Şimdi Ara

iOS cihazları Android cihazlarından daha fazla yazılımsal hataya sahip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iOS cihazları Android cihazlarından daha fazla yazılımsal hataya sahip

Yıllardır mobil işletim sistemleri arasında verimlilik ve denge konusunda tartışmalar yaşanır durur. Bir dönem iOS işletim sisteminin en stabil ve verimli işletim sistemi olduğu savunulurdu ancak son analizler ibrenin Android cihazlardan yana olduğunu gösteriyor.

Blancco Technology tarafından kendi performans uygulamaları ile toplanan bilgilere göre iOS cihazları Android cihazlarından daha fazla yazılımsal hataya sahip. Ölçüm yapılan süreçte, iOS cihazlarının performans hataları yüzde 58 oranında seyrederken, Android cihazlarının performans hataları ise yüzde 35 olmuş.

iOS

iOS ekosisteminde en fazla hata gösteren cihaz iPhone 6 olarak öne çıkıyor. Hata oranı yüzde 29 iken, iPhone 6S modelinde oran yüzde 23. iPhone 6 Plus yüzde 14 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Ekosistemde en çok karşılaşılan sorunlar ise yüzde 65 ile uygulama çökmesi. Test boyunca, cihazların yüzde 50’sinde uygulama çökmesi ile karşılaşılmış. En fazla çöken uygulama yüzde 17 ile Snapchat. Daha sonra Instagram yüzde 9 ile onu takip ediyor.

Diğer performans hatalarına bakacak olursak ikinci sırada yüzde 11 ile WiFi problemleri geliyor. Ahize sorunları yüzde 4, mobil veri sorunları yüzde 4, sinyal kalitesi ise yüzde 2 oranında sorun çıkarıyor.

Android

Android tarafında ise en fazla Samsung telefonları hatalara açık. Samsung telefonlarının yüzde 26 oranında performans hataları gösterdiği ifade ediliyor. Daha sonra Lenovo ve LeTV geliyor. Motorola yüzde 11 ile dördüncü sırada yer alıyor. Android ekosisteminin en fazla hatalara sahip olan akıllı telefonu ise yüzde 10 ile Le 1S modeli. Daha sonra ise Le 1S Eco modeli yüzde 7, Lenovo Vibe K5 Plus modeli yüzde 6, Lenovo P1m modeli yüzde 4 ve Lenovo K3 Note modeli yüzde 4 ile onu takip ediyor.

Ekosistemde en çok karşılaşılan yine uygulama çökmesi. Test süresince cihazların yüzde 23’ü uygulama çökmesi sorunu ile karşılaşmış. En çok çöken uygulama Google Play servisleri. Google rehber senkronizasyonu, kişiler, galeri ve TouchWiz yazılımları yüzde 5 çökme oranına sahip. iOS platformunun aksine sosyal medya uygulamaları Android tarafında daha stabil görünüyor.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy Note 7 talepleri beklentilerin çok üzerinde

İşletim sistemi sahipleri ve geliştiriciler sürekli yeni optimizasyonlar yaparak performans sorunlarının önüne geçmeye çalışıyor ancak sürekli ortaya çıkan yeni hatalar kullanıcıları rahatsız etmeye devam ediyor. 

• Major sürüm olan 7 ile iOS bence stabilitesini kaybetti. Android her geçen gün nasıl kararlı hale geliyorsa, iOS tam tersine geriye gidiyor.

• Iphone stabilite farkini da kaybediyor gibi gorunuyor.

Tabi eger bu 10 yillik bir plansa Apple basariyla yuz milyarlarca dolari kasasina indirdi, bundan sonra isin kaymagini android cihazlar kendi aralarinda paylasmaya devam edecek sanirim.

Daha uzun vadede ne olur? Apple iphone'u sadece bir akilli telefon olmaktan cikarip akilli arac yada ev otomasyonu gibi yeni teknolojilerin kontrolcusu haline getirerek kapali ekosistemini devam ettirebilir, yani iphone aracinizin anahtari ve tum fonksiyonlari icin islemcisi veya ayni zamanda evinizin kontrol paneli haline gelebilir, kim bilir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple aleyhinde haber :D

• ios kendini geriletiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ios sorsaniz guncelleme aliyor ama guncelleme surum numarasindan ibaret. 7de 8de oldugu gibi eski cihazlara ozellik getirmedi. Sadece cihazlari yavaslatti. Ustune bir de hatalar vs derken iyice cekilmez oldu

• Helvasını ne zaman yiyoruz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olayın sebebi geliştiricilerin ios'a uygun şekilde optimizasyon yapmaları Android'e göre daha zor olması. IOS için xcode'da instruments adında ek araçlar mevcut fakat açık kaynak işletim sisteminin sağladığı farkındalığı sağlamıyor.
    Google play çökmelerinin en temel sebebi cihaz üreticilerinin işletim sisteminde yaptığı alt seviye modifiyelerin sonucu. Nexuslarda olduğunu duymadım araştırma konusu olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akasha_Ether -- 26 Ağustos 2016; 12:35:26 >
  • bu test ile en stabili windows phone çıkmıştır =)

• Iphone nun elinden "daha stabil olma" iddasını da alırsanız geriye ne kalacak.

En iyi kamera, en uzun şarj süresi, en hızlı dahili depolama, en fazla ram, en iyi ekran, en yüksek ekran çerçeve oranı, en uygun fiyat ?

Tabi ki hiç biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 26 Ağustos 2016; 13:06:03 >
  • Amiral gemi alıpta, stabilite sorunu yaşayan yoktur. Şu an Casper Via v5 kullanıyorum geçici olarak. Bu cihazı kullanan android çöptür diyebilir.

Zaten android çöp tarzı kullananların yüzde 90' ı ya düzgün android kullanmamış, yada cihaz denemeden araştırmadan iphone alıp onu savunuyor.
  • ''olsun yha .s üzerindeki elma logosunu göstermek için alıyoduk zatan telfonu .s he bi de şey duydum ayfonlar çok stabilmiişşş nooldu .s.s çatlayın androidçiler .s.s '' diyen insanların olduğunu düşünüyorum

• ios cokmeleri gizlemesini iyi biliyor ,uygulama cokuyor bir uyari yok.iphone 6 kullandım, uygulamalrda ciddi stabilite sorunları var.yukarda ki rapora hic sasirmadim su anda samsung s6 kullanıyorum ondada durum parlak degil, bu iki telefon markasi dunyanın en cok satan markalari olmalarini neye borclu acaba??? 4 gb ram koyup duzgun multitasking yapamayan cihazlari 3-4 bin liradan satiyorlar.biraz daha iyi foto,video cekiyor diye milleti bunlara yonlendiriyor, adeta kandırıyor bircok inceleme sitesi, yalansa yalan deyin ,allaya pullaya anlatıyorlar belki hicbir zaman kullanmaycaginiz ozellikleri.
  • HTC nerede? Samsungcular HTC yi görseler yığılırlardı buraya şimdi bak şöyle bak böyle filan diye :)
    Hey gidi Hey

• Akıllı telefon dünyasının sonu, mp3 player olayına benzeyecek. İlk başta karlı bir sektörken artık promosyon olarak verilen cihazların çıkmasıyla bitme noktasına gelip bayrağı akıllı telefonlar almıştı. Dev kar oranlarının azalmasıyla birlikte yavaş yavaş akıllı telefon sektöründen çekilmeler olacaktır. Apple zaten bunu bizim bildiğimiz kadarıyla 2-3 sene önce görüp, otonom araç argelerine başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escapetolife -- 26 Ağustos 2016; 13:21:19 >
  • iosda 3.parti uygulamalar çöküyor androidde ise cihaz ile birlikte gelen dahili uygulamalar çöküyor ve buna karşılık ios daha çok çöküyor diye yazıyorsunuz birde

bu apaçık üçkağıtçılıktır.

3. parti uygulamalarda sorunlar olabilir bu ios la yada apple ile yada google android ile alakalı değil üretici firma ile alakalı bir sorundur.

bunun bu şekilde açıklanması gerekir ! ! !

neden kötüleme karalama şeklindeki bu habere yer ve izin veriyorsunuz bu mu tarafsız habercilik.
    bu işlerden bu kadar mı anlıyorsunuz yani siz.

• 3. parti uygulama uygulama değil mi kullanmayacak mı insan 3. parti diye , e ozaman nexusla kiyaslayalım bakalım onda ne kadar saf android uygulamaları cokuyor , isin ozeti su oldu android gelistiricler uygulama optimizasyonu daha cok kendilerine kaldıgı icin zamanla kendi sıkıntılarını cozmeye basladilar, apple ise cihazları cesitlendirdikce , segmantasyonu arttirdikca androidin sıkıntısını yasamaya basladi.
  • İPhone 6s kullanıcısı olarak bence en iyi iPhone kuşkusuz 4s tir. iOS 5 den sonra gelen tüm sürümler bir öncekinin kopyası oldu.İnşallah kötüye gitmez.Sevgiler saygılar :)

• eyvah eyvah

• İşinnize gelince uygulamalar ilk iOS'a geliyor dersiniz.

İşinize gelmeyince 3. parti uygulamalar çöküyorsa geliştirici yüzünden.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.