Şimdi Ara

iOS 8 Gold Master (GM) ile Final Sürüm arasındaki fark..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle iOS 8 hepimize hayırlı olsun..umarım diğerlerinden daha sorunsuz,daha kullanışlı bir sistem olur..

ancak merak ettiğim bir nokta var.. Gold Master sürümlerinin genellikle 1 hafta sonra çıkan Final sürümleri ile aynı olduğu..hatta aynı Build numarası ile geldiği söyleniyor.. ve malum iOS 8 GM'i o kadar da stabil değil..ve şarj problemi var..sizce 17 Eylül de farklı bir sürüm alabilir miyiz yoksa aynen GM'i dayarlar mı önümüze ardından 1-2 gün sonra 8.0.1 de çıkabilir..sizin düşünceniz nedir?

• Muhtemelen hatalardan arınmış farklı build number a sahip bir sürüm yayınlayacaklar. Çünkü gerek burda gerek yabancı forumlarda sıkıntı yaşayan fazla... Özellikle iPhone 5 kullanıcıları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ios 7 aynı build ile geldi ancak ios 8 e göre daha sorunsuz bir gm ile geldi sanırım..ben o zamanlar iphone kullanmıyordum o yüzden stabilliği hakkında bir yorum yapamayacağım..ancak dediğiniz gibi farklı bir build ile gelebilme olasılığı yüksek..aynı model cihazda bile bir kullanıcı problem yaşamazken diğer kullanıcı batarya ömründen şikayet ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 13 Eylül 2014; 14:04:00 >
  • Bende isterdim düzeltilmiş olarak final sürüm gelsin, ancak büyük ihtimalle GM ile final sürüm aynı gelecek, 1 hafta sonra da 8.0.1 sürümü olarak yayınlanacağı düşüncesindeyim.Şimdiye kadar yayınlanan ana sürümler hep böyleydi. :(
  • 8.1 e kadar iOS 7 de kalın başınız ağrımasın
  • evet geçmişe bakarsak böyle düşünebiliriz ancak ios 7 ve ios 6 da ilk sürümlerde bu kadar hata var mıydı onu da düşünmek gerek.
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bazen safariden atıyor falan hataları mevcut. Uygulamardan atıyor. Ama şarj süresi iyi bende 2 saat kullanımla %88'e düştü. Umarım final veya 8.0.1 sürümü ile hatalar düzeltilir.

• Ayni build numarasiyla ayni sistem gelecektir. Sarj probleminin en buyuk sebebi de 3g'nin kapatilmamasi. O da baseband ile ilgili bir durum, yani operatorler baseband'e guncelleme yapinca duzelecek bir sey. Ekim ortasi en gec kasim basinda da 8.0.1 gelecektir

• uygulamalardan atması bir derece ne de olsa henüz uyumlulukları tam değil..ama safariden atması kabul edilemez. Bana göre %80 farklı bir sürüm ile gelecek final,bekleyip göreceğiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: levot

Ayni build numarasiyla ayni sistem gelecektir. Sarj probleminin en buyuk sebebi de 3g'nin kapatilmamasi. O da baseband ile ilgili bir durum, yani operatorler baseband'e guncelleme yapinca duzelecek bir sey. Ekim ortasi en gec kasim basinda da 8.0.1 gelecektir

ben o kadar bile süreceğini sanmıyorum güncellemeden 1-2 gün sonra bile gelebilir..geçen hafta test edilmek üzere şebeke ortaklarına seedlenmişti..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Makale_Helvetia

uygulamalardan atması bir derece ne de olsa henüz uyumlulukları tam değil..ama safariden atması kabul edilemez. Bana göre %80 farklı bir sürüm ile gelecek final,bekleyip göreceğiz

Her zaman atmıyor. Bazen ios 7.1.2'ye dönsem mi diyorum. Ama ios 7 yedeğim olmadığı için vazgeçiyorum. Belki update seçeneği ile kurduğum için olabilir. Restore edip 8.0.1 kurucam çıkınca

• quote:

Orijinalden alıntı: Want to

quote:

Orijinalden alıntı: Makale_Helvetia

uygulamalardan atması bir derece ne de olsa henüz uyumlulukları tam değil..ama safariden atması kabul edilemez. Bana göre %80 farklı bir sürüm ile gelecek final,bekleyip göreceğiz

Her zaman atmıyor. Bazen ios 7.1.2'ye dönsem mi diyorum. Ama ios 7 yedeğim olmadığı için vazgeçiyorum. Belki update seçeneği ile kurduğum için olabilir. Restore edip 8.0.1 kurucam çıkınca

evet restore ile kurmak daha iyi sonuç veriyorMUŞ :)

• muhtemelen aynısı gelicek, en kısa sürede de 8.0.1 gelicek.

hatta 9 eylülden önce ip6 sızıntıları arasında bi haberde apple'ın 8.0.1 üstünde çalıştığı ve final sürümden hemen sonra yayınlayacağı yazıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: san_jose

muhtemelen aynısı gelicek, en kısa sürede de 8.0.1 gelicek.

hatta 9 eylülden önce ip6 sızıntıları arasında bi haberde apple'ın 8.0.1 üstünde çalıştığı ve final sürümden hemen sonra yayınlayacağı yazıyordu.

evet doğru görmüşsün bende aynı haberi okudum.tahminimce bu hafta gelir,çünkü tanıtımdan 1 hafta önce şebeke ortaklarına seedlediler..yani 8.0.1 hazır..sadece adamlar kontrol edip imzalayacak o kadar :)
  • İnsallah gmnin uzerine biraz daha calisma yapip daha duzgun ve kararli bir final surum verirler bende boyle olacagini dusunuyorum cunku sorunlu bir final vereceklerini sanmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Scuderia.

İnsallah gmnin uzerine biraz daha calisma yapip daha duzgun ve kararli bir final surum verirler bende boyle olacagini dusunuyorum cunku sorunlu bir final vereceklerini sanmiyorum

iphone6'lar da bu sürümle dağıtılacak..ve satışlar başladığı zaman veya başladıktan birkaç gün sonra 8.0.1 de gelmiş olur tahminimce..yani 18 - 19 - 22 Eylül arası gibi. veya 22 Eylül'ü takip eden hafta.
  • 3G kapatılamaması cok buyuk sorun ! Yanı pil tuketımınden zıyade bazı bolgelerde 3G kapanınca telefonun çekimide yükseliyor. Ama kapatılamayınca az çektiği yerler oluyor telefonun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.