Hocam merakımdan soruyorum tabi nihai karar sizin, zaten açsanız da iade hakkınız var amazon'da. Neden bu şekilde uğraşıyorsunuz. Açın, bakın büyük ihtimal telefon falan sapasağlam çıkacak. |
Apple iPhone 14 Pro / iPhone 14 Pro Max [ANA KONU] (329. sayfa)

-
-
Dün aynı soruyu sordum ancak Kullanıcı kaynaklı bir hata varsa iade almayacaklarını belirttiler. Kim nasıl karar verecek sorun çıkarsa, düşünsenize bir değişim için dünden beri bir yetkili ile görüşemediğim bir firma.
-
Kargo kutusunu açsanız bir sorun olacağını sanmıyorum Amazon sonuçta geçen sene 15 küsürluk bir telefon almıştım kargo paketi biraz ezikti böyle dış tarafı açtım telefon kutusunda herhangi bir darbe filan yoktu veya ezilme.
Zaten içerideki telefon kutusunda güvenlik şeridi var kargo kutusunu videoya çekin her tarafını gösterin kargodan böyle geldi diye söyleyin ve video sırasında dış kargo kutusunu açıp içindeki telefon kutusuna bakın ezik veya darbe filan var mı varsa zaten güvenlik şeridi henüz açılmadığı için hiçbir sorun olacağını sanmıyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben spigen s22 kılıf aldım 2 ay önce. Her tarafı darbeli ve yıpranmış bir kılıf geldi. Bariz biri kullanmış iade etmişti. Yeminler ettiler bana asla başkasından iade gelen ürün size gelmez vs. Hadi dedikleri doğru diyelim o zaman bunu ya kargocu açtı duvara falan vurdu veya depodakiler açıp kullanıyor başka seçenek kalmıyor. O gün bu gündür kullanmıyorum artık. Bozdu kendini Amazon TR. Koşulsuz iade olayı bir çok kişiye cezbedici gelirken bana en başından beri tiksindirici geliyor zaten. Ülkemizde direk suistimal edilen bir olay yukarılarda da çok konuşuldu sırf renk merakından 2 adet alıp birini iade edenler, 3-5 gün denemelik alıp iade edenler vs. adamlar kendileri yazdı burda bir de. Ben şahsen kılıf şarj aleti vs. uygunsa alırım burdan ama asla bir telefon, laptop, konsol vs almam. Gider gözümle görüp alırım Vatan olsun Apple store vs. olsun. Bu kadar iade gelen ürünü napıyor bu adamlar bir şekilde başkalarına kaktırıyor kimse aksine inandıramaz beni, ki başıma geleni de yazdım tecrübeyle sabit.
edit: Üstteki arkadaşın video fikrinin aynısını yazıcaktım, aklımdakini yazmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 11 Ekim 2022; 10:33:26 >
-
Ekstre kesilmediyse iade edildiğinde tek çekim olarak düşüyor sisteme diye biliyorum bankanıza veya amazona bu durumu bir sorun isterseniz. İphone kutusu amazon kutusundan daha sağlam sanmıyorum üründe sıkıntı olacağını. Arkadaşların da dediği gibi kutuyu video ile açıp ürünün kendi kutusunda deforme yoksa kullanırsınız yoksa iade edersiniz zaten stokların düzene girmesi en az 1 ayı bulur. 2. Parti stoklar hep uzun sürede geliyor ilk partide alan aldı.
Ben çok pişman oldum hocam elimde sanki patlıcanla geziyormuşum gibi geliyor, arkadaşın vizyonundan biraz olsaydı gidip siyah veya beyaz alacaktım işte ama bende vizyon yok maalesef
-
Kabul edilir bir durum değil bu, normalde apple gönderdiği cihazın telefon olduğunu not ettirip ona göre teslimatta özenli olunması talimatını veriyor. Amazon un yaptığı şerefsizlik resmen
-
Deri kılıflardan almayı düşünüyorum ancak kafamı kurcalayan bir konu var. Silikon kılıflarda olduğu gibi aşırı kalın mı ve cebe girme, el terleme konusunda sorun yaşatıyor mu ?
Ayrıca aliexpress üzerinden satıcı tavsiyesi olan varsa alabilirim.
-
Aynı fikirdeyim Amazon'un bu cihazı depoda böyle paketlemesi bile kabul edilemez. Iphone 13 kullanıyorum Amazondan almıştım geçen sene gayet korunaklı gelmişti ama bu paketleme soğuttu beni, hala da bir cevap alamadım iade edip kurtulacağım olmazsa.
Diğer arkadaşların dediği gibi video çekerek kutuyu açabilirim ama kargo paketinin altının yırtılması sert bir darbe aldığını gösteriyor içime sinmez bu şekilde kullanmak.
-
Heh vizyon da dedik tam oldu renk tartışmasında.
Daha kendinizi, zevklerinizi tanımamışsınız ona yapacak birsey yok.
Siyah da çok iyi mor da çok iyi. Zevk üzerinden tartışma yapılmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ironiden anlamıyorsun heralde neyse siz devam edin tartışmanıza
Kesinlikle başına ne geldiği belli değil, bu tür bir ürün bu muameleyi haketmiyor cidden, ben olsam direkt iade ederdim
Siyah beyaz Gold ve 12-13 deki koyu mavi ve koyu yeşil güzel renkler
Bunların haricinde bence 11 deki su yeşil veya xr daki gibi sarı mavi kırmızı renkler çok dikkat çekiyor
Geçen aylarda bi nişan törenine gittim o zamanlar elimde 11 in su yeşili vardı fotoğraf video için bi çıkarttım ve o an o gözleri hisleri üzerimde gördüm hissettim üstümde de takım elbise vardı uyum muhteşem
Ucuza almıştım rengini sevdiğimden veya sevmediğimden değil alırım satarım diye neyse 1-2 ay önce 11 den 12 mini modeline geçtim siyah
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 11 Ekim 2022; 12:10:0 >
Paketinizin bu şekilde ezilmesinden üzerine ağır bir paket konulduğu ya da üzerine oturulduğu sonucu çıkıyor. Ancak dıştaki kutuyu açıp içteki iphone 14 pronun kutusunu inceleyin. Ezik, yıpranma vs yoksa kutu içinde hareket etmesi sorun değil. Zaten telefon kutuda gayet korunaklı. Bence iç kutuda sorun yoksa açıp kullanın. Ben de amazondan aldım. Diş kutuda bende sorun yoktu ama kendi kutusunda çizik, ezik vs yoksa açıp kullanırım. Takdir sizin.
Yazdiginiz bazi seylerlere katılmak ile beraber, iade politikası ile ilgili soyle bilgi vereyim.quote:
Orijinalden alıntı: TheBCDBen spigen s22 kılıf aldım 2 ay önce. Her tarafı darbeli ve yıpranmış bir kılıf geldi. Bariz biri kullanmış iade etmişti. Yeminler ettiler bana asla başkasından iade gelen ürün size gelmez vs. Hadi dedikleri doğru diyelim o zaman bunu ya kargocu açtı duvara falan vurdu veya depodakiler açıp kullanıyor başka seçenek kalmıyor. O gün bu gündür kullanmıyorum artık. Bozdu kendini Amazon TR. Koşulsuz iade olayı bir çok kişiye cezbedici gelirken bana en başından beri tiksindirici geliyor zaten. Ülkemizde direk suistimal edilen bir olay yukarılarda da çok konuşuldu sırf renk merakından 2 adet alıp birini iade edenler, 3-5 gün denemelik alıp iade edenler vs. adamlar kendileri yazdı burda bir de. Ben şahsen kılıf şarj aleti vs. uygunsa alırım burdan ama asla bir telefon, laptop, konsol vs almam. Gider gözümle görüp alırım Vatan olsun Apple store vs. olsun. Bu kadar iade gelen ürünü napıyor bu adamlar bir şekilde başkalarına kaktırıyor kimse aksine inandıramaz beni, ki başıma geleni de yazdım tecrübeyle sabit.
edit: Üstteki arkadaşın video fikrinin aynısını yazıcaktım, aklımdakini yazmış.
Cok basit bir mantikla dusundugunuzde bile, iade edilen apple cihazi, ilgili sirket yeniden kutulayip baskasina gonderiyor oyle mi? :)
Yani, siz gercekten buna mi inaniyorsunuz?
Neyse, amazon turkiye gibi buyuk sirketler, iade aldiklari cihazlari belli peryotlatla ihale ile satiyor. O cihazlari ihaleyi kazanip alan firmalar da yeniden pazara sokuyor. İslem boyle devam ediyor. Hatta bu isten zengin olmus tanidiklar var :)))
Amazon globalde ise cihazlar elden gectikten donra open box, refurbished, renewed gibi kategorilerde satiliyor.
Veyahut apple reseller firmalari da ayni sekilde, siz telefonu aldiniz, sarz durumunu veyahut rengini begenmediniz ve iade ettiniz, bunu indirim kategorisinde open box cihaz olarak satiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Not ettirse ne olur. Ben kargo elemanlarının o paketleri değerli değersiz farketmez nasıl kargo arabasına koyduklarını çok gördüm. Yani ürün kutusu çizik, ezik, yırtık vs değilse ürün açıp kullanılır.
Samsung'da güvenlik etiketinin tekrar takılıp direk tekrar satıldığı ispatlandı. Bunu yapan firmanın kendisi Samsung Türkiye ve meşhur turuncu site, telefoncu ahmet mehmet değil. S22 ultra ana konusunda mevcut gerilere giderseniz. Apple neden yapmasın veya amazon? Tabi ki inanıyorum hocam.
-
Selamlar, apple sitesinden abd’de herhangi bir store üzerinden alınacak şekilde satın almak istediğimde oradan alacak kişi farklı olması durumunda nasıl ilerliyor süreç ? Ödeme benim kartım ile olacak ama başkası teslim alacak sorun olur mu ? Veya ayrı bir soru kendi kartımı o kişiye versem orada gittiğinde satın alırken sorun yaşar mı ?
Kargo sürecindeki kargoya her türlü durum olay olabilir taşınırken araca yerleştirirken araçtan dağıtım şubesinden üst üste indirilirken yüklenirken dağıtılırken vs vs
Yani her kargo ürünü için araçta ayrı raf yok görmüşsünüzdür zaten kargo paketlerin araçta nasıl durduğuna veya nasıl yükleme indirme yapıldığını dolayısıyla kutuda ezilme vs durumlar olabilir önemli olan kutunun köşelerinin ezilmesi değil içindeki ürün
Pahalı ürün gönderirken paketlerden veya aldığınızda Paketi açarken bu video montaj diyemeyecekleri şekilde video alarak paketlemek veya paketi açmak en doğrusu şiddetle tavsiye ediyorum
Buraya kadar dediklerim ayrı bi olay bi de kötü kişilerin türlü türlü oyunları var yani her paketlemede veya paketi açarken kesinlikle artık video alınmalı alışkanlık olmalı
Evet iade ürünler tekrar paketlenip sıfır diye satılıyor. Bu konu çok konuşuldu ancak durum bu. Zaten bu iade olayı kötüye kullanıldığı için yeni düzenleme ile özellikle cep telefonunda 14 gün iade kuralı kaldırıldı ancak 2023 den itibaren uygulanacak. Her satılan 100 cep telefonundan 10 u iade edilse ne yapacak firma?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X