Şimdi Ara

INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
2
Favori
21.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 9köy hocam,

    şöyle bir araştırayım dedimde binbir çeşit ınverter var.

    AC ınverter
    DC ınverter
    ALL DC ınverter
    3D ınverter
    tam ınverter
    yarım ınverter

    kafa oldu bir milyon, şimdi anladıgım kadar ile full inverter alacaksa adam 9 lukta olsa 2500 tl cepten çıkacak o kesin gibi deilmi.

    biz gene gariban olanlar yarım yamalakmı klima alcaz yani

    herşeyin iyisi zenginemi bu dünyada, valla düz ovada şaşırdık
  • Toshiba daisakai skvr ler tammi yarimmi inverter acaba
  • Toshiba daisakai skvr ler tammi yarimmi inverter acaba
  • beldesten, kardeşim aynen:))

    hidojenperoksit dostum problem yok standart inverter bir klimadır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35

    İnternetde dolaşırken birde şu terimleri gördüm.

    V-PAM
    İP-PAM
    ALLDC



    bunlarda her firmanın kendi geliştirdiği sitemler vpam ipam fujitsunun sanırım.

    all dc ise tüm fanların dc akımla çalışması yani iç fanda kısıyor kendisini dış fanda.

    sanırm buna bazı firmalar ayrıca 3d inverter ismi takmışlar. yeni midealar gibi zibro 75 serisndede var aynı sistem.

    bazılarıda 3d ismini iç ortam içain kullanıyor olabilirler heryöne salınım vs gibi.

    Evet MH klimada iç ünite fanı için bu deyimi kullanıyor.
  • arkadaşlar bu sayfaya inverter klimaların kalitesi hakkında önemli bir not ekliyorum. bir alıntı olacak. yazıya yeni rast geldim daha doğrusu baya zaman oldu kayıt ettim yazıyı şimdi yazmak kısmet oldu. cengizumur isimli bir arkadaşın yazısıdır.

     INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?


    şimdi uzunca eklemek gerekirse. (birazda tekrarlama gibi olacak yazım daah evvel çok kereler aynı durumlara değindiğim için ama genede önemli bi,rkez daha dikkat çekmek ve inverter meselelerine takan arkadaşlarımız için çok önemli bence)

    bizlere inverter klima diyerek arkadaşımızın dediği gibi dükkanda ne varsa satılan klimalardan almak zorunda kalabiliyoruz maalesef.. ve bu klimalar tam inverter modülleri içermiyor olabiliyor. çok basit parçalarla veya yazılım ile inverter klima adı altında satılabiliyorlar.

    firmaların gözünü aşırı kar hırsı bürüdüğü bir düzende çok dikkatli olmamız lazım. ben şahsen klimacı değilim. işime geldiği gibi konuşmam mümkün olamaz.. ben bir klima kullanıcısı olarak. gerçek bir inverterli klimanın 9000 bin btu fiyatları 2200-2500 tlden aşağı olmayacağını. 12000 btu olanlarınsa 3000 den aşağı olmayacağını bu yazının tarihinde belirtiyorum. 08.12.2012

    ben kendi kullandığım mitsubishi electric gc serisi inverter şuanki modeli ge olarak geçen standart inverter ama gerçek bir inverter olan ürünü örnek veriyorum. birçok inverter klimadan pahalı derler inverter klimaların özelliklerini bilmeyenler. (bunun sebebi aynı marka adı altında mhi olarak mitsubishi heavy industries klimadır. giriş seviyesi inverter üstteki yazıda arkadaşın demiş olduğu şekildeki klimalar sınıfında olabilir bu markanın uygun fiyatla satılan klimaları. uygun diyorum çünkü.. zamanında çok uygun rakama satıldı keşke gene olsalar.. çokta fena çıkmadı o klimalar.. belki biraz daha kalite parça kullanılmıştır arkadaşın dediğinden.. bu sebepten. mitsubishi electric uzun süre karalandı bilmeyenlerce. halbuki japonyada mitsubishi adı altında sadece mitsubishi electric satılır. orada mhi MITSUBISHI markasını kullanamaz. ancak japonya dışında kullanabliyor MITSUBISHI ismini japonyada ise BEAVER ismi ile satılıyor. daha eski tarihlerde ise DAIYA ismi ile japonyada satılıyormuş) malzeme kalitesi ME klimanın bizlerin ölçeğinde daikinden bile iyidir.

    bu markanın yanısıra japon menşeili tüm markalar satın alınabilir. dikkat edilmesi gereken benim görüşüm 2,3 marka var. bunlarda kalite markadır.. fakat milletimizi soymak için özellikle birisi elinden geleni yapıyor. ben elden geldiğince açıklamaya çalışacağım

    bunlardan

    1. si ve asıl vukuat olan. klimanın babası olarak bilinen daikin firmasıdır.. milletimizi son bir yıldır aşırı derecede kazıklamaktadır. 1 yıl evvel 1700-2000 tl olan 12000 btu basit inverter modellerini şuan 3250 tl ye satmaktadır. bunun adı türk milletini soymaktır... diyorum... son 1 yıl içinde dövizin yükseldiği rakam bellidir. oysa bu marka çok daha kaliteli modellerini benim klimamı satın aldığım tarihte farklı distribütörde iken mitsubishi electrcitende uygun fiyata satıyordu.

    şimdi ne oldu türkiyeye geldi diye bizleri kazıklamasımı gerekiyordu. üst segment ürünlerine diyecek yoktur bu markanın gerçekten çok kalitelidir ama kalitesiz ürünler geliştirerek markasını kullanıp kaliteli ürün ler gibi satma huyunu edinmiştir. sanırım bu grubun satın aldığı grubun yönlendirmesiyle bu sistemi uyguluyor bu firma. zira kendisi gelmeden önce distribütördeyken neen uygun fiyatlı olduğu gerçekten incelenmesi gerekn bir kondur. bunada elimden geldiğince hemen 2. maddede değineceğim.

    2. firma ise mitsubishi heavy olarak bilinen mhi klimalardır. bu markanın klimalarındada çok kaliteli olanları vardır. eski distribütörü airfeldi.. airfeli daikin satın aldı. eskiden alt seri ürünlerini çok uyguna satıyordu airfel bu markanın. (yani mitsubishi electricin kötülenmesin esebep olan indirimelri yapan firma airfeldi. mhi klimanın distribütörü airfeldi. şimdi ise ellerinde kalan alt seri klimalrada bastı kazığı.

    aynı markanın dahada kötüleştirilmiş alt serilerini iklimsa satmaktadır zaten iklimsa oldum olası kazıktır.

    3. son olarak karışık olan fujitsu grubu vardır bu grubun 2. markası olan generallerde aynı zamanda iklimsada satılmaktadır. fujitsuda aslında çok kaliteli bir markadır ama ekonomik seri ürünlerini onlarda bozdular. öncelikler btu değerlerini düşürdüler. ve şuan satılan ürünlerin kod numaraları çok değiştiği için. aslında tam inverter modül kullanıp kullanmadıklarını bilmiyorum cop ve eer değerlerini çok bozdular.

    fakat bu klimaların ısıtması hala çok tutuluyor. bazı modelleri soğutma sorunlu olsada.. sanırım onalarıda bitirdiler. fakat yeni gelen modellerin çok denenmişliği henüz yok.

    ben şahsım adına alınabilecek klimaları az çok sıraladığımı sanıyorum biraz karışık gibi gözüksede yazım.

    orta direk için pahalı gibi gözüksede en uygunu hala mitsubishi electric.

    panasonic etherea serisi. (panasonic bu aralar çok uygun. bazı sorun yaşanan modelleri olduğu söyleniyor. ama bu durumu birol usta açıklarsa daha iyi bilgilendirme olur.)

    daikin g serisi (ben genellikle 12000 btu ortadirek rakamlardan örnek veriyorum.) 4000 tl bu klima kalite olarak mits electricle belki aynıdır. (ama belki diyorum zira bu topikte ilk yazımda bir açıklma var resimli açıklma.. ) fakat me 3000 tle iken o 4000 tldir. tek farkı elektronik göz eklenmiştir bu klimayı tam inverter sayarsak..

    daikin V serisi.. kalitesi mitsubishiler kadar değildir v serisinin ama fiyatı gene pahalı mitsubishi electricten.

    hitachiler, sharp, mhi zjx serileri. fiyatlarını bilmiyorum ama kaliteli klimalardır bunlar.
    toshiba skvr serisi güzel klimadır rakamları uygundur.

    mideanın üst seri klimaları ve bu markanın zibro için ürettiği 75 serisi klimaların rakamları uygundur çin menşeili olsada alınabilirliği yüksektir.

    kesinlikle uzak durmanız gereken modeller daikin enjoy serisi sakın yanaşmayın. mhi zjps ve zj serisi ucuz bulursanız alın ama sakın tutup 2800 tl derlerse rakamına.. almayın sakın. eskiden bu klimaları 1500 tlye sattılar. ederi şimdide olsun 1800 tl..

    fujitsu ve general lgc serileri. soğutma problemlidirler. diğer yeni modellerindeki net durumu bilmiyorum ama sanırım lgc serilerindeki hataları mutlak düzeltmişlerdir. çünkü firmanın geçmişi gayet iyidir.


    sanırım bu kadar açıklama yeter.. yanlışım varsa ustalar düzeltsinler.

    şunu unutmayalım klasik konusunda arkadaşı destekleyenlerdendim eskiden. yine katıldığım yönleri var ama. kaliteli bir inverter cihaz konusunda kesinlikle inverter.





  • ah be gulüm her şey bu kadar basit olsa oto sanayidekiler bile klima yapar

    tüm sistem birbiriyle ilintilidir ,yani çok güzel bir motor/kompresör alıp 3 faz vererek iş bitmiyor ,bir yazılım bile çok değişiklikler sağlayabiliyor

    inverter için elektronik+elektrik+mekanik + yazılım uzmanı olmak gerekiyor

    bunlardan biri eksik olursa diğer taraf zaten iş görmez

    ayrıca AC elektriği DC ye yada tersine çevirmek o kadar zor bir olay değil ama ona göre çalışacak motor olması lazım,aynı zamanda değişik frekanslarda çalışabilmesi de gerekiyor

    tabi bunlar kadar önemli olan bir husus da kaliteli parçalardan seçim olayıdır ki işte zaten fiyatları artıran en önemli faktörün başında bu gelmektedir

    ve benim bildiğim kadarıyla da DC 3 Faz olayı da doğru ,yani alternatif değil Dc ye dönüştürüp 3 faz yapılıyor

    Dc nin avantaji motora istenilen hızda dönüş aralığını daha kolay sağlandığı içindir,yoksa kimse zahmet edip Dc ye dönüştürmez

    hatırlarsanız Birol usta bir cihazın şemasını göstermişti ve ben o zaman anladım ki bu iş o kadar da kolay değil yani :)




  •  INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?


    diğer taraftan aldım ilintili bir yazı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    ah be gulüm her şey bu kadar basit olsa oto sanayidekiler bile klima yapar

    tüm sistem birbiriyle ilintilidir ,yani çok güzel bir motor/kompresör alıp 3 faz vererek iş bitmiyor ,bir yazılım bile çok değişiklikler sağlayabiliyor

    inverter için elektronik+elektrik+mekanik + yazılım uzmanı olmak gerekiyor

    bunlardan biri eksik olursa diğer taraf zaten iş görmez

    ayrıca AC elektriği DC ye yada tersine çevirmek o kadar zor bir olay değil ama ona göre çalışacak motor olması lazım,aynı zamanda değişik frekanslarda çalışabilmesi de gerekiyor

    tabi bunlar kadar önemli olan bir husus da kaliteli parçalardan seçim olayıdır ki işte zaten fiyatları artıran en önemli faktörün başında bu gelmektedir

    ve benim bildiğim kadarıyla da DC 3 Faz olayı da doğru ,yani alternatif değil Dc ye dönüştürüp 3 faz yapılıyor

    Dc nin avantaji motora istenilen hızda dönüş aralığını daha kolay sağlandığı içindir,yoksa kimse zahmet edip Dc ye dönüştürmez

    hatırlarsanız Birol usta bir cihazın şemasını göstermişti ve ben o zaman anladım ki bu iş o kadar da kolay değil yani :)

    yav işte demek birolda o yüzden kaçıyor uyanık:) zaten aslıan bakarsan kendisi hiç sevmez inverter klimaları tamir meselesi yüzünden çok zor diyor. yani abi esasına Allah korusun bir arıza yapsa varya yanarız ağzımdan yel alsın derler ya.))

    tabi dediğinde kompresöründe çok önemi vardır mutlak. benim kafama takılan birde. bu kompresörler gerçek dc değilmi? sadece 220 takliden 380 e çevriliyor. o şema kolay bir yerde olsada bulsak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    ah be gulüm her şey bu kadar basit olsa oto sanayidekiler bile klima yapar

    tüm sistem birbiriyle ilintilidir ,yani çok güzel bir motor/kompresör alıp 3 faz vererek iş bitmiyor ,bir yazılım bile çok değişiklikler sağlayabiliyor

    inverter için elektronik+elektrik+mekanik + yazılım uzmanı olmak gerekiyor

    bunlardan biri eksik olursa diğer taraf zaten iş görmez

    ayrıca AC elektriği DC ye yada tersine çevirmek o kadar zor bir olay değil ama ona göre çalışacak motor olması lazım,aynı zamanda değişik frekanslarda çalışabilmesi de gerekiyor

    tabi bunlar kadar önemli olan bir husus da kaliteli parçalardan seçim olayıdır ki işte zaten fiyatları artıran en önemli faktörün başında bu gelmektedir

    ve benim bildiğim kadarıyla da DC 3 Faz olayı da doğru ,yani alternatif değil Dc ye dönüştürüp 3 faz yapılıyor

    Dc nin avantaji motora istenilen hızda dönüş aralığını daha kolay sağlandığı içindir,yoksa kimse zahmet edip Dc ye dönüştürmez

    hatırlarsanız Birol usta bir cihazın şemasını göstermişti ve ben o zaman anladım ki bu iş o kadar da kolay değil yani :)

    yav işte demek birolda o yüzden kaçıyor uyanık:) zaten aslıan bakarsan kendisi hiç sevmez inverter klimaları tamir meselesi yüzünden çok zor diyor. yani abi esasına Allah korusun bir arıza yapsa varya yanarız ağzımdan yel alsın derler ya.))

    tabi dediğinde kompresöründe çok önemi vardır mutlak. benim kafama takılan birde. bu kompresörler gerçek dc değilmi? sadece 220 takliden 380 e çevriliyor. o şema kolay bir yerde olsada bulsak.



    eğer direk Dc bulayım dersen o zaman pil alman gerekir :)

    bugün kullandığımız hemen bütün aletler Ac ile beslenir ama çoğu Dc ye dönüştürülüp kullanılır ,yani sadece klima için değil elektronik olan parçaların çoğu Dc ile çalıştığından Dc şarttır ve sen pil kullanmadığına göre ... ???

    Ac yi Dc ye dönüştürmek için sadece bir adet diyot bile kullansan dönüşür ama tam Dc olmaz onun için regüle sistemi yapmak gerekir

    ve birol ustanın gösterdiği şemada Dc dönüştüğü görülüyordu ve sadece dönüştürmek de yetmiyor sanal faz da oluşturman gerekiyor

    Dc ye dönüştüğüne göre de Dc motor şart


    arıza yaparsa korkma genelde kimse tamir işine girmiyor ,ya kartı komple değiştiriyor yada kompresör/motor değiştiriyor

    o nedenle sen ustalar için üzülme cüzdanına üzül çünkü bayağı zayıflatıyorlar :)




  • e canım esas korkulması gereken zaten cüzdan sonuçta prça değişir dediğin gibi. birolun kızmasıda çok sofistike cihazlar diye kızıyor. yani bir çok cihaza dışarıdan müdahele zorlaştırılmış. yoksa birolun tamir edemeyceği cihaz yok ama asatarı yüzünü geçme meselesi len birol girsene konular len
  • DC dış ünite fan motoru 300$
    DC inverter kompresör 800$
    Dış ünite Kartı 500$
    Kdv şiçilik vs. hariç.

    Bana birşey olmaz kullanan düşünsün.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    DC dış ünite fan motoru 300$
    DC inverter kompresör 800$
    Dış ünite Kartı 500$
    Kdv şiçilik vs. hariç.

    Bana birşey olmaz kullanan düşünsün.

    aslanım be kıl birol gelmiş nerdeydin len özlettin gendini

    çüşş sorry de ne len bunlar abariiii. yeni klima işte o kartları bir şekilde tamir ettirdiğini daha önce okumuştumda dc kompresör sanrım sargı olmaz buzdolabı motoru bile olmazken. başka markalarıda ayakları yüznden uymaz ne len bu 800dolar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    DC dış ünite fan motoru 300$
    DC inverter kompresör 800$
    Dış ünite Kartı 500$
    Kdv şiçilik vs. hariç.

    Bana birşey olmaz kullanan düşünsün.

    aslanım be kıl birol gelmiş nerdeydin len özlettin gendini

    çüşş sorry de ne len bunlar abariiii. yeni klima işte o kartları bir şekilde tamir ettirdiğini daha önce okumuştumda dc kompresör sanrım sargı olmaz buzdolabı motoru bile olmazken. başka markalarıda ayakları yüznden uymaz ne len bu 800dolar

    sen düşün bana ne

    Dc- Dc deyip duruyordun al sana Dc




  • Çalışıyoruz ulen. Biz senin gibi boş adam mıyız. VRF yapıyoruz. Şu an Güllük te oteldeyim.Biralamaca. öldük ulen Gece 10 na kadar çalıştık.Ah ulen ah Emekli olacaksın şimdi !!!!!!!!!!!!!!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    DC dış ünite fan motoru 300$
    DC inverter kompresör 800$
    Dış ünite Kartı 500$
    Kdv şiçilik vs. hariç.

    Bana birşey olmaz kullanan düşünsün.

    aslanım be kıl birol gelmiş nerdeydin len özlettin gendini

    çüşş sorry de ne len bunlar abariiii. yeni klima işte o kartları bir şekilde tamir ettirdiğini daha önce okumuştumda dc kompresör sanrım sargı olmaz buzdolabı motoru bile olmazken. başka markalarıda ayakları yüznden uymaz ne len bu 800dolar

    sen düşün bana ne

    Dc- Dc deyip duruyordun al sana Dc

    hehehe sanki sendeki klima AC mi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    DC dış ünite fan motoru 300$
    DC inverter kompresör 800$
    Dış ünite Kartı 500$
    Kdv şiçilik vs. hariç.

    Bana birşey olmaz kullanan düşünsün.

    aslanım be kıl birol gelmiş nerdeydin len özlettin gendini

    çüşş sorry de ne len bunlar abariiii. yeni klima işte o kartları bir şekilde tamir ettirdiğini daha önce okumuştumda dc kompresör sanrım sargı olmaz buzdolabı motoru bile olmazken. başka markalarıda ayakları yüznden uymaz ne len bu 800dolar

    sen düşün bana ne

    Dc- Dc deyip duruyordun al sana Dc

    Daha bunu PAM ı Manı var.Hey yavrum ey.Elektronk Exp. bir tıkansın da ben görürüm seni...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Çalışıyoruz ulen. Biz senin gibi boş adam mıyız. VRF yapıyoruz. Şu an Güllük te oteldeyim.Biralamaca. öldük ulen Gece 10 na kadar çalıştık.Ah ulen ah Emekli olacaksın şimdi !!!!!!!!!!!!!!!!

    zıkkım osssunnn yanında cigara bile içmiyorsundur sen emekli felan olamazsın parayı çok seviyorsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    DC dış ünite fan motoru 300$
    DC inverter kompresör 800$
    Dış ünite Kartı 500$
    Kdv şiçilik vs. hariç.

    Bana birşey olmaz kullanan düşünsün.

    aslanım be kıl birol gelmiş nerdeydin len özlettin gendini

    çüşş sorry de ne len bunlar abariiii. yeni klima işte o kartları bir şekilde tamir ettirdiğini daha önce okumuştumda dc kompresör sanrım sargı olmaz buzdolabı motoru bile olmazken. başka markalarıda ayakları yüznden uymaz ne len bu 800dolar

    sen düşün bana ne

    Dc- Dc deyip duruyordun al sana Dc

    Daha bunu PAM ı Manı var.Hey yavrum ey.Elektronk Exp. bir tıkansın da ben görürüm seni...

    benimkinde onlar yokmuş 9 köy öyle diyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    DC dış ünite fan motoru 300$
    DC inverter kompresör 800$
    Dış ünite Kartı 500$
    Kdv şiçilik vs. hariç.

    Bana birşey olmaz kullanan düşünsün.

    aslanım be kıl birol gelmiş nerdeydin len özlettin gendini

    çüşş sorry de ne len bunlar abariiii. yeni klima işte o kartları bir şekilde tamir ettirdiğini daha önce okumuştumda dc kompresör sanrım sargı olmaz buzdolabı motoru bile olmazken. başka markalarıda ayakları yüznden uymaz ne len bu 800dolar

    sen düşün bana ne

    Dc- Dc deyip duruyordun al sana Dc

    Daha bunu PAM ı Manı var.Hey yavrum ey.Elektronk Exp. bir tıkansın da ben görürüm seni...

    benimkinde onlar yokmuş 9 köy öyle diyor

    he seninkinde yok pamı manı Allah etmesinde bir arıza yaparsa görüsün pamı manı




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.