Şimdi Ara

ipad kullananlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
6.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ipad kullanan var mı aranızda? cihaz hakkındaki yorumlarınız nelerdir?
    internette gezmek amaçlı kullanışlı bir cihaz mıdır sizce? kullanımı kolay mı? yazı yazmak kolay mı?

Türkiye'de sadece istanbul bilişim getiriyor şu an sanırım, onlar da nasıl getiriyorsa anlamadım..Avrupadan getiriyorlarmış.
    En ucuz 16gb modeli 1430tl..(3g değil)
    İsviçrede 16gb molide 649chf, yaklaşık 908tl ye geliyor. sizce almak mantıklı olur mu yoksa Türkiye'de çıkmasını mı beklesem , ucuzlar mı sizce burda da fiyatlar.

Son olarak, 3g modeli ile 3g olmayan modeli performans olarak çok fark eder mi?

• ben dun teslim aldim, 3 hafta bekledim ama sonunda kavustum :)
    ev tasima derdimden dolayi aksam cok ugrassamadim ama bugun ofiste biraz kurcalayinca ne kadar kullanisli oldugunu gordum.. su anda aplikasyon aktramakla ugrasiyorum.

bu arada 64gb + wifi + 3g modelini 829$ + 71$ vergi + 99$ apple ipad care plan ile aldim toplamda 1000$'in altina geldi (ayrica at&t ile ayda 29.99$'lik internet paketi de baslattim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flayzeraynx -- 8 Haziran 2010; 22:38:17 >
    2011 Mustang GT 5.0 (V8 420hp) / BMW E90 328i XDrive | iMac 27" (I7 2.8Ghz 32gb ram) MbPro 17" (2.66ghz, 8gb ram, OCZ Vertex II 256 SSD 500gb 7200rpm HDD, Anti Glare HD Screen) | Dell 3008 WFP 30" Display | HTC One 32gb AT
  • Ben 1 ay once istanbul bilisimden 16 gb aldim. Ama o zamanlar fiyati 1150 idi. Saniyorum amerikadan getirmislerdi o zaman. Stoklar tukendi sonra avrupada satilmaya baslayinca ordan getirdiler ve avrupa fiyatlari amerikadan fazla oldugu icin yukselttiler. iPad gercekten muthis bir cihaz. Internet deneyimi yasamak buyuk haz. Eger alabilecek durumunz varsa kesinlikle tavsiye ederim herkese..
  • quote:

Orijinalden alıntı: flayzeraynx

ben dun teslim aldim, 3 hafta bekledim ama sonunda kavustum :)
    ev tasima derdimden dolayi aksam cok ugrassamadim ama bugun ofiste biraz kurcalayinca ne kadar kullanisli oldugunu gordum.. su anda aplikasyon aktramakla ugrasiyorum.

bu arada 64gb + wifi + 3g modelini 829$ + 71$ vergi + 99$ apple ipad care plan ile aldim toplamda 1000$'in altina geldi (ayrica at&t ile ayda 29.99$'lik internet paketi de baslattim)

Vergi neden ödediniz ki ?
  • bol seyahat eden biri degilsen kisa zamanda sIkIlinacak bir urun. Normal bir bilgisayar varken, dur lan yatakta ipadle internete gireyim, yada dur su koltuktan kalkmadan (nasil bir koltuk keyfi bu merak ettim, cok yorgunsan zaten aklinda internet olmaz, internette gezmek istiyorsan koltuk keyfi umrumda olmaz) . internete girmeden duramam ben diyorsaniz belki almak icin gecerli bir neden olabilir, ama bunun disinda -ben- halen daha bu cihazin gereksiz birsey oldugunu dusunuyorum. ipad buyuk cogunlugun hayatindaki bir eksigi doldurmuyor.. bu cihazin gelecegi oyun cihazi olmak yonunde diye dusunmekteyim. birkac oyun ciksin hele bir buna gore ..
  • Aypet'in en sevdiğim kullanım alanı evde salon koltuğunda tv seyrederken elimde kitap tutar gibi internete girimek, maillerime bakmak oluyor. Bazen'de yatarken gobeğime koyup film izliyorum.

Cihazın ekran kalitesi mükemmel, ayfonla alakası yok, oled falanda kesinlikle aratmıyor(oled ekranlı farklı bir cihazım var ondan kıyasla söylüyorum). Gerçekten elinzde birebir incelemeniz gerek ki neden bu kadar beğendiğimi anlayabilesiniz cihazı. Bazılar ayfon varken ne gerek var falan diyor ama hiç kıyas edilecek bir durum yok arkadaşlar, aypet gerçekten çok ama çok farklı ve güzel bir deneyim. Bende almadan evvel ne la bu aytaçı ütülemişler kakalıyolar millete diyordum ama inanın bambaşka bir olay. Mobilite olayı harika gittiğiniz heryere A4 kağıdı boyutundaki cihazınızı götürebilitsiniz hemde gözleriniz maymun büzüğüne benzemeden rahat rahat gezersiniz nette, üstelik cihazda gram ağırlaşma, şişme gibi bir durumda yok herşey jet gibi çalışıyor.

Ha birde kitap okuma özelliğide bambaşka, geçekten kitap okur gibi animasyonlar ile renklendirmişler olayı....

Oyun deneyimine hiç girmiyim PSP falan hakikatende eski teknoloji yanında, gerek grafiksel gerekse oyun deneyimi olarak....

Benim gibi internet, mail, ve film gibi işler için kullanıcaksanız, windowlu bir cihazın getirebilmesi muhtemel bir takım problemlerinle uğraşmanıza gerçekten değmez. Windows'a çamur atmıyorum bu arada laptolarımdan birtanesi w7'li, w7 de gerçekten ayrı bir güzel deneyim ama herzaman Apple'ın OSx tercih ederim.

Sorularınız varsa cevaplayayım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tube Screamer -- 9 Haziran 2010; 11:39:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İpad mi macbook mu?
    8 yıl önce açıldı
    Htc One mı iPhone 5S mi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimakkaya
    bol seyahat eden biri degilsen kisa zamanda sIkIlinacak bir urun. Normal bir bilgisayar varken, dur lan yatakta ipadle internete gireyim, yada dur su koltuktan kalkmadan (nasil bir koltuk keyfi bu merak ettim, cok yorgunsan zaten aklinda internet olmaz, internette gezmek istiyorsan koltuk keyfi umrumda olmaz) . internete girmeden duramam ben diyorsaniz belki almak icin gecerli bir neden olabilir, ama bunun disinda -ben- halen daha bu cihazin gereksiz birsey oldugunu dusunuyorum. ipad buyuk cogunlugun hayatindaki bir eksigi doldurmuyor.. bu cihazin gelecegi oyun cihazi olmak yonunde diye dusunmekteyim. birkac oyun ciksin hele bir buna gore ..

Ipadi hic kullanmadiginizi dusunuyorum.dediklerinizle alakasi olmayan bir urun.ipad olunca hicbirsekilde ipad disinda ne Bilgisayar ne de iphonela bisey yapmak istemiyosunuz.hem rahatlik hemde hizdan dolayi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupe96 -- 9 Haziran 2010; 11:30:39 >

• ipadi yeterince kullandim. teknik karsilastirma yapmadim , benim kendi fikirlerim, tekrar ozellikle belirteyim. su gune kadar koltukta otururken yahu soyle ufak brisey olsa da internete bundan girsem diye dusunmedim. 17 senedir evimde televizyon yok, olsa bile sadece film izlemek icin birtane alirim TV olarak kullanmak icin degil, haliyle tv karsisinda duruken oyle bir istegim de olamaz :) . oynadigim toplam 3 tane oyun var, onlar da ipadde yok, cikar mi hicbir fikrim de yok, ki mouse icin optimize oyunlar zaten . aklima sadece seyahat sirasinda oyun oynamak, film izlemek, muzik dinlemek icin kullanmak geliyor. o da ayda bir yolculuk yapiyorum. kullanilir tabiki, kullanilmaz degil, hani bunu kullanmak icin insan kendine firsat olusturabilir. ama para verip almayi gerektirecek hicbir yani olmadigini dusunuyorum.

kullandigim ipad bir arkadasin, ve kendisi bolca yolculuk yapar, ki asil amaci yolculuklarda kullanmakti, soylediklerimi aynen bana tekrarladi (ben kendisine hicbir yorum yapmadan) .

• quote:

Orijinalden alıntı: İtfayeci

Aypet'in en sevdiğim kullanım alanı evde salon koltuğunda tv seyrederken elimde kitap tutar gibi internete girimek, maillerime bakmak oluyor. Bazen'de yatarken gobeğime koyup film izliyorum.

Cihazın ekran kalitesi mükemmel, ayfonla alakası yok, oled falanda kesinlikle aratmıyor(oled ekranlı farklı bir cihazım var ondan kıyasla söylüyorum). Gerçekten elinzde birebir incelemeniz gerek ki neden bu kadar beğendiğimi anlayabilesiniz cihazı. Bazılar ayfon varken ne gerek var falan diyor ama hiç kıyas edilecek bir durum yok arkadaşlar, aypet gerçekten çok ama çok farklı ve güzel bir deneyim. Bende almadan evvel ne la bu aytaçı ütülemişler kakalıyolar millete diyordum ama inanın bambaşka bir olay. Mobilite olayı harika gittiğiniz heryere A4 kağıdı boyutundaki cihazınızı götürebilitsiniz hemde gözleriniz maymun büzüğüne benzemeden rahat rahat gezersiniz nette, üstelik cihazda gram ağırlaşma, şişme gibi bir durumda yok herşey jet gibi çalışıyor.

Ha birde kitap okuma özelliğide bambaşka, geçekten kitap okur gibi animasyonlar ile renklendirmişler olayı....

Oyun deneyimine hiç girmiyim PSP falan hakikatende eski teknoloji yanında, gerek grafiksel gerekse oyun deneyimi olarak....

Benim gibi internet, mail, ve film gibi işler için kullanıcaksanız, windowlu bir cihazın getirebilmesi muhtemel bir takım problemlerinle uğraşmanıza gerçekten değmez. Windows'a çamur atmıyorum bu arada laptolarımdan birtanesi w7'li, w7 de gerçekten ayrı bir güzel deneyim ama herzaman Apple'ın OSx tercih ederim.

Sorularınız varsa cevaplayayım....

Peki müzik kalitesi nasıldır? müzik dinlemek için de uygun mudur?
    Bir de şarj süresi 10saat diyorlar ama normal kullanımda internet, müzik veya film izlerken ne kadar gidiyor şarjı?
    Isınma problemi oluyor mu hiç alette..
    Bir de ben 16gb modelini düşünüyorum ama hafızası sorun olmuyor mu sizde..Bir film 1-2gb oluyor genelde..external hdd mi kullanmak gerekir sizce kapasitesi dolunca?

• müzik kalitesi ipod zaten.alt hoparlör mono maalesef ama kulaklık takarsan ipoddan bir farkı yok.pil gerçekten 10 saat gidiyor.ısınma problemi yok.16gb çoğunluğa yetecektir.sonuçta iphone gibi bütün müzikleri atmayacaksın taşınabilirlik yüzünden,filmde seyredeceğin 2-3 taneyi attığın sürece sorun olmaz.
  • quote:

ipadi yeterince kullandim. teknik karsilastirma yapmadim , benim kendi fikirlerim, tekrar ozellikle belirteyim. su gune kadar koltukta otururken yahu soyle ufak brisey olsa da internete bundan girsem diye dusunmedim. 17 senedir evimde televizyon yok, olsa bile sadece film izlemek icin birtane alirim TV olarak kullanmak icin degil, haliyle tv karsisinda duruken oyle bir istegim de olamaz :) . oynadigim toplam 3 tane oyun var, onlar da ipadde yok, cikar mi hicbir fikrim de yok, ki mouse icin optimize oyunlar zaten . aklima sadece seyahat sirasinda oyun oynamak, film izlemek, muzik dinlemek icin kullanmak geliyor. o da ayda bir yolculuk yapiyorum. kullanilir tabiki, kullanilmaz degil, hani bunu kullanmak icin insan kendine firsat olusturabilir. ama para verip almayi gerektirecek hicbir yani olmadigini dusunuyorum.

kullandigim ipad bir arkadasin, ve kendisi bolca yolculuk yapar, ki asil amaci yolculuklarda kullanmakti, soylediklerimi aynen bana tekrarladi (ben kendisine hicbir yorum yapmadan) .

o zaman çok istisnai bir durum sizinki,17 senedir evinizde televizyon yoksa teknoloji konusuna bakış açınız çok farklı demektir.ama kesinlikle sıkılınacak bir ürün değil,yeterince kullanan biri bunu görür.seyahat ana amacı olamaz bu aletin,yan fayda olabilir.ipadde yapabileceğiniz şeyler çok fazla,ve kesinlikle bilgisayar ile karşılaştırılmayacak bir kalite ve rahatlıkla sunuyor bunu kullaıcıya. bütün dünya yanılmıyordur herhalde ipad konusunda.

• ben her zaman müzik için farklı cihaz kullanırım, çünkü bu tip all-inone(hepsibirarada) cihazların müzik kaliteleri asla ayrı bir cihaz kadar olamıyor malesef..cihazlar imzamda müzik için olanlar.

ipadi yeterince kullandim. teknik karsilastirma yapmadim , benim kendi fikirlerim, tekrar ozellikle belirteyim. su gune kadar koltukta otururken yahu soyle ufak brisey olsa da internete bundan girsem diye dusunmedim. 17 senedir evimde televizyon yok, olsa bile sadece film izlemek icin birtane alirim TV olarak kullanmak icin degil, haliyle tv karsisinda duruken oyle bir istegim de olamaz :) . oynadigim toplam 3 tane oyun var, onlar da ipadde yok, cikar mi hicbir fikrim de yok, ki mouse icin optimize oyunlar zaten . aklima sadece seyahat sirasinda oyun oynamak, film izlemek, muzik dinlemek icin kullanmak geliyor. o da ayda bir yolculuk yapiyorum. kullanilir tabiki, kullanilmaz degil, hani bunu kullanmak icin insan kendine firsat olusturabilir. ama para verip almayi gerektirecek hicbir yani olmadigini dusunuyorum.

size uymayan şeyler, farklı insanlara uyar. Bu doğanın kanunu zaten herkes aynı mamül ile mutlu olmak durumunda değil. Kimsi beğenir kullanır kimisi beğenmez. Nihayi tercih kullanıcınındır.

• peki 3g modelleri ile 3g olmayan modelleri arasında çok performans farkı olur mu?
    internet hızında vs..

Orijinalden alıntı: alperafsin

quote:

ben dun teslim aldim, 3 hafta bekledim ama sonunda kavustum :)

Vergi neden ödediniz ki ?

amerika'da aldigin hersey icin vergi odemek zorundasin :).. sadece aldigin urun baska bir eyaletten aldiysan ve senin eyaletinde herhangi bir representitive'i bulunmuyorsa vergi odemiyorsun (ben ohio'dayim mesela, NY'da bhphoto'dan birsey alirsam vergi vermiyorum, ama gider NY'dan alirsam ayni urunde vergi oduyorum)
    2011 Mustang GT 5.0 (V8 420hp) / BMW E90 328i XDrive | iMac 27" (I7 2.8Ghz 32gb ram) MbPro 17" (2.66ghz, 8gb ram, OCZ Vertex II 256 SSD 500gb 7200rpm HDD, Anti Glare HD Screen) | Dell 3008 WFP 30" Display | HTC One 32gb AT

• quote:

Orijinalden alıntı: sbasol1981

peki 3g modelleri ile 3g olmayan modelleri arasında çok performans farkı olur mu?
    internet hızında vs..

performans farki yok.. sadece internete wireless olmadan girebilme farki var (3g modelinde)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sbasol1981

peki 3g modelleri ile 3g olmayan modelleri arasında çok performans farkı olur mu?
    internet hızında vs..

performans farki yok.. sadece internete wireless olmadan girebilme farki var (3g modelinde)

Bir de A-GPS var ek olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperafsin -- 9 Haziran 2010; 17:21:58 >
  • Gercekten kullanim kolayligi cook guzel kablosuz olmasi zaten ayri bier zevk isteidigin heryerde kullanabiliyosun. Bende hem iPhone 3s var hemde iPad 64 gb wifi+3G alma dan once acaba gerek yoke diye dusunuyodum AMA simdi gait memnunum.
  • Merhaba,

Vallahi ne yalan söyliyeyim : Almadan önce bende eleştirdim,iPhone/iPod touch'ın hormonlusu dedim ama kazın ayağı öyle değilmiş gerçek performansını&yararını biraz kullandıktan sonra anlyabiliyorsunuz.Cihaz ekran (Özellik ile renk doğruluğu ve geçişleri) açısından bu güne kadar bir mobil cihazda gördüğüm en güzel ekran diyebilirim.Henüz ios4'e sahip olmadığı halde işletim sistemi gayette güzel&akıcı.

Eğer bir notebook/Laptop ihtiyacınız var daha doğrusu olmaz ise olmaz konumundaysanız bu cihazı almayın ama rahat rahat web de sörf yapayım maillerime bakayım kendi eko sistemi içindeki programlar ile işlerimi hallederim diyorsanız da hiç düşünmeyin derim zira yaptıklarını gerçekten neredeyse 'kusursuz' bir şekilde yapıyor.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.