Şimdi Ara

IP Man vs. Uri Boyka (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
253
Cevap
2
Favori
84.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Scott Adkins'i undistuped 2 ve 3 de izledim ve özellikle 3 de
    izlemenizi tavsiye ederim ancak ip man serisini izlemedim elimde filmler
    var en yakın zamanda onlarıda izleyeceğim

scott adkins 'in dövüş biyografisine söyle bir bakarsak

kendileri wushu, taekwondo, kickboxing, judo ve jujutsu dövüş sanatlarını
    bilmekte. 14 yaşında T.A.G.B (Taekwondo Association of Great Britain) de
    Ron Sergiew tarafından taekwondo eğitimi almış daha sona birkaç yıl Anthony Jones
    adında eğitmenden kickbox eğitimi almış ve şu anda P.K.A (Professional Karate Association)
    da kickbox öğretmenliği yapmakta imiş.

Ayrıca Kendileri 21 yaşında Sutton Coldfield College 'de oyunculuk eğitimine başlamış bir
    çok filmde yer almıştır

Özetle Scott Adkins sadece bir aktör değil kendisi 5 adet dövüş sanatı bilmektedir yani kısaca
    kas yığınından ibaret biri olmadığı teknik bilgiye yeteri kadar sahip olduğu açık.

Ayrıca Undistuped 3 deki bu sahneye bayılıyorum ==>

http://www.facebook.com/video/video.php?v=110575665653808

ip Man'e gelecek olursak

Yip-Man, Wing-Chun dövüş sanatını açık bir şekilde dış dünyaya öğreten ilk Kung-Fu ustasıdır.
    Aralarında Bruce Lee’nin de bulunduğu, daha sonradan kendileri de birer usta ve öğretmen olarak
    dövüş sanatları dünyasında söz sahibi olan bir çok kişiyi yetiştirmiştir.

Yip-Man’ın en ünlü öğrencilerinden biri olan Bruce Lee 1954’ten 1957’e kadar onunla birlikte çalışmıştır.
    Yip-Man emekliye ayrıldığında William Cheung, Lo Man Kam (Yip-Man’ın yeğeni),
    Moy Yat ve iki oğlu Ip Chun ve Ip Ching Wing-Chun eğitimi vermeye devam etmişlerdir.

1972’de gırtlak kanseri olan Yip-Man aynı yılın 2 Aralık günü Hong-Kong’daki kariyerinin 30 yıllık döneminin
    sonrasında ölümünden sonra tüm dünyaya da yayılacak olan bir Wing-Chun sistemini öğretecek ustaları
    miras bırakarak yaşama gözlerini kapamıştır.

Başka hangi dövüş sanatlarını bildiği konusunda pek bilgi bulmadım bilen arkadaşlarımız varsa bilgilendirirlerse makbule geçer.

Ayrıca şunuda belirtmek isterim Yip man Bruce Lee nin ustası önce Bruce Lee yi yensin sonra Yip man'i yensin
    diyen mantıklı arkadaşlar biraz Bruce Lee nin hayatını okumalarını tavsiye ediyorum.
    Bruce Lee Jeet Kune Do (Türkçe;durduran yumruk yolu) adını verdiği bir savunma sanatı sistemi geliştirdi.
    Lee'nin bu sistemi geliştirmeden önce eğitimini aldığı savaş sanatları;
    Kung Fu, (Wing Chun) Karate, Boks, Tayland boksu, Jujutsu, Kick Boks, Aikido, Judo, Eskrim, Güreş, ve Tekvando'dur.
    Yani kısaca Yip man Bruce lee nin Ustası o zaman Bruce Lee den daha iyidir diye birşey yoktur. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Powermove

Yorumların hepsini okudum da sıkı bir Ip Man taraftarı olmama rağmen Undisputed serisini tamamladıktan sonra Boyka diyorum.

Boykanın hakkı yenmiş, bodoslama falan denmiş. Filmi izlemeyen Boykayı Body Building ile vücut şişirip sağa sola saldıran aygır biri olarak görecek neredeyse. Halbuki Boykada da teknik, hız, savunma ve kuvvetin alası var. Adam düşerken bile rakibine zarar veriyor. Ayrıca şuana kadar gördüğüm en stabil sinirlenme duygusuna sahip. (Normalde dövüşte sinirlenmek dezavantajdır) Ip Man 2deki boksörün Boykaya karşı duramayacağını ve Ip Man'i o kadar zorlamış olmasını göz önünde bulundurarak Boyka diyorum.

Dipçik: Yorumu filmleri göz önünde bulundurarak yorumladım.

Harika Yorum

IP Man vs. Uri Boyka

• Bu dövüş sahneleri anca filmlerde olur arkadaşlar bırakın hiç mi karate turnuvası izlemediniz ? Filmlerdeki gibi mi dövüşüyolar zannediyosunuz ?

Ayrıca yerim Yip Man'i Bruce Lee varken

@Powermove

Ne zorlaması kardeş ya ver senaryoyu bana İp Man'e bakışlarıyla dövdürürüm o adamı. Zorlanmışımş döverken Boyka çok rahat alırmış o boksörü falan filan...Versinler senaryoyu o boksörün nefes almasıyla öldürürüm Boyka'yı.

Film bunlar sadece film...
  • ip man karşısında gücün önemi yok. sadece savunma yaparak ip ustanın yorulmasını sağlayarak yavaşlatabilirse uri boyka ip man e tek atar

ama ip mandeki öyel bi teknik ki savunma yaparak ayakta durmak imkansız

yani IP Man
  • Her türlü alırım.
  • biri filmde dövusuyor ipman gercekte dövusuyordu bruce lee gibi birisini öğrencisi daha ne olsun adamların isimleri hala var onlar efsane
  • Scott adkins o undisputed da oynayan adam.Sadece aktör değil aynı zamanda 5 adet dövüş sanatı bilmektedir.
    boş bir adam değil anlayacağınız kas kütlesinden daha fazlası bunuda göz önünde bulundurmak gerekiyor.
  • Filmleri bırakın beyler .

Ipman 2 de gerçekte o boksörü 10 saniyede tek vuruşla yenmiştir ve herkes şaşıp kalmıştır dövüş başlamadan bitti diye . ( bir yerde okumuştum bunu )

Uri boyka isterse 50 yıl eğitimini alsın Bruce Lee veya Ipman a 1 yumruk attığında anında 10 yumruğu yemiş bilsin yani demek istediğim adamların sanatı bu savunma üzerine saldırı .

edit : Uri yumruk attığında , yumruk ulaşana kadar 10 yumruk yer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YIPman -- 4 Ağustos 2010; 3:22:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jabba The Hutt

Bu dövüş sahneleri anca filmlerde olur arkadaşlar bırakın hiç mi karate turnuvası izlemediniz ? Filmlerdeki gibi mi dövüşüyolar zannediyosunuz ?

Ayrıca yerim Yip Man'i Bruce Lee varken

@Powermove

Ne zorlaması kardeş ya ver senaryoyu bana İp Man'e bakışlarıyla dövdürürüm o adamı. Zorlanmışımş döverken Boyka çok rahat alırmış o boksörü falan filan...Versinler senaryoyu o boksörün nefes almasıyla öldürürüm Boyka'yı.

Film bunlar sadece film...

Yorumumun altına senin gibi sazanlar atlamasın diye not da yazdım. Ama notu demek ki gözüne sokmak yetmiyormuş...

• Lig Kod Takımlar Mbs 1 0 2 1/0 1/2 0/2 A Ü 1 0 2
    dvş 511 ipman - uri boyka 3 1.85 3.10 3.00 1.16 1.14 1.52 2.00
  • Yip Man'in gençliği,sanırım Bruce 12 yaşında bu fotoğrafta...

Yip Man her türlü alır,adamlar aletli saldırıları da ekarte edebilecek kudrete sahipler.Salt kasla olmaz,mantalite ve nerde ne yapacağını bilmek ayrı bir meziyet.

Gerçekten merak edenlere,YipMan'in orijinal kitabını okumalarını tavsiye ederim.

IP Man vs. Uri Boyka
  • Yaa bana Ip Man'ı öneridiler izlemem için 1'i ve 2'sini indirdim kısa kısa bir baktım hiç ilgimi çekmidi boşuna 1 tam günümü aldı. Eski zamanalrda geçen filimleri sevmen, yakın dövüş filmleride hoşuma gitmez ismini duyunca doğrudan indirmiştim sonradan konusuna baktım.
  • Arkadaşlar bu Boyka denen elemanı koyduğunuz vidyolardan biliyorum. 3 kere dönüp havada tekmeler felan astronomik olaylar. Dikkat ederseniz zaten o şaşalı hareketli rakibini zaten haşat ettikten sonra yapıyor. Yip Man'a hiç kimse o hareketleri yapacak kadar zarar vermezdi. Ip Man 2 filminde boksörün hırpaladığına bakmayın, o olay çarpıtılmıştır. Gerçek olayda Yip Man dana gibi boksörü 1 dk'dan az sürede nakavt etmiştir. O darbelerden kurtulmak için Wing Chun sisteminde yüzlerce hamle var. Küçümsenecek bir olay değildir Wing Chun sanatı.
  • bazı arkadaşlar bu ıpman in gerçek boyka nın hayali karakter olduğunu söylediler,ama yanlış söylemişler.scott adkins bu yaptığı dövüş tarznı reel dede yapıyor.o bir hoca you dan videolarını izlemiştim bi tekmesiyle adamı epey bi geri uçurmuştu yani bu işlerde ayağı var hayali bir kşi değildir kesinlikle.
    Ipman e karşı ne kadar sağlam kalır boyka,ona bişey diyemiyeceğim ama 2 side sağlam karakterler.Karşılaşırsalar güzel maç olur,çiffte şans:):)
  • quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

quote:

Orijinalden alıntı: swat882

quote:

Orijinalden alıntı: ATaİk_

IP Man vs. Uri Boyka

Bunu kangal bile alamaz.

+1111111 BU ADAMI DÖVENE 100 BİN LİRA VERİYORUM...

BENİM FAVORİM TONY VE YİP GERİSİ HİKAYE

bu kim ben tanımıyorum?

Tony Jaa. Ong Bak 1-2, Tom Yum Goong(böyle hatırlıyorum) filmlerinde oynuyor. Yip'in vahşi, eğitimsiz, hayvani hali olarak düşün.

• yip manin kitabında ztn 1 dk da nakavt ettigi yazıyor kung fu sanatı daha cok korunma yönünde bir dövüs sanatı uri ile yip man vs atsaydı olay cok daha farklı yerlere kacardı uri o tekmeleri boşa sallardı :D Hem korunma hemde öldürücü vurus sanatıdır kung fu Bence Yip Man Zorlanmaz Uri de
  • yip man filmini izleyip hala kim döver diye sidik yarıştırıyorsanız, boşuna izlemişsiniz siz o filmi
  • http://www.youtube.com/watch?v=l_OHCjZnT4A

Scott Adkinks ;Wushu, Tae Kwon Do, Kickbox, Judo ve Jujutsu 'da siyah kuşak sahibi.

Not:Yip Man'ın yaptıkları yada yapabildikleri efsane tarzı yani yok 4 adam ayaklarını açamamış ya da köknar ağacını kırmış, yok silahın bi tarafını bükmüş vs. Benim yorumum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unchangeable -- 18 Ekim 2010; 19:47:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: baris195

2:50'de süper düştü...

• cüneyt arkın ikisinide alır
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.