Şimdi Ara

Qualcomm'dan iki farklı Snapdragon 8 Elite Gen 2 sürümü geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Qualcomm'dan iki farklı Snapdragon 8 Elite Gen 2 sürümü geliyor
    Snapdragon 8 Elite Gen 2'nin Samsung'un 2nm GAA üretim sürecini temel alan sürümünün iptal edildiği iddia edilmişti. Ancak yeni gelen bilgiler, Qualcomm'un bu üretim hattını tamamen rafa kaldırmadığını gösteriyor. Kod adı "Kaanapali S" olan sürüm, SM8850s model numarasıyla hâlen geliştirme aşamasında.

TSMC ve Samsung'a güvenecek

Çinli kaynaklara göre Samsung'un ürettiği Snapdragon 8 Elite 2'nin TSMC'ye kıyasla daha düşük maliyetli olabileceği söyleniyor. Qualcomm'un, üretim maliyetlerini dengelemek amacıyla Samsung'la olan iş birliğini sürdürme olasılığı mevcut. TSMC'nin 3nm N3P süreciyle üretilen versiyon ise daha yüksek performans ve verimlilik sunsa da, Samsung'un 2nm süreci alternatif bir tedarikçi haline gelmesini sağlayabilir.

Şu an için Samsung'un 2nm GAA sürecinde verimliliği artırmaya odaklandığı ve süreci tamamen bu teknolojiye taşıdığı belirtiliyor. Dolayısıyla wafer başına maliyet konusunda net bir bilgi bulunmasa da, Qualcomm'a daha uygun fiyatlı teklifler sunmuş olabilir. Ayrıca, Snapdragon 8 Elite Gen 2 ve Dimensity 9500'ün, önceki nesillerine kıyasla kayda değer bir artış göstermeyeceği de söylentiler arasında.

Ayrıca Bkz.Qualcomm’un Snapdragon Wear W6 işlemcisi gün yüzüne çıktı

Qualcomm’un, 2026 itibarıyla geçmesi beklenen 2nm sınıfı üretim maliyetlerine karşı şimdiden önlem alma ihtimali bulunuyor. Bu bağlamda Samsung ile olan iş birliği, olası maliyet artışlarına karşı bir sigorta görevi görebilir. Şirketin Snapdragon 8 Elite 3 için de benzer şekilde iki farklı üretim yoluna başvuracağı öne sürülüyor. Ancak bu bilgilerin şimdilik kesinleşmediğini ve gelişmelerin dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirtmek gerek.

Kaynak:https://wccftech.com/snapdragon-8-elite-gen-2-could-still-be-mass-produced-by-samsung-not-cancelled/

• Uğraşacaklarsa enerji verimliliği için uğraşsınlar. Takılan kasılan bir işlemci değil zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • addidas_85 kullanıcısına yanıt

Bir işlemci performans için yapıldıysa verimlilik beklemek çok abes. Bünyesinde ne var ne yok onu harcamak için programlanmıştır. Bu şey gibi; Ferrari alıyorsun, dizel araç yakıt verimliliği bekliyorsun. Belki imkansız değil ama zor. Yapılışına aykırı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnsnc -- 24 Temmuz 2025; 16:26:55 >
    Burada verimlilikten kasıt o değil. Normalde stabil performansı 3nm'de verebilecek bir işlemciyi, daha yüksek bir nanometrede üretmeye kalkarsanız, ya da 3nm üretim alanınız olması gerektiği gibi performans gösteremiyorsa, işlemci bileşenlerinin içeride oluşan sıkışmadan dolayı performansı düşer, işlemci ısınır. Eğer verimlilik artışı, performanstan daha iyi bir kazanımlar sonuçlanacaksa gayet mantıklı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

3 sn 500km/s hız yapıp benzini bitiyorsa 500 basmasın, gerek yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.