Şimdi Ara

iPhone 4 IMEI'm klonlanmış?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
9.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 hafta kadar önce yurtdışından satın alınmış bir iPhone 4 almıştım. Pasaport kaydı vardı. IMEI sorguladığımda da kayıtlı gözüküyordu. Ancak bugün itibariyle bana gelen SMS'te IMEI'min klonlandığını ve 30 içerisinde kullanılamaz hale geleceğini yollamışlar.

Kimi iPhone 4 IMEI'si klonlanamıyor demiş internette bir bilgi karmaşası mevcut. Ben de anlamadım doğru dürüst birşey.

Ne yapabilirim, yardımcı olursanız sevinirim.

• iPhone 4'e imei klonlanamıyor, iPhone 4'ten alınan eski tip nokialara falan kopyalanabiliyor.
  • Tekrar sorgulattığınız da nasıl bir cevap alıyorsunuz ?
  • pasaporta işlettiysen bir hat üzerine işletebilirsin tekrar..
  • IMEI : XXXXXXXX
    Durumu : Bu IMEI numarasının başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiştir
    Kaynak : -
    Üretici : Üretici: Apple Pazar Adı: iPhone 4 (A1332) Model Bilgileri: iPhone 4 (A1332)

Şeklinde gözüküyor. Pasaporta aldığımda işlenmişti. Kendi hattım üzerine nasıl işletiyorum. Tabii öyle yapınca benden başka kimse kullanamayacak o da var. Başka bir çözüm yolu var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmshn

IMEI : XXXXXXXX
    Üretici : Üretici: Apple Pazar Adı: iPhone 4 (A1332) Model Bilgileri: iPhone 4 (A1332)

Şeklinde gözüküyor. Pasaporta aldığımda işlenmişti. Kendi hattım üzerine nasıl işletiyorum. Tabii öyle yapınca benden başka kimse kullanamayacak o da var. Başka bir çözüm yolu var mı?

hocam öyle bişey yok, pasaport kaydın elindeyse bence btk'nın irtibat bilgilerini bir ara durumu izah et

http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php?

• quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

quote:

Orijinalden alıntı: cmshn

IMEI : XXXXXXXX

hocam öyle bişey yok, pasaport kaydın elindeyse bence btk'nın irtibat bilgilerini bir ara durumu izah et

http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php?

BTK'da böyle bir bilgi mevcut ancak ne gerekiyor bilmiyorum.

5809 sayılı Kanunun 57 inci maddesinin 1 inci fıkrasında yer alan “İşletmeciler, kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlara, elektronik haberleşme hizmeti veremezler. Ancak, Kurumun MCKS’ında kayıtlı iken elektronik kimlik bilgisi kopyalanmış gerçek cihazlar sadece eşleştirme yapılan abone numaraları ile kullanılmak üzere kullanıma açılır.” hükmü gereğince elektronik kimlik bilgisinin değiştirildiği tespit edilen cihazlar haberleşmeye kapatılmakta ve elektronik kimlik bilgisi başka cihazlara kopyalanmış olan cihazlar sadece tek hatla eşleştirilmek sureti ile kullanıma açılmaktadır.

Ayrıca; elektronik kimlik bilgisinin değiştirildiği tespit edilen cihaz; mülga 5392 sayılı Kanun kapsamında kayıt altına aldırılmış olması halinde kayıt işleminin yaptırıldığı GSM numarası ile eşleştirilmek suretiyle kullanılabilmektedir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • matrix'in şifresi gibi kanun yazmışlar
  • Hazir konu varken aciklik gelse iyi olu btk nin sacmaligi ilerde hepimizin basina gelebilir.

Bubyuzden cogu kisinin telefonu cop oldu elin adami geliyor senin imeini baska telefona atiyor ceremesini sen cekiyorsun.

Btk diger telefonu kapatip orjinal imeisi olan telefona bisey yapmamasi lazim
  • btk nın yaptığı bir nevi mac eşleme gibi birşey..en temizi btk yı arayın yardımcı olurlar..başka numaraya geçiş yaptınız diyelim tekrar dan o numaraya aktif ederler bence..arayın sorun..yada yurtdışına yollayıp satın..orda bu imei kayıt saçmalığı yok
  • Dün itibariyle kapandı telefonum arkadaşlar, servis yok yazmakta...
  • Ankara ile irtibat kuruyorsun, tek bir hatta işliyorlar. O hattan başka hatta kullanamıyorsun malesef..
  • Btk nin mevzuatını acilen degistirmesi lazim. Bu sekilde cok sacma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhtemelen imei kaydını yaptığın telefon bayii ya da orda çalışan bir görevli senin telefonun imei numarasını alıp, bunu yurt dışından gelme kaçak çift hatlı bir telefona kopyalamıştır.
    elindeki belgeler ile tekrar imei kaydı yaptığın yere git.
    itirazı sanırım o şekilde onlara yapıyorsun. tek ihtimal orda çalışanın senin imei numarasını almış olmasıdır ama güvenmezsende aynı işi yapan başka bir bayi ile bir görüş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: torrentialrun

muhtemelen imei kaydını yaptığın telefon bayii ya da orda çalışan bir görevli senin telefonun imei numarasını alıp, bunu yurt dışından gelme kaçak çift hatlı bir telefona kopyalamıştır.
    elindeki belgeler ile tekrar imei kaydı yaptığın yere git.
    itirazı sanırım o şekilde onlara yapıyorsun. tek ihtimal orda çalışanın senin imei numarasını almış olmasıdır ama güvenmezsende aynı işi yapan başka bir bayi ile bir görüş.

Milletin günahına girme. Kimse iphone 4 ün imeini çin telefonuna yazacak kadar salak değil.. İ phonenin imeini düzeltebilme ihtimali olsa derizki yaptı ve tekrar oraya gelmesini sağladı. Ama böyle bi ihtimal olmadığı gibi hiç bir teknik servis bunu yapmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevgigsm -- 22 Mayıs 2012; 21:45:17 >

• arkadaşım üzüldüm senin adına.bende senin gibi yurtdışı 4s almayı düşünüyorum şu aralar.çözümü yokmu bunun hepimizin başına gelebilir.
  • Benimde yurtiçi garantili iphone 4 cihazımın btk'dan sorgularken bi kaç gün önce klonlanmış olduğunu gördüm bana klonlamayla ilgili msj falan gelmedi ama genpayla iletişime geçtim fatura fotokopisi ve kimlik fotokopisiyle tek numaraya açabileceklerini söylediler yani bizide cezalandırıyorlar şimdi benim yapmam gereken ney telefon hurda olana kadar onumu kullanacağım başına böyle birşey gelen varmı?
  • Bu ne saçmalık yahu gerçek telefonun kendi telefonumuz olduğunu kanıtladıktan sonra diğer telefonun kapatılması bizimkine bir şey yapılmaması lazım.
    SAÇMALIK
  • quote:

Orijinalden alıntı: musti005

Benimde yurtiçi garantili iphone 4 cihazımın btk'dan sorgularken bi kaç gün önce klonlanmış olduğunu gördüm bana klonlamayla ilgili msj falan gelmedi ama genpayla iletişime geçtim fatura fotokopisi ve kimlik fotokopisiyle tek numaraya açabileceklerini söylediler yani bizide cezalandırıyorlar şimdi benim yapmam gereken ney telefon hurda olana kadar onumu kullanacağım başına böyle birşey gelen varmı?

aynen öyle yapabileceğin birşey yok. bir müşterimin yeni aldığı telefonun imei'si klonlanmış çıktı saturn bana mısın demedi ve yukardaki madde işledi.
  • Telefoncu bi arkadaşta iphonenin klonlandığını il defa görüyorum gözümle görmesem inanmazdım dedi hayret ettim niye ben:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.