Arkadaşlar bugün izinli günümdeydim yataktan çıkmadım elimde 13 saat ekran süresi aldığım (kesintisiz sadece wifi) 14 pro cihazım var, baktığın zaman çok iyi gözüküyor. Bende bugün memnun kaldım gerçekten, ama sıkıntı yaşadığım bir konu var, iş yerinde ara ara baktığım daha çok telefon görüşmesi yaptığım arada instaya girdiğimde telefonun şarjı daha çabuk bitiyor? Buda benim canımı sıkıyor? Hep açık ekran kapalı zaten, uygulamalar beni takip etmiyor, Sizce ne yapmam lazım? Yani günde maksimum 5 saat açık ekranı görüyorum ve kapanıyor e ben sabah bi çıkıyorum akşam 10 da eve geliyorum. Elime sürekli telefon alamama rağmen şarjı bitiyor. Buda sorun oluyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
iPhone 14 Pro Şarj Sorunu
iPhone 14 Pro kullanıcıları arasında yaygın bir şikayet olan şarj sorunu, birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir.
iPhone 14 Pro Şarjı Çabuk Bitiyor
iPhone 14 Pro'nuzun şarjı hızlı bir şekilde bitiyorsa, bunun nedeni şunlar olabilir:
- Arka planda çalışan uygulamalar: Kullanılmadığında bile arka planda çalışan uygulamalar pil ömrünü tüketebilir. Bu uygulamaları Ayarlar > Pil bölümünden kapatmayı dene.
- Ekran parlaklığı: Ekran parlaklığı pil ömrünü önemli ölçüde etkiler. Gerektiğinde parlaklığı azaltmayı dene.
- Konum hizmetleri: Konum hizmetleri sürekli olarak etkinleştirilmişse, bu da pil ömrünü azaltabilir. Sadece ihtiyaç duyulduğunda bu özelliği etkinleştirmeyi dene.
- Bluetooth ve Wi-Fi: Bluetooth ve Wi-Fi etkinleştirilmişken kullanılmadığında, bunlar pil ömrünü tüketebilir. Kullanmadığın zamanlarda bu özellikleri kapatmayı dene.
iPhone 14 Pro Şarj Olmuyor
iPhone 14 Pro'nu şarj etmeye çalıştığında şarj olmuyorsa, bunun nedeni şunlar olabilir:
- Hasarlı şarj portu: Şarj portu hasar görmüşse, iPhone'un şarj olması engellenebilir. Şarj portunu kontrol et ve gerekirse temizle.
- Hasarlı şarj kablosu: Şarj kablosu hasar görmüşse, şarj işlemini engelleyebilir. Farklı bir şarj kablosu denemeyi dene.
- Kirli veya hatalı şarj cihazı: Şarj cihazı kirli veya hatalıysa, iPhone'un düzgün şekilde şarj olmasını engelleyebilir. Farklı bir şarj cihazı denemeyi dene.
- Yazılım sorunu: Nadir durumlarda, bir yazılım sorunu iPhone'un şarj olmasını engelleyebilir. Bu durumda, iPhone'u yeniden başlatmayı veya en son yazılım sürümüne güncellemeyi dene.
Bu ipuçlarını uygulamana rağmen iPhone 14 Pro'nunda hala şarj sorunu yaşıyorsan, Apple Destek ile iletişime geçmen önerilir.