına gelenler vardı.
    Tabi sana hiç olmayabilir ama işi şansa atmamak lazım 8 TL için

• quote:

Orijinalden alıntı: Sam0
    Yarın falan sinyal gelecektir fakat normal simi keserek micro sim yaptığın için şu anda çekmezsen bile ilerde sıkıntı çekebilirsin.
    Normal simi kesip 2 ay kadar kullandım sonra kart durduk yere çalışmamaya başlamıştı, araştırmıştım kesilen kartlarda bu şekilde başına gelenler vardı.
    Tabi sana hiç olmayabilir ama işi şansa atmamak lazım 8 TL için

Bilgi için teşekkürler.

Microsim bize kurumsal hat olduğu için ücretsizmiş. Ama bize yakın olan bayide olmadığı için uğraşmayıp kestirmiştim. Müsait vaktimde microsim alırım.

Bir de bu bayi kayıt yaparken 10 TL aldı, kayıt evrağının fotokopisini vermemek için neredeyse kavga çıkartıyordu ! Vodafone web sitesinde 5 TL yazıyor. Müşteri hizmetlerini arayacağım. Eğer kurumsal hatlara o da ücretsizse veya 5 TL ise gidip paramı alacağım. Sorun para değil de, iş bilmeyen bir de sorun çıkartan personele sinir olurum.

• IMEI kaydı ile ilgili ilave bilgi vereyim.

Şu an sadece IMEI sorgulama yapınca "kayıtlı" gözüküyor ama "Bireysel Başvuru Sorgulama" yaptığım zaman (başvuru no.yu kayıt yaptığınız bayiden öğrenmeniz gerekiyor), "onay bekliyor" olarak gözüküyor. Demek ki daha sisteme nihai tanımlama ve onay yapılmamış.
  • quote:

quote:

Beklerim sorun değil ama simkartın 128kb değil 64kb olmasından ve/veya micro değil kesilmiş olmasından kaynaklanıyor olabilir mi diye düşünüyorum.

Bir de UDID kaydı yaptırıp, iResign ile imzaladığım uygulamaları yükledim ama herhalde ondan değildir.

Bu kadar kısa sürede IMEI'den ve gecenin köründe kapanması biraz tuhaf geldi.

Kayıt yaptırdıktan sonra sorgulamada kayıtlı gözüken ama telefonun açılması için beklemek zorunda kalan var mı acaba ? Muhtemelen öyledir ama hiç başına gelen yoksa 128kb micro şimdi bakınacağım.

Aynı sorunu yasadım
    5.0.1 de problem yasadım. Kayit yaptırdım ama hala servis gelmedi 5.1 e yukselt madem udid kaydın var. Sorun çözülüyor bende 64k sim var sorun yapmıyor hiç

• Telefon açıldı, ama "bireysel başvuru sorgulama" yapınca hala "onay bekliyor" olarak gözüküyor.

Demek ki pasaport kaydı için "nasılsa uyarı gelir, çok vaktim var" diye düşünmemek ve en kısa sürede kayıt yaptırmak lazımmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 14 Aralık 2011; 13:03:47 >
  • quote:

Telefon açıldı, ama "bireysel başvuru sorgulama" yapınca hala "onay bekliyor" olarak gözüküyor.

Demek ki pasaport kaydı için "nasılsa uyarı gelir, çok vaktim var" diye düşünmemek ve en kısa sürede kayıt yaptırmak lazımmış.

kaç günde kapandı telefonunuz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.