Şimdi Ara

İpad Mini Reitna Ekran Ghosting Ve Dead Pixel Testleri (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
4
Favori
7.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bize sormanın amacı aslında canını sıkan bir konuda destek çıkmamızı beklemek, cesaret toparlamak ve ardından değişim istemek diye tahmin ediyorum. Değiştirme hakkı olduğu halde kim ışık sızması veyahut az da olsa sorunlu bir cihazı kullanmak ister?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoadSing3r -- 22 Ocak 2014; 11:10:20 >
  • RoadSing3r kullanıcısına yanıt
    Bahsettıgınız cesaret ıle alakası yok hocam çok az bı ışık sızması var parlaklık full ve tam sıyah bır ekranda kendısını bellı edıyor. Ghosgınglı cıhazı kullanmayı göze aldım zaten. Sadece fıkırlerınızı almak ıstedım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ışık sızmasını fılm ızlerken deneyeyım dedım ve göze çarpıyor. Psıkolojık mı bılmem ama degisim talep edecegım. Bırde fılm ızlerken alt yazı çıkınca ekranda genelınde beyazlama oluyor. Harflerın beyazlığı tüm ekranı etkılıyor. Aynı sorunu yaşayan var mı ?

• Balleyci kullanıcısına yanıt
    Kasıtlı soruyorsun sanırım, hemen yukarıda o sorunu anlatmaya çalışıyordum :)
    Sımdı gördüm hocam o muhabbetın baska bır konu icinde gectıgını sanıyordum :) sızdede aynı sorun var demek.

• Çok ufak sorunlar bunlar.

4S'i sarı ekran sorunuyla kullandım,yanyana getirmedikçe fark etmiyordum bile.
  • Balleyci kullanıcısına yanıt
    Aynen. Güzel bir tesadüf, sorun mu bilemiyorum ama 1850 tl yi haketmiyor, belki şuan ediyor fakat dişli bir rakibi olsaydı inan bana haketmezdi. 5mb kamera nedir abi, istediği kadar 1080pçekiyor denilsin, ışığın fazla olmadığı ortamlarda kamera berbat video çekiyor. Bu en basit bir örnek, flash, ram vs eklenebilinir bu örneklere.
    Acaba ghosting olmayan cihazlar da aynı sekilde alt yazılı filmlerde alt yazı çıkınca ekran beyazlıyor mu ? Ben ışık sızmasından dolayı yarın sabah degisim işlemlerini başlatacağım zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün muhtemelen ben bütteyken 4. cihaz gelecek, bakalım yine sorunlu mu olacak ...
    Sizin cihazda cellular mı hocam ?

• hocam ekranda yellow tint olduğunu nasıl anlarız, bende mini retina 64 gb wifi modeli var, 1 ay oldu alalı, memnunum, ghosting hiç yok, ama yellow tint kafamı karıştırdı, bende mesela lg g2 var, onun ekranı daha mavimsi, fakat mini retina daha sarımsı, ben ipadlerin hepsi bu şekildedir diye düşünmüştüm, yanılıyor muyum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: digi_boy2006

hocam ekranda yellow tint olduğunu nasıl anlarız, bende mini retina 64 gb wifi modeli var, 1 ay oldu alalı, memnunum, ghosting hiç yok, ama yellow tint kafamı karıştırdı, bende mesela lg g2 var, onun ekranı daha mavimsi, fakat mini retina daha sarımsı, ben ipadlerin hepsi bu şekildedir diye düşünmüştüm, yanılıyor muyum?

Tam linkini hatırlayacağım ama Google a ipad mini retina yellow tint bottom yazın. Görsellerde aratın. Bir resim var. Sağdan sola doğru siyahtan beyaza giden çubuklar var. Onu tam ekran yapıp ekranın sağı ve solu, yukarısı ve aşağısındaki beyazları karşılaştırın.

Bu şekilde net anlarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Balleyci

Sizin cihazda cellular mı hocam ?

Evet.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • digi_boy2006 D kullanıcısına yanıt
    Beyler elime ulaştı 4. cihazda ve ;
    Nice Name: iPad mini Retina (Gen 2 WiFi-Cellular)
    Family name:
    Group1: iPadMini
    Group2:
    Generation:
    CPU speed: 1.3GHz
    Screen size: 7.9 inch
    Screen resolution: 2046x1536 pixels
    Colour: Space Gray
    Production year: 2013
    Production week: 45 (November)
    Model introduced: 2013
    Capacity: 64GB
    Memory - flavour: xx
    Factory: DL (China - Foxconn)

İlginç bir şekilde 45. Hafta ürününü yollamışlar, daha önce 46 ve yanılmıyorsam 47. haftanın cihazları elime geçmişti.
    Eski stoğu mu eritmeye çalışıyorlar anlamıyorum.
    Her neyse ben para iadesi isteyeceğim ve bir ay sonra tekrar almayı düşünüyorum...

@digi_boy2006
    Üstad senin ürün 48. Hafta ürünü mü bir bakıverir misin ?
    Bu arada cihazında sarı renk sorununun olup olmadığını takip ediyorum, sonucu bizimle paylaşırsan sevinirim.
    Ghostingsiz cihazlarda bu sorunun olduğunu görmekteyiz.
    Eğer sarımsı ise boş yere "fazla" fark edilmeyen ghosting yerine yellow tint sorununa sahip bir cihazı aramayalım.
  • hocam benim cihaz :

Nice Name: iPad mini Retina (Gen-2 WiFi)
    Machine Model: iPad4,4
    Family name: A1489
    Group1: iPadMini
    Group2: WiFi
    Generation: 2
    CPU speed: 1.3GHz
    Screen size: 7.9 inch
    Screen resolution: 2048x1536 pixels
    Colour: Silver
    Production year: 2013
    Production week: 45 (November)
    Model introduced: 2013
    Capacity: 64GB
    Memory - flavour: xx
    Factory: DL (China - Foxconn)
  • bu arada ghosting sorunu yok, sarı ekran ise mesela bende lg g2 var, onun ekranına kıyasla biraz daha sarımsı, ama iphone 5 ile kıyaslıyorum, ekran aynı fark yok, bugün teknosada ipad air, ve başka retina minilerle kıyasladım, ekran onlarda da aynıydı, yani rahatsız edici bir sarılık değil, yani beyaz tonlaması biraz daha yumuşak gibi, bence bunu bir sorun olarak görmemek lazım diye düşünüyorum.
    Sizin cihazda ghosting olmaması mucize değil aslında hocam. Wifi cihaz almışsınız ghosting sorunu daha çok cellular cihazlarda var. Wifi cihaz alıp ghosting ve yellow tint olmayan onlarca kişi tanıyorum. Önemli olan cellular olup herhangi problemi olmaması. Gerçi ben ghostinge razıyım kullanımımı etkılemıyor ghostıng.

• bende tam anlayamadım ama sanki sağ alt taraf diğer yerlere göre biraz sarımsı gibi. cellular cihaz ghosting testi yapmadım bile onu takmıyorum ama sarı renk sağ alt kısımda hafif var gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34engin -- 24 Ocak 2014; 23:27:28 >
  • valla hocam konuyu okuyana kadar bende hiç dikkat etmemiştim, ama burayı okuyunca insan dikkat ediyor, ve kafaya takıyorsun, bence sorun edilecek bir durum değil diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.