Şimdi Ara

ip çakışması ...nasıl engelleyecem ..??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 makineden internete başlanıyoz ...benim makine hata verdi ... bağlantı ikonunun üzerinde ünlem işareti çıktı ve diğer makinelerda de ip çakışması diye uyarı yazısı çıktı ...
    sorunu düzeltmek için elle ip vermeyi denedim ama yine de internete giremedim ..

elle ip verme tam olarak nasıl yapılıyo ...elle ip verdikten sonra makine diğer makineleri gördü ...ama internete giremedim ..acaba nete girmek için başka bi işlem demi gerekiyo ....bu arada sadece kendi makineme elle ip verdim ..diğer makinelere vermedim ..

diğer makineler nete girebiliyo ..

• networku gorebilir ama webe cıkıs yapamazsın bu 3 makınanın hangısıne modem baglıysa defoult gateway kısmına o makinanın ipsinı yazacaksın manula gırerken eger usbportluysa yok ethernet portlu dıyorsan ana makinanın dhcp özelligni kontrol et birde senin makınanın ethernet portu on board ise onu degistir...normal bir ethernet kartı tak rahat edersın....
  • ipleri otomatik ata daha kolay bi yöntem
  • makinenin ıp sini nerden öğrenebilirim ....

ethernetim on board ... usb den bağlamak için de normal ethernet mi takayım ....

yoksa dediğin defoult gateway ayarı yeterlimi ....
  • başlat-çalıştır-cmd-ipconfig den örenebilirsin

dediğin şeylere gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andromeda -- 14 Kasım 2005, 10:35:28 >
  • angora ...ip leri otomatik ata diyosun da sorun zaten ordan kaynaklanıyo ... sorun yokken makinelere 192.168.1.3 , 4 ve 5 gibi sabit ipler atıyodu ve bunlar değişmiyodu ... sonra benim makineye atadığı ip yi sürekli değiştirmeye başladı ....elle ip verince de LAN a girdim ama nete giremedim..
  • baslat>calıstır>cmd yzacaksın
    gelesn sıyah ekranada ipconfig yazacaksın..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mirc 'te IP gizlemek nasıl olur ?
    21 yıl önce açıldı
    Ttnet portları mı engelliyor ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • internete girmek için ne kullanıyorsunuz router özellikli bir modem varsa ip'yi otomatik almanız yeterli ancak bu olmuyorsa ve 1 makina üzerinden nete girecekseniz yerel bağlantılarının özelliklerinden tcp-ip'ye girdiğinde

pc1
    eth1 (modeme bağlı ve paylaşımlı)

pc1
    eth2
    192.168.1.5
    255.255.255.0
    geçit ve dns yok

pc2, pc3
    192.168.1.6 , 192.168.1.7
    255.255.255.0
    192.168.1.5
    dns1 192.168.1.5

şeklinde girmen yeterli olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atasoykcomputer -- 14 Kasım 2005, 10:12:16 >
  • eğer modem ayarlarında dns sunucularını otomatik değilse senin makinan ondan girmiyordur dns lerni kontrol et istersen elle ver 212.156.4.1ve 212.156.4.4 olarak dene
  • üç makinenin otomatik ip alması sıkıntı istenmiyorsa elle ip atamak için cellmaster in anlattığı yolu takip edebilirsin
    fakat cellmasterin verdiği numaraların senin içinde kullanılabilir olup olmadığını anlamak için sana kısa bir ip ucu vericem
    öncelik olarak otomatik ip alınız bir makineden
    internete bağlanmayı deneyiniz eğer başarılı oldu iseniz
    başlat/çalıştır a gidip cmd yazarak command komut satırını çalıştırınız
    gelen siyah ekrana
    ipconfig yazarak almış oldunuz ipleri görünüz aldıgınız ipleri bir yere not ediniz
    192 ile başlayan var sayılan ağ geçitini diğer makinelerde elle ip verirken varsayılan ağ geçiti olarak tüm makinelere yazar isen ve dns sunucusunada bu numarayı yazarsan nete girebiliceksin
  • ethernet kartı taktık ama sorun hala devam ediyo ...

kendi kafasına göre ip atıyo ....

sorunhala çözülmedi ...

mastery arkadaş default gateway kısmına makinanın ip sini ata demişti ..bunu nereden yapacam ...

yardımlarınız için sağolun...

ama sorun hala devam ediyo...
  • kendi pc de
    ag baglantilarim in ozelliklerine gir ordan

İnternet iletisim ayarlari (DCp/IP) ona tikla
    Ustte otomatik bir IP al vardir onu degil alttakini sec

su sekilde bir Ip belirt

İp adresi : 10.0.0.3
    Alt Ag maskesine Gectiginde zaten sana : 255.0.0.0 verecektir
    Varsayilan ag gecidi ise : 10.0.0.2 olsun

Dns ilk bastakini : 10.0.0.2
    yaparsan sorunun cozeulmus olur

2. makinede ise

su sekilde bir Ip belirt

İp adresi : 10.0.0.4 (sadece burayi 4yaptiginda hersey tamamdir) Digerindede 5 yap

Alt Ag maskesine Gectiginde zaten sana : 255.0.0.0 verecektir
    Varsayilan ag gecidi ise : 10.0.0.2 olsun

Olay bu kadar kolay gelsin
  • işte SORUNDA BURDA... OLAY BU KADAR kOLAY DEĞİL .... ne yaptıysam beceremedim

başka bi fikri olan varsa lütfen sölesin .... diğer makinelerin bağlantılarını çıkardım ..sadece kendi makineme bağladım ....

modemi sürücüsünü yeniden kurdum ... yine aynı hatayı verdi ... ethernetten denedim gene değişen bişiyok ....

modem sadece benim makineye bağlıyken ip yi elle girdim ...bağlantınız var diyo ama modeme giremedim ... dolayısıyla nete
    de girmiyo ...

benim makine de mi bi sorun var acaba diyom ....ama düne kadar bi sorun yoktu .... dün firewall la ilgili bi sorun yaşadım ... firewall ı silmeyi denedim ...ama nafile silinmiyodu ...explorer hata vermeye başladı ...geri yükleme noktasına gönderdim ...daha sonra fire wall ı sildim .... xp yi (formatlamadan)yeniden üzerine kurdum ...bişeler düzelir gibi oldu... ama galiba eski ayarları gördüğü için bağlantıda yine aynı hatayı verdi ..

geçenlerde (1 ay önce) fire wall ı yüklemiştim ...yükledikten yaklaşık bi hafta sonra yine böle bi hata vermişti ... o ara makineye format çekmiştim .... sonra firewall ı yeniden kurdum .. şimdi yine aynı hatayı verdi ....

zone alarm ı kullanıyom ... acaba diyom ondan kaynaklanabilirmi ....zone alarm çalışırken modeme girişi de engelliyodu ....

sadece zone kapalıyken modeme girebiliyodum ...ayarını da bulamamıştım ( modeme girebilmek için ) ....

• arkadaşım zone alarm dan olma ihtimali war ...yani o senin tüm portları kapıyo olabilir...istersen zone yi deaktif yap sonra bi dene...birde otomatik ip wermee ...tek tek ama değişik ip ler wer ...Werirken network kablolarını cıkarıpta wer yoqsa olmas...çakışır..ancak gatewaylarıda aynı olması lasım hepsinde default gatewayların aynı olması lasım..böyle yaparsan girmeemsi i.in neden yooq
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.