Şimdi Ara

Apple iPhone 14 Pro / iPhone 14 Pro Max [ANA KONU] (1969. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39.477
Cevap
726
Favori
2.117.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19671968196919701971
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ne mutlu size.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lawyer25 kullanıcısına yanıt

Böyle bir açıklama olmaz. Tam oturmamış diye bir işlemci olmaz. Yaptığınız açıklamanın hiç bir akademik açıklaması yok. A17 ve A18 mimari olarak aynı işlemciler. A18 hız aşırtılmışı. Eğer A17 de sorun varsa A18de de var. O nedenle Apple A16 ile karşılaştırarak lansman yaptı zaten. Üretim verimliliği mevzusunu tamamen yanlış anlamışsınız. Tsmc ilk 3nm nodülünde sorun yaşadı. Kalite kontrolü geçemedi işlemciler. Şimdi onları iPad mini 7. Nesilde kullanıyorlar grafik birimlerinden birini kapatıp.

kafanızda bir resim oluşturmuşsunuz ama gerçekle pek alakası yok.

sadece şu olabilir; bir telefon ilk çıktığında talebi yetiştirebilmek için kalite kontrol süreçleri biraz gevşetilir. Montaj kalitesi bir miktar düşer. Bu da soğutma sistemlerindeki hassasiyeti azaltır. Sonraki serilerde montaj daha hassas yapılır ve soğutma sorunları azalır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ymndogan kullanıcısına yanıt
    O kadar ediyorsa süper hocam.

• noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt
    Benim 16promax ın cayır cayır ısınma sebebi belli oldu.

• ben yükledim 18.1 i ama tek gördüğüm hızlı erişimde bir kaç seçenek daha gelmiş (ki ayarlama kısmı hala kasım kasım kasılıyor)

arama kaydetme seçeneği yoktu bu arada deneme yaptığımda

• noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt

İşlemciler belli voltajla belli hızlara çıkmak üzere tasarlanıyor. Bu büyük ölçüde mimari ila alakalı olsa da eğer üretim sürecinde kalite yeterli düzeyde olmazsa işlemci aynı hız için daha yüksek voltaj ister ve bu da daha fazla güç tüketimi ve ısınma olarak geri döner.

Büyük ihtimalle Apple da çok büyük sorun çıkarmayacak düzeydeki yüksek güç tüketimini dert etmeden işlemcileri kabul etti. TSMC ile aralarındaki anlaşmanın detaylarını bilmeden aralarında ne geçtiğini bilemem gerçi ama bu işlemcileri çok kötü olanlar hariç kabul etmiş Apple.

Başka bir markadan örnek verirsem Samsungun üretim süreçleri genel olarak kötüdür ve o süreçten geçen neredeyse tüm çipler mimariden bağımsız olarak yüksek güç tüketimi ve ısınma sorunları yaşıyor. Neredeyse birebir aynı işlemci olup verimlilik açısından aralarında dağlar kadar fark olan Snapdragon 8 Gen 1 ile hız aşırtılmışı (ve samsung yerine TSMC nin ürettiği) 8+ Gen 1 de buna büyük bir örnektir.

• tslmdysr kullanıcısına yanıt

Pasaport kaydının üstünden 3 sene geçti ise denen fiyatlar doğru (zaten o durumda TR cihazından farkı kalmıyor cihazın) ama geçmedi ise o cihaza alıcı bulmak şuan için baya zor çünkü cihaz 3 senesi dolmadan pasaport sahibinin üstüne olan hatlar hariç hattı kabul etmeyecektir.

• 55superx 5 kullanıcısına yanıt
    1 Ocak’ta 3 senesi bitmiş olacak. Biraz daha bekleyeyim en iyisi.

• 1 ocak 2025 de sarı sitede iphone 14 pro ilanları adeta çığ gibi çoğalacak 😅 fiyatlar düşecek. Arz talepten

• 18.1 sürümüne güncelleyip bölgeyi Amerika Birleşik Devletleri yapınca otomatik olarak aramalarda ses kaydı aktif oluyor. Yalnız her aramada ses kaydı yapsın diye elle dokunmak lazım.

• Realsatoshi R kullanıcısına yanıt

Ben 14 Pro 256 eşimde 14 promax 256 kullanıyoruz. Kayıtlı cihazlar Türkiye parasi eder. A2890 ve aa2894 uyumlu sürümlerse tadından yenmez. 2025 ve 2026 14 Pro ve maxlerin 2. Elde en çok rağbet göreceği yıllar olabilir.

• Acil yardımınıza ihtiyacım var. Telefonu itunes ipsw ile güncellerken yarısında hata verdi ve telefon recovery modunda kaldı. Güncelleme atmaya çalışıyorum. Güncelleme yüklenemedi bilinmeyen hata 3004 diyor. Sıfırlamadan telefonu nasıl kurtarabilirim desteklerinizi bekliyorum.

• ranegade95 kullanıcısına yanıt
    3utools ile deneyin. Mutlaka indirdiğiniz dosyayı gösterin

• 17.7 deyim arkadaşlar, 18.1 e güncelleyelim mi?
    Ekstra ne var şimdi 18.1 de 14 pro Max için?

• 14 PM ye ne geldi şimdi yapay zeka ile var mı bilginiz..hani azıcık ucundan bişeyler yok mu?

• uzil kullanıcısına yanıt

Bize bişeyy yoğğğğtir. apple bize nahhhhh cekti:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 29 Ekim 2024; 1:50:48 >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt

Hocam çok teşekkür ederim elinize sağlık sorunum çözüldü  

• 0537 kullanıcısına yanıt

hocam dili de ingilizce yapmaya gerek var mı.

• 14 pro max sahibi ve airpods pro 2 sahibi biri olarak 18.1 güncellemesi neredeyse hiçbir yenilik getirmemiş. Kulaklığa işitme cihazı özelliği gelecekti. Baktım o da bizim ülkede yok. Görüşmelerde ses kaydı yine yok bölgeyi ve dili Amerika yaparsanız o geliyor. Apple ı Samsung gibi yapmıyor tüm dünya ya aynı güncellemeyi veriyor diye seçtik o da eski Samsung un yaptığı gibi bölgesel ayrımcılığa gitmeye başladı 🤬

• Thrzgn T kullanıcısına yanıt
    Aynı modellere bende sahibim. Tamamen hayal kırıklığı. Hiçbir yenilik gelmedi.

• 
Sayfa: önceki 19671968196919701971
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.