Şimdi Ara

iPadOS 18 tanıtıldı: İşte iPad'lere gelen özellikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple, bugün gerçekleştirdiği WWDC 2024 etkinliğinde diğer işletim sistemleriyle beraber iPadOS 18'i de tanıttı. Etkinlikte ayrıca  Apple Intelligance isimli Apple'ın yeni yapay zekası tanıtıldı. İşte iPadOS 18 ile gelen özellikler.

iPadOS 18 ile gelen özellikler

• Ana ekran özelleştirme seçenekleri

• Denetim Merkezi'ni özelleştirme

• SharePlay ile ekran paylaşımı

• Mesajlaşma efektleri

• Yeni Hesap Makinesi ve Math Notes

• Notlar uygulamasında Smart Script

• Yeniden tasarlanan sekme çubuğu

• Fotoğraflar uygulaması için yeni arayüz

• Kişiselleştirilebilir uygulama ikonları

• Takvim Anımsatıcılar entegrasyonu

iOS 18 gibi iPadOS 18 de özelleştirilebilir ana ekrana kavuşuyor. Artık ana ekrandaki simgelerin yeri serbestçe değiştirilebiliyor. Aynı zamanda simgelerin rengini de değiştirmek artık mümkün. Bunun dışında denetim merkezindeki kısayollar da artık özelleştirilebiliyor.

Yazılım güncellemesi ile birlikte, Apple’ın tabletlerine nihayet yerleşik bir hesap makinesi ekleniyor. Yeni hesap makinesi, Apple Pencil ile de uyumlu çalışacak. Hesap makinesine entegre Math Notes adı verilen özellik ile yazarak işlem yapmak ve yapay zeka ile cevaplar elde etmek mümkün hale gelmiş.

Apple, aynı zamanda Smart Script adlı yeni bir özellik duyurdu. Bu özellik yapay zekayı kullanarak yazınızın görünümünü iyileştiriyor.  Bunun dışında, kendi el yazısı stilinizi yeniden oluşturabiliyor, yazım hatalarını düzeltebiliyor ve yazılı metni kendi tarzınıza dönüştürebiliyor.

Ayrıca Bkz.iOS 18 tanıtıldı: İşte iOS 18 özellikleri ve yenilikler

Yeni özellikler, iPad’in eğitim ve profesyonel kullanım alanlarındaki verimliliğini artırmayı hedefliyor. Aynı zamanda özelleştirme seçeneklerini ekleyerek iPad'leri daha fazla kişiselleştirmeye izin veriyor.  Önceki yıllarda olduğu gibi, yeni güncelleme sonbaharda gelecek. Geliştirici beta sürümü bugün, herkese açık beta sürüm ise gelecek ay gelecek.

• 20 yıl sonra bir ilk ipade hesap makinesi geldi

• şu donanıma koysana kardeşim macos

• Umarım bir gün iPad'ler için MacOS işletim sistemi kullanımı yakın gelecekte en azından isteğe bağlı hale getirilir. Ya da bir şekilde tüm MacOS uygulamaları için destek de iyi olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hemen yükledim. 17’den sonra -17, 16 ile aynı gibiydi- çok iyi geldi açıkçası. Denetim merkezi çok güzel ve kullanışlı olmuş. Arayüzde neredeyse her yere dokunuş yapılmış ve iyi de olmuş. Performans sorunu görmedim. Cihaz iPad Air 5. nesil. Bu sefer olmuş 👍 iOS 7’den sonraki en köklü tasarım ve kullanım değişikliği olmuş, daha ne olsun? Tabletle çok önemli bir işiniz yoksa kesinlikle yükleyin derim M1 ve üstü cihazlar için. Daha altı için yorum yapamıyorum maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 11 Haziran 2024; 0:17:12 >
  • Sadece hesap makinesi koysalar yeterdi zaten ne gerek var başka işe hesap makinesini Apple icat etti çünkü hakkıdır.

• “İşte karşınızda ipad calculator”
    İkiyle ikiyi çarpıp toplayıp bölebiliyor.
    Bu muazzam birşey, inanılmaz!”

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Makale çok eksik. Yeterince bilgi yok ve hangi cihazların alacağı yazılmamış.

2019 ve sonrası iPad
    2019 ve sonrası iPad mini
    2019 ve sonrası iPad Air
    2018 ve sonrası iPad Pro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 11 Haziran 2024; 9:6:59 >
  • Calculator ile dalga geçiyorsunuz ama gerçekten bir inovasyon yapmışlar. Ben açıkcası beğendim.

S T A R R I M Syoutube
    #wwdc24
    https://www.youtube.com/watch?v=KpSftcqqVBk
  • İpad pro 4. Nesil car. Betayı alabilmek için ne yapmak gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the_hornet kullanıcısına yanıt
    bunu iphonedan yazman çok iyi la :D

• DemirAylak kullanıcısına yanıt

İnovasyonlandım ondandır :D

• İpad’i olan değil de olmayan memnun kalmıyor bu güncellemeden, anlamadım gitti bu durumu. Adamın cihazı bile yok, “ooo hesap makinası geldi.” diye tiye aldığını sanıyor tableti. Sen androidinde önbellek ve verileri temizlesene kardeşim, ne arıyorsun burda. 😂

• Betayı ipad 9. nesile yükledim fakat pil sağlığı air ve pro modellerine gelirken bize gelmemiş. Bu büyük bir ayıp yani bunun hiçbir açıklaması yok. Yapay zeka özellikleri kısılabilirdi ama bunun yapay zeka ile de uzaktan yakından alakası yok. Klasik appleın şark kurnazlığı. Hesap makinesine gelirsek yıllar önce aldığım samsung galaxy note 8.0 tabletimde bunun kralı vardı. Kimya formülü bile denkleştiriyordu. Apple taa seneler sonra 4 işlem yapanını getirmiş bu da samsungun kalitesini ve farkını gösterir. Samsung yapar apple çalar, onu bile iyi beceremez eline yüzüne bulaştırır ama reklamdan satar.

• Yine Apple alamayan fakirlerin yorumlarını gördüğümüz başlık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPad e beta18 yükleyen var mı?

ipad 8 var bizim evde de

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.