Şimdi Ara

iPhone'lar için iOS 18.2 yayınlandı: Yenilikler neler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone'lar için iOS 18.2 yayınlandı: Yenilikler neler?
    iOS 18.2 ve iPadOS 18.2, yapay zeka görüntü oluşturma dahil olmak üzere yeni Apple Intelligence özelliklerini getiriyor. Güncelleme, metin açıklamalarına dayalı görüntüler oluşturmak için yeni bir uygulama olan Image Playground’ı ana ekrana getirirken, özel emojiler oluşturmak için yepyeni uygulama Genmoji ile birlikte Siri için ChatGPT entegrasyonunu sunuyor. Ancak yenilikler bunlarla sınırlı değil.

Ayrıca Bkz.Apple Intelligence Türkiye'de nasıl açılır? İşte iPhone yapay zeka özelliklerini kullanmanın yolu

iOS 18.2 ile gelen yeni yapay zeka özellikleri

iPhone 15 Pro ve iPhone 16 kullanıcıları için iOS 18.2 ile gelen yeni Apple Intelligence özellikleri:

• Image Playground: Animasyon veya Çizim arasından seçim yaparak saniyeler içinde eğlenceli resimler oluşturabilirsiniz. Bu uygulama, Mesajlar gibi uygulamalara entegredir, ayrı bir uygulama olarak ta mevcuttur.

• Genmoji: İki veya daha fazla figürü birleştirerek özel emojiler oluşturun. Tamamen yeni bir emoji oluşturmak için bir komut yazın.

• Image Wand: Kaba taslak çizimleri resimlere dönüştürülebilirsiniz.

• ChatGPT entegrasyonu: ChatGPT'nin daha iyi yanıt için Yazma Araçlarına ve diğer özelliklere erişmesine izin verin.

• Görsel Zeka: Kamera Denetimiyle çalışan Görsel Zeka, iPhone'unuzu nesneye doğrultarak yerleri anında öğrenmenize veya bilgilerle etkileşime girmenize yardımcı olur.

iOS 18.2, yeni Apple Intelligence özelliklerine ek olarak, diğer iPhone’lar için birkaç yeni özellik içeriyor:

• Yepyeni Mail uygulaması: Mail, kullanıcıların gelen kutularını yönetmeleri için yeni yollar sunuyor. Cihaz içi kategorilendirme, gelen e-postaları kişisel ve zamana duyarlı iletiler için Birincil, onaylar ve makbuzlar için İşlemler, haberler ve sosyal bildirimler için Güncellemeler ve tanıtım e-postaları ve kuponlar için Tanıtımlar olarak düzenliyor. Mail ayrıca, bir işletmeden gelen tüm ilgili e-postaları bir araya getiren ve o anda önemli olan şeylere hızlıca göz atmanıza sağlayan yeni özet görünümüne sahip.

• Varsayılan uygulamaları değiştirme: Mesajlar ve Telefon gibi varsayılan uygulamalarını değiştirmenize olanak tanıyor.

• Ses Sınırı: Ayarlar uygulaması artık yeni Ses Sınırı denetimine sahip.

• Bul'daki Öğe Konumunu Paylaş, güvenilir üçüncü taraflarlabir AirTag veya Bul ağ aksesuarının konumunu kolayca ve güvenli bir şekilde paylaşarak kaybolan öğeleri bulmanıza ve kurtarmanıza yardımcı olur.

• Apple Müzik ve Apple TV uygulamasındaki doğal dil araması, türler, ruh halleri, sanatçılar, yıllar ve daha fazlası gibi herhangi bir kategori kombinasyonunu kullanarak aradığınızı tanımlamanızı sağlar.

• Podcast'lerdeki Favori Kategoriler, favori kategorilerinizi seçmenize ve kitaplığınızda kolayca erişebileceğiniz ilgili yayın önerileri almanıza olanak tanır

• Podcast'lerdeki Kişiselleştirilmiş Arama sayfası, en ilgili kategorileri ve sizin için özel olarak düzenlenmiş koleksiyonlara dikkat çeker

• News+ Bulmacaları için Sudoku, üç zorluk seviyesinde sağlanır ve News+ aboneleri için kullanılabilir

• Kıbrıs, Çekya, Fransa, İtalya, Lüksemburg, Romanya, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Birleşik Krallık'ta AirPods Pro 2 İşitme Testi özelliği için destek ekler

• Birleşik Arap Emirlikleri'nde AirPods Pro 2 İşitme Cihazı özelliği için destek

• Borsadaki piyasa öncesi fiyat teklifleri, piyasa açılışından önce NASDAQ ve NYSE fiyatlarını izlemenizi sağlar

• Son çekilen fotoğrafların Tüm Fotoğraflar ızgarasında hemen görünmediği bir sorunu düzeltir

• Kameradaki Gece modu fotoğraflarının uzun pozlamalar çekerken bozulmuş görünmesi (iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max)

Kaynak:https://www.apple.com/newsroom/2024/12/apple-intelligence-now-features-image-playground-genmoji-and-more/

• Herhangi bir çinko karbon Amerikan vatandaşından daha değersiz hissetmek için Apple kullanmaya devam etmek istemiyorum. Hem maluma 2 telefon parası ödeyeceğim hem de özellikler gelince yarabbi şükür diyeceğim.(!) Sağı soluyla uğraşılmamış en saf Android deneyimi sunan, yazılım olarak güvenlik sağlayabilecek bir şirketin telefonunu alıp NFC ile ödeme gibi günlük hayatımı kolaylaştıracak özellikleri kullanmak istiyorum artık. NFC yok, AI yok, Apple Pay nanay. E ne var? Kamerası çalışıyor, Apple Music var e Allah razı olsun. Gel gelelim güvenlik konusuna. Evet, rakipsiz ama abi NFC ile ödemeyi de hallet da. Amerikalı Canıtın ebil vaçıyla cüzdan taşımadan yaşıyor.
  • Apple beğenelim beğenmeyelim eleştirelim eleştirmeyelim adamlar ürünlerine güncelleme desteği konusunda çok iyiler.

Olası sorunlara çok hızlı cevap veriyorlar.

• 14PM ve Watch Ultra mı son sürümlere güncelledim.
    14PM nin pil ömrü %83 te, o yüzden ğil ömrü konusunda yorum yapmayacağım fakat %98 pil ömründeki watchımın şarjı günlük bitmeye başladı (güncellemeden önce fün sonunda %60 üzeri ile günü bitiriyorken, şu an %45 varı bitiyor aynı koşullarda.
    14PM ciddi manada kasıyor. Belki abartı gelecek fakat bana iOS9 daki iP4s i hatırlatıyor. Cihazımı mahveddiler resmen.
    Yeni özellikler bana gereksiz geliyor. Kişiden kişiye değişir tabi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AI deyip duruyorlar buralara geldigi yok ozelligin. Esek gibi Ai diye aniriyorlar. Apple bu sefer sivadi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • S25’in çıkmasının ardından büyük ihtimalle iOS‘la vedalaşacağım. Kendileri de bunu istiyor çünkü.

• alaz1903 kullanıcısına yanıt

S24 Ultra aldım, 1 ay kullanamadım. Saat kulaklık vs her şeyi değiştirmiştim, tekrar geri döndüm apple a. 3S ten beri apple kullanıyorum onun getirdiği alışmışlık da olabilir ama apple gerçekten kalite kolaylık. Bazı noktalarda eleştiriyi hak ediyor ama şu an en iyisi bu bence

• Herhangi bir çinko karbon Amerikan vatandaşından daha değersiz hissetmek için Apple kullanmaya devam etmek istemiyorum. Hem maluma 2 telefon parası ödeyeceğim hem de özellikler gelince yarabbi şükür diyeceğim.(!) Sağı soluyla uğraşılmamış en saf Android deneyimi sunan, yazılım olarak güvenlik sağlayabilecek bir şirketin telefonunu alıp NFC ile ödeme gibi günlük hayatımı kolaylaştıracak özellikleri kullanmak istiyorum artık. NFC yok, AI yok, Apple Pay nanay. E ne var? Kamerası çalışıyor, Apple Music var e Allah razı olsun. Gel gelelim güvenlik konusuna. Evet, rakipsiz ama abi NFC ile ödemeyi de hallet da. Amerikalı Canıtın ebil vaçıyla cüzdan taşımadan yaşıyor.

• joven kullanıcısına yanıt
    En üst modeli kullanıyorsan evet. ip13' 18-18.1 hepsinde buglar, takılmalar bir dolu problem var.

• Shiftlenbik kullanıcısına yanıt

15 Pro Max kullanıyorum benim kullandığım uygulamalarda yada telefonun kendi güncel sürümünde ne yavaşlama nede herhangi çökme takılma vs.. yoktur.

Sizde uygulama bazlımı sorunlar güncel sürüm sorunlarımı vardır.

• 15 pro 18.2 bu geliştirmeler çok sınırlı yarısını göremedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

15 Pro Max ile 13'ü kıyaslamak ne kadar doğru emin olamadım.

iPhone 13 kullanıyoroum IOS 18'e geçmedim.

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt

Ben 12 mini kullanıyordum geçen sene 15 Pro Max geçiş yapmıştım.12 mini ile kullanmış olduğum uygulamalar dahil telefonda ne donma ne takılma nede göçme bir sorun yaşamıyordum.

iPhone 13'de de öyle bir sorun yok. Ancak evde bir de 11 Pro Max var, kilitlenmiyor ama bariz çok daha yavaş.

18 ilk versiyonunda Apple müzik uygulaması bile donup kalıyordu bende.

15 pro maxle 13 aynı olmuyor malesef :)

• Arkadaşlar entegre edilen Chatgpt ücretsiz mi? Chatgpt’de herhangi bir mesaj sınırı var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shiftlenbik kullanıcısına yanıt

Butip sorunlar olabiliyor güncellemelerle düzeltiliyor.Muhtemelen bu sorun şimdileri düzeltilmiştir diye düşünüyorum.

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt
    Ben 11 kullanıyorum ve 18.2 ye hiç düşünmeden geçtim.😊

• Clickbait gibi başlık. Türkiye’ye ios 20 veya sonrasında bu özellikler gelecek ios 25’e kadar sarkabilir!

o eskidendi artık güncellemeler sözde güncelleme. Mesela ios 18 sadece Amerika’ya geldi!

• yusufd84 Y kullanıcısına yanıt

Apple Intelligence Dil seçiim İngilizce seçilirse kullanılabiliyor.Türkçe zaman içerisinde gelecektir.Siri ilk çıktığındada benzet bir durum olmuştu daha sonra siri Türkçe olarak gelmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 13 Aralık 2024; 18:45:28 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.