Şimdi Ara

iPhone 17 Air, Türkiye'ye de yalnızca eSIM ile geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone 17 Air, Türkiye'ye de yalnızca eSIM ile geliyor
    ‌iPhone‌ Air, yalnızca 5.6 mm gövdesiyle şimdiye kadarki en ince ‌iPhone‌. 17 Pro’ların aksine titanyum çerçeveye sahip ve daha iyi koruma sağlayan Ceramic Shield 2 ile donatılmış. Apple, güçlü ve incecik tasarıma birçok teknoloji sığdırmayı başarsa da bahsetmediği önemli bir detay var; iPhone 17 Air modeli Türkiye’ye de yalnızca eSIM ile gelecek.

Ayrıca Bkz.iPhone 17 Pro Max Türkiye fiyatı belli oldu! İşte iPhone 17 fiyat listesi

iPhone 17 ve 17 Pro, bazı ülkelerde yalnızca eSIM ile geliyor

iPhone Air modeli, -Türkiye dahil olmak üzere- dünya genelinde fiziksel SIM yerine eSIM ile gelecek. iPhone 17 ve iPhone 17 Pro modelleri bazı ülkelerde yalnızca eSIM desteğiyle satışa sunulacak. Bu, iPhone 17’yi yurt dışından satın almayı düşünen kullanıcılar için önemli. iPhone 17, 17 Pro ve 17 Pro Max’in fiziksel SIM kartlı sürümlerinin satılmayacağı ülkeler arasında; Bahreyn, Kanada, Japonya, Kuveyt, Meksika, Umman, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Amerika bulunuyor.

iPhone Air, fiziksel SIM kart yuvası içermiyor

Apple, yeni iPhone 17 serisinin yalnızca eSIM özellikli modellerinin daha büyük bataryaya da sahip olduğunu belirtiyor. Apple, eSIM avantajına ilişkin olarak “eSIM’e yıllar önce öncülük ettik ve artık bir endüstri standardı haline geldi. Onlarca yıllık plastik bir kart olan eSIM'e kıyasla kullanımı çok daha kolay, daha iyi güvenlik sağlıyor ve iPhone'un içinde değerli bir alan tasarrufu sağlıyor. eSIM ayrıca seyahat için de harika.” açıklamasında bulundu.

Kaynak:https://www.apple.com/tr/iphone/compare/
    Kaynak:https://www.macrumors.com/2025/09/09/iphone-17-esim-only-countries-list/

• Ileride IPhone 18'e gecmek isteseniz normalde yurtdisinda otomatik e-sim'i de tasirken Turkiye'de operatorler o servisi acmiyor ve kayip sim bedeli odemeniz gerekiyor. Butun teknolojik gelismelere karsi bir ulkeyiz.

• Sarper Yasin Mutlubay kullanıcısına yanıt
    Aslında karşıdan ziyade, demokrasi ve ahlak kuralları oturmamış bir ülkeyiz, dolayısıyla benmerkezli bir yapı olunca diğer herkes yolunacak kaz olarak görülüyor, bu da klasik Ortadoğu toplumlarının yapısı/mayası vs...

• Mono hoparlör olması harika

Bir ara, ESIM için plastik QR kod kartı veriyorlardı. Neyse ki onu bıraktılar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • Tek kamera, mono ses, düşük batarya. Bu kadar pahalı olmasının sebebi ne?

Türkiye fiyatı için soruyorsan vergiler tabii ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

İnce olması ve ampül logolu olan parti.

Apple üretiyor o yüzden pahalı. Ucuz versiyonu için S25 Edge alman lazım.

MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
    Günaydın günaydın yeni mi farkettiniz ?

• her e-sim çıkarmada üstüne 500 tl geçmiş olsun. e-sim pişmanlıktır trde

www.gsmarena.com
    Apple iPhone Air - Full phone specifications
    https://www.gsmarena.com/apple_iphone_17_air-13502.php

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Evet çok doğru. Hatta bu konuda yaşadığım bir deneyimi paylaşmak isterim.

Vodafone kullanıcısı iken bir kart veriyorlardı onun üzerinde olan QR kodunu okutup e-sim aktif ediliyordu ve telefonunuz sıfırlandığında aynı QR kodu okutunca tekrar sim kartınız aktif oluyordu ama Türk Telekom'a internet sitesi üzerinden geçiş yapınca QR kodu almam için beni şubeye yönlendirdi. Şubeye gidip e-sim aktif etmek istediğimi söyledim ama benden önce para talep edildi, sonra ben biraz diretince ücretsiz yaptılar ama Türk Telekom'da üstünde QR kod olan herhangi bir fiziksel kart verilmiyor, ikinci defa QR kod istemek için şubeye gittiğinizde çok yüksek ihtimalle sizden para talep edeceklerdir.

Vodafone üstünde QR kod olan fiziksel bir kart veriyor olsa da o kartı kaybettiğinizde yenisini almak için Vodafone şubelerine gideceksiniz onlar da bunun için sizden bedel isteyecektir.

Türkiye'de zaten astronomik rakamlara verdikleri hizmetler için bir de böyle ıvır zıvır şeyler için para istemeleri kendimi "keriz" gibi hissettiriyor.

Bunlardan bağımsız olarak şunu da anlatmak isterim;

Turkcell'in Ukrayna'da bulunan şirketinin adı Lifecell idi (sonradan devredildi diye biliyorum). Bu şirket Ukrayna'da 150₺ gibi komik rakamlara sunulan paketleri Türkiye'de 750₺ civarlarında sunuyordu.

Hal böyle olunca ben de devletine her ay vergisini veren bir vatandaş olarak oturup sorgulamaya başlıyorum. Farklı ülkedeki insanlarla aynı hizmeti alıp ben neden fazla ödüyorum.

Ha belki bazıları vergilerden ya da şirketlerden alınan vergilerden kaynaklı diyecektir ama eğer öyleyse Turkcell'in daha önce Milletvekillerine sunduğu paketleri yine 150₺ civarlarında sunarken normal bir vatandaş neden 750₺ - 1000₺ arası fiyat ödüyor.

Özetlemek gerekirse; bizi kandırıyorlar ve sömürüyorlar (bence).

• euludag kullanıcısına yanıt

Su an alttaki paketi kullaniyorum ve Arama/Internet sinirsiz. Ayrica Avrupa Birligi icerisinde 39 GB'da aylik internet hakkim var. Bu demek oluyor ki gezerken EU icerisindeysem ekstra para odemeden hayatima devam ediyorum. Ustelik altta gordugunuz kampanyali fiyat diye bahsettigi sey 24 ay boyunca bu fiyati sabit veriyorlar. 25. aya gectiginizde 31.99 olarak guncelleniyor. Durup bir dusununce bu kadar limitsiz bir pakete bu fiyatlar ile ulasilabiliyorken Turkcell vs butun firmalarin yaptigi adam kaziklamaktir.

Guncelleme : Sitenin dili Estoncaydi ve google translate ile ingilizceye cevirdigim icin "month" diye cevirmesi gereken yeri "six" diye cevirmis. Six yazan yerleri ay (aslinda aylik) olarak dusunebilirsiniz.

iPhone 17 Air, Türkiye'ye de yalnızca eSIM ile geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarper Yasin Mutlubay -- 11 Eylül 2025; 11:8:24 >

• Alıntı

metni:
    Apple, yeni iPhone 17 serisinin yalnızca eSIM özellikli modellerinin daha büyük bataryaya da sahip olduğunu belirtiyor.

Sizce fiziksel sim kartın olmadığı modelde kazanç kaç mAh civarındadır?

iPhone 17: 3692mAh

iPhone Air: 3036mAh

iPhone Air (eSIM): 3149mAh

iPhone 17 Pro: 3988mAh

iPhone 17 Pro(eSIM): 4252mAh

iPhone 17 Pro Max: 4823mAh

iPhone 17 Pro Max (eSIM): 5088mAh

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.