Şimdi Ara

IP Man vs. Uri Boyka (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
2
Favori
83.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ya arkadaslar brakın bunları bkere sacmalıyosunuz bu adam bruce leenın hocası ozaman bruce lee den hertrlu daha ııdır bole b mantk olabılırmı ya tam tersı genelde hep oorencı hocayı gecer sızın mantıınıza gore hckmse hocasından gclu olamaz bkere bruce lee bu adamdan cokd aha ıı bu br.ıkncsı uri boyka ve bu adamın dovustuunu goz onune getrrsek b kere bjj kafes dovusunde her zaman ustndur ve 12 urı boyka bu adamdan 10 kat daha dayanıklı hatta daha fazla ayrıca teknıe gelınce tamam ıp manın teknııde cok ıı ama bu adam urı boykadan tek b tekme yada yumruk yerse bter adamın ne kadar serı ve sert tekme attını gormuomusunuz bu ıp man o boksorle dovustuunde yumruu yedıı anda ardından ıkı uc tane daha yıyo orda urı boykanın olduunu dusunun bı neler olur o adamın teknıı gucu ve dayanıklıı cok ıı kı bu ıp man o boksorde bu kdar zor dayanıosa lutfen yapmaın ya b ızleyın o boksorler urı boykanın falan olduu kafes dovuslerınde 1 dk snra btane vuramadan geberıolar yapmaın ya ıp manın urı boykayı yenme gıbı bı ıhtmlı kesnlkle yok bjj her turlu ve boyka herturlu sacmalıosunuz:D




  • ayrıca arkadas demıskı boyka o sasalı hareketlerı rakıbı hasat edınce yapıo dıe tekrar ızlersen cok cok ıı tekmelerı rakıple yakın dovus yaparkende yapıo bu bır ayrıca urı boyka ve onların dovustuu kafes dovuslerınde 1 dk ble dayanamıcak olan b boksorden yumru yerken ıp man bı yumrk falan yeyınce bole sapsallıo ızlemıssınızdır cok dayanıklı dııl zatgen ama dmek ıstedıım sey su ıp man o boksorle olan dovusunde bıle 4 5 defa sapsallıo bı dusnsene boykanın orda o tekmelerı attıını snce ayaa kalkabılırmı?he umarım blıosndur tekme yumruktan 5 kat falan daha gucludur normal bı tekme bu bde boykanın tekmelerını dusun kac kat daha guclu sence sımdı ıp man yenermı yanı:D
  • arkadaslar valla doldum yanı scott adkıns hayalı b karakter deıl sahıp olduu unvanlar yukarda yazılmıs.ya nereye bos sallıo bunları brakın ya o boksor ble ıp mana kactane vurdu b bakın ya o boksorle karıslastırın boykayı o adam o kadar vuruoda boykamı vuramıcak ıp man boykanın karsısında 10 dk duramaz arkadaslar yapmayın lutfen ya ızleyın adamın dayanıklıını teknıını ve tekmelerını ızleyın ya yapmayın o adam boykadan yıceı 1tekmeyle yere yıılır ama boyka o adamdan yarım saat aralıksız dayak yese yne kalkar kı yakın dovus anında rakıp sapsallamamıskende boykanın attıı tekmelerı goruosunuz ıp man bkez sapsalladıında olur kı bu cok cabuk olucaktır:D
  • mesajım bulunsun.
  • çoğu yorumu okudum. ip man a vurmak kolay değil
  • jet li yok tony jaa ip man halat man aga bunları hiç göremedik fedor emelianenKO nun karsında ?

    wing tsun bu kadar ii madem neden mma de wt ci yok varda ben mi bilmiyorum ?
  • boyka yı ıp man la karsılastırmayın boyka ıcın cok basıt olr sacma sapan yok zıncr yumruu blmemne evet cok ıı bı taktk ama flmn etksnde o kadar kalmssnzkı b oyaknın teknıı olmadıını ıdda edıosunuz yapmayı ya o adamdakı savunma teknını gormuomusunuz dayanalıklılıgı adam duserken yada darbe yerken tekme atıo ve cıdden ınaılmaz tekmeler hepsnı gectm ıp manın karsılastıı boksore bı bakın bde yenlmez 3 u falan ızleyın o boksor boykanın karsısında b dakka duramaz bunu blıosunuz ama ıpman a hayrlanlıınızdan mualefet oluosunuz.boyka yı karsılastırabılecek b tane adam var oda 2 de yenıldıı adam ıkısınede haksızlık edılmıs(blood bone dekı adam o)o adamında ınanılmaz tekmelerı teknıı var ama sadece boksor olarak kullanılmıs ama boykada son dovuste saa sola saldırıo olarak yaplms ve tek bı tekemsı yok onlar gercekten karsılassa ıste kım yener o zaman bellı olmaz ama ıp man faln bnları brakın abartlms tpler bjj yı hcmı duymadınız ya teknık dersen boyka guc boyka dayanıklılık hepsınde ustun
  • Boyka öldürür. İp man tamamen teknik olarak dövüşüyo güce dayalı birşey yok 2. filmdeki boksorse tamamen güce dayalı dövüşüyodu tekniğe dayalı birşey yoktu ikiside bazı kuralların olduğu kültürden yetiştiği için ya teknik yada güç yönü gelişmiş geldiği kültüre göre ama boyka hapishanede serbest stilci Hem güç gerektiği için gücü hemde teknik gerektiği için teknik öğrenmiş ip manı spagetti yapar ketçap sıkar yer.
  • ıp man seri ve bir numara ..

    ama urı de vazgeçmeyen bir numara..


    kangal alır
  • Arkadaşlar yipmanın kitabı varmış. İsmi nedir, nerden bulabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • boykayı zaten undisputed 2 de george ıceman chambers yeniyor. İpman yenilmez:D
    BU arada sanırım sadece undisputed 3 u izledin. İzlemeyenlere 1 ve 2 yi de tavsiye ediyorum
  • Uri Boyka her türlü alır.Ip Man ne ya cılız bişi siz gerçekte inanıyormusunuz yeneceğine.Uri boyka şu adama bi tane vursa kalkamaz zaten.
  •  IP Man vs. Uri Boyka


    hepsini alır
  •  IP Man vs. Uri Boyka

    One Belt One King !
  • İlk önce Mremq'e cevabım var : : :

    Ip chun, Ip Man'ın oğludur.Ve Wing Chun sanatı bir kadın tarafından oluşturulmuştur.Shaolin manastırın rahibe bir kadın tarafından.Yani çok güzel sağlamışsın tebrik ediyorum.

    --------

    Daha çok Ip Man'dan değil de Wing Chun'dan konuşmuşlar.Yaklaşık 5 aydır Geleneksel Ip Man Wing Chun kursuna gidiyorum ve öğrettikleri teknikler gerçekten muhteşem.Matematiğinden fiziğine kadar tüm formüller bu tekniklerin sağlamasını yapıyor.Ve günümüzde bile inanılmaz hızda savunma yapan ve zincir yumruk atan hocalarımız var.(Emin Boztepe'nin yumrukları çok hızlıdır mesela)Bazı arkadaşlar bacaklarını nasıl çok güçlü hale getirmiş diye merak etmişler.Bu gücün bir kısmı çalışma pozisyonundan kaynaklanıyor.Bu linke tıklarsanız Ip Man'ın duruşunda dizler hafif kırık şekilde bu şekilde bacak kaslarınız çok gelişiyor.(Tabiki sadece bundan dolayı olmuyor.Başka etkenler de var.)Hızı sayesinde de rakibin gücünü kendi gücüne dönüştürüp saldırıyor.Ve dövüş süresi olarak bakarsak ben çok garip bulmadım bu 1 dk olayını.Çünkü genellikle Wing Chun sanatını kullanan kişinin dövüşleri yaklaşık olarak 15-20 saniye sürer.Ayrıca Ip Man filminin bazı sahnelerinde uçup kaçmalar var bunlar da tamamen olmasa da gerçeğe oldukça yakındır.Daha dün hoca bir teknik gösterirken biraz ciddi olsun diye salonun öbür tarafına ufak bir haraketle fırlattı.Ben ise şaşkın bir halde olduğum yerde kaldım.(Tabii ki de kendimi yerde buldum.)

    Ve bunları en iyi şekilde yapan insandan bahsediyoruz.Grand Master Ip Man ile Uri Boyka'nın karşılaştırılmasını mantıksız buluyorum.


    Not : Bu sanatın savunma tekniklerinden bir tanesi Bong Sau'dur.Ve açısı yaklaşık olarak 135 derecedir.Bu değerin sin ve cos değerlerinden ufak bir işlem yaparsanız en dayanıklı açı olduğunu bulabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07BLueDeViL07 -- 9 Şubat 2011; 23:26:02 >




  • Arkadaşlar, filmle gerçeği karıştırmamak lazım. Çinliler ii palavra atarlar, öyle ki onların filmlerinin yanında cüneyt arkın filmleri bana çok daha ciddi gelemekterdir. Yok ip man parmak uçlarıyla silahın namlusunu bükmüş te bükmüş. Her okuduğunuza inanmayın hele de çinliler diyorsa. Adamların hayatı palavra. İyi bir güreşçi Yaşar doğu mesela ip man la ip atlar ip...
    Yada amerika yolunda batan geminin filikasına çıkmaya çalışırken filika batmasın diye ellerine vurularak boğulmasına sebebiyet verilen namağlup pehlivanımızı da unutmayalım. İP man miş, tamam dalında iidir ama onun dalı dövüşün kökleri değildir.
    Bakın buraya kavga ayakta başlar yerde biter. Bakın whin tsun yapan emin boztepe kavga başlayınca kung fu yu unutup güreşmeye çalışıyor :-))

    http://www.youtube.com/watch?v=szdF1nIAfpk




  • yip man usta alır
  • Yorumların hepsini okudum da sıkı bir Ip Man taraftarı olmama rağmen Undisputed serisini tamamladıktan sonra Boyka diyorum.

    Boykanın hakkı yenmiş, bodoslama falan denmiş. Filmi izlemeyen Boykayı Body Building ile vücut şişirip sağa sola saldıran aygır biri olarak görecek neredeyse. Halbuki Boykada da teknik, hız, savunma ve kuvvetin alası var. Adam düşerken bile rakibine zarar veriyor. Ayrıca şuana kadar gördüğüm en stabil sinirlenme duygusuna sahip. (Normalde dövüşte sinirlenmek dezavantajdır) Ip Man 2deki boksörün Boykaya karşı duramayacağını ve Ip Man'i o kadar zorlamış olmasını göz önünde bulundurarak Boyka diyorum.


    Bu yoruma katılıyorum.

    Bazıları demiş ip man a yumruk gelene kadar 10 tane yumruk yer boyka diye cok abartmışsınız




  • Bruce Lee' nin ünlü one inch punch'ı nı bilmeyen yoktur herhalde . Bruce Lee ye bir gün sormuşlar üstad yip bu vuruşun kaç katı kuvvet uygulayabilir Lee nin cevabı: o; bu tekniği insan üzerinde uygulayacak kadar acımasız değil.

    Gerisini siz düşünün



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CookieMonster -- 21 Şubat 2011; 21:58:52 >
  • Şunu bi izleyin ya asdkjlasdjlkasd





  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.