Şimdi Ara

İpad Mini Reitna Ekran Ghosting Ve Dead Pixel Testleri (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
4
Favori
7.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    şimdi ghosting testi yaptım ve inanamadım ghosting yok :) cellular cihaz ve sarı ekrana taktım ama fazla belli değil.değişimde daha sıkıntılı gelebilir diye uğraşmıcam sanırım
  • aynen bende öyle düşündüm hocam, 1 aydır sorunsuz kullanıyorum cihazı, sarı ekran farkedilmiyor bile, lg g2 yi satıp iphone 5 aldım, ikisinin ekranıda aynı, bence apple cihazlarının hepsi bu şekilde
  • digi_boy2006 D kullanıcısına yanıt
    retina mini ve aır ile yanyana kıyaslayıp karar vericem ghosting olmaması içimi rahatlattı aslında
  • bugün teknosada air ı da inceledim hocam, aynı retina mini gibi, tek fark air'ın ekranındaki renkler daha canlı, retina mininin ki biraz daha soluk, ama yalnız kullanınca fark edilmiyor bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: digi_boy2006

bugün teknosada air ı da inceledim hocam, aynı retina mini gibi, tek fark air'ın ekranındaki renkler daha canlı, retina mininin ki biraz daha soluk, ama yalnız kullanınca fark edilmiyor bile

değişmeyiz bizde ozaman ghosting olmayan cihaz bulmuşken uğraşmayalım fazla ama bi yan yana kıyaslama yapıcam yinede
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeliTeknik

quote:

Orijinalden alıntı: graphys

Evet bana gelen ürünlerde bu şekilde. Şu ekranların sharp mı lg mi olduğunu öğrenmenin bir yolu olsa iş daha kolaylaşacak aslında.

Macbook ta komutu yazınca çıkıyor ama bunlarda yok sanırım...

Aslında JB tweakleri arasında system information vs. gösteren bir şey vardır belki. Çok da araştırmadım açıkçası.

3G' li modellerin nasıl bir farkı olabilir anlamış değilim kesinlikle...
    3G leri Sharp a mı verdiler komple acaba.

Model introduced: 2012
    Serial number: F4KK3*****
    Number of lookups done last 30 days: 0
    You will be limited to 10 lookups per 30 days.

Nice Name: iPad mini (Gen-1 WiFi)
    Machine Model: iPad2,5
    Family name: A1432
    Model Number: MD528
    Group1: iPadMini
    Group2: WiFi
    Generation: 1
    CPU speed: 1.0GHz
    Screen size: 7.9 inch
    Screen resolution: 1024x768 pixels
    Colour: Black
    Production year: 2013
    Production week: 3 (January)
    Model introduced: 2012
    Capacity: 16GB
    Memory - flavour: xx
    Factory: F4 (China, Shanghai - Pegatron-Protek)

Bu nedir hocam bir fikriniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XavierPedro -- 25 Ocak 2014; 2:05:40 >

• Bende mini retina var. Hiç test falan yapmadım. Bir sorunda görmedim. Belkide vardır bilmiyorum fazla takılmamak gerek. Yoksa her cihazı bu kadar kurcalarsanız bir ton sorun bulursunuz.
  • Retinasız 16GB Siyah renginde Cellular özelliği olmayan apple ürünü olan bir ipad mini. Üretim yeri foxconn yerine diğer fabrikada üretilmiş o kadar...
  • En son aldığım karar para iadesi isteyip bir ay gibi bir süre sonra almak. Bu arada keşke birisi ghosting olmayan LG Display panellerinde Sharp'a nazaran sarılığın olup olmadığını net bir şekilde, objektif olarak incelese ve bize aktarsa...
  • Değişim yaptığım iPad mini retina cellular cihazım yarım saat kadar önce elime geçti. Budada hafif olmak şartıyla ışık sızması var. Ghostingi hiçe söylemiyorum zaten fix her cihazda var. Ayrıca cihaz ikinci el gibi her yeri leke her geri ufak tefek çizik. Ilk gelen 46. Hafta ürünüydü değim yapınca 45. Hafta ürünü geldi. Bu Apple bize iade edilenleri geri paketleyip bize yollamıyorsa ben birşey bilmiyorum. Son bir kere daha değişim isteyeceğim oda sorunlu gelirse iade ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balleyci kullanıcısına yanıt
    Yukarıda da yazdım 45. hafta ürünü elime geldi, gariptir bende kutu içeriğinde kullanılmışlık hissettim. Sticker'ın bulunduğu kare kağıtın üstü tahriş olmuş, tabletin ekranını kaplayan naylonumsu poşette aynı şekilde lekeler vardı. Ayrıca cihazda kusur vardı ekranın sol altında nokta şeklinde leke. Bunlar belki çok ufak şeyler fakat daha önceki cihazlar pırıl pırıldı, ne yalan söyleyeyim dün kutuyu arkadaşımla açarken bu cihaz daha önceden kullanılmış diye söylenmiştim...
  • RoadSing3r kullanıcısına yanıt
    bende ghosting yok cihaz mini retina 4g.panel lg mi bilemem ama 4g ghosting cihaz bulsam karşılaştırıcam. aslında bende sarılık var mı onuda bilmiyorum sadece ıphone 5 ile kıyasladığımda ıphone de daha açık beyaz var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34engin -- 25 Ocak 2014; 14:59:53 >
  • 34engin kullanıcısına yanıt
    Su an elimdeki ghostınglı cıhaz. iPhone ile karşılaştırdım ve beyaz renkte farklı hafıf sarımtrak. Bence sızın ıpad sorunsux ıpad.

olabilir çünkü sarılık var mı yok mu anlamıyorum sadece ıphone ile kıyaslayınca ıphone daha beyaz ama bi ara air ve diğer retina mini ile bi mağazada kıyaslama yapıcam ekranı.
    Ağır ile değilde mini ile beyaz esip acıp karşılaştırın. Amaz tavsiyem siyah bir resim açıp ışık sızması testıde yapmanız. Işık sızması kabulü edilebilir bir sorun degıl ne yazıkkı.

ışık sızması yok bütün testleri yaptım sadece ekran sarılık testini başka cihazla kıyaslarım ama varsada iade düşünmüyorum. ıphone kadar beyaz olmasada olur.ıphone belkide fazla beyaz diye o sorunludur ;)
    Işık sızması , ölü pıxel ve ghostıng yoksa tabıkı degıstırme :)

• Biz Shadpın panelini ghostingden dolayı değiştirmek istiyoruz fakat, enerji verimliliği açısından diğer Amorf Silikon e göre daha iyi. Şimdi asıl sorunun cevabını anlamamız için ghostingli ve ghoslingsiz iki cihazın pil sürelerini karşılaştırmamız gerekiyor. Ghosting sorununun çıktığı cihazlarda Sharpın igzo paneli kullanılırken diğerinde ise Lg Displayın a-Si yani Amorf Silikon ekranlara yer verilmekte. Ancak a-Si ekranlar, IGZO’ya göre verimleri daha düşük olduğu için daha fazla enerjiye, diğer bir deyişle büyük pile ihtiyaç duyuyor. Apple’ın a-Si ekranların arka aydınlatması için daha yüksek performans sergileyen ancak çok daha pahalı olan beyaz LED’lere yer vererek çözdüğünü biliyoruz.

Bakınız ilgili kaynaklar;
    http://www.donanimhaber.com/ipad/haberleri/Ekran-problemi-nedeniyle-Retina-iPad-mini-gecikebilir.htm

http://www.donanimhaber.com/ipad/haberleri/DisplayMate-Retina-iPad-Mininin-ekran-performansi-rakiplerinin-cok-gerisinde.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoadSing3r -- 26 Ocak 2014; 14:20:46 >

• An itibari ile para iadesi yapmış bulunmaktayım. Değişimi istedim aslında baktım iyice zorlaştırmaya çalışıyorlar(bulunduğum şehirdeki yetkiliye götürüp teknik ekibe baktırmam, bunun sonrasında değişim uygunsa yapılır tarzında yaklaşımları oldu) tekrar arayıp fikrimi değiştirdiğimi, para iadesini talep ettiğimi bildirdim.
    İşte bu kadar.
  • Beyler şu güne kadar böyle bir takımtım yoktu ve retinasız ipad minide apaçık bir çekilde ghosting olayı var. Bu durum garantiye giriyor mu?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.