Şimdi Ara

ipden yakalanma sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NOT : ola ki ben HAKARET ETMEDİĞİM HALDE birilerinin bana garezi tutsa
    ve suçlamaya kalksa , AŞAĞIDAKİLERİ OKUYUN!

NOT2 : bu illa bir forum olmayabilir mesela facebook gibi
    bir sitede de yazdıklarınızdan dolayı BİRİSİ
    SİZİ İHBAR ETMEYE ÇALIŞTI diyelim

MESELA

arkadaşlar mesela bir forum sitesindesiniz mesajlar yazıyorsunuz
    bir gün uzaklaştırma aldınız !

sonra başka bir hesap açıp girmeye çalıştınız becerdiniz

soru 1- beni nasıl tanımadı ? (yani email ve kullanıcı adı farklı ama
    bilgisayar aynı yani bilgisi tutulmadı mı?)

soru 2- uzaklaştırma aldınız ya varsayalım ki şikayette bulunuldu
    ISPye gidildi beni neyi kullanarak yakalayabilir ?

ip adresim değişmedi mi modemi yeniden açtığımda(cookieleri de silip)?

• O an sen hangi ip den girdiysen onun kayıtları servis sağlayıcıda tutulur.Senin girdiğini çok rahat anlarlar.Bu kadar basit.İstediğin kadar ip değiştir.Sen bir kere o ip yi almışsın.saniyesi saniyesine karşılaştırılır ve senin olduğun çok rahat anlaşılır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BrooklynZU

O an sen hangi ip den girdiysen onun kayıtları servis sağlayıcıda tutulur.Senin girdiğini çok rahat anlarlar.Bu kadar basit.İstediğin kadar ip değiştir.Sen bir kere o ip yi almışsın.saniyesi saniyesine karşılaştırılır ve senin olduğun çok rahat anlaşılır.

ama ben modemi resetlersem isp ile bağlantı sıfırlanıyor ve yeni bir public ip
    alıyorum ...

sen de diyosun ki her durumda yakalanırsın!

o anki ipye göre biri yok ben modemi resetleyince
    eee NASIL YAKALAYACAK?
  • Arkadaşım.Sen ip ni aldığın zaman senin o ip yi kullandığın kayda alınıyor.Bilişim suçu işleyenler nasıl yakalanıyor sanıyorsun.Ip leri tespit ediliyor ve yakalanıyor.Sen servis sağlayıcı ile bağlantını istediğin kadar kes.Bikere o taraftan o ip atanmış herşeyinle bulurlar seni.Sen burda saat 22:00 da birine hakaret ettin diyelim.Seni şikayet eden kişi hakaret ettiğin saate her detayına kadar bakar ve hangi ip den geldiğine.Senin de bu saatte o ip yi kullandığın zaten servis sağlayıcı tarafından kayıda alınmıştır.O ip o saatte sana aitti.Servis sağlayıcı senin kim olduğunu bilmese sana nasıl ip atasın.Herşeyini takip ediyorlar.Bu kadar basit sanmayın bu olayları.

Hiç bişey olmasa en basitinden MAC ID var.İstediğin kadar ip değiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 9 Aralık 2007; 0:12:24 >
  • quote:

Arkadaşım.Sen ip ni aldığın zaman senin o ip yi kullandığın kayda alınıyor.Bilişim suçu işleyenler nasıl yakalanıyor sanıyorsun.Ip leri tespit ediliyor ve yakalanıyor.Sen servis sağlayıcı ile bağlantını istediğin kadar kes.Bikere o taraftan o ip atanmış herşeyinle bulurlar seni.Sen burda saat 22:00 da birine hakaret ettin diyelim.Seni şikayet eden kişi hakaret ettiğin saate her detayına kadar bakar ve hangi ip den geldiğine.Senin de bu saatte o ip yi kullandığın zaten servis sağlayıcı tarafından kayıda alınmıştır.O ip o saatte sana aitti.Servis sağlayıcı senin kim olduğunu bilmese sana nasıl ip atasın.Herşeyini takip ediyorlar.Bu kadar basit sanmayın bu olayları.

Hiç bişey olmasa en basitinden MAC ID var.İstediğin kadar ip değiştir.

benim en son söylediklerim doğru ama di mi ?

tamam MAC sabit (yani ethernette olan bir şey) MAC ile(kullanarak) ipyi nasıl buluyor?

abonelik olayından mı yakalanıyorum ?

• servis sağlayıcı ile bağlantını kesmenin tek yolu hiç girmemektir.Onlar sana port vermişler.O porttan hangi ip leri aldığın nerelere girdiğin neler çektiğin inceleniyor.MSN şifreni çaldılar diyelim.Herif evden bağlanmış mesela.Sen ihbar ettiğin anda o sırada hangi ip den bu girişimde bulunulmuş bu biliniyor.IP sine bakarak ta adres bilgileri bulunuyor.Sen mesela şu saatte 85.x.x.x ip si almışsın.Bağlantını kessen ve 85.x.x.y ip si alsan bile senin önceden kullandığın hat aracılığı ile 85.x.x.x aldığının kayıtları tutuluyor.Seni böylece bulabiliyorlar.
  • Forum sitesinde sizi tanımadıkları sizin düşünceniz. Aksine sizi tanırlar. Uygun modülleri yüklü ise ip veya kullanıcı ismine göre takip yapılır. Kaydı tutulur. 2. aldığınız kullanıcı adı göze batar ve araştırılırsa veyahutta ilk user hesabınıza tekrar sorgulama yapılırsa admin panelinden aynı kişi olması muhtemel kullanıcılar olarak çıkarsınız...

Bir de hiç admin paneline gerek olmayan üyeler vardır. Atarsınız 2 dakika sonra gelip selam ben geldim der. Atılma sebebi olan tarzı falan aynen devam etmektedir. Admin paneline bakmadan sepetlenir o türler, tespiti en kolay cinsidir banli üye familyasında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IP Sorunu
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

servis sağlayıcı ile bağlantını kesmenin tek yolu hiç girmemektir.Onlar sana port vermişler.O porttan hangi ip leri aldığın nerelere girdiğin neler çektiğin inceleniyor.MSN şifreni çaldılar diyelim.Herif evden bağlanmış mesela.Sen ihbar ettiğin anda o sırada hangi ip den bu girişimde bulunulmuş bu biliniyor.IP sine bakarak ta adres bilgileri bulunuyor.Sen mesela şu saatte 85.x.x.x ip si almışsın.Bağlantını kessen ve 85.x.x.y ip si alsan bile senin önceden kullandığın hat aracılığı ile 85.x.x.x aldığının kayıtları tutuluyor.Seni böylece bulabiliyorlar.

anlayamıyorum!

al sana yeni bir soru daha : ihbar etti dedim ya bunu nasıl yapabilir
    örneğin facebooktan ?

sonuçta facebook amerika'da benim isp burada
    oof kafam karıştı

• Farketmezki.ISP ler haberleşir yine bulunursunuz.Proxy kullansan bile yine bulunursun.Bu olayı sakın basit görmeyin.Yeterki mahkeme kararı çıksın her türlü bulunursunuz.
  • Ne karıştırdın hocam Facebook'ta

Bak isteseler bulucaklar zaten. Söyle de daha sağlıklı yardımcı olalım.

• quote:

Farketmezki.ISP ler haberleşir yine bulunursunuz.Proxy kullansan bile yine bulunursun.Bu olayı sakın basit görmeyin.Yeterki mahkeme kararı çıksın her türlü bulunursunuz.

"Proxy kullansan bile yine bulunursun." bu ne demek ?

yani proxyde beni gizlemiyor mu ? o zaman proxynin anlamı ne?
  • Proxy seni sitelerden gizler.Asıl ip numaranı servis sağlayıcı yine biliyor.Servis sağlayıcıdan kurtulman imkansız bir suç işlediysen.
    Hakkaten ne işledin sen.Çok üstüne gittin bunun.Var bişeyler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: engunaydin

Ne karıştırdın hocam Facebook'ta

Bak isteseler bulucaklar zaten. Söyle de daha sağlıklı yardımcı olalım.

meraklandık

• sanırım kotalı kullanıcıların faturalarında , ay içinde hangi ip ile ne kadar süre bağlandıkları yazıyor , burdan yola çıkarsak kayıtların tutulduğu kesin
  • Proxy'nin gizleme gibi bi yeteneği yok, olsa herkes alır bi proxy gönül rahatlığıyla her haltı karıştırır, proxy virüslere karşı bi savunma birde belirli ülke şartı olan bazı site veya üyelik gibi işlemleri görmekten başka bi işe yaramaz. Çoğu forum dahi(kendi forumumda dahil) proxyle üye olsan bile altındaki senin gerçek ip'ni gösterir.

Bu konuyu fazla kafaya takmaya gerek yok hakkında suç duyurusunda bulunulmuşsa ve haklı çıkılmışsa istediğini yap! önce hangi siteye üyeysen(burası hangi ülkede olursa olsun) irtibata geçilip ip adresin, şikayet olunan mesajın ve tarihi istenir burdan elde edilen ip ve tarih ttnete gönderilip o tarihte o iple kimin girdiği bilgisi istenir. Ttnet senin adın soyadın açık ev adresin vs. olan kağıdı polisin elini tutuşturur, bi ara ziyaretine gelirler, bunun ötesi berisi yoktur.

Ama bi şahıs ip adresini ele geçirirse senin yerini hayatı boyu arasa bulamaz. Birisi derseki ben hakkımda suç duyurusu bulunmasına ragmen yerimin bulunmamasını istiyorum, ona denir ki bunu en ünlü hackerler bile başaramamış sen uyduruktan bi proxylemi başarabileceğini umuyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EDE16CD6E -- 9 Aralık 2007; 1:19:55 >

• Anonymous Proxy kullanılmasının sebebi budur arkadaşlar.
    O zaman bütün hackler yakalanırdı.

Hatta anonymous proxy'lerden anonymous proxy'lere atlaya atlaya gezebilirler.
  • arkadaşlar benim de aklıma şu geldi. tamam ip kayıtları tutuluyor ama sen modemi kapatıp açtığında başka bir ip no su alıyorsun. peki bu ipyi benden sonra başkasıda almıyor mu? veya bizim kullandığımız ip başkasına ait değil miydi? cevap evet. bana göre sabit bir numara var ve o numara ne ip ne de mac numarası. bunlar zaten değiştirilebiliyor. benim düşüncem sabit bir ID olduğudur. telefon no, hizmet no belkide başkası.acaba yanlış mı düşünüyorum.
  • senin telefon hattin uzerinden alinan ip ler an ve an ttnet tarafindan kayida aliniyor hepsi bitti daha ne dibini ariyorsunuz anlamadim.istersen saniyede 324325436 kere ip degistir.
    birde arkadas facebook ta o kadar kotu napmis olabilirki bu kadar korktu anlamadim..bu facebook ta hakketen baydi ama bi arkadasim askerden geliyor bi bakior nisanlancigi kiz facebookta baskalari ile kiristirior al sana cinayet sebebi felan allah bu facebooku yaratanin belasini versin adi internetle yanyana telafuz edilmek insanlar bile facebook sayesinde karsisiniza cikiyor nete damliyor...iyww
  • En son Facebook bombası; Askeri yetkililer asker kaçaklarını Facebook kayıtları sayesinde yakalamışlar, acaba böyle bir durum mu vardı ? Birçok yerde yazıyor Facebook tehlikeleri ve korunma yöntemleri, bunları uygulamamak çıplak bir şekilde piranha havuzuna girmeye benziyor, elbet birileri bi tarafınızdan yakalar. 11 yıldır aktif internet kullanıcısıyım, tüm yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip eder ve denerim ama Facebook zıkkımına bırakın üye olmayı, sitesini bile girip bakmış değilim, (saklayacak birşeyiniz olmasa da, mahremiyet açısından) çok tehlikeli çoook.
  • "Ama bi şahıs ip adresini ele geçirirse senin yerini hayatı boyu arasa bulamaz "

BU NE DEMEK ?

soru 2- proxy gizlemez virüslerden korur denmiş iyi o zaman
    firewall cihazı koyalım isp ile local net arasına
    bu daha garanti ?

proxy ne işe yarıyor o zaman ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.