Şimdi Ara

İpad Mini Reitna Ekran Ghosting Ve Dead Pixel Testleri (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
4
Favori
7.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kilit suresini degistirdim sifreyide kaldirdim. Cihazi sifirlamanin ise yarayacagini sanmam zaten sifir aldim yarin degistirecegim hemen daha ilk basta hata verdi su mesaji yazarken bile iki defa kilitlendi sacmaliyor alet uzerindeki plastik korumayi bile sokmedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adf__

Arkadaşlar bu konuda düşüncemi paylaşmak isterim.
    İpad mini retina 16gb + 4g uzay grisi almaya karar verdim ve forumda yorumları okurken herkesin bu ghosting onlayını diline doladığının farkına vardım. İlk başta vazgeçecek gibi oldum sonra evdeki emektar ipad 3.nesil 32gb +3g model tableti kaptım ve bende bu testleri yaptım. Ölü piksel yok ama 10dk bekleyince ekranda damalar kalıyor. Yani ghosting olayı bende de varmış. Peki ben bunu şimdi öğrendim ama iki yıla yakındır bu cihazı kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım :) yani demem o ki bu test mest işleri şahsi düşüncem tırıvırı işler :)) cihazda günlük kullanımı engelleyecek bir sorun olursa tabiki sonuna kadar hakkımı ararım bende ama bu mesele için cihaz değişmek bana pek mantıklı gelmedi. Meğerse 2 yıldır her türlü ortam şartlarında kullandığım cihazımda da bu sorun varmış. sizin test sayesinde öğrendim :) yayında yapımda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim.Ayırca düşüncelerimi ister desteklesin ister karşı çıksın saygıyla karşılayan herkese minnettar olduğumu beyan ederim.
    Bu arada korkum o ki apple türkiyeye yeni girdi şuanda kusursuz müşteri memnuniyeti veriyor ama bu gidişle mecburen türk sistemine ayak uydurmak zorunda kalacak. Bununla ilgilenenlerde insan sonuçta değiş değiş bi sınırı var değilmi :))

6. cihaz için de iade işlemlerini başlattım. 7. cihazı yollayacaklarmış... Bu arada 5. cihazımı kullanmaya devam ediyorum ben.
    Günlük kullanımı pek etkilemese de benim bakış açıma göre bir aletin kusursuz serileri varsa ve aynı paraya satılıyorsa, benim aldığım da o seriden olmalı.
    Aletlerin hepsinin ekranı farklı bir de ghosting olup olmamasından bağımsız olarak.

Alttaki fotoları sabah çektim. Sağdakiler benim şu an kullandığım 5. cihazım. Soldaki ise iade işlemlerini başlattığım 6. cihazım. Parlaklık farkına ve soldaki cihazın ekranındaki genel sarılığa bakın mesela..
     İpad Mini Reitna Ekran Ghosting Ve Dead Pixel Testleri İpad Mini Reitna Ekran Ghosting Ve Dead Pixel Testleri İpad Mini Reitna Ekran Ghosting Ve Dead Pixel Testleri

• RoadSing3r kullanıcısına yanıt
    Ben arkadaşların cihazlarını rahat bir kafayla kullanmaları adına yazdım. Dediğim gibi 2 yıllık cihazımda da vatmış bu mesele ama hiç sorun olmadı. İlgimi çeken her oyunuda oynadım tvyede sürekli bağlarım. Yani cihazın her özelliğini sonuna kadar kullanırım. Şöyle bir konuda var bence üretilen tüm cihazlarda azda olsa kusur oluyor önemli olan bunun kullanıma engel olup olmadığı. 5 bin tl verip tv alıyoruz ondada problemler çıkıyor. Oyunlarda sorun yarattığını hiç görmedim çünkü hiçbir oyun aynı görüntüyü 10 dk süresince vermez yenilenir ve değişir sürekli görüntü. Dolayısıyla ghosting olayının günlük oyun tv internet gibi konularda çıkacağını sanmıyorum. Yinede siz bilirsiniz. Ben karar verdim mesela teknosadan retina minimi alırım 7 gün süresincede iyice kullanırım. Kullanımda sorunla karşılaşırsam tabiki iade ederim ama ghosting testini yapmam bile :) ancak ölü piksel testi muhakak yapılmalıdır. Mesleği bt olan biri olarak tavsiyem budur. Gönül rahatlığı ile kullanın cihazlarınızı çünkü apple diğer markalara göre sorunu en minumum parça kalitesi en maksimum olan cihazlar üretir. Samsung kullandım bir hafta bir kaç yaş yaşlandım :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Okuyorum da, kimse yazmamis. ben sunu sorayim size; normal kullanimda ghosting ile karsilastiniz da mi mutlu degilsiniz? hayir burn in testi yapip sonra da aman ghosting var diye uzulmek yersiz. hanginiz ipadi max parlaklikta kullaniyor ve 10 dakika boyunca ekranda sabit goruntu tutuyor ? ekrani biraksaniz zaten benim en fazla 5 dakikada kapaniyor, ki bu sureyi kisaltmak da mumkun. hal boyle iken ekrana sabitlenen goruntu (ki o da kisa surede kayboluyor zaten) ile cihaza haksizli etmek yersiz. tamam o da olmasa daha iyi de; var diye de 3 defa urun degistirmek gereksiz yere sinir harbine neden olur.

@heliteknik
    Ayni paraya kusursuz olsun takintisinin bir aciklamasi olabilir, cihazi arac degil amac olarak goruyorsunuz ve mukemmel sonuc olsun istiyorsunuz. is goruyor mu? normal kullanimda sorunsuz mu, rahat olun, kullanin gitsin. daha ayini doldurmadan saginda solunda cizikler olusacak belkide. bu sefer de onlara takilacaksiniz, yada aman cizilmesin diye kullanirken ekstra temkinli olacaksiniz, birisi eline aldiginda belki gerileceksiniz. acikcasi ben boyle birinin cihazini gordugumde direk alip hor kullanasim geliyor :D yaptigimdan degil de. rahat olun. insallah 7. de yuzunuz guler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 14 Ocak 2014; 1:11:32 >

• @zengier

Korumasını çıkartmadan nasıl kullanıyorsun ilginç
    Madem olmuyor bence de yolla gitsin ...
    @adf__

Oyunlarda fps düşmesi gibi bir şeyi kastetmiştim fakat dediğim gibi emin değilim.
    @HeliTeknik

Bak kimi buldum. Vatandaş çok mutlu ee haliyle ...

@_turbo_
    Dostum 10 değil 5 de değil 1 dakika bile yetiyor ghosting'in ortaya çıkması için.
    Ayrıca Apple bunu bir sorun olarak görmüş ve Samsung ile görüşmeye bile başlamış( Tık )
    Ee hay böyle iken bizimde bu saçmalığı sorun kabul edip ürün değişimi istememiz pek absürt olmasa gerek ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoadSing3r -- 14 Ocak 2014; 5:23:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zengier

Okuyorum da, kimse yazmamis. ben sunu sorayim size; normal kullanimda ghosting ile karsilastiniz da mi mutlu degilsiniz? hayir burn in testi yapip sonra da aman ghosting var diye uzulmek yersiz. hanginiz ipadi max parlaklikta kullaniyor ve 10 dakika boyunca ekranda sabit goruntu tutuyor ? ekrani biraksaniz zaten benim en fazla 5 dakikada kapaniyor, ki bu sureyi kisaltmak da mumkun. hal boyle iken ekrana sabitlenen goruntu (ki o da kisa surede kayboluyor zaten) ile cihaza haksizli etmek yersiz. tamam o da olmasa daha iyi de; var diye de 3 defa urun degistirmek gereksiz yere sinir harbine neden olur.

@heliteknik
    Ayni paraya kusursuz olsun takintisinin bir aciklamasi olabilir, cihazi arac degil amac olarak goruyorsunuz ve mukemmel sonuc olsun istiyorsunuz. is goruyor mu? normal kullanimda sorunsuz mu, rahat olun, kullanin gitsin. daha ayini doldurmadan saginda solunda cizikler olusacak belkide. bu sefer de onlara takilacaksiniz, yada aman cizilmesin diye kullanirken ekstra temkinli olacaksiniz, birisi eline aldiginda belki gerileceksiniz. acikcasi ben boyle birinin cihazini gordugumde direk alip hor kullanasim geliyor :D yaptigimdan degil de. rahat olun. insallah 7. de yuzunuz guler :)

10 dakika değil 20. saniyede belli oluyor bu izler. Ben genel olarak kullandığım cihazlara temiz bakmayı seviyorum çünkü çizik vs. hoşuma gitmiyor. Arabamda da öyle, keyifle araba yıkatayım diyorsun tamponda simsiyah bir iz beyaz arabanın üstünde. Ondan sonra heves kaçıyor tabii, yılda 1 kere yıkatıyorum:)

O yüzden hevesim kaçmasın diye özenle kullanmaya çalışıyorum iyice koyverip de cihazı öldürmemek adına. Günlük kullanımda gri arka planlı sayfalar açınca belli ediyor, onun dışındaki renklerde görmedim sorun.

• Ben Ghostinginde filan degilim, öyle bir derdim olsa ugrasmam kullanirim. Bende durduk yere ekran kilidi devreye giriyor, ister surf yapiyor olayim, ister oyun oynarken kafasina gore ekran kilitleniyor. Ne zaman bir Apple urunu alsam hicbirinde ilkinde sansim olmadi bu adamlar hicmi kalite kontrolu yapmazlar, dunyanin parasini istemesini bilirler ama, dun ipad sahibi oluyoz bugun servisle ugras bu ne ya.

Edit: Bugun gidip degistirdim yenisinde bir sorun yok simdilik. Arkadaslar ghostingmis filan hic denemiyorum bile kullanimimi etkileyecek bir durum olmadiktan sonra yeter bana test filan etmeyecem dunden beri kosturmacam yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 14 Ocak 2014; 19:17:47 >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

• quote:

Orijinalden alıntı: RoadSing3r

Az önce ekranda bir uyarı çıkmış ve ekran açılmış. Ben de odadan uyuya kalmışım 1-2 saat falan. Geldim şimdi 10 dakika oldu hala iz var ekranda :)
  • HeliTeknik kullanıcısına yanıt

Desene bulana kadar pes etmek yok.
    Bu arada 5. Cihazımı kullanmaya devam ediyorum demiştin, değişim için ürünün iadesini istemediler mi ?
  • quote:

Desene bulana kadar pes etmek yok.
    Bu arada 5. Cihazımı kullanmaya devam ediyorum demiştin, değişim için ürünün iadesini istemediler mi ?

5. cihazımda da ekranda toz varmış onu da iade ediyorum. 6 ve 5. cihaz gidiyor. 7. az önce geldi ve ghosting sorunu var. Bu şekilde kullanacağım artık sinirimi bozmaya değmez.
    İnanmam

"Günlük kullanımı pek etkilemese de benim bakış açıma göre bir aletin kusursuz serileri varsa ve aynı paraya satılıyorsa, benim aldığım da o seriden olmalı. "
    Ve daha niceler için ilk sayfalara bakabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoadSing3r -- 15 Ocak 2014; 13:58:40 >
    pes ettin demek bende senden güzel haber bekliyodum.zorlu center ne zaman açılıyor acaba.ordan mı alsam sonuçta mağaza açıldığında en son üretimler gelebilir.aos ta ki tüm ürünlerde sıkıntı var gibi.
  • quote:

İnanmam

"Günlük kullanımı pek etkilemese de benim bakış açıma göre bir aletin kusursuz serileri varsa ve aynı paraya satılıyorsa, benim aldığım da o seriden olmalı. "
    Ve daha niceler için ilk sayfalara bakabiliriz.

Bakış açım değişmedi de bu serinin içinde iyi cihaz olabileceğine dair inancım kalmadı. Tam karar vermedim belki komple iade edip bir kaç ay sonra tekrar alırım bilemiyorum. Can sıkıcı bir durum sonuçta...
    Ben mağaza açılışından umutluyum.talebi karşılamak amacı ile ekstra ürün siparişi verebilirler. Tavsiyem açılış için zaman uzat hemen iadesini isteme aklımda şuan bu var.
  • Nasıl gidiyor ghostingli ipad kullanıcısı
    Davamıza ihanet ettin!
    Artık ayranımı tek içiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoadSing3r -- 18 Ocak 2014; 17:36:57 >
  • Bu tur durumla karşılaşanlar için gerçekten çok can sıkıcı bir durum, ama ghost testi sağlam cihazı bozuyorda olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silver1978 -- 18 Ocak 2014; 19:14:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Nasıl gidiyor ghostingli ipad kullanıcısı
    Davamıza ihanet ettin!
    Artık ayranımı tek içiyorum...

:) Haha

Hiç fark etmiyorum ne yalan söyleyeyim, her dakika yanımda taşıyorum çok sevimli bir cihaz nazar değmesin.
    Dün adamın teki 52. hafta üretimi sorunsuz bir cihaz bulmuş. Kafam karıştı yine :)

http://forums.macrumors.com/showpost.php?p=18646545&postcount=480

Dediğim gibi direkt değişiminden ziyade zaman geçmesini bekelemek hem sorunlu cihazların hali hazırda tükenirken hemde yeni partlarla umuyorum ki bize sorunsuz cihazın denk gelme olasılığını arttırır. Ne kadar beklersek o kadar iyi, bunu şuandaki stoğun sorunlu cihazla dolu olduğundan anlıyoruz, öyle olmasa neden hep ghostingli cihaz gelsin ki bize.

• silver1978 S kullanıcısına yanıt
    Ghosting testi sadece iki resimden oluşan çok basit bir test (yukarıda akan saati saymazsak) satranç tahtası ve tamamen gri olan bir yüzeyin resmi. Bozmuyor, bozsaydı sorunsuz cihazın ekranında bir dakika duran bir resimde senin söylemine göre o cihazı bozardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoadSing3r -- 19 Ocak 2014; 3:33:57 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.