Şimdi Ara

ios 5 ile SHSH kaydı devri bitti..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Kötü Haber: iOS 5 ile Sabit SHSH Dönemi Kapanıyor

    Kötü haber, iOS 5′in inciğini boncuğunu çözmeye çalışan Dev-Team‘den geldi. Yaptıkları incelemeden sonra varılan sonuç: Apple, iOS firmware dosyalarının kurulumu için gereken imza yöntemini (SHSH), baseband firmware’i için koyduğu dinamik imzaya çevirdi. Böylelikle, iOS 5 öncesi rahat rahat yapabildiğimiz eski versiyone SHSH ile dönüş imkanını engellemiş oldu.

    Apple, iPhone 4 ile baseband firmware’inde de imza uygulamasına başlamış fakat bu uygulamayı iOS firmware’inkinden biraz farklılaştırmıştı. Farklı olan şey, imzada kullanılan bir bilginin sabit değil, her boot’ta değişmesiydi. Rasgelelik (randomize) üzerine kurulu bu yeni teknik, baseband firmware imzalarının kaydedilse bile hiçbir işe yaramamasını sağlıyordu. Çünkü yeni bir restore, yeni ve bambaşka bir imza gerektiriyordu.

    Oysa iPhone 3GS ile başlayan iOS firmware’lerinin imzalanması yöntemi, SHSH imzaları yedeklendiği sürece taklit edilebiliyordu. İmza, cihaz ve firmware bazında sabit olduğu için, yedeklenip iTunes’e gerektiğinde tekrar verilmesi, eski versiyona dönüş yolunu açık tutuyordu.

    Şimdi elimizde iOS 5 var ve Apple, bu “eskiye dönüş”e karşı büyük hamlesini yapmış durumda. Aslında Dev-Team, baseband imzasındaki bu hareketi iOS için de bekliyordu fakat zamanını kestiremiyordu. Over the Air (OTA) güncellemeler öncesi, Apple, uygun zamanı buldu ve golü attı.

    Ancak Dev-Team, iOS 5 öncesi sürümlere dönüşün, eski versiyon iTunes’lerle hep mümkün olacağını söylüyor. Ve ayrıca, biliyoruz ki, Limera1n ile şerbetlenebilen iOS cihazları, her zaman tethered bir tarzda istediği versiyona dönebilir. Diğer bir deyişle, bilgisayardan boot edildiği sürece, her versiyona dönebilirsiniz, SHSH’ınız olmasa bile. (Limera1n / Geohot hepsinden önce çalışıp, yolunuzdaki çalı çırıpıyı topluyor çünkü.)

    Dev-Team’in kafasından bir şeyler geçiyor. Şimdilik bunu paylaşamazlar. Ağızlarındaki baklanın çıkması için iOS 5′in final sürümünü beklemek lazım. Ayrıca yeni iPhone cihazını da görmek gerekir: Apple bu denetimi çok sıkı hâle getiren donanımsal revizyonlar yapabilir ki o zaman işler iyice zorlaşır.


    bir sitede ios5 çıkmadan önce okuduğum bir haberdi bu.. forumda görüyorum bazı arkadaşlar restore etmeyi deniyorlar ios 5 için ama ne yazık ki ios 5.0.1 çıktığı için artık restore bile edemicez.. JB bekleyenler şu an ios5.0.1'e geçmedi ama dua edin restore yapmak zorunda kalmayalım. çünkü shsh devri bittiği için restore etme şansımız yok ios 5 yüklü iken..

    bilginize..

    shsh hala ios4 ile mümkün olduğu için ancak restore etme durumunda kaldığımızda JB yapabilmek için ios 4.3.x versiyonuna dönebiliriz ancak. ki ios5 yine yükleyemicez sonuçta. yani kısacası yeni bir downgrade yöntemi bulunana kadar ios5 yüklü cihazlara sahip olan arkadaşlar çok dikkatli olmak durumundalar..

    daha önce bu konu açıldı mı bilmiyorum bir kaç arkadaşa konu içersinde yazdım bunu ama ayırca bir konu başlığı açmak istedim..







  • 5.0.1 icin shsh alamadim ben sahsen :)
  • Bizde bekler öyle geceriz sorun değil bence.
  • ipad 2 ios 4.3 jb'li kullanıordm ve sürekli wifi sorunu yaşadığım için 5.0.1 yükledim fakat cydia falan gitti hep :'( shsh kaydm da yok eski versiyona nasıl dönebilirim ???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ftm_tncln

    ipad 2 ios 4.3 jb'li kullanıordm ve sürekli wifi sorunu yaşadığım için 5.0.1 yükledim fakat cydia falan gitti hep :'( shsh kaydm da yok eski versiyona nasıl dönebilirim ???

    gecmis olsun kaydin yoksa say goodbye to jb
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ftm_tncln

    ipad 2 ios 4.3 jb'li kullanıordm ve sürekli wifi sorunu yaşadığım için 5.0.1 yükledim fakat cydia falan gitti hep :'( shsh kaydm da yok eski versiyona nasıl dönebilirim ???

    Jb varken bir kere bile Cydia ya girdiyseniz saurik kendi server ına shsh kaydınız büyük ihtimal ile almıştır. Büyük değil kesin almıştır. O kaydı nasıl kullanacağınızı (tinyumbrella) araştırıp büyük ihtimal dönebilirsiniz 4.x'e.
  • hayir kendisi almiyor otomatik. bir soru soruyordu ilk donemlerde. ona onay verirseniz otomatik almaya basliyordu. sonra tiny umbrella olayi cikti. kayit alma isi o sekilde yurumeye basladi. ben cihazi jailbreakli olup da kaydi olmayip eski surumlere donus yapamayan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3194 Hatasını Nasıl Aşıcaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkker

    hayir kendisi almiyor otomatik. bir soru soruyordu ilk donemlerde. ona onay verirseniz otomatik almaya basliyordu. sonra tiny umbrella olayi cikti. kayit alma isi o sekilde yurumeye basladi. ben cihazi jailbreakli olup da kaydi olmayip eski surumlere donus yapamayan.

    Alıyor hocam yani en azından benim kullandığım dönemde 4.3.1 den sonra alıyordu
    Not: Dediğiniz gibi birşeye onay verdigimi hatırlamıyorum, yanlışım varsa kusura bakmayın :)
    Edit: Yazım yanlışı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_1907 -- 20 Kasım 2011; 8:28:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.