Bu sabah haftasonu rahatlığıyla uygulamaların da büyük çoğunluğu artık güncellenmiştir diyerek ipad ardından telefona da kurdum, henüz herhangi bir problem farketmedim. (12 Pro Max 256 cihaz) Kurulumu itunes üstünden yaptım. Temiz vs. değil sadece ilk defa hadi itunes üzerinden yükleyeyim dedim, kendi installer'ıyla belki faydası olur diye. +Performans kaybı cihaz da eski olmadığından beklendiği üzere yok. Pil tüketimine birkaç gün kullanmadan yorum yapmak zor. +Live Text --> çok güzel ve kusursuz çalışıyor, bayıldım. Mesela Adobe bunu yapıyordu ama CC üyelikte bile sunmuyordu. Zaten fotoğrafı / dokümanı ayrı programa aktar, text' i çek vs. bir ton zahmet, değmiyordu genellikle. Çok verimli ve kolay kullanılabilir olmuş, güzel! +Bildirim Zamanlama (Notification Scheduling) --> Çok işime yarıyor. Kendime, iş akışına göre gün içine belli saatler ayarladım, gün içinde çok fazla dikkat dağınıklığı yaratıyordu açıkçası uçsuz bucaksız bildirimler, bu çok işime yaradı. Tek seferde önemli ama acil olmayan hepsini hallediyorum, vakit tasarrufu. +Görsel detay --> küçük de olsa hoşuma giden diğer bir şey de notification tasarımı. Eskiden bildirimler epey karışık geliyordu gözüme. Özellikle çok biriktiğinde; yeni hali çok daha başarılı olmuş okunurluk ve ilk bakışta anlaşılırlık olarak. Bunda font' un biraz daha belirgin kullanımı ve uygulama simgelerinin büyümüş olması etkili gibi, güzel. +Safari --> Yenilik iyi geldi; https yönlendirmesi faydalı; url bar' ın aşağıda olması işleri kolaylaştırmış tek el kullanımda, kolay alıştım. tab grouping de işime yaradı, mac-os ile seçerek eşzamanlı paylaşabilmek işime yarıyor. genel olarak bunu da beğendim, güzel. tldr; Haliyle benim oyum pozitif tarafa şimdilik; çağ atlatmasa da epey işe yarar bir güncelleme oldu, bir ton gimmick yerine böyle adımlar bazen faydalı oluyor. - Henüz kendi adıma bir problem yaşamadığım için negatif yazacak pek birşey bulamadım ama sorun yaşayan kullanıcılar halen var, ona dikkat etmek lazım, cihazlara göre yorumları okuyup temkinli olmakta fayda var. sorun yaşayan çoksa tamamen atıyorum iphone 7' de 15.1' i beklerdim. - storage konusu. ben yaşamadım ama sanırım 64gb ve altı modellerde daha sık rastlanıyor, bu ayıp. böyle majör bir hatanın hızlıca düzeltilmesini beklerdim. eli kulağında değilse, ayıp. çok sıkıntı yaşayanlar var. rezillik. hak ettiği yerde de hemen gömmüş olayım, yapacak birşey yok. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 26 Eylül 2021; 1:45:5 > |
Bildirim