Şimdi Ara

İphone 4S Çakma Şarj Aleti Patladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
5.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Başlıktan da anlaşıldığı gibi iPhone şarj aleti gözlerimin önünde patladı.

Geçen arkadaşıma gitmiştim. Kendisi yeni bir iPhone 4S aldı İngiltereden. Ancak şarj aleti Türkiye deki prizlere uygun olmadığından yeni bir şarj aleti almış. Şarj aletini orjinal almak yerine Çin malı çakmalardan almış. 1 kaç kere şarj etmiş daha önceden.

Telefonu şarjını prize takar takmaz patlama sesi geldi ve alev çıktı. Bende o sırada arkadaşıma bakıyordum. Alev çıktığını gördükten sonra hemen prizden şarj aletini çektik ve telefonla bağlantısını kestik. Şarj aletinin telefona takılan kısmında hasar yoktu ancak şarj aletinin adaptör kısmında ve ona geçirilen kabloda bariz bir hasar vardı.

Şarj aletini bir kenara fırlattıktan sonra hemen telefona baktık. Neyse ki telefona bir şey olmadı. Hiç bir sorunu yok. Umarım olmaz da.

Telefonun ve şarj aletinin fotoğraflarını çektim. Merak edenler olur diye.

Görmüş olduğunuz gibi şarj aleti kötü bir şekilde patladı.

Sizlere tavsiyem, ne iPhone da nede başka bir telefonda başka şarj aletlerini kullanmayın ve mutlaka orjinal şarj aletini kullanın.

Kaynak: Yorumlasak.net

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rena34 -- 21 Ocak 2013; 23:06:04 >

• orjinal sarj aletide dudak ucuklatiyor yahu..
    Ucuz kurtulmussun hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShineOnYouCrazyDiamond -- 21 Ocak 2013; 22:38:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğim gibi arkadaşımın hocam telefon. Cidden uzuc kurtuldu ama. Telefonu geçtim iyi ki arkadaşıma bir şey olmadı.
  • Bundan yaklasik 1 ay once Teknosa'dan 15 liraya cakma bir sarj aleti almistim.Gayet memnumun ozellikle cok hizli surede sarj ediyor.Ancak icimde bazi tereddutler vardi ve bu yaziyi okuduktan sonra ise isin ciddiligini fark ettim.Tam olarak ne yapmaliyim?
    Orjinal sarj aletine 120 lira dediler.

• Orjinallerini daha insancıl fiyata satsalarda millet bunları kullanmak zorunda kalmasa?

Benim evde orjinal ivar ama gün içinde şarjı biter diye 10 liralık çakmalardan aldım 1 tanede cebimde taşıyorum. İhtiyaç halinde kullanmak üzere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatuhanGnyz16

Bundan yaklasik 1 ay once Teknosa'dan 15 liraya cakma bir sarj aleti almistim.Gayet memnumun ozellikle cok hizli surede sarj ediyor.Ancak icimde bazi tereddutler vardi ve bu yaziyi okuduktan sonra ise isin ciddiligini fark ettim.Tam olarak ne yapmaliyim?

Hocam çok hızlı sürede şarj etmesi batarya için yararlı olmaz bence.
    Mutlaka orjinal şarj aleti alın.
    Veya onu alana kadar USBden şarj edin. O da sağlıklı bir çözüm olur.
    Ayrıca benim arkadaşta 15 liraya almış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rena34 -- 21 Ocak 2013; 22:58:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

quote:

Orijinalden alıntı: BatuhanGnyz16

Bundan yaklasik 1 ay once Teknosa'dan 15 liraya cakma bir sarj aleti almistim.Gayet memnumun ozellikle cok hizli surede sarj ediyor.Ancak icimde bazi tereddutler vardi ve bu yaziyi okuduktan sonra ise isin ciddiligini fark ettim.Tam olarak ne yapmaliyim?

Hocam çok hızlı sürede şarj etmesi batarya için yararlı olmaz bence.
    Mutlaka orjinal şarj aleti alın.
    Veya onu alana kadar USBden şarj edin. O da sağlıklı bir çözüm olur.
    Ayrıca benim arkadaşta 15 liraya almış.

http://img705.imageshack.us/img705/9789/imageyta.jpg

Hocam aynen su gorunumde az once cektim.
    Valla ne yapalim artik ben de Amerika'dan almistim malum girisi uymuyor.
    Artik USB ile bir sure idare edecegiz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İphone 5s İlginç Şarj sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Adaptörün fotoğrafını da ekledim.
  • quote:

Adaptörün fotoğrafını da ekledim.

Gönderdim

• Milyarlik cihazlara 5-10 tllik sarz aleti kullananlara ibret olsun bu fotolar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılıyorum. Bu şarj aletlerinin orjinalleri teknoloji marketlerinde satılıyor artık, durumu kurtarmak adına da olsa ucuza kaçılmamalı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle. Kanıt da koydum. Artık kimse kullanmasın çakma şarj aletini.

• Yurtdışı priz çevirici= 1,5TL

Ayrıca 2 gün önce aldığım orijinal kumanda+dock+usb sync kablosu+duvar şarj aleti(İngiliz uçlu): 60TL

Toplam: 61TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiNaPSiS -- 23 Ocak 2013; 23:44:36 >
  • Güncel.
  • Geçmiş olsun hocam.

"Vay efenim çin malı adaptörle orjinal adaptörün hiçbir farkı yok, boşuna kazık yiyoruz." Diyenlere ibret olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StereoLove

orjinal sarj aletide dudak ucuklatiyor yahu..
    Ucuz kurtulmussun hocam

Bilkom'dan aldim gecen hafta 51 liraya 2 yil garantili apple markali sarj aletini.

50 lira sarj aletine veremeyenler kullanmasin zatn.

• quote:

Orijinalden alıntı: neoorog

quote:

Orijinalden alıntı: StereoLove

orjinal sarj aletide dudak ucuklatiyor yahu..
    Ucuz kurtulmussun hocam

Bilkom'dan aldim gecen hafta 51 liraya 2 yil garantili apple markali sarj aletini.

50 lira sarj aletine veremeyenler kullanmasin zatn.

75 liraydi hocam:) oyle hatirliyorum usb kablosu dahilmi?

• Cakma almak yerine en azindan markali ucuz urunler alin. "Belkin" bu konuda iyi bir alternatif.

• Gece olsa bu olay yangın çıkar ya fark edene kadar.Geçmiş olsun.Hiçbişey insan hayatından önemli değil."ne yapalım gücümüz buna yetiyor" diyenler kumar oynuyor hayatlarıyla resmen..önceki yıllarda kulakta konuşma esnasında patlayan yan sanayi bataryaları çok çabuk unuttuk..
  • quote:

Merhaba arkadaşlar. Başlıktan da anlaşıldığı gibi iPhone şarj aleti gözlerimin önünde patladı.

Geçen arkadaşıma gitmiştim. Kendisi yeni bir iPhone 4S aldı İngiltereden. Ancak şarj aleti Türkiye deki prizlere uygun olmadığından yeni bir şarj aleti almış. Şarj aletini orjinal almak yerine Çin malı çakmalardan almış. 1 kaç kere şarj etmiş daha önceden.

Telefonu şarjını prize takar takmaz patlama sesi geldi ve alev çıktı. Bende o sırada arkadaşıma bakıyordum. Alev çıktığını gördükten sonra hemen prizden şarj aletini çektik ve telefonla bağlantısını kestik. Şarj aletinin telefona takılan kısmında hasar yoktu ancak şarj aletinin adaptör kısmında ve ona geçirilen kabloda bariz bir hasar vardı.

Şarj aletini bir kenara fırlattıktan sonra hemen telefona baktık. Neyse ki telefona bir şey olmadı. Hiç bir sorunu yok. Umarım olmaz da.

Telefonun ve şarj aletinin fotoğraflarını çektim. Merak edenler olur diye.

Görmüş olduğunuz gibi şarj aleti kötü bir şekilde patladı.

Sizlere tavsiyem, ne iPhone da nede başka bir telefonda başka şarj aletlerini kullanmayın ve mutlaka orjinal şarj aletini kullanın.

Kaynak: Yorumlasak.net

tesekkurler paylasim icin...

turk prizi alacagina... ingiliz prizi turk olanina ceviren kucuk ve basit aparati alsaydi... ben oyle kullaniyorum..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.