Şimdi Ara

İOS 9 Beta Yayınlandı - İOS 9 Hakkında Herşey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
187
Cevap
0
Favori
6.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  İOS 9 Beta Yayınlandı - İOS 9 Hakkında Herşey

Merhabalar yine bir beta konusuyla karşınızdayım

beta yayınlandı şuan için geliştirici hesabıyla yükleniyor gelişmeler aktarılacaktır

İOS 9'u uzunca özetleyecek olursak;

Siri Yeni Özelliklere Kavuşuyor
    Siri artık daha akıllı hale geliyor. Siri arabanıza bindiğiniz zaman sizin arabada olduğunuzu anlıyor ve ona göre size tepki verip uyarılarda bulunuyor. Siri’ye koşarken veya araçta kulaklığı taktığınızda otomatik olarak sizi algılıyor ve müzik uygulamasını açıyor.

Siri tercihlerinize ve hareketlerinize göre arkadaş, uygulama veya mekân önerebiliyor. Siri sesiniz dinlerken artık farklı bir animasyon ile karşınıza çıkacak. Örneğin Haziran 2014’te çekildiğim fotoğrafları aç dediğiniz zaman Siri, Fotoğraflar uygulamasından bu fotoğrafları bulabiliyor.

Gizlilik Ön Planda
    Siri tüm verileri anonim olarak tutuyor. Siri ile yaptığınız işlemeler Apple ID’niz ile ilişkilendirilmiyor. Artık iOS cihazınıza 4 haneli şifre yerine 6 haneli şifre koyabileceksiniz.

Spotlight Yenilendi
    Spotlight’ın yeni özelliği ile artık uygulamalardaki içerikleri de arayabiliyorsunuz. Örneğin; Facebook’ta bir paylaşım yaptınız bunu uygulamayı açmadan Spotlight’da yapabiliyorsunuz.

Etkinlik içeren maillerinizi artık uygulamayı açmadan bildirim merkezi üzerinden takviminize ekleyebileceksiniz.

Apple Pay
    Passbook uygulamasının adı artık Wallet olarak değişiyor. Wallet ile tüm kartlarınızı ve biletlerinizi tek bir uygulama üzerinde toplayabiliyorsunuz. Apple Pay ile uyumlu uygulamalar geliyor. Örneğin, Pinterest uygulamasında beğendiniz bir eşyayı direkt olarak Apple Pay ile satın alabileceksiniz.

Notlar Uygulamasının Tasarımı Değişiyor
    Not uygulaması iOS 9 ile gelişiyor. Notlar uygulamasında artık çizim yapabilir, kısayoldan fotoğraf ekleyebilir ve notlarınızın görünümü değiştirebilirsiniz. Notlar uygulaması baştan aşağı değişecek diyebiliriz.

Apple Haritalar
    Apple Haritalar uygulamasına toplu taşıma desteği geliyor. Artık Apple Haritalar uygulaması ile toplu taşıma araçlarını görüntüleyebileceksiniz. Ancak bu özellik Amerika, Çin ve Almanya’da kullanılabiliyor. Gitmek istediğiniz yerlere en kısa nasıl gideceğinizi Apple Haritalar sayesinde öğrenebileceksiniz. Toplu taşıma araçlarında ödemeyi Apple Pay ile de yapabileceksiniz.

Gazetelik Uygulaması Tarih Oluyor
    iOS 9 ile Gazetelik uygulaması değişip yerini News’e bırakıyor. News uygulamasında dergileriniz yanında haber kaynaklarına da ekleyip takip edebileceksiniz. Artık 3.parti uygulamalara News sayesinde gerek kalmayacak.

QuickType Özelliği iPad’e Geliyor
    QuickType özelliği ile kopyala, kes, yapıştır ve fotoğraf ekle gibi tüm metin ve dosya araçları klavyeye ekleniyor.

Bölünmüş Ekran Desteği
    Sonunda diyebileceğimiz bir özellik iOS 9 ile iPad cihazlara geliyor. iPad’de tek ekran üzerinde iki farklı uygulamayı açabileceksiniz. Yıllardır beklenen bu özellik sadece iPad Air 2'ye geliyor.

Uygulamaları tek ekranda görüntüleme özelliği Slide Over ise iPad Air, Air 2, mini 2 ve mini 3'e geliyor.

iPhone’a Güç Tasarruf Modu Geldi
    Android’de yıllardır olan bu özellik 2015 yılında iOS 9 ile iPhone’a geliyor. Bu özellik ile iPhone’un şarjı minimum seviyede iken 3 saate kadar kullanım ömrü sunacak. Sonunda Apple sonunda!

Konsol Kalitesinde Oyunlar
    iOS 9 ile ayrıca mobil oyun deneyiminde de iyileştirmeler yapılıyor. Metal API’sinin yanında SpriteKit, SceneKit, GameplayKit, Model IO ve ReplayKit özelliği ile mobil oyunlar artık daha gelişmiş grafiklere sahip olacak ve oyunculara yeni özellikler sunacak. Açık kaynaklı Swift 2 ile ayrıca oyunlar artık daha az yer kaplayacak.

iOS 9 Hangi Cihazlara Gelecek?
    iOS 9; iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPhone 4s (!), iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus ve iPod touch 5. nesle gelecek.

içerik sdn forumdan alıntıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 9 Haziran 2015; 0:13:52 >

• https://imzdl.com/ios.html

indirmek isten şurdan indirebilir indiriyorum bakalım iphone 6 kurucam

iPhone 13 Pro Max 128GB Sierra Blue | İletişim için iMessage : gopgop7@gmail.com | ★★ Steam ★★ ★★ Twitch ★★
  • gopgop kullanıcısına yanıt
    hocam bunu nasıl kurucam yardımcı olurmusun?

iPhone 13 Pro Max 128GB Sierra Blue | İletişim için iMessage : gopgop7@gmail.com | ★★ Steam ★★ ★★ Twitch ★★
  • gopgop kullanıcısına yanıt
    kurdunuzmu üst menüde felan değişiklik varmı? arka plan uygulama kapatma bence cok kötü olmuş eskisi daha güzeldi..
    arka plan uygulama kapatma çok güzel olmuş bence en çok o hoşuma gitti göründüğü gibi değil yağ gibi akıyor diğeri biraz hantal kalıyordu sonra klavye tahmine türkçe dil destegi gelmiş telefona şifre 4 haneden 6 haneye çıkmış ayarlardan geri 4 haneye düşürme seçeneği koymuşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gopgop -- 9 Haziran 2015; 1:37:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gopgop

arka plan uygulama kapatma çok güzel olmuş bence en çok o hoşuma gitti göründüğü gibi değil yağ gibi akıyor diğeri biraz hantal kalıyordu sonra klavye tahmine türkçe dil destegi gelmiş telefona şifre 4 haneden 6 haneye çıkmış ayarlardan geri 4 haneye düşürme seçeneği koymuşlar

Görsel olarak başka değişiklik nelerdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    mesajlar da kişilerin fotoğraflarını görebiliyoruz
    klavye küçük yazarken harfler küçük büyük yazarken harfler büyük gözüküyor
    ayarların içine arama kutucugu koyulmuş
    duvar kağıdı değiştirirken vs soruyor ya hani ana ekran mı kilit ekranı mı o menünün görüntüsü güzelleştirilmiş
    kişilere girdiğinde kendi numaranı girmişsen ismin ve numaran büyük şekilde en üste yazıyor

şimdilik fark ettiklerim bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: gopgop

mesajlar da kişilerin fotoğraflarını görebiliyoruz
    klavye küçük yazarken harfler küçük büyük yazarken harfler büyük gözüküyor
    ayarların içine arama kutucugu koyulmuş
    duvar kağıdı değiştirirken vs soruyor ya hani ana ekran mı kilit ekranı mı o menünün görüntüsü güzelleştirilmiş
    kişilere girdiğinde kendi numaranı girmişsen ismin ve numaran büyük şekilde en üste yazıyor

şimdilik fark ettiklerim bunlar

Teşekkürler pil olayı nedir gözlemlediğiniz kadarıyla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Desider.org

Önlerden

Udid kaydının nasıl yapılacağı ile ilgili bilgi linki verebilir misin hocam?

Kayda gerek yok. Yedeginizi alip itunes u acin. Cihaza ait sayfadan shift+guncelle yapin ipswyi secip yukleyin.

Orijinalden alıntı: HmB_SaL

quote:

Önlerden

Udid kaydına gerek yok diye söylendi

Orijinalden alıntı: HmB_SaL

quote:

Önlerden

http://www.iphonehileleri.com/2015/03/udid-kayd-nedir-ve-nasl-alnr.html?m=1

Orijinalden alıntı: u.r.k.

s6 ve 4s kullanıyorum. ikisi farklı sistemlerdi ne güzel ama ios9 la iyice androide benzemeye başladı ios.

Galaxy s6 nın kulaklığını gördükçe bunlar az geliyor bana. Bence apple direk samsung benim diyebilir. Kopyası sonuçta. Tamamen.

• quote:

quote:

s6 ve 4s kullanıyorum. ikisi farklı sistemlerdi ne güzel ama ios9 la iyice androide benzemeye başladı ios.

Galaxy s6 nın kulaklığını gördükçe bunlar az geliyor bana. Bence apple direk samsung benim diyebilir. Kopyası sonuçta. Tamamen.

iphone 6 serisi de plastik bantlarıyla m7 ye benziyor ona bakarsan. ama kulaklıklar hakkında haklısın samsung iyi kopyalamış ama o tarz kulaklıklar yerine senheiser kullanmayı tercih ediyorum.

quote:

quote:

iphone 6 serisi de plastik bantlarıyla m7 ye benziyor ona bakarsan. ama kulaklıklar hakkında haklısın samsung iyi kopyalamış ama o tarz kulaklıklar yerine senheiser kullanmayı tercih ediyorum.

M7 deki daha asil iPhone daki daha oyuncaksı duruyor bence bantlar. Mesele o değil. Küçük kopyalar olur. Ama köküylede olmazki. Her şirketin bir onuru olmalı. Sonra Jony Ive kızınca haksız duruma düşüp özür diliyo. Ki bence o harika bir tasarım şefi

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.