Şimdi Ara

İphone 15 Promax E-sim Yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, ay sonunda yurt dışına çıkacağım. e-SIM aktif etme seçeneği hücresel veri altında görünmüyor. Çift simli telefonum. Model 3108 olarak geçiyor. Bu sorunu yaşayan var mı acaba?

Asya versiyon olarak geçiyor sanırım. Çok garip ama son model telefonumda sanal bir sim olan e simi kullanamayacağım. Bunun bir yolu yok mu? Fiziksel 2. sim yuvasını e sim olarak gösterme vs yok mu acaba?

• A3108 modeli çin modeli ve o seride malesef e-sim özelliği yok. Kullanamazsınız yani e-sim.

• SpinalTap kullanıcısına yanıt

Anladım, yanıma e sim destekli eski bir başka telefon alsam ona paket alsam erişim noktası olarak kullanabilir miyim, ayrıca yurtdışına 2 telefonla çıkmamda sorun olur mu ?

• sipahiysn kullanıcısına yanıt

İstediğin kadar telefonla çıkıp girebilirsin sorun olmaz. Başka bir e-sim destekli telefonla erişim noktası açarsan kullanırsın tabi sorun yok ama e-sim satın almadan önce erişim noktasına izin verip vermediğine bir bak. Bazı e-simler erişim noktasına kota koyuyor.

• Eğer kullandığınız cihazda çift fiziksel SIM kart yuvası bulunuyorsa (özellikle Çin ana karasından gelen modellerde bu yapı yaygındır), eSIM desteklemeyen telefonlar için alternatif bir çözüm sunmak istiyorum.

Aşağıdaki konu başlığında detaylıca açıklanan bir ürün mevcut:

https://forum.donanimhaber.com/esim-uyumlu-olmayan-telefonlar-icin-fiziksel-sim-kartlar-5ber-alternatifi--160570878

Satışı yapılan özel bir SIM kart söz konusu. Bu kartı temin ederek, dilediğiniz eSIM operatörünün eSIM’ini fiziksel SIM gibi kullanabiliyorsunuz. Cihazınız eSIM desteğine sahip olmasa bile, fiziksel SIM kart yuvasına bu özel kartı takarak, eSIM profili yüklenmiş bir operatörü kullanabilir hale geliyorsunuz.

Bu tarz kartlar yurt dışı kaynaklı sitelerden, üreticinin sitesinden de temin edilebilmekle birlikte, seyahatinize kısa bir süre kaldığı için Türkiye içinden hızlı temin etmenin daha pratik olacağını düşündüm. Zaten eSIM profilini aktive etmek için zaman gerekiyor; bu nedenle SIM kartın elinizde hazır olması süreci kolaylaştıracaktır.

Diğer sorduğunuz soruya gelirsek, aslında bir arkadaş yanıtlamış ama ben de teyit etmiş olayım: İkinci bir telefonla yurt dışına çıkmanızda herhangi bir sorun yaşamazsınız. Girişte de sıkıntı olmaz. Olası bir durumda, iki telefonun da Türkiye’den alındığını ve BTK kayıtlı olduğunu belirtmeniz yeterli olacaktır. Böyle bir kontrol genelde yapılmaz ama eğer yurt dışından bir telefon daha alırsanız ve yanınızda toplamda üç telefon olursa, sorun yaşama ihtimaline karşı bu detayı da paylaşmak istedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.