Şimdi Ara

iOS 27 ile iPhone'ların Kamera uygulaması yenileniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • iOS 27 ile iPhone'ların Kamera uygulaması yenileniyor
    Yeni bir rapora göre, Apple, Kamera uygulamasını tamamen özelleştirilebilir hale getirmeyi planlıyor. Bu, kullanıcılara ekranda hangi araçların görüneceği ve arayüz içinde nerede yer alacakları konusunda doğrudan kontrol imkanı verecek.

Ayrıca Bkz.iOS 26.5 yayınlandı: İşte iPhone'lara gelen yenilikler

iOS 27 Kamera uygulaması tamamen özelleştirilebilir olacak

Güncelleme, özellikle gündelik fotoğrafçılık ile daha gelişmiş manuel kontroller arasında sürekli geçiş yapan kullanıcılar için esnekliğe odaklanmış görünüyor. Apple'ın Kamera uygulamasının sıradan kullanıcılar için daha sade görünmesini, aynı zamanda belirli kontrollere daha hızlı erişim isteyen içerik üreticiler, fotoğrafçılar ve ileri düzey kullanıcılar için çok daha kullanışlı hale gelmesini istediği bildiriliyor.

Apple'ın, mevcut deneyimi tercih eden kullanıcılar için varsayılan Kamera düzenini korumayı planladığı ancak profesyonel kullanıcıların uygulamanın altından yukarı kayan şeffaf bir "Widget Ekle" düğmesiyle daha derin özelleştirme araçlarına erişebileceği bildiriliyor. Her çekim modu kendi özelleştirilebilir kontrollerine sahip olacak; bu da Fotoğraf modu, Video modu ve diğer çekim modlarının kullanıcı tercihlerine bağlı olarak farklı davranabileceği anlamına geliyor.

iOS 27 Kamera uygulamasında şunlar özelleştirilebilecek:

• Flaş kontrolleri

• Pozlama ayarları

• Zamanlayıcı kısayolları

• Çözünürlük ayarları

• Fotoğraf Stilleri

• Alan derinliği kontrolleri

• Izgara ve seviye araçları

• Manuel kamera kontrolleri

Rapor ayrıca, Apple'ın bu seçeneklere çekim sırasında daha kolay erişilebilmesi için arayüzün bazı bölümlerini yeniden düzenlediğini belirtiyor. Dikkat çekici bir değişiklik, "tüm kontrolleri göster" düğmesinin sağ üst köşeden deklanşör düğmesinin yanındaki yeni bir konuma taşınması; bu, daha büyük iPhone'larda tek elle kullanımı kolaylaştıracak.

Kamera uygulamasında Siri modu olacak

Apple iOS 27 ile yeni Siri destekli Kamera modunu da sunacak. Apple'ın Siri modunu doğrudan Fotoğraf ve Video modlarının yanına yerleştirmeyi planladığı ve kullanıcıların Kamera uygulamasından çıkmadan Görsel Zeka özelliklerine erişmesine olanak tanıyacağı bildiriliyor.

iOS 27 yenilikleri 8 Haziran'da tanıtılacak

Apple, iOS 27'yi 8 Haziran'da WWDC'de resmi olarak tanıtacak. Apple’ın bu etkinlikte yeniden tasarlanmış Siri deneyimini, güncellenmiş yapay zeka araçlarını ve gelişen Liquid Glass tasarım diliyle bağlantılı daha geniş kapsamlı değişiklikleri de sunması bekleniyor.

Kaynak:https://www.macobserver.com/news/ios-27s-camera-app-adds-custom-layouts-manual-controls-and-ai-features/

• xperia telefonları sony'nin kendisi bile sallamayı bıraktı. ayrıca alakasız bir konu altında neden apple da apple diye kendi kendinize kuruluyorsunuz onu da anlamadım.

sony xperia serisi ülkemizde satılıyor mu? hayır. xperia vii resmi yollarla ülkemize geldi mi? hayır. xperia viii ülkemize gelecek mi? resmi yollarla gelmeyecek. ülkemizi bırak, sony mobilde abd ve kanada pazarını bile salmış durumda oralarda da satılmadı. öyle bir yazmışsınız ki sanki samsung s27 tanıtıldı da haberi girilmedi.

açıkçası apple cihazlarda kamera arayüzünün değişmesi, ülkemizde xperia viii bekleyenlerden daha çok haber değeri niteliğinde, daha fazla kişiyi ilgilendiriyor.

• Biraderim, Xperia mark 8 tanıtılalı 6 saat olmuş siz hâlâ Apple haberi giriyorsunuz..

• İşletim sisteminin genel anlamda hızlandırılması lazım çok hantal kaldı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

hep boş güncellemeler, şöyle işe yarar, hızlı, şarjı az tüketen güncelleme yapsalar ya

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

andoid de zamanla hantallaşıyor hocam, çözüm yok herhalde

xperia telefonları sony'nin kendisi bile sallamayı bıraktı. ayrıca alakasız bir konu altında neden apple da apple diye kendi kendinize kuruluyorsunuz onu da anlamadım.

sony xperia serisi ülkemizde satılıyor mu? hayır. xperia vii resmi yollarla ülkemize geldi mi? hayır. xperia viii ülkemize gelecek mi? resmi yollarla gelmeyecek. ülkemizi bırak, sony mobilde abd ve kanada pazarını bile salmış durumda oralarda da satılmadı. öyle bir yazmışsınız ki sanki samsung s27 tanıtıldı da haberi girilmedi.

açıkçası apple cihazlarda kamera arayüzünün değişmesi, ülkemizde xperia viii bekleyenlerden daha çok haber değeri niteliğinde, daha fazla kişiyi ilgilendiriyor.

AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel düşünce. İşletim sistemi parça parça kişisel keyfe göre düzenlenebilir hele geliyor zaten. Önce fotoğraflar uygulaması, sonra telefon uygulaması, şimdi de kamera uygulaması. Arada denetim merkezi özelleştirme seçeneği de gelmişti. Bu tip geliştirmeleri çok beğeniyorum. Çünkü herkesin alışklanlığı aynı değil. Kimisi sadelik sever, kimisi kalabalık mesela. Yine aynı şekilde kimisi daha küçük ikonlar sever, kimisi daha büyük ikonlar. Bazı seçenekleri herkes kullanmayabilir. Bu yüzden önemli güncellemeler olduğunu düşünüyorum bunların. Doğrudan deneyimi etkiliyor. Ayrıca iOS'un eski kısıtlı ve değiştirilemez halini düşününce bunlar çok güzel yenilikler yine. Son yıllarda genel olarak bu tip şeyler artıyor zaten. Yani yaptım oldu demek yerine herkesin zevkine göre değiştirebileceği parçalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 13 Mayıs 2026; 15:1:20 >

3. parti saçma sapan appler kullanmak zorunda bırakıyorlar.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.