Şimdi Ara

iPhone 15 serisi kehanetleriniz nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2023’te çıkacak olan iPhone 15 serisi için tahminleriniz nelerdir?

- 15, 15 pro ve 15 pro max şeklinde 3 cihazla çıkacaklarını düşünüyorum. Mini veya plus versiyonlar olmayacak tutulmadı çünkü.

- düz 15’te a16 bionic, 120hz ekran, dynamic island olacaktır. Çift kamera kurulumu devam edecektir.

- pro ve pro max versiyonlarında a17 çip, 8gb ram ve 8k video kaydı bekliyorum. Dynamic island bir tık küçülebilir.

- 8k video kaydı düz 15’e gelirse 30 fps kaydeder, pro ve max’te 60fps’e çıkabilir.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bence TOUCH-SCREEN olur  

• Kasa değişmeli kenarlar çok keskin ve düz 14 serisine göre daha ağır tutması çok zor dedikodulara göre 5C kasası olacakmış iPhone 15’te onun dışında Düz serilerde 120 hz ekran bekliyorum çünkü bu sene düz seriler hiç satmadı

• Olur mu olmaz mı bilinmez ama bu seviye telefonların geleceğinde artık daha fazla yapay zeka ile hayatın daha çok içine dahil olması lazım.

Misal benim düşüncem adımsayar ötesinde Applewatch ile telefona entegre bir sensörün düzenli aralıklarla nabız ve tansiyon kaydı ile belli algoritmaları kullanarak risk gördüğü kişileri kardiyoloji doktoruna yönlendirmesi.

Göz ve retinadan tespit edilebilecek basit seviye rahatsızlıkların önceden tespit edilmesi yada risk grubu olan kişileri ilgili branş hekimine yönlendirmesi hatta ve hatta entegre olduğu ülkelerde kullanılan altyapı ile doktordan size misal e-devlet üzerinden otomatik randevu alıp size kısa mesajla hekim adı hastane bilgisi ve saatini bildirmesi olabilir.

Yine adımsayar fonkisyonuna, yaş cinsiyet girdileri doğrultusunda günlük almanız gereken sıvı miktarı, kalori miktarı gibi tavsiye bilgiler paylaşması düşünülebilir.

Bütün cihazların ara yüzünde açık kaynak evrensel bir iletişim kanalı üzerinden evdeki bütün akıllı cihazları kontrol edebilme, seri noları, servis talep edebilme, misal buzdolabında veya klimada gaz seviyesi düşükse bu bilgileri size verip teknik servis yönlendirme işleri düşünülebilir.

Akıllı verilerinizi sağlık bilgilerinizin, pasaport, kimlik kredi kartı bilgilerinizin bu dijital ortamlarda saklanıp buradan işlenmesi ve takip edilmesi sağlanabilir. Faraza her türlü ihtiyaca uygun ayrı ayrı aplikasyon yerine uçak bileti almak istediğimde Apple Store'dan ilgili kaydını girdiğim turizm acentasının verileri üzerinden uçak biletimi alıp hotel rezervasyonumu gerçekleştirip gittiğim şehirde rent car aracımı tek noktadan siparişini yapabilmeliyim.

• düz modele 120 hz gelir bir de 200 mah batarya artışı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Type c giriş ve 50w üzeri hızlı şarj (apple'ı az çok tanıyorsam bu özelliği sadece pro modellere koyar).

Ek olarak düz modellerde telefoto kamera olsa iyi olurdu, ama apple bu özelliği koymaz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şuanda 12 kullanıyorum memnunum ama 14’ün kamerasını çok beğenmiştim geçmeyi düşündüm ama 15’te 120hz ekran olacağından neredeyse eminim o yüzden 15’in çıkmasını bekliyorum. O zamana kadar pasaport işlemlerini halleder bir yurtdışı 15 patlatırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pasaport kaydı yılbaşında 7 bin lira olacak. Keşke bu yıl bitmeden yurtdışı 14 pro alma şansınız olsaydı.

Bu sene yurtdışı 14 pro serisi talep patlaması yaşadı malum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lexco kullanıcısına yanıt

Sağlık olsun dediğim gibi 12’den memnunum zaten belki 15’i bile es geçip 16’yı bekleyebilirim ama 15 çok tahrik ederse aladabilirim bakalım çıksın bi hele 😃

120hz ekran farkediyor baya. Ben iPhone 12/13’e akıcı derdim, 14 pro maxi görüp iki kaydırma yaptım harbiden fark ediyor o yüzden 120 hz şart bir sonraki cihazda hocam

• bende de 12 var şu an değiştirilecek telefon değil bence eksiği yok

120 hz gelirse ben de 15 düz alırım. pro modelleri ağır olduğu için sevmiyorum. 160 gr civarı ideal ağırlık bana göre.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vamos Bien V kullanıcısına yanıt

Katılıyorum bizimki resmen doyumsuzluk. Androiddeyken kullandığım telefonun üst modeli çıkınca umrumda olmuyordu iPhone’a geçtim bir doyumsuzluk başladı sanki daha fazlasına ihtiyacım varmış gibi yok onu alıcam bunu bekliycem falan.. gerek yok harbiden 12 herşeyimize fazlasıyla yeter en az 2-3 sene sonra değişim düşünmek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0ADA69E37 -- 29 Aralık 2022; 15:40:13 >
  • bence sırtımızı kaşıma özelliği gelmeli artık

• düz modelde 120 hz gelir dynamic island olmaz lightning giris devam eder 100-200 batarya artışı ve 14lerle aynı ram

pro max modelinin isminin ultra olacagı iddiası vardı dogru olur diye düsünüyorum çentik küçülür muhtemelen ve sadece bunlarda type-c olur

• Baz seriye 120 Hz vereceğini sanmıyorum. Apple 144 Hz ya da daha üstü yenileme hızına sahip bir ekrana geçene kadar 120 Hz özelliğini vermez. Onun yerine Dinamik Ada gelir. Ekran üzerindeki bu tasarım değişikliği muhtemelen bir sürü insanı kendine çekecektir. Şarj girişi USB-C olur. iPhone 14 Pro’nun 48 megapiksel ana kamerası bir ihtimal gelebilir. Çip olarak muhtemelen A16 kullanılır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Bu da mantıklı, bir ihtimal 120hz gelmeyebilir. Apple’ın amacı çoğunlukla pro ve max satmak zaten 15’in üretimini sınırlı sayıda tutarlar pro’lara ağırlık verirler. Bu sebeple 120 hz koymayabilirler haklısın ama ben olma ihtimalini daha yüksek görüyorum. Eğer 120 hz gelirse bu sefer dynamic island koymazlar çentiği küçültürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0ADA69E37 -- 29 Aralık 2022; 21:56:20 >
  • USB-C gelmeyecek.

• İphone 15 pro max plus extra 89.000 tl

• Yan tuşların kaldırılması ve/veya sim yuvasının olmaması gibi bir durum bekliyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.