Şimdi Ara

INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
2
Favori
21.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Alfahan,

    Şu ana kadar olayın klima tarafı ile ilgili çok şey yazıldı.Çok faydalı bilgilerdi.Herkese bu yazıları için teşekkür ederim.

    Benim sana başka bir çözüm önerim var.

    Benim eniştemde de aynı hastalık var.Doktorlar söylemesede
    Ozonla alternatif tedaviler var.

    1)Kanın ozonize edilmesi ve böylece akciğerlerin fonksiyon yetersizliğinden kaynaklanan oksijeni kana verebilmesi.Oksijen cihazı burun yada ağızdan O2 verdiğinden oksijenin kana geçmesi için yine ciğerden geçmesi lazım.KOAH da, ciğer zaten kapasitesi çok düştüğü için bu tam çözüm olmuyor.Bu nedenle Ozon terapi merkezlerinde vücuttan alınan kan ozonize ediliyor ve belli bir işlemden sonra kan oksijenlenmesi sağlanıp tekrar vücuda enjekte ediliyor.Ve sonuç mükemmel.

    2)Ortamın Ozon jeneratörü ile sterilizasyonu(Dikkat !...45 dakika boyunca içeride insan yada başka bir canlı yok iken bu işlem yapılmalı ve sonrasında pencereler açılıp havalandırılmalı).Bu işlemin nasıl yapılacağı bu jeneratörü satan firmalar tarafından detaylı bir şekilde anlatılıyor.Bu işlemden sonra odada mite ve mikroorganizma kalmıyor.Çünkü Ozon yan etkisi ve kalıntısı olmayan yegane sterilizatördür.Bildiğiniz gibi hazır memba sularıda ozonla sterilize edilir.Ve işlemden sonra odadaki oksijen miktarı artar.Hava iyonize olduğu içinde ferah bir hava olur.

    3)Çocuklar için kullanılan nemlendirici+higrometre(nemölçer).Nemölçerde gördüğünüz oran doktorun tavsiye ettiğideğerin altındaysa nemlendiriciyi çalıştırın.

    4)Aromaterapik bitkisel yağları kullan.Örneğin Ökaliptüs yağı çok iyi bir nefes açıcıdır ve ciğerleri rahatlatır.Bu konuda aromaterapi uzmanlarınada(tabiki doktor kontrolü çerçevesinde).



    Allah(c.c.) sabır ve şifa versin.Kolay gelsin.Saygılarımla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    sevgili arkadaşlar,

    uzun zamandan beri zihnimi kemiren inverter meselesine bir el atıp sizlerdende bilgi toplamak istedim.

    konu bay karışık göükebilir. mesela deniyor tam inverter klima nedir. kendimce tespitime göre bir klimanın tam inverter olabilmesi için en azından pam control denen modüle sahip olması gerekli. (daha sonra kesinleştirdim bu konuyu)

    nedir bu pam meselesi. yanısıra birde pwm vs sözler duyuyoruz. hatta şimdide hybrit inverter vb sözler duyuyoruz.

    PAM (Pulse Amplitute Modulation - Darbeli Genlik Modülasyonu) modülü klima çalışmaya başlayınca kompresörü maksimum güçte çalıştırır, ortamı kısa sürede istenilen sıcaklığa getirir.

    Sonra PWM (Pulse Width Modulation - Darbeli Genişlik Modülasyonu) modülü devreye girer ve kompresör kapasitesini gerekli yükü tam sağlayacak şekilde ayarlar, konfor sıcaklığını sürekli kılar.


    alıntıyı alarko sitesineden yaptım. zaten inverter in mucidi toshibadır.



    şuan dediğim gibi inverter klimalarda sıkça duyduğumuz pam kontrol vb kısaltılmış isimleri. incelema ihtiyacı duydum. yukarıdaki alıntımda açılımı mevcut.. baya bir zamandır bu konuyu açmak niyetindeydim. 1-2 ay evvel koçklima volkan arkadaşımıza bir klima danışırken. önemli bilgiler aldım ama birtürlü vaktim olmamıştı bu konuyu açmaya. ayrıca tam irdeleyememiştim. şuanda eksiklerim vardır mutlak. herkezin katılımını bekliyorum.

    arkadaşlar bilindiği üzere son 5-6 yıldır alım gücümüz millet olarak çok düştü özelliklede 2008den itibaren.. bunu siyaset saymayalım.


    inverter klima dendiğinde her klima tam invertermidir değilmidir. bunları öğrenmekta fayda var.

    zamanında bir nebze olsa birol ustaylada tartıştık bu konuları. başka bir forumda.

    şunu demek istiyorum tekrar. tam bir inverter klimada en azından pam kontrol ünitesi olması gerekir. bende kısmetime bir adet mitsubishi electric msz gc serisi klima var. ama şuan bu tür klimaları almak benim için imkansız.. oldukça pahalı çünkü. alım gücümüz çok düştü en ucuz me klimaya baksak sanırım şuan 3000 küsurdan aşağı değildir. artık rakamlara bile bakmaktan korkar oldum soran arkadaşlara karşı. diyorum sitelerine bakınız:))

    bu açıdan inverter klima alıyorum derken. ismi inverter olup aslında yarım inverter bir klimada almış olabiliriz. bu rakamlara çıkamayacaksak..

    mesela çok ilginçtir. firmalar birçok durumları açıklarken bu pam vb kontrol isimlerini broşürlerinde geçirirlerken. aslında o klimanın ancak üst modellerinde bu sistemler bulunur.

    buna en iyi örnek daikindir. söz gelimi mitsubishi electricte sadece chc serisi yarım inverterken daikinde ancak emura ve ururu sarara serileri tam inverterdir. bir çok markada bu durum mevcut olabilir. bu açıdan verdiğimiz paraya dikkat edelim. mesela daikinin zamanında beğendiğim eski delux serilerinden bir örnek buldum.

     INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?


    http://www.icglimited.co.uk/library/web/1.%20Daikin/2.%20Split%20&%20Commercial%20DX%20Manuals/4.%20Service/4MXS-E%20Super%20Multi%20SERVICE%20%28SiBE12-625%29.pdf

    şu linkten bakabiliriz. gerçi bunlar multi klimalar ama ben durumu iyi bildiğim için basıyorum. mesela delux ftxs c serisinde pam modülü kesinlikle yoktu. aynı iç üniteler burdaki kombinasyonlardada kullanılmış.

    daikin her nekadar kazık fiyatlı olsada kötü klima değildir ama kazığın dozunu aşırı kaçırdılar. geçen yıl 5 para etmez dediğimiz jv serisi 12 likler 2000 tl alınabilirken şuan 3000 küsur. bu açıdan dikkatli olmakta fayda var. hem bu parayı vericez hemde yarım inverter bir klima almış olucaz. o enjoy denen inverter ise tam fiyasko. mesela toshiba skv serisindede pam kontrol meselesi olduğunu sanmıyorum. ama şuan fiyatlar daikine göre oldukça iyi.

    daikinin g serisini beğenirdim o daha tam inverter bir klima değilmiş hayret. sağ olsun koç arkadaş baya açıklamıştı bunları bana. baya bir zaman önce. son zamanlardada emre sağanak arkadaş bu durumları perçinledi. umarım yanlışlarım yoktur varsada ama kendileri ama diğer arkadaşlar düzeltsinler.

    buradan hareketle şunları bilelim mitsubishi electric chc serisi tam inverter değilken. mitsubishi heavy basit serilerinde tam inverter olması zor mesele. yani kimse demesinki chc serisi dandikmiş tam inverter değil vs elinde belge olan olan burda yayınlar basit seri mhi ile arasındaki farklar ortaya çıkar.

    artık düşünürsek her markanın inverter kliması var. ama ne kadar inverter. ve her markada kazık yiyormuyuz. düşünmek gerek.

    burada amacım hiç bir markayı kötülemek değil. sadece herkezi uyarmak. marka alıyorum derken sadece marka almayalım, kalite aldığımızı sanarak. ok büyük markaların teknolojileri çok gelişmiş. bunları inkar edemeyiz ama gende bir elemeden geçirelim.

    arkadaşlar birde özeliKle sık sık duyduğumuz. ALL DC sözleri var. bu durumda klimanın fanına kadar tam inverter olduğunu anlayabiliriz herhalde. bu all dc meselesini fujitsu sitesinde çok görmüşsünüzdür. fakat bu sözcükmü desem sloganmı açılımmı her neyse benim kafamı kurcalıyor.


    mesela çok tutulan fujitsu lcc serilerinde 24000btu haricinde dahi ALL DC yazmazdı. ama diğer plazma vs serilerinde bu yazı mevcuttu..

    şimdi kendi me inverter klimamdan örnek verisem.. ben zaman zaman fana baktığımda coşmuş şekilde görürüm fanı. zaman zamanda gayet yavaş çalışır. ama all dc yazısını hiç görmedim. bunuda volkan arkadaşa sormuştum oda tam inverter dir ozaman demişti. ama bence burda bir açıklama daha gerek. yazımda değinmeye çalışıcam.

    arkadaşlar birde inverter klimalarda son zamanda duymaya başladığım. belki sizlerinde sıkça duyduğunuz.elektronik expansion veya expantion valf gibi bir söz var şayet doğru yazdıysam.

    mesela volkan arkadaş demirdöküm konusunda yazmış.

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=61722205

    mideaya ürettirilen demir döküm klimaların yarım inverter olduğundan bahsetmiş. dış fanların tek devirli olduğundan ses yapabileceğini belirtmiş. bana önceden belirttiği gibi.

    ben durumu anlattığımda evet yarım inverter bir klima elektronik EXPANSION değil kılcal kullanılmış demişti. bu klimaların fanı tek devirli olduğu için kompresör kendini kıstığında fan hızlanamadığı için kompresörden ses geleceğini belirtmişti. ben ozaman direkt sormuştum içinde en basitinden pam kontrol olmayan klima diyebilirimiyiz dediğimde aynen demişlerdi.



    arkdaşlar bu elektronik ve kılcal konusu, birde yarım inverter bir klimam var. midea zibro. o açıdan zamanında konuşmuştuk volkan arkadaşla.

    şimdi arkadaşlar bu tür klimalar ille kötü diye birşey yok. rakama göre bence görevlerini yapıyorlar. gerçi bendeki klima demirdökümle kıyaz götürmez daha iyi bunuda belirteyim. çünkü demirdöküm yazısıı üzerine tekrar aradım ben yeni volkan arkadaşı. kesinlikle farklı en basitinden sistem aynı olsada kompresör nomame değil dedi.


    zamanında yapmış olduğu ses konusunda burda birol usta ile konuşmuştuk.http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=54990386

    birol usta sanırım burda bir yanlış anlama sonucu büyük ihtimal yanlış bilgi verdi

    Midea lar ilk kalkışta elektronik Expansion gaz dengelene ne kadar böyle bir ses yapıyor.Neden diye sorma bilmiyorum dizany veya yapılışı böyle kullanılan Expansion model tip veya teknik özelliğinden olabilir.yapacak bir şey varmı eger böyleyse dersen yok kardeşim.Bu arada Expansion dediğimiz alet klasik klimalardaki Kılcal boru yerine kullanılan elektronic ayarlı kısıcılar.
    Şu an aklıma başka bir şey gelmiyor.


    çünkü kompresör ses yapıyor gaz sesi yok. şayet bilgim doğru diyorsa birol ozaman volkan ın açıklmasında bir yanlışlık var yukarda kafamın karıştığı mesele dediğim noktalardan birisi bu ama sadece bir nokta.

    çünkü birol usta bu klimalara elektronik expnation derken volkan usta kılcal kullanılmış diyor. ben daha evvelden başka ustalarada sormuştum demişlerdi bana ozaman klasik klimalarda ses yapması lazım. fakat volkan kardeşim klasik klimalarda kısma olmayacağı için bu ses olmaz demişti.

    artık ustalar buyursun bu konuda ekleme istedikleri varsa eklesinler. bu arada belirteyim. arkadaşlar birol usta gene alınabilir. bıktım bu gestapodanda herşey kendine mübah burda kesinlikle hiç bir markaya yönelik karalama yok elimdeki klimanın iç üniteside değme klimalardan sessizdir. Allah biliyor bak yemin ettim:)) zaten ben kimseyi karalamam neyse safiyane niyetimle onu söylerim. bazende bu yüzden moloz durumuna düşüyorum kendime

    şimdi gelirsek yarım inverter ve tam inverter klima farklarına. arkadaşlar tam inverter olan klimam haliyle daha tasarruflu ve dış ünitesi daha sessiz. mesela yarım inverter olan klimam 15-16m2 de kurulu ama ancak 400wattlara kadar düşebiliyorken. diğer klimam çok daha büyük alanda soğutmada 180 lere kadar düşüyor. burdan artık anlayalım. ama şunuda blirtelim her ne olursa olsun 400 watt deyip geçmeyin klasik klimaya göre çok çok karlı. ben bu durumların orta seviye inverterlerdede aşağı yukarı geçerli olduğna inanıyorum.



    bugünlük bu kadar eklemek isteyen yanlışım varsa düzeltmek isteyen arkadaşlar buyursun.


    sn ygt07 kardeşim. bu konularda oldukça ilerisin destek bekliyoruz.. zamanında arabaların klimalarına kadar girdiğini hatırlıyorum.

    abi eline emeğine sağlık bana bir şey kalmadı.ama az daha bulandırayım; i-pam ve V-pam denilen bir olay da var girsek mi bunlara




  • quote:

    abi eline emeğine sağlık bana bir şey kalmadı.ama az daha bulandırayım; i-pam ve V-pam denilen bir olay da var girsek mi bunlara


    Taman şimdi köylü yedirecek tam olarak bize kafayı.Hadi bakalım.

    Köylü bu arada Ururu Sarara aspirasyon yapmıyor,sadece ortama dış ortamdan aldığı havanın içindeki nemi içeriye gönderiyor.Zaten o parayı bana ver ben sana kanallı hijenk,harbi hepa filtreli,nem kontrollu bir klima yapayım.Birader 18 lik Urr.sar.. 7700 TL..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ygt07

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    sevgili arkadaşlar,

    uzun zamandan beri zihnimi kemiren inverter meselesine bir el atıp sizlerdende bilgi toplamak istedim.

    konu bay karışık göükebilir. mesela deniyor tam inverter klima nedir. kendimce tespitime göre bir klimanın tam inverter olabilmesi için en azından pam control denen modüle sahip olması gerekli. (daha sonra kesinleştirdim bu konuyu)

    nedir bu pam meselesi. yanısıra birde pwm vs sözler duyuyoruz. hatta şimdide hybrit inverter vb sözler duyuyoruz.

    PAM (Pulse Amplitute Modulation - Darbeli Genlik Modülasyonu) modülü klima çalışmaya başlayınca kompresörü maksimum güçte çalıştırır, ortamı kısa sürede istenilen sıcaklığa getirir.

    Sonra PWM (Pulse Width Modulation - Darbeli Genişlik Modülasyonu) modülü devreye girer ve kompresör kapasitesini gerekli yükü tam sağlayacak şekilde ayarlar, konfor sıcaklığını sürekli kılar.


    alıntıyı alarko sitesineden yaptım. zaten inverter in mucidi toshibadır.



    şuan dediğim gibi inverter klimalarda sıkça duyduğumuz pam kontrol vb kısaltılmış isimleri. incelema ihtiyacı duydum. yukarıdaki alıntımda açılımı mevcut.. baya bir zamandır bu konuyu açmak niyetindeydim. 1-2 ay evvel koçklima volkan arkadaşımıza bir klima danışırken. önemli bilgiler aldım ama birtürlü vaktim olmamıştı bu konuyu açmaya. ayrıca tam irdeleyememiştim. şuanda eksiklerim vardır mutlak. herkezin katılımını bekliyorum.

    arkadaşlar bilindiği üzere son 5-6 yıldır alım gücümüz millet olarak çok düştü özelliklede 2008den itibaren.. bunu siyaset saymayalım.


    inverter klima dendiğinde her klima tam invertermidir değilmidir. bunları öğrenmekta fayda var.

    zamanında bir nebze olsa birol ustaylada tartıştık bu konuları. başka bir forumda.

    şunu demek istiyorum tekrar. tam bir inverter klimada en azından pam kontrol ünitesi olması gerekir. bende kısmetime bir adet mitsubishi electric msz gc serisi klima var. ama şuan bu tür klimaları almak benim için imkansız.. oldukça pahalı çünkü. alım gücümüz çok düştü en ucuz me klimaya baksak sanırım şuan 3000 küsurdan aşağı değildir. artık rakamlara bile bakmaktan korkar oldum soran arkadaşlara karşı. diyorum sitelerine bakınız:))

    bu açıdan inverter klima alıyorum derken. ismi inverter olup aslında yarım inverter bir klimada almış olabiliriz. bu rakamlara çıkamayacaksak..

    mesela çok ilginçtir. firmalar birçok durumları açıklarken bu pam vb kontrol isimlerini broşürlerinde geçirirlerken. aslında o klimanın ancak üst modellerinde bu sistemler bulunur.

    buna en iyi örnek daikindir. söz gelimi mitsubishi electricte sadece chc serisi yarım inverterken daikinde ancak emura ve ururu sarara serileri tam inverterdir. bir çok markada bu durum mevcut olabilir. bu açıdan verdiğimiz paraya dikkat edelim. mesela daikinin zamanında beğendiğim eski delux serilerinden bir örnek buldum.

     INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?


    http://www.icglimited.co.uk/library/web/1.%20Daikin/2.%20Split%20&%20Commercial%20DX%20Manuals/4.%20Service/4MXS-E%20Super%20Multi%20SERVICE%20%28SiBE12-625%29.pdf

    şu linkten bakabiliriz. gerçi bunlar multi klimalar ama ben durumu iyi bildiğim için basıyorum. mesela delux ftxs c serisinde pam modülü kesinlikle yoktu. aynı iç üniteler burdaki kombinasyonlardada kullanılmış.

    daikin her nekadar kazık fiyatlı olsada kötü klima değildir ama kazığın dozunu aşırı kaçırdılar. geçen yıl 5 para etmez dediğimiz jv serisi 12 likler 2000 tl alınabilirken şuan 3000 küsur. bu açıdan dikkatli olmakta fayda var. hem bu parayı vericez hemde yarım inverter bir klima almış olucaz. o enjoy denen inverter ise tam fiyasko. mesela toshiba skv serisindede pam kontrol meselesi olduğunu sanmıyorum. ama şuan fiyatlar daikine göre oldukça iyi.

    daikinin g serisini beğenirdim o daha tam inverter bir klima değilmiş hayret. sağ olsun koç arkadaş baya açıklamıştı bunları bana. baya bir zaman önce. son zamanlardada emre sağanak arkadaş bu durumları perçinledi. umarım yanlışlarım yoktur varsada ama kendileri ama diğer arkadaşlar düzeltsinler.

    buradan hareketle şunları bilelim mitsubishi electric chc serisi tam inverter değilken. mitsubishi heavy basit serilerinde tam inverter olması zor mesele. yani kimse demesinki chc serisi dandikmiş tam inverter değil vs elinde belge olan olan burda yayınlar basit seri mhi ile arasındaki farklar ortaya çıkar.

    artık düşünürsek her markanın inverter kliması var. ama ne kadar inverter. ve her markada kazık yiyormuyuz. düşünmek gerek.

    burada amacım hiç bir markayı kötülemek değil. sadece herkezi uyarmak. marka alıyorum derken sadece marka almayalım, kalite aldığımızı sanarak. ok büyük markaların teknolojileri çok gelişmiş. bunları inkar edemeyiz ama gende bir elemeden geçirelim.

    arkadaşlar birde özeliKle sık sık duyduğumuz. ALL DC sözleri var. bu durumda klimanın fanına kadar tam inverter olduğunu anlayabiliriz herhalde. bu all dc meselesini fujitsu sitesinde çok görmüşsünüzdür. fakat bu sözcükmü desem sloganmı açılımmı her neyse benim kafamı kurcalıyor.


    mesela çok tutulan fujitsu lcc serilerinde 24000btu haricinde dahi ALL DC yazmazdı. ama diğer plazma vs serilerinde bu yazı mevcuttu..

    şimdi kendi me inverter klimamdan örnek verisem.. ben zaman zaman fana baktığımda coşmuş şekilde görürüm fanı. zaman zamanda gayet yavaş çalışır. ama all dc yazısını hiç görmedim. bunuda volkan arkadaşa sormuştum oda tam inverter dir ozaman demişti. ama bence burda bir açıklama daha gerek. yazımda değinmeye çalışıcam.

    arkadaşlar birde inverter klimalarda son zamanda duymaya başladığım. belki sizlerinde sıkça duyduğunuz.elektronik expansion veya expantion valf gibi bir söz var şayet doğru yazdıysam.

    mesela volkan arkadaş demirdöküm konusunda yazmış.

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=61722205

    mideaya ürettirilen demir döküm klimaların yarım inverter olduğundan bahsetmiş. dış fanların tek devirli olduğundan ses yapabileceğini belirtmiş. bana önceden belirttiği gibi.

    ben durumu anlattığımda evet yarım inverter bir klima elektronik EXPANSION değil kılcal kullanılmış demişti. bu klimaların fanı tek devirli olduğu için kompresör kendini kıstığında fan hızlanamadığı için kompresörden ses geleceğini belirtmişti. ben ozaman direkt sormuştum içinde en basitinden pam kontrol olmayan klima diyebilirimiyiz dediğimde aynen demişlerdi.



    arkdaşlar bu elektronik ve kılcal konusu, birde yarım inverter bir klimam var. midea zibro. o açıdan zamanında konuşmuştuk volkan arkadaşla.

    şimdi arkadaşlar bu tür klimalar ille kötü diye birşey yok. rakama göre bence görevlerini yapıyorlar. gerçi bendeki klima demirdökümle kıyaz götürmez daha iyi bunuda belirteyim. çünkü demirdöküm yazısıı üzerine tekrar aradım ben yeni volkan arkadaşı. kesinlikle farklı en basitinden sistem aynı olsada kompresör nomame değil dedi.


    zamanında yapmış olduğu ses konusunda burda birol usta ile konuşmuştuk.http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=54990386

    birol usta sanırım burda bir yanlış anlama sonucu büyük ihtimal yanlış bilgi verdi

    Midea lar ilk kalkışta elektronik Expansion gaz dengelene ne kadar böyle bir ses yapıyor.Neden diye sorma bilmiyorum dizany veya yapılışı böyle kullanılan Expansion model tip veya teknik özelliğinden olabilir.yapacak bir şey varmı eger böyleyse dersen yok kardeşim.Bu arada Expansion dediğimiz alet klasik klimalardaki Kılcal boru yerine kullanılan elektronic ayarlı kısıcılar.
    Şu an aklıma başka bir şey gelmiyor.


    çünkü kompresör ses yapıyor gaz sesi yok. şayet bilgim doğru diyorsa birol ozaman volkan ın açıklmasında bir yanlışlık var yukarda kafamın karıştığı mesele dediğim noktalardan birisi bu ama sadece bir nokta.

    çünkü birol usta bu klimalara elektronik expnation derken volkan usta kılcal kullanılmış diyor. ben daha evvelden başka ustalarada sormuştum demişlerdi bana ozaman klasik klimalarda ses yapması lazım. fakat volkan kardeşim klasik klimalarda kısma olmayacağı için bu ses olmaz demişti.

    artık ustalar buyursun bu konuda ekleme istedikleri varsa eklesinler. bu arada belirteyim. arkadaşlar birol usta gene alınabilir. bıktım bu gestapodanda herşey kendine mübah burda kesinlikle hiç bir markaya yönelik karalama yok elimdeki klimanın iç üniteside değme klimalardan sessizdir. Allah biliyor bak yemin ettim:)) zaten ben kimseyi karalamam neyse safiyane niyetimle onu söylerim. bazende bu yüzden moloz durumuna düşüyorum kendime

    şimdi gelirsek yarım inverter ve tam inverter klima farklarına. arkadaşlar tam inverter olan klimam haliyle daha tasarruflu ve dış ünitesi daha sessiz. mesela yarım inverter olan klimam 15-16m2 de kurulu ama ancak 400wattlara kadar düşebiliyorken. diğer klimam çok daha büyük alanda soğutmada 180 lere kadar düşüyor. burdan artık anlayalım. ama şunuda blirtelim her ne olursa olsun 400 watt deyip geçmeyin klasik klimaya göre çok çok karlı. ben bu durumların orta seviye inverterlerdede aşağı yukarı geçerli olduğna inanıyorum.



    bugünlük bu kadar eklemek isteyen yanlışım varsa düzeltmek isteyen arkadaşlar buyursun.


    sn ygt07 kardeşim. bu konularda oldukça ilerisin destek bekliyoruz.. zamanında arabaların klimalarına kadar girdiğini hatırlıyorum.

    abi eline emeğine sağlık bana bir şey kalmadı.ama az daha bulandırayım; i-pam ve V-pam denilen bir olay da var girsek mi bunlara

    gircez tabi hiç affı yok hele birol kafayı yiycekse daha iyi girmek ilazım yaz kardeşim şaka değil. burdan almak isteyen istediğini alır ben inanıyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    abi eline emeğine sağlık bana bir şey kalmadı.ama az daha bulandırayım; i-pam ve V-pam denilen bir olay da var girsek mi bunlara


    Taman şimdi köylü yedirecek tam olarak bize kafayı.Hadi bakalım.

    Köylü bu arada Ururu Sarara aspirasyon yapmıyor,sadece ortama dış ortamdan aldığı havanın içindeki nemi içeriye gönderiyor.Zaten o parayı bana ver ben sana kanallı hijenk,harbi hepa filtreli,nem kontrollu bir klima yapayım.Birader 18 lik Urr.sar.. 7700 TL..

    yi yi yi kafayıda. yahu bir video var dur onu bulim dünkü link çalışmıyor. olup olmaması mühim değil konuyu çözmek önemli. çünkü çok iyi hatrılıyorum 26m2 odayı 30 dk de komple aspire ettikleri iddiası vardı. yalan varsa vuralım kafalarına.

    http://www.youtube.com/watch?v=Ne1EKefK1Gg bu vğideoda sadece temiz ahav demiş ama vakit olunca bulucam diğer belgeleri




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan

    Yazın için elkerine sağlık. Sende tavsiye almak istiyorum. Babam koah hastası yatalak ve çok kötü halde ayrıca astım bronşiti var, salonda kalıyor salonumuz 25 m2 civarı. Klimadan beklediklerimiz havaya dışardan bolca yenilemeli(çünkü odada oksijen makinesi var ve havayı odadan alıyor) havayı kurutmamalı nemi ayarlayabilmeliyiz, havada ne varsa temizlemeli toz güpür küf mantar mayt bakteri mikrop vs, ama bunlari yaparken içinde beslediği küf mantarla ve bakteriyle bizi hasta etmemeli, havayı bolca ionlasın babama iyi gelir son olarak anladığım kadarıyla alırken çok para bayılcaz bari fatura az gelsin yani tam inverter olsun. Bana tavsiye debileceğınız sharp mitsu daikin toshiba panasonic gibi markalardan bir ürün yada danışabileceğim bir kişi? Msj tarzımın kusuruna bakmayın herşey acil gelişti babamdan dolayı forumuda fazla okuyamadım acil yardım ederseniz sevinirim, birden fazla ürün önerebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim

    öncelikle geççmiş olsun Allah cümlesyle birlikte babanızada şifalar ihsan eylesin. sevgili kardeşim birol usta cevap vermiş.

    ama o sitemi kurmak çok zor bence 2-3 katındanda fazlayada çıkabili evi bir süre terketmenizde gerekebilir. gerekirde birde tavan yüksekliğiniz vs uygunmudur oda mesele. hem bu klimaların hijyenik densede havayı temizleme özelliği olduğunu çok sanmam devamlı filtre değişimine nazaran hijyen sağlamasından bahsedilmiş gibi gözüküyor.

    zaten birol ustanı dediği gibi hemen hemen hiç bir klima havayı temizlemez. yanlız sunum doruysa birtek klima var 26m2 kadar alanın havasını temiz hava ile aspire ettiğini açıklayan açıklayan daikin ururu sarara. ve hiç bir klimada bulunmayan nem verme fonksiyonuda var bu klimada. şimdi amalar ve fakatlar var aynı manaya gelsede.

    şayet içeriyi temiz hava ile devamlı değiştirmefonksiyonu doğru ise bu klim alınır. ben zamanında bununla ilgili bir video yayınlamıştım ama nerdedir şuan bulmam biraz zor. fakat youtube adan bulunması mümkündür. zamanında eina arkadaşla bu konuyu biraz açmıştık eina rkadaşımızda iyi klimacıdır ve şuan bir daikin cidir. ozamanlar ban katılmamıştı. ama inceleyeceğini söylemişti. bu işin reklamı olmaz antalyada antsermakı arayıp durumu sorabilirsiniz hiç çekinmeyin çok iyi bir arkadaştır. olmazsa mailimden ulaşın bana cebine kadar iletirim ama zaten ararsanız ersin bey şeklinde isteyin. mutlak ulaşırsınız.


    ayrıca flash streamer fonksiyonuyla havayı temizleme özelliğide var bu klimanın. ben burda temiz hava alma özelliğini tavsiye ederim ama bu sistemi babanız odadaiken kullnmanızı önermem. çünkü havanın iyonize olması size anlatıldığı kadar iyi bir şey değildir.

    forumumuzda cengizumur arkadaşımız var çok detaylı anlattı bu konuları. aynen ismen aratın konu hemen çıkar.

    bakın azda olsa bu dar vakitte açıklamaya çalışayım. annemlerde plasmacluster sharp var. inanın ben cengiz arkadaşın yazılarını okuyunca hiç çalıştırtmadım o sistemi yani okadar anlayın. çünkü bu ğr plazma sistemleri ve anyon iyon vs üreten sitemler tamamen pazarlam taktiği. ve üretilen iyon aslında bir tür çamaşır suyu bunu kimse solumak istemez. çünkü zaten babanızın ciğeri hasta Allah şifa versin. hepa filtre yazın aratın nekadar zararlı olduğunu çok güzel anlatmışlar. hepa filtre firmasıda basit bir firma değil hepsine dil uzatmış sonucu büyük olur doğru olmasa. ama babanız odada yokken bu sistemleri belli zamanlarda kullnabilirsiniz. biz zaman zaman kullnıyoruz. odaya girdikmi kapatıyoruz.

    benim size şuan önerebileceğim yegane klima daikin ururu sararadır. iç ortam havasını aspire ederek temiz hava aldığına ben inanıyorum.

    camlarınıza ince tel yapatırarak elek teli plastik penciler yapar bunu. dışardan toz ve polenlerin girmesini önleyebilirsiniz azda olsa.

    konuyu titizce araştırn bizlerde elimizden geldiğince destek veririz. tekrar Allah tan şifalar diliyorum.









    Samimi yaklaşımınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Allah kimseye bu hastalığı vermesın tüm ailesi perişan oluyor. Herşeyin sigara yüzünden olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Bide daikin da o ürün tam inverterdir sormama gerek yok sanırım :)

    est. kardeşim bu kader bazı insan tonlarca sigara içer bişe olmaz bazı insan dumanından kaçar Allah korusun kanser olur. benim annem hayatta sigara içmemiş alkol nedir bilmez. mide lenfoma kanseri. onun için belli bir sebebide aslında yok. tabiki sigara çok kötü bir şeydir. sigarayı savunmuyorum.

    ururu sarar evet tam inverterdir. zaten daikinde split olark bildiğim 3 adet tam inverter var. u.sarara , stylish (hala üretimdemi bilmiyorum) ve emura.

    Sanada çok büyük geçmiş olsun birbirimizi aşağı yukarı anlıyoruz Allah şifalar versin. Ben sigarayi koah akcığer hastalığı ve sebebide sigara olduğu için söylemiştim lakin dediğin gibi yazıldiysa sebebe gerek yok hastalık geliyor saygılarımla

    aynen kardeş herşey kader. inşaAllah biraz daha iyidir pederiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan

    Yazın için elkerine sağlık. Sende tavsiye almak istiyorum. Babam koah hastası yatalak ve çok kötü halde ayrıca astım bronşiti var, salonda kalıyor salonumuz 25 m2 civarı. Klimadan beklediklerimiz havaya dışardan bolca yenilemeli(çünkü odada oksijen makinesi var ve havayı odadan alıyor) havayı kurutmamalı nemi ayarlayabilmeliyiz, havada ne varsa temizlemeli toz güpür küf mantar mayt bakteri mikrop vs, ama bunlari yaparken içinde beslediği küf mantarla ve bakteriyle bizi hasta etmemeli, havayı bolca ionlasın babama iyi gelir son olarak anladığım kadarıyla alırken çok para bayılcaz bari fatura az gelsin yani tam inverter olsun. Bana tavsiye debileceğınız sharp mitsu daikin toshiba panasonic gibi markalardan bir ürün yada danışabileceğim bir kişi? Msj tarzımın kusuruna bakmayın herşey acil gelişti babamdan dolayı forumuda fazla okuyamadım acil yardım ederseniz sevinirim, birden fazla ürün önerebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim

    öncelikle geççmiş olsun Allah cümlesyle birlikte babanızada şifalar ihsan eylesin. sevgili kardeşim birol usta cevap vermiş.

    ama o sitemi kurmak çok zor bence 2-3 katındanda fazlayada çıkabili evi bir süre terketmenizde gerekebilir. gerekirde birde tavan yüksekliğiniz vs uygunmudur oda mesele. hem bu klimaların hijyenik densede havayı temizleme özelliği olduğunu çok sanmam devamlı filtre değişimine nazaran hijyen sağlamasından bahsedilmiş gibi gözüküyor.

    zaten birol ustanı dediği gibi hemen hemen hiç bir klima havayı temizlemez. yanlız sunum doruysa birtek klima var 26m2 kadar alanın havasını temiz hava ile aspire ettiğini açıklayan açıklayan daikin ururu sarara. ve hiç bir klimada bulunmayan nem verme fonksiyonuda var bu klimada. şimdi amalar ve fakatlar var aynı manaya gelsede.

    şayet içeriyi temiz hava ile devamlı değiştirmefonksiyonu doğru ise bu klim alınır. ben zamanında bununla ilgili bir video yayınlamıştım ama nerdedir şuan bulmam biraz zor. fakat youtube adan bulunması mümkündür. zamanında eina arkadaşla bu konuyu biraz açmıştık eina rkadaşımızda iyi klimacıdır ve şuan bir daikin cidir. ozamanlar ban katılmamıştı. ama inceleyeceğini söylemişti. bu işin reklamı olmaz antalyada antsermakı arayıp durumu sorabilirsiniz hiç çekinmeyin çok iyi bir arkadaştır. olmazsa mailimden ulaşın bana cebine kadar iletirim ama zaten ararsanız ersin bey şeklinde isteyin. mutlak ulaşırsınız.


    ayrıca flash streamer fonksiyonuyla havayı temizleme özelliğide var bu klimanın. ben burda temiz hava alma özelliğini tavsiye ederim ama bu sistemi babanız odadaiken kullnmanızı önermem. çünkü havanın iyonize olması size anlatıldığı kadar iyi bir şey değildir.

    forumumuzda cengizumur arkadaşımız var çok detaylı anlattı bu konuları. aynen ismen aratın konu hemen çıkar.

    bakın azda olsa bu dar vakitte açıklamaya çalışayım. annemlerde plasmacluster sharp var. inanın ben cengiz arkadaşın yazılarını okuyunca hiç çalıştırtmadım o sistemi yani okadar anlayın. çünkü bu ğr plazma sistemleri ve anyon iyon vs üreten sitemler tamamen pazarlam taktiği. ve üretilen iyon aslında bir tür çamaşır suyu bunu kimse solumak istemez. çünkü zaten babanızın ciğeri hasta Allah şifa versin. hepa filtre yazın aratın nekadar zararlı olduğunu çok güzel anlatmışlar. hepa filtre firmasıda basit bir firma değil hepsine dil uzatmış sonucu büyük olur doğru olmasa. ama babanız odada yokken bu sistemleri belli zamanlarda kullnabilirsiniz. biz zaman zaman kullnıyoruz. odaya girdikmi kapatıyoruz.

    benim size şuan önerebileceğim yegane klima daikin ururu sararadır. iç ortam havasını aspire ederek temiz hava aldığına ben inanıyorum.

    camlarınıza ince tel yapatırarak elek teli plastik penciler yapar bunu. dışardan toz ve polenlerin girmesini önleyebilirsiniz azda olsa.

    konuyu titizce araştırn bizlerde elimizden geldiğince destek veririz. tekrar Allah tan şifalar diliyorum.









    Samimi yaklaşımınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Allah kimseye bu hastalığı vermesın tüm ailesi perişan oluyor. Herşeyin sigara yüzünden olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Bide daikin da o ürün tam inverterdir sormama gerek yok sanırım :)

    est. kardeşim bu kader bazı insan tonlarca sigara içer bişe olmaz bazı insan dumanından kaçar Allah korusun kanser olur. benim annem hayatta sigara içmemiş alkol nedir bilmez. mide lenfoma kanseri. onun için belli bir sebebide aslında yok. tabiki sigara çok kötü bir şeydir. sigarayı savunmuyorum.

    ururu sarar evet tam inverterdir. zaten daikinde split olark bildiğim 3 adet tam inverter var. u.sarara , stylish (hala üretimdemi bilmiyorum) ve emura.

    Sanada çok büyük geçmiş olsun birbirimizi aşağı yukarı anlıyoruz Allah şifalar versin. Ben sigarayi koah akcığer hastalığı ve sebebide sigara olduğu için söylemiştim lakin dediğin gibi yazıldiysa sebebe gerek yok hastalık geliyor saygılarımla

    aynen kardeş herşey kader. inşaAllah biraz daha iyidir pederiniz.

    Dün akşam fenalaştı yoğunbakıma kaldırdık doktorlar durumu çok kötü diyolar enkötüsüne alıştırın kendinizi dediler yanı anlayacağınız artık klimaya ihtiyacı kalmadı bi serinletemedik babamı. Paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederim saygılarımla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan

    Yazın için elkerine sağlık. Sende tavsiye almak istiyorum. Babam koah hastası yatalak ve çok kötü halde ayrıca astım bronşiti var, salonda kalıyor salonumuz 25 m2 civarı. Klimadan beklediklerimiz havaya dışardan bolca yenilemeli(çünkü odada oksijen makinesi var ve havayı odadan alıyor) havayı kurutmamalı nemi ayarlayabilmeliyiz, havada ne varsa temizlemeli toz güpür küf mantar mayt bakteri mikrop vs, ama bunlari yaparken içinde beslediği küf mantarla ve bakteriyle bizi hasta etmemeli, havayı bolca ionlasın babama iyi gelir son olarak anladığım kadarıyla alırken çok para bayılcaz bari fatura az gelsin yani tam inverter olsun. Bana tavsiye debileceğınız sharp mitsu daikin toshiba panasonic gibi markalardan bir ürün yada danışabileceğim bir kişi? Msj tarzımın kusuruna bakmayın herşey acil gelişti babamdan dolayı forumuda fazla okuyamadım acil yardım ederseniz sevinirim, birden fazla ürün önerebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim

    öncelikle geççmiş olsun Allah cümlesyle birlikte babanızada şifalar ihsan eylesin. sevgili kardeşim birol usta cevap vermiş.

    ama o sitemi kurmak çok zor bence 2-3 katındanda fazlayada çıkabili evi bir süre terketmenizde gerekebilir. gerekirde birde tavan yüksekliğiniz vs uygunmudur oda mesele. hem bu klimaların hijyenik densede havayı temizleme özelliği olduğunu çok sanmam devamlı filtre değişimine nazaran hijyen sağlamasından bahsedilmiş gibi gözüküyor.

    zaten birol ustanı dediği gibi hemen hemen hiç bir klima havayı temizlemez. yanlız sunum doruysa birtek klima var 26m2 kadar alanın havasını temiz hava ile aspire ettiğini açıklayan açıklayan daikin ururu sarara. ve hiç bir klimada bulunmayan nem verme fonksiyonuda var bu klimada. şimdi amalar ve fakatlar var aynı manaya gelsede.

    şayet içeriyi temiz hava ile devamlı değiştirmefonksiyonu doğru ise bu klim alınır. ben zamanında bununla ilgili bir video yayınlamıştım ama nerdedir şuan bulmam biraz zor. fakat youtube adan bulunması mümkündür. zamanında eina arkadaşla bu konuyu biraz açmıştık eina rkadaşımızda iyi klimacıdır ve şuan bir daikin cidir. ozamanlar ban katılmamıştı. ama inceleyeceğini söylemişti. bu işin reklamı olmaz antalyada antsermakı arayıp durumu sorabilirsiniz hiç çekinmeyin çok iyi bir arkadaştır. olmazsa mailimden ulaşın bana cebine kadar iletirim ama zaten ararsanız ersin bey şeklinde isteyin. mutlak ulaşırsınız.


    ayrıca flash streamer fonksiyonuyla havayı temizleme özelliğide var bu klimanın. ben burda temiz hava alma özelliğini tavsiye ederim ama bu sistemi babanız odadaiken kullnmanızı önermem. çünkü havanın iyonize olması size anlatıldığı kadar iyi bir şey değildir.

    forumumuzda cengizumur arkadaşımız var çok detaylı anlattı bu konuları. aynen ismen aratın konu hemen çıkar.

    bakın azda olsa bu dar vakitte açıklamaya çalışayım. annemlerde plasmacluster sharp var. inanın ben cengiz arkadaşın yazılarını okuyunca hiç çalıştırtmadım o sistemi yani okadar anlayın. çünkü bu ğr plazma sistemleri ve anyon iyon vs üreten sitemler tamamen pazarlam taktiği. ve üretilen iyon aslında bir tür çamaşır suyu bunu kimse solumak istemez. çünkü zaten babanızın ciğeri hasta Allah şifa versin. hepa filtre yazın aratın nekadar zararlı olduğunu çok güzel anlatmışlar. hepa filtre firmasıda basit bir firma değil hepsine dil uzatmış sonucu büyük olur doğru olmasa. ama babanız odada yokken bu sistemleri belli zamanlarda kullnabilirsiniz. biz zaman zaman kullnıyoruz. odaya girdikmi kapatıyoruz.

    benim size şuan önerebileceğim yegane klima daikin ururu sararadır. iç ortam havasını aspire ederek temiz hava aldığına ben inanıyorum.

    camlarınıza ince tel yapatırarak elek teli plastik penciler yapar bunu. dışardan toz ve polenlerin girmesini önleyebilirsiniz azda olsa.

    konuyu titizce araştırn bizlerde elimizden geldiğince destek veririz. tekrar Allah tan şifalar diliyorum.









    Samimi yaklaşımınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Allah kimseye bu hastalığı vermesın tüm ailesi perişan oluyor. Herşeyin sigara yüzünden olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Bide daikin da o ürün tam inverterdir sormama gerek yok sanırım :)

    est. kardeşim bu kader bazı insan tonlarca sigara içer bişe olmaz bazı insan dumanından kaçar Allah korusun kanser olur. benim annem hayatta sigara içmemiş alkol nedir bilmez. mide lenfoma kanseri. onun için belli bir sebebide aslında yok. tabiki sigara çok kötü bir şeydir. sigarayı savunmuyorum.

    ururu sarar evet tam inverterdir. zaten daikinde split olark bildiğim 3 adet tam inverter var. u.sarara , stylish (hala üretimdemi bilmiyorum) ve emura.

    Sanada çok büyük geçmiş olsun birbirimizi aşağı yukarı anlıyoruz Allah şifalar versin. Ben sigarayi koah akcığer hastalığı ve sebebide sigara olduğu için söylemiştim lakin dediğin gibi yazıldiysa sebebe gerek yok hastalık geliyor saygılarımla

    aynen kardeş herşey kader. inşaAllah biraz daha iyidir pederiniz.

    Dün akşam fenalaştı yoğunbakıma kaldırdık doktorlar durumu çok kötü diyolar enkötüsüne alıştırın kendinizi dediler yanı anlayacağınız artık klimaya ihtiyacı kalmadı bi serinletemedik babamı. Paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederim saygılarımla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güzel bir konu olmuş, tebrikler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan

    Yazın için elkerine sağlık. Sende tavsiye almak istiyorum. Babam koah hastası yatalak ve çok kötü halde ayrıca astım bronşiti var, salonda kalıyor salonumuz 25 m2 civarı. Klimadan beklediklerimiz havaya dışardan bolca yenilemeli(çünkü odada oksijen makinesi var ve havayı odadan alıyor) havayı kurutmamalı nemi ayarlayabilmeliyiz, havada ne varsa temizlemeli toz güpür küf mantar mayt bakteri mikrop vs, ama bunlari yaparken içinde beslediği küf mantarla ve bakteriyle bizi hasta etmemeli, havayı bolca ionlasın babama iyi gelir son olarak anladığım kadarıyla alırken çok para bayılcaz bari fatura az gelsin yani tam inverter olsun. Bana tavsiye debileceğınız sharp mitsu daikin toshiba panasonic gibi markalardan bir ürün yada danışabileceğim bir kişi? Msj tarzımın kusuruna bakmayın herşey acil gelişti babamdan dolayı forumuda fazla okuyamadım acil yardım ederseniz sevinirim, birden fazla ürün önerebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim

    öncelikle geççmiş olsun Allah cümlesyle birlikte babanızada şifalar ihsan eylesin. sevgili kardeşim birol usta cevap vermiş.

    ama o sitemi kurmak çok zor bence 2-3 katındanda fazlayada çıkabili evi bir süre terketmenizde gerekebilir. gerekirde birde tavan yüksekliğiniz vs uygunmudur oda mesele. hem bu klimaların hijyenik densede havayı temizleme özelliği olduğunu çok sanmam devamlı filtre değişimine nazaran hijyen sağlamasından bahsedilmiş gibi gözüküyor.

    zaten birol ustanı dediği gibi hemen hemen hiç bir klima havayı temizlemez. yanlız sunum doruysa birtek klima var 26m2 kadar alanın havasını temiz hava ile aspire ettiğini açıklayan açıklayan daikin ururu sarara. ve hiç bir klimada bulunmayan nem verme fonksiyonuda var bu klimada. şimdi amalar ve fakatlar var aynı manaya gelsede.

    şayet içeriyi temiz hava ile devamlı değiştirmefonksiyonu doğru ise bu klim alınır. ben zamanında bununla ilgili bir video yayınlamıştım ama nerdedir şuan bulmam biraz zor. fakat youtube adan bulunması mümkündür. zamanında eina arkadaşla bu konuyu biraz açmıştık eina rkadaşımızda iyi klimacıdır ve şuan bir daikin cidir. ozamanlar ban katılmamıştı. ama inceleyeceğini söylemişti. bu işin reklamı olmaz antalyada antsermakı arayıp durumu sorabilirsiniz hiç çekinmeyin çok iyi bir arkadaştır. olmazsa mailimden ulaşın bana cebine kadar iletirim ama zaten ararsanız ersin bey şeklinde isteyin. mutlak ulaşırsınız.


    ayrıca flash streamer fonksiyonuyla havayı temizleme özelliğide var bu klimanın. ben burda temiz hava alma özelliğini tavsiye ederim ama bu sistemi babanız odadaiken kullnmanızı önermem. çünkü havanın iyonize olması size anlatıldığı kadar iyi bir şey değildir.

    forumumuzda cengizumur arkadaşımız var çok detaylı anlattı bu konuları. aynen ismen aratın konu hemen çıkar.

    bakın azda olsa bu dar vakitte açıklamaya çalışayım. annemlerde plasmacluster sharp var. inanın ben cengiz arkadaşın yazılarını okuyunca hiç çalıştırtmadım o sistemi yani okadar anlayın. çünkü bu ğr plazma sistemleri ve anyon iyon vs üreten sitemler tamamen pazarlam taktiği. ve üretilen iyon aslında bir tür çamaşır suyu bunu kimse solumak istemez. çünkü zaten babanızın ciğeri hasta Allah şifa versin. hepa filtre yazın aratın nekadar zararlı olduğunu çok güzel anlatmışlar. hepa filtre firmasıda basit bir firma değil hepsine dil uzatmış sonucu büyük olur doğru olmasa. ama babanız odada yokken bu sistemleri belli zamanlarda kullnabilirsiniz. biz zaman zaman kullnıyoruz. odaya girdikmi kapatıyoruz.

    benim size şuan önerebileceğim yegane klima daikin ururu sararadır. iç ortam havasını aspire ederek temiz hava aldığına ben inanıyorum.

    camlarınıza ince tel yapatırarak elek teli plastik penciler yapar bunu. dışardan toz ve polenlerin girmesini önleyebilirsiniz azda olsa.

    konuyu titizce araştırn bizlerde elimizden geldiğince destek veririz. tekrar Allah tan şifalar diliyorum.









    Samimi yaklaşımınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Allah kimseye bu hastalığı vermesın tüm ailesi perişan oluyor. Herşeyin sigara yüzünden olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Bide daikin da o ürün tam inverterdir sormama gerek yok sanırım :)

    est. kardeşim bu kader bazı insan tonlarca sigara içer bişe olmaz bazı insan dumanından kaçar Allah korusun kanser olur. benim annem hayatta sigara içmemiş alkol nedir bilmez. mide lenfoma kanseri. onun için belli bir sebebide aslında yok. tabiki sigara çok kötü bir şeydir. sigarayı savunmuyorum.

    ururu sarar evet tam inverterdir. zaten daikinde split olark bildiğim 3 adet tam inverter var. u.sarara , stylish (hala üretimdemi bilmiyorum) ve emura.

    Sanada çok büyük geçmiş olsun birbirimizi aşağı yukarı anlıyoruz Allah şifalar versin. Ben sigarayi koah akcığer hastalığı ve sebebide sigara olduğu için söylemiştim lakin dediğin gibi yazıldiysa sebebe gerek yok hastalık geliyor saygılarımla

    aynen kardeş herşey kader. inşaAllah biraz daha iyidir pederiniz.

    Dün akşam fenalaştı yoğunbakıma kaldırdık doktorlar durumu çok kötü diyolar enkötüsüne alıştırın kendinizi dediler yanı anlayacağınız artık klimaya ihtiyacı kalmadı bi serinletemedik babamı. Paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederim saygılarımla

    büyük geçmiş olsun...




  • Alfahan Dün akşam fenalaştı yoğunbakıma kaldırdık doktorlar durumu çok kötü diyolar enkötüsüne alıştırın kendinizi dediler yanı anlayacağınız artık klimaya ihtiyacı kalmadı bi serinletemedik babamı. demişsin. Doktorlar doğru söylüyor fakat ne zaman ne olacağını bilemeyiz. Allah bilir. Git ucuz yollu bir klima al. Hiç olmazsa baban bunu yazmak istemezdim ama son zamanlarını rahat geçirsin. Ve yarın birgün sende pişman olmayasın. Keşke dememen için git ucuz yollu bir klima al bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan

    Yazın için elkerine sağlık. Sende tavsiye almak istiyorum. Babam koah hastası yatalak ve çok kötü halde ayrıca astım bronşiti var, salonda kalıyor salonumuz 25 m2 civarı. Klimadan beklediklerimiz havaya dışardan bolca yenilemeli(çünkü odada oksijen makinesi var ve havayı odadan alıyor) havayı kurutmamalı nemi ayarlayabilmeliyiz, havada ne varsa temizlemeli toz güpür küf mantar mayt bakteri mikrop vs, ama bunlari yaparken içinde beslediği küf mantarla ve bakteriyle bizi hasta etmemeli, havayı bolca ionlasın babama iyi gelir son olarak anladığım kadarıyla alırken çok para bayılcaz bari fatura az gelsin yani tam inverter olsun. Bana tavsiye debileceğınız sharp mitsu daikin toshiba panasonic gibi markalardan bir ürün yada danışabileceğim bir kişi? Msj tarzımın kusuruna bakmayın herşey acil gelişti babamdan dolayı forumuda fazla okuyamadım acil yardım ederseniz sevinirim, birden fazla ürün önerebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim

    öncelikle geççmiş olsun Allah cümlesyle birlikte babanızada şifalar ihsan eylesin. sevgili kardeşim birol usta cevap vermiş.

    ama o sitemi kurmak çok zor bence 2-3 katındanda fazlayada çıkabili evi bir süre terketmenizde gerekebilir. gerekirde birde tavan yüksekliğiniz vs uygunmudur oda mesele. hem bu klimaların hijyenik densede havayı temizleme özelliği olduğunu çok sanmam devamlı filtre değişimine nazaran hijyen sağlamasından bahsedilmiş gibi gözüküyor.

    zaten birol ustanı dediği gibi hemen hemen hiç bir klima havayı temizlemez. yanlız sunum doruysa birtek klima var 26m2 kadar alanın havasını temiz hava ile aspire ettiğini açıklayan açıklayan daikin ururu sarara. ve hiç bir klimada bulunmayan nem verme fonksiyonuda var bu klimada. şimdi amalar ve fakatlar var aynı manaya gelsede.

    şayet içeriyi temiz hava ile devamlı değiştirmefonksiyonu doğru ise bu klim alınır. ben zamanında bununla ilgili bir video yayınlamıştım ama nerdedir şuan bulmam biraz zor. fakat youtube adan bulunması mümkündür. zamanında eina arkadaşla bu konuyu biraz açmıştık eina rkadaşımızda iyi klimacıdır ve şuan bir daikin cidir. ozamanlar ban katılmamıştı. ama inceleyeceğini söylemişti. bu işin reklamı olmaz antalyada antsermakı arayıp durumu sorabilirsiniz hiç çekinmeyin çok iyi bir arkadaştır. olmazsa mailimden ulaşın bana cebine kadar iletirim ama zaten ararsanız ersin bey şeklinde isteyin. mutlak ulaşırsınız.


    ayrıca flash streamer fonksiyonuyla havayı temizleme özelliğide var bu klimanın. ben burda temiz hava alma özelliğini tavsiye ederim ama bu sistemi babanız odadaiken kullnmanızı önermem. çünkü havanın iyonize olması size anlatıldığı kadar iyi bir şey değildir.

    forumumuzda cengizumur arkadaşımız var çok detaylı anlattı bu konuları. aynen ismen aratın konu hemen çıkar.

    bakın azda olsa bu dar vakitte açıklamaya çalışayım. annemlerde plasmacluster sharp var. inanın ben cengiz arkadaşın yazılarını okuyunca hiç çalıştırtmadım o sistemi yani okadar anlayın. çünkü bu ğr plazma sistemleri ve anyon iyon vs üreten sitemler tamamen pazarlam taktiği. ve üretilen iyon aslında bir tür çamaşır suyu bunu kimse solumak istemez. çünkü zaten babanızın ciğeri hasta Allah şifa versin. hepa filtre yazın aratın nekadar zararlı olduğunu çok güzel anlatmışlar. hepa filtre firmasıda basit bir firma değil hepsine dil uzatmış sonucu büyük olur doğru olmasa. ama babanız odada yokken bu sistemleri belli zamanlarda kullnabilirsiniz. biz zaman zaman kullnıyoruz. odaya girdikmi kapatıyoruz.

    benim size şuan önerebileceğim yegane klima daikin ururu sararadır. iç ortam havasını aspire ederek temiz hava aldığına ben inanıyorum.

    camlarınıza ince tel yapatırarak elek teli plastik penciler yapar bunu. dışardan toz ve polenlerin girmesini önleyebilirsiniz azda olsa.

    konuyu titizce araştırn bizlerde elimizden geldiğince destek veririz. tekrar Allah tan şifalar diliyorum.









    Samimi yaklaşımınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Allah kimseye bu hastalığı vermesın tüm ailesi perişan oluyor. Herşeyin sigara yüzünden olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Bide daikin da o ürün tam inverterdir sormama gerek yok sanırım :)

    est. kardeşim bu kader bazı insan tonlarca sigara içer bişe olmaz bazı insan dumanından kaçar Allah korusun kanser olur. benim annem hayatta sigara içmemiş alkol nedir bilmez. mide lenfoma kanseri. onun için belli bir sebebide aslında yok. tabiki sigara çok kötü bir şeydir. sigarayı savunmuyorum.

    ururu sarar evet tam inverterdir. zaten daikinde split olark bildiğim 3 adet tam inverter var. u.sarara , stylish (hala üretimdemi bilmiyorum) ve emura.

    Sanada çok büyük geçmiş olsun birbirimizi aşağı yukarı anlıyoruz Allah şifalar versin. Ben sigarayi koah akcığer hastalığı ve sebebide sigara olduğu için söylemiştim lakin dediğin gibi yazıldiysa sebebe gerek yok hastalık geliyor saygılarımla

    aynen kardeş herşey kader. inşaAllah biraz daha iyidir pederiniz.

    Dün akşam fenalaştı yoğunbakıma kaldırdık doktorlar durumu çok kötü diyolar enkötüsüne alıştırın kendinizi dediler yanı anlayacağınız artık klimaya ihtiyacı kalmadı bi serinletemedik babamı. Paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederim saygılarımla

    kardeş Allah büyüktür. hemen umutsuzluğa kapılma benim annem de geçen yıl yoğunbakımda yatarken sıcakalrda. dolu koah hastası vardı. gitti gidicek denen hasataların düzeldiğini gördüm sonrasında inan bana. çünkü bu havalar en riskli hava onlar için sen kendini çok üzüpte hemen kötüsüne hazırlama. inşaAlllah düzelir çıkar. doktorlarda genelde riskli durumları toparlak söylüyorlar. morla bozucu gözükebiliyorlar. onlarda bir taraftan haklı ama sonrasında inan hasta düzeldimi onlarda çok seviniyorlar. kendini iyiye şartlandır lütfen.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35

    Güzel bir konu olmuş, tebrikler.

    teşekkürler katılımlarınız bekliyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ygt07

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfahan

    Yazın için elkerine sağlık. Sende tavsiye almak istiyorum. Babam koah hastası yatalak ve çok kötü halde ayrıca astım bronşiti var, salonda kalıyor salonumuz 25 m2 civarı. Klimadan beklediklerimiz havaya dışardan bolca yenilemeli(çünkü odada oksijen makinesi var ve havayı odadan alıyor) havayı kurutmamalı nemi ayarlayabilmeliyiz, havada ne varsa temizlemeli toz güpür küf mantar mayt bakteri mikrop vs, ama bunlari yaparken içinde beslediği küf mantarla ve bakteriyle bizi hasta etmemeli, havayı bolca ionlasın babama iyi gelir son olarak anladığım kadarıyla alırken çok para bayılcaz bari fatura az gelsin yani tam inverter olsun. Bana tavsiye debileceğınız sharp mitsu daikin toshiba panasonic gibi markalardan bir ürün yada danışabileceğim bir kişi? Msj tarzımın kusuruna bakmayın herşey acil gelişti babamdan dolayı forumuda fazla okuyamadım acil yardım ederseniz sevinirim, birden fazla ürün önerebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim

    öncelikle geççmiş olsun Allah cümlesyle birlikte babanızada şifalar ihsan eylesin. sevgili kardeşim birol usta cevap vermiş.

    ama o sitemi kurmak çok zor bence 2-3 katındanda fazlayada çıkabili evi bir süre terketmenizde gerekebilir. gerekirde birde tavan yüksekliğiniz vs uygunmudur oda mesele. hem bu klimaların hijyenik densede havayı temizleme özelliği olduğunu çok sanmam devamlı filtre değişimine nazaran hijyen sağlamasından bahsedilmiş gibi gözüküyor.

    zaten birol ustanı dediği gibi hemen hemen hiç bir klima havayı temizlemez. yanlız sunum doruysa birtek klima var 26m2 kadar alanın havasını temiz hava ile aspire ettiğini açıklayan açıklayan daikin ururu sarara. ve hiç bir klimada bulunmayan nem verme fonksiyonuda var bu klimada. şimdi amalar ve fakatlar var aynı manaya gelsede.

    şayet içeriyi temiz hava ile devamlı değiştirmefonksiyonu doğru ise bu klim alınır. ben zamanında bununla ilgili bir video yayınlamıştım ama nerdedir şuan bulmam biraz zor. fakat youtube adan bulunması mümkündür. zamanında eina arkadaşla bu konuyu biraz açmıştık eina rkadaşımızda iyi klimacıdır ve şuan bir daikin cidir. ozamanlar ban katılmamıştı. ama inceleyeceğini söylemişti. bu işin reklamı olmaz antalyada antsermakı arayıp durumu sorabilirsiniz hiç çekinmeyin çok iyi bir arkadaştır. olmazsa mailimden ulaşın bana cebine kadar iletirim ama zaten ararsanız ersin bey şeklinde isteyin. mutlak ulaşırsınız.


    ayrıca flash streamer fonksiyonuyla havayı temizleme özelliğide var bu klimanın. ben burda temiz hava alma özelliğini tavsiye ederim ama bu sistemi babanız odadaiken kullnmanızı önermem. çünkü havanın iyonize olması size anlatıldığı kadar iyi bir şey değildir.

    forumumuzda cengizumur arkadaşımız var çok detaylı anlattı bu konuları. aynen ismen aratın konu hemen çıkar.

    bakın azda olsa bu dar vakitte açıklamaya çalışayım. annemlerde plasmacluster sharp var. inanın ben cengiz arkadaşın yazılarını okuyunca hiç çalıştırtmadım o sistemi yani okadar anlayın. çünkü bu ğr plazma sistemleri ve anyon iyon vs üreten sitemler tamamen pazarlam taktiği. ve üretilen iyon aslında bir tür çamaşır suyu bunu kimse solumak istemez. çünkü zaten babanızın ciğeri hasta Allah şifa versin. hepa filtre yazın aratın nekadar zararlı olduğunu çok güzel anlatmışlar. hepa filtre firmasıda basit bir firma değil hepsine dil uzatmış sonucu büyük olur doğru olmasa. ama babanız odada yokken bu sistemleri belli zamanlarda kullnabilirsiniz. biz zaman zaman kullnıyoruz. odaya girdikmi kapatıyoruz.

    benim size şuan önerebileceğim yegane klima daikin ururu sararadır. iç ortam havasını aspire ederek temiz hava aldığına ben inanıyorum.

    camlarınıza ince tel yapatırarak elek teli plastik penciler yapar bunu. dışardan toz ve polenlerin girmesini önleyebilirsiniz azda olsa.

    konuyu titizce araştırn bizlerde elimizden geldiğince destek veririz. tekrar Allah tan şifalar diliyorum.









    Samimi yaklaşımınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Allah kimseye bu hastalığı vermesın tüm ailesi perişan oluyor. Herşeyin sigara yüzünden olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Bide daikin da o ürün tam inverterdir sormama gerek yok sanırım :)

    est. kardeşim bu kader bazı insan tonlarca sigara içer bişe olmaz bazı insan dumanından kaçar Allah korusun kanser olur. benim annem hayatta sigara içmemiş alkol nedir bilmez. mide lenfoma kanseri. onun için belli bir sebebide aslında yok. tabiki sigara çok kötü bir şeydir. sigarayı savunmuyorum.

    ururu sarar evet tam inverterdir. zaten daikinde split olark bildiğim 3 adet tam inverter var. u.sarara , stylish (hala üretimdemi bilmiyorum) ve emura.

    Sanada çok büyük geçmiş olsun birbirimizi aşağı yukarı anlıyoruz Allah şifalar versin. Ben sigarayi koah akcığer hastalığı ve sebebide sigara olduğu için söylemiştim lakin dediğin gibi yazıldiysa sebebe gerek yok hastalık geliyor saygılarımla

    aynen kardeş herşey kader. inşaAllah biraz daha iyidir pederiniz.

    Dün akşam fenalaştı yoğunbakıma kaldırdık doktorlar durumu çok kötü diyolar enkötüsüne alıştırın kendinizi dediler yanı anlayacağınız artık klimaya ihtiyacı kalmadı bi serinletemedik babamı. Paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederim saygılarımla

    büyük geçmiş olsun...

    hayat duvarı ısırsanda Allah hayırlısını versin .seninde hastane sorunların olduğunu biliyorum. Allah herkezin şifasını versin buradan unutmadan tüm forumun ve islam aleminin milltimizin kandili mübarek olsun.




  • serhat kardeşim istediğin videoyu çektim. herkez faydalansın.

    http://youtu.be/ZBp9pjGoVi8


    sende aynı elektrik bağlantısını yaparsan. şayet uygunsa tesisatına. benzer bir cihaz alırsan tüketimini net ölçüp kafandaki sorunları çözebilirsin. wattmetre cihazının aynısını bulamazsın büyük ihtimal. fakat sorun değil hepsi iş görebilecek cihazlar piyasada bulunanlar. mesela bauhausta rem markalar var en kolay bulabileceğin cihaz. şayet sizin orda bahaus varsa. yoksada internette dolu benzer cihazlar var.

    evi komple çekmek isterdim ama inan burda devamlı durmadığımız için atelye gibi şuan. kısmet olursa boya badana yapılırsa hastalıklardan fırsat bulup daha detaylı videoda çekerim.

    ama şuan zor gözüküyor aşağı yukarı haftanın 3-4 günü hastanedeyiz sende eczacısın bilirsin doktor ilacı yazar senin siteminde gözükmezse veremezsin değilmi? hayde git tekrar doktora. gidersin doktora saat 3te çıkmış olur kalır yarına ogünde günü değildir başka bir doktora rica edersin yalvar yakar insafına gelirse yazar. ama ille bir eksik olur. lanet olası sağlık bakanlığının günübirlik uygulmalarını benden iyi bilirsin. raporlu ilacı bir gün verir birgün sonra sistemden silinir. tamamen milleti süründürüp daha az hastaneye gelsinde bıksın taktiği işte. en sonunda vatandaş kızdımı eczacıyla bir birine girer. çok şahit oldum. sizin oralar küçük şehir daha az olur ama burda dert bu durumlar.

    bu açıdan net olarak evi gösteremedim. bak nekadar eski bir mesajım var burdahttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=52438426 farklı birşey dememişim. şimdi birde çizim ekliycem aşağıya.

     INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?


    yani kardeşim sana telefonda 53m2 alan dedim daha fazla ama 1-2m2 fark etmez gerçide.

    ben senin klimanın durumunu anlayamdım gitti inan. sana ben tavsiye ettim sanmıştım ama Allahtan ben değilmişim. birde bu klimanın aynından bir arkadşımın babasına aldıydık. o adam senin kadar inceleme merakıda yok. oğluna kızıp duruyor. açar açmaz ısıtsın istiyor. olmazki ama. birdolu memnun olan var bu klimadan. çünkü çok extrem bir ürün mhi in en iyi ürünlerinden birisi.

    inverter denen klima devamlı kullanılırsa inverterdir. ha şuda var isterse inverter klimayı sokağa kur gene çabucak kısmaya başlar benim görüşüm bu inan buna. soğutmacılığa ters gelse bile. yahu daha basit inverter biel kısıyor inan..

    burdaki espri inverter klimanın devamlı çalışarak içeride sıcağı veya soğuğu biriktirebilmesi. ve kendini daha fazla kısması. şimdi senin duvarlar 8lik tuğla ise urfanın havasına göre elektir resmen. orası bir tür arap yarım adası gibi öyle zaten aşağı yukarı aynı iklime sahip.

    birde senin klimanın çalışma şekli farklı olabilir. mesela forumda bir arkadaşla bay bir zaman önce konuşmuştuk sanırım somalı bir arkadaştı nickini unuttum. fujitsu inverteri var eskilerden diyorki bu klima yüksek fanda daha soğuk üflüyor. bak tamaman ters bir uygulama buda.. senin kliman gibi özellikler gösteriyor işte. sende kışın diyordun ya yüksek fanda daha sıcak üflüyor. yine panasonic inverter etheria modelide kendini kısnca fanı duruyormuş. fan arızalı sanılmış. nasılsa artık bilmiyorum yeni teknoloji ürünleri bunlar hep. bu açıdan klimanı bilmedende çok fazla konuşmak istemiyorum ama bana göre günahını almıyim senin, biraz fazla üstüne düşüyorsun klimanın. garantili konuşuyorumki günahını almıyim olaki bir arızan yoksa.


    bak yazmışsın bu linkedehttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=62089903

    Üstadlar Şanlıurfa gölgede 45-47 derece..Klimam Mitsubishi SRK50ZJX-S sıcaklığı 26 derece yapmama rağmen klima kendini kısmıyor hep yüksek devirde çalışmakta elektrik saatide hakeza hızlı dönüyor..İç ortam ısısını 28 derece yaptığım zaman klima kendini kısıyor.
    Kışın ısıtmada da böyle bir sorun vardı klima kendini kısmıyordu tavana yakındı diye kısmadığını söyledi servis,yazın böyle bir sorunla karşılaşmazsınız dedi..Soğutmada da aynı durum acaba hava sıcak diyemi klima kendini kısmıyor(Sadece 28-29-30 derecede kısıyor.) üstadlar aydınlatırlarsa sevinirim.


    ya kardeşim bana soranlara artık airfelin riskini hiç almıyorum direkt kocaustaya sorun diyorum. klimacı arkadaşlar kızsada bana.. artık iyice mok oldu bu şirket. alüminyum borulu market mallarımı dersin. tüketiceiden uzak durmakmı dersin. madem bu adamlar senin komşun orda. yazın sorun olmaz demişlerse eğilsinler üstüne nediyim artık.

    yanlız şunu unutma babamın evindeki arçelik az döndürüyor diyorsun saati.. çalışma aralıkları farklı olabilir. ayrıca her iki evde çalışan cihazlar farklı olabilir. arçelikle bir tutulacak klima değil kliman bunu bil. bir an evvel al dediğim cihazlardan 2 adet tak bakalım her ikisinede hangisi daha az çekecek eğer arçelik az tüketiyorsa o klima 18000lik değildir. mhi de devamlı yüksek ayarda çalışmaz sen ilk etapta 5000watt çekiyor gibi bişe dedin bana bu mümkün değil. sen istersen kullnım kılavuzundaki o bölümü fotoğrafla ve buraya bas.

    burdan birkez daha herkezin kandilini kutluyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    abi eline emeğine sağlık bana bir şey kalmadı.ama az daha bulandırayım; i-pam ve V-pam denilen bir olay da var girsek mi bunlara


    Taman şimdi köylü yedirecek tam olarak bize kafayı.Hadi bakalım.

    Köylü bu arada Ururu Sarara aspirasyon yapmıyor,sadece ortama dış ortamdan aldığı havanın içindeki nemi içeriye gönderiyor.Zaten o parayı bana ver ben sana kanallı hijenk,harbi hepa filtreli,nem kontrollu bir klima yapayım.Birader 18 lik Urr.sar.. 7700 TL..

    yi yi yi kafayıda. yahu bir video var dur onu bulim dünkü link çalışmıyor. olup olmaması mühim değil konuyu çözmek önemli. çünkü çok iyi hatrılıyorum 26m2 odayı 30 dk de komple aspire ettikleri iddiası vardı. yalan varsa vuralım kafalarına.

    http://www.youtube.com/watch?v=Ne1EKefK1Gg bu vğideoda sadece temiz ahav demiş ama vakit olunca bulucam diğer belgeleri



    şincik birol ustta sen dahai iyisini yaparsın şüphesiz buna samimi olarak inanıyorumda aynı kalıplara sığdıramazsın bu klimayı. yapacağın klima hyundai arabalardan bile kaliteli ocağına inanıyorum üstte bir mesajın daha var sonra cevaplarım zaten sonra konuşuruz demiştim. ya hacı işte burda teknoloji konuşuyor sen ondan daha iyisini yaparsın ufaltamazsın bunun gibi. hyundai arabalarına her pakedi yükler ama otomatik vites arabalarının ani hızlanması yüzünden başı belaya girer. işte burda yılların birikimi konuşuyor. ayırd edebilirsen sana demiyorum hyundai için diyorum neyse.

    hocam bak şimdi diyorsun daha öncede dendi ben nezaman konuya değinsem ururu sarara klimada havalandırma sitemi varmış desemde. hep hayır cevabını aldım. ama senden ama diğer arkadaşlardan. hatta konunun köküne inersek ben ilk önce kabul etmiyordum bu durumu. ama 2 adet yazımı bulamadım:(( ben en son yazdığım buhttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=47138921 yazıda bir öncekine göre biraz daha fazla vardır dedim.

    bak şimdik hocam daikin diycem gene bizleri kandıryor ama yok günah alamam. burda yaptığı kandırmaca sadece enjoy cihazlar A yazması yoksa diğer bölümlerinde demirperde ülkelerindede aynı yazmış. bizi o ülkelerdende daha aşağıya koymasına gıcık olmuştum hala oluyorum. neyse geçelim zaten bizi adam olarak görmeyeni bizde görmeyiz olur biter. her ne olursa olsun sattıkları cihazlarda teknolojilerini gene konuşturmuşlardır mıçsalar bile biyerlerinden teknoloji çıkar bu adamların maalesef ama genede alınmaz o cihazlar ben burda ufak bir hak teslim yaptım diye kimseye aa nede olsa daikin demedim.

    hocam çeneyi bırakim bak şindikhttp://www.daikin.com/global_ac/products/residential/urusara_series/feature.html burası yabancı site. adamlar fresh air supply ventilation yazmışlar. türkçesi temiz hava kaynağı.. bölüm açıklamsındadaWith the room windows closed, this function gently infuses the room with fresh air from outdoors. turkish yaparsak: Odanın pencereleri kapalı, bu işlevi yavaşça dışarıdan taze hava ile oda aşılamaktadır. tabi tarzan türkçesi gibi oluyor google çeviri. ama açıklama bu sitedehttp://issuu.com/airfel-klima/docs/daikin-ururu-sarara

    fotosu altta.

     INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?


    ayrıca herkez bu linktenda bakabilirhttp://www.daikinturkiye.com/category/urunler-eviniz-icin-isitma-ve-sogutma-duvar-tipi-klimalar-tek-oda-icin-ururu-sarara-ftxr-e

     INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?


    hocam üstte bir 26m2 meselesi var bu yazı piyasada şuan gözükmüyor bulcam demiştim ya buldum.

    http://www.gurteknik.net/pdf/ururu-sarara.pdf

     INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?


    şimdi hocam ben konuyu hortlattım ama bukadar yazabilirlermi sonra bu pdf g
    rtekniğin kendi başına hazırladığı bir broşür vs değil. direkt dain türkiye sitesinden alınmadır. zamanında ısısana az çamur atmadık ama haklı ama az haklıydık. ama ozamanda daikin türkiye vardı. ısısan yanlız değildi. ve şuanda daikin türkiye airfeli aldı.

    üstelik şuan bu yazı biraz düzeltilip 26m2 yazıdan çıkarılsada sonuçta gene aynı iddia var.

    mesela ben eski konuda yanlış bile yazmışım birde aspire etse demişim e zaten havayı tazelemesi demekte bir tür aspirasyon değilmi. tartışılır ama 2 saatte odanın havası değişiyorsa bence öyledir.

    artık buyrun tartışalım vakit olduğunca ama bu konuyu yeni 75 serilerini değil hadi bakam. onun reklamını sona yaparız.




  • Köylü zamanım yok,bul bakalım saatte kaç m3 taze hava alıyormuş. Konfor alanlarında hava degişimi 2-4 defa olması gerekir.Yani 26 m2,2,7 m yükseklik alanda72 m3 yapar.Yani saate 140 m3 hava sirkülasyonu yapması gerekir. Hade bakalım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Köylü zamanım yok,bul bakalım saatte kaç m3 taze hava alıyormuş. Konfor alanlarında hava degişimi 2-4 defa olması gerekir.Yani 26 m2,2,7 m yükseklik alanda72 m3 yapar.Yani saate 140 m3 hava sirkülasyonu yapması gerekir. Hade bakalım...

    birol usta. yaz zaten sanki biz aşağıda volkanın montajı gibi

     INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?


    klimalardan bahsediyoruz.

    tamam len tamam en iyi kliam zibro hatta en iyi klimacı sensin sen ne satsan en iyisi odur isterse çöp olsun .

    hakkını teslim ediyom. ama avantamı isterim al bak yabancı şehir banliyölerine bile reklam vermişsin. yayınlıyom ama sen bu resimleri başka yerde kullanırsan canını okurum. dava açarım bilmiş ol.

     INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?


    vete sayın millet işte böyle eskort iklimlendirme zibro konserveleri pardon birolun klimaları adamı konserve yapar

    nasıl ama dur daha bitmedi...
     INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?


    vaaay oskaka ha.. vay capon vaayy.

     INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?


    en çokta bu mutlu edecek seni. bak canını okurum sen kullanamazsın bu resimleri şikayet eder sildiririm benden önce sen sildirirsinde. aşağıda sildirmene karşı esas cevabı vercem




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Köylü zamanım yok,bul bakalım saatte kaç m3 taze hava alıyormuş. Konfor alanlarında hava degişimi 2-4 defa olması gerekir.Yani 26 m2,2,7 m yükseklik alanda72 m3 yapar.Yani saate 140 m3 hava sirkülasyonu yapması gerekir. Hade bakalım...

    şimdi üstteki gırgırdan sonra.

    devam edelim. hocam bak şimdi zaten adamlar yazmışlar 2 saat dile getirmişler. ve bu klimanın kanallı klimalar gibi odayı tam konfor ortamına getirmesede. piyasada yegane içeri taze hava basan klima olduğu kesin artık bunun iddiasını yaparım. çünkü aradım biraz evvel.

    2 veya 4 kez hava değişimini yapamaz eldeki verilere göre dedi. orda gayet ilgili bir arkadaşla görüştüm.

    benim mantığımca eski panasoniclerden çok daha başarılı bir cihaz bu. elektrayı saymıyorum onu bire bir gördüm fan bile yoktu içinde.

    şimdi hocam bu klima aynı zamanda en düşük btu olanıda aynı işlemi yapıyor yüksek btu olanda. yani 15m2 alana düştümü odanız veya 10m2 çok daha başarılı bu makineler. artık onların yalancısıyım. ama konuştuğum arkadaş gerçekten çok iyi niyetli bir insandı burdan teşekkür edim kendisine birkez belki okursa anlar kimle görüştüğünü. ama sanmam buraya ne alarko nede daikin girer. o bizim hüsnü kuruntumuz:))

    şimdi bak dediğini yaptım kaçak güreşme bana zamanında zibro midealar için eletronik exp demiştin kandırdın demi beni seni seni




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Köylü zamanım yok,bul bakalım saatte kaç m3 taze hava alıyormuş. Konfor alanlarında hava degişimi 2-4 defa olması gerekir.Yani 26 m2,2,7 m yükseklik alanda72 m3 yapar.Yani saate 140 m3 hava sirkülasyonu yapması gerekir. Hade bakalım...

    birol usta. yaz zaten sanki biz aşağıda volkanın montajı gibi

     INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?


    klimalardan bahsediyoruz.

    tamam len tamam en iyi kliam zibro hatta en iyi klimacı sensin sen ne satsan en iyisi odur isterse çöp olsun .

    hakkını teslim ediyom. ama avantamı isterim al bak yabancı şehir banliyölerine bile reklam vermişsin. yayınlıyom ama sen bu resimleri başka yerde kullanırsan canını okurum. dava açarım bilmiş ol.

     INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?


    vete sayın millet işte böyle eskort iklimlendirme zibro konserveleri pardon birolun klimaları adamı konserve yapar

    nasıl ama dur daha bitmedi...
     INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?


    vaaay oskaka ha.. vay capon vaayy.

     INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?


    en çokta bu mutlu edecek seni. bak canını okurum sen kullanamazsın bu resimleri şikayet eder sildiririm benden önce sen sildirirsinde. aşağıda sildirmene karşı esas cevabı vercem

    ilginç ya üste bir iki resim daha bastıydım göüzkmüyor deniyim birkez daha.

     INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?


     INVERTER KLİMALAR, HER KLİMA TAM INVERTER MİDİR? PAM PWM NEDİR? ELEKTRONİK KILCAL EXPANSION NEDİR?


    sanırım boyutla büyük geldi ön izlemeden şuan yazarken gözüküyor. yani üstte demişim ya

    birol usta. yaz zaten sanki biz aşağıda volkanın montajı gibi

    klimalardan bahsediyoruz. yani bu ururu sarara yı kanallı klimalrla bir dutma demiştim. depemizde olsa öyle bir dış ünite yap evin heryerine menfez off kurul karşısına. nediyom len ben. aç tayuk kendini darı ambarında görmüş gibi kendime
    />




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.