Şimdi Ara

inverter klima ısıtmada mı yoksa soğutmada mı avantajlıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
26.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni klima alacağım ve forumu inceledim, inverterlı klimanın enerji tasarrufu sağladığı ortada ama ben klimayı ağırlıkı olarak ısıtma amaçlı kullanacağım genelde akşamları 7-8 saat civarında.forumda bi kaç konuda inverterın soğutmada tasarruf sağladığı söylenmiş,ısıtmada ne kadar etkilki olduğunu merak ettim,ona göre tercih edeceğim...yoksa çok fark vermeyip düz model mi alayım?bütçem 2000 ytl civarı.

ek: inverterlı mitsubishi ve daikın klimaların 18000 btu fiyatı yaklaşık 2900 ytl.
    düz mitsubishi ve daikın klimaların 18000 btu fiyatı yaklaşık ise 2200 ytl

şimdi buna göre 2-3 yıllık vadede elektrik tasarrufu açısından ne kadar fark eder aylık bazda?ödeyeceğim aylık taksit ile elektrik faturasını karşılaştırırsak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur10 -- 10 Aralık 2007; 10:24:21 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İnverter Klima: Isıtmada mı Soğutmada mı Daha Avantajlıdır?

Klima sistemleri, hem ısıtma hem de soğutma için kullanılabilen çok yönlü cihazlardır. Özellikle inverter klimalar, verimlilikleri ve enerji tasarruflu çalışmalarıyla bilinirler. Peki inverter klima söz konusu olduğunda ısıtma mı soğutma mı daha avantajlıdır?

Isıtmada Klima Isıtma Maliyetini Azaltır

İnverter klimalar, geleneksel ısıtma sistemlerine kıyasla ısıtma maliyetlerini önemli ölçüde azaltır. Bu cihazlar, ortam sıcaklığını hassas bir şekilde ayarlayarak gereksiz enerji israfını önler. Ayrıca, inverter kompresörleri, geleneksel klimalardan daha düşük enerji tüketimi ile çalışır.

Soğutmada Klima Soğutma Performansı Daha Yüksektir

Öte yandan, inverter klimalar soğutma performansında da öne çıkar. Yüksek verimli kompresörleri ve gelişmiş ısı eşanjörleri sayesinde, ortamı daha hızlı ve etkili bir şekilde soğuturlar. Bu özellik, özellikle sıcak iklimlerde büyük bir avantaj sağlar.

Klima Isıtırken Mi Soğuturken Mi Daha Çok Enerji Harcar?

Genel olarak, inverter klimalar hem ısıtma hem de soğutma modunda verimli bir şekilde çalışırlar. Ancak, klima ısıtırken mi soğuturken mi daha çok enerji harcadığı, kullanım koşullarına bağlıdır.

Klima Isıtmada mı Soğutmada mı Çok Yakar?

Klima ısıtırken veya soğuturken ne kadar enerji harcadığı, dış ortam sıcaklığı, iç mekan sıcaklığı ayarı ve klimanın kullanım süresi gibi faktörlere bağlıdır. Ancak, inverter klimaların her iki modda da geleneksel klimalara göre daha az enerji tükettiği bilinir.

Klima Sıcakta mı Çok Yakar Soğukta mı?

Klimalar, dış ortam sıcaklığı yüksek olduğunda soğutma modunda daha fazla enerji harcarlar. Isıtma modunda ise, dış ortam sıcaklığı düşük olduğunda daha fazla enerji tüketimi olur.

Sonuç

İster ısıtma ister soğutma için kullanılsın, inverter klimalar enerji tasarruflu ve verimli cihazlardır. Hem ısıtma hem de soğutma performansı yüksek olmakla birlikte, enerji tüketimi kullanım koşullarına bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, inverter klima seçerken ve kullanırken bu faktörleri göz önünde bulundurmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Klimayı kullanacağınız mekan ve nerede oturduğunuz hakkında bilgilendirirseniz seviniriz. Isıtmada inverter'li modeller daha tasarruflu ve verimlidir.

Ben kendimden örnek vereyim; normal Beko - LG kullanıyorum birisi salonda 15000 BTU biri kendi odamda 10000 BTU evim tek çepheli ve korunaklı.. Gayet güzel ısıtıp, soğutuyorlar. Kendi odamdaki klimam 8-10 saat çalışıyor günde, salondaki ise 2-3 saat çalışıyor, 30-35 YTL elektrik faturası ödüyorum. Ki evde 2 desktop pc bir laptop 1 buzdolabı sürekli çalışıyor :)

Inverter olsaydı klimalarım, daha da az olacaktı elektrik faturam..
  • evim fethiye'de,doğu ve güney olmak üzere iki cephesi var,3 pimapen pencere ve iki balkon kapısı,açık amerikan mutfak ve ara kat.salon 27 metrekare ve''L'' şeklinde,kışın çok soğuk olmuyor ama memur olduğum için için daha soğuk bi yere gidersem de kullanırım düşünüyorum. 17 000 btu ısıtma yeterli olur dediler ve daikın'ın 12 000 btu inverter modelinin ısıtması yaklaşık bu değerde ama,tam da sınırda kalıyor.6 ay sonra daha küçük bi eve geçeceğim,klimaya çok fazla para ayırmak istemiyorum...
    toshiba 18 000 btu inverter, ras16 modeli sanırım 2 520 ytl ve 12 taksit olarak bıraktı buradaki alarko carrier bayisi.
    daikın 12 000 btu inverter ise 1800 ytl peşin,vadeli fiyatta fark oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur10 -- 10 Aralık 2007; 22:25:53 >
  • Daikın da salonunuzu ısıtacaktır fakat toshiba kadar çabuk konfor sağlayamazsınız. Malum kapasite farkı, iki marka da kaliteli ikisi de sizi yarı yolda bırakmaz; ikisinden de verim alırsınız.

6 ay sonra daha küçük bir eve çıkacağınız düşünüldüğünde Daikın daha mantıklı geliyor. Fiyat konusunda forumda klima bayisi arkadaşlar var, onlara da danışın isterseniz.
  • Teşekkürler cevap için...
  • Arkadaşlar,herkes bilgi sahibi olsun bu konuda diye enka_klima ve DAIKIN'nın yazmış olduğu bilgilendirici yazıyı altta veriyorum,arkadaşlara teşekkürler...

(alıntıdır)

merhaba ;

sorularınızın içinde en çok ilgimi çekeni ile başlamak istiyorum , ısıtmada inverter klimalar soğutmada
    yaptığı tasarrufa göre daha az tasarru ederler ama bu faturada kolaylıkla anlaşılmayacak bir farktır mesela sizin kullanımınızı baz alırsak ayda 1,5 ile 2 YTL arasında fark eder sıcak ve soğukta farkında...

inverter 18.000 serisi Mitsubishi Electric marka klima ile 30 gün 8 saat ortalama ile kullandığınız zaman
    25 YTL civarında (% +/- 10) elektrik faturasına klima için yansıma yapar,

Klasik cihaz ise , aynı süre zarfında 45 YTL civarında enerji tüketir.

eğer 10 - 12 ay arasında klima kullanacaksanız , inverter ile klasik cihaz arasındaki fiyar farkını
    yaklaşık 3. yılda ödemiş oluyorsunuz.
    geride kalan dönem sizin karınız...

inverter ;

msz-gb-50-va : 2988 YTL / 12 ay = 249 YTL

klasik ;

msh-ga-50-vb : 2160 YTL / 12 ay = 180 YTL

belirttiğiniz bilgilere zaten msh-50 veya msz-50 gayet rahat yeterli olur...

kolay gelsin...

*****************************************************************************************

alıntıdır:

DAIKIN :

Merhabalar,
    İnverterli klimalar yazın soğutmada daha fazla enerji tasarrufu sağlarlar, kışın daha az bilgisi son
    derece yanlış. İnverter klimanın özelliği yaz - kış enerji tasarruflu bir sistem olmasıdır. Bu tarihten
    sonrasında artık düz klima düşünmeyin çünkü yavaş yavaş düz klima imalatı, üretimi bitiyor Japon markalarında.
    27 metrekare odanız var demişsiniz odanıza tavsiye edeceğim klimalar Daıkın, Fujitsu ve Mitsubishi Electric'tir. Ancak burada Fujitsu diğerlerinden farklı en önemli özelliği şu anda dünyada ısıtma
    kapasitesi en yüksek cihaz. Örneğin 27 m2 yeriniz için 18000 inverter klimanın ısıtmada
    max. 31000 btu'ya çıkıyor. Şu anda başka bir marka bu kapasiteye çıkamıyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Gerçi fiyat olarak Daıkından da Mitsubishi dende daha pahalı.
    Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur10 -- 11 Aralık 2007; 10:59:41 >

• Sayın özgür 10 kardeşim ,
    inverter dışında bir cihazı aklından bile geçirme ,
    hem konfor hemde tüketimde eşsiz farklılıklar sunar.
    Toshiba , Mitsibushi Heavy ve Daikin ile Panasonic sektörde liderdir.
    Benim fikrim İnverter'ın mucidi Toshiba en iyi seçim olur.COP:5.20 ile dünyanın en az elektrik tüketen ve -15 de bile verimli ısıtabilen ve arkasında Alarko olan bir alettir.3 ayrı inverter seri modeli vardır.Bütçene uygun olan seni tatmin edecektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgur10

Arkadaşlar,herkes bilgi sahibi olsun bu konuda diye enka_klima ve DAIKIN'nın yazmış olduğu bilgilendirici yazıyı altta veriyorum,arkadaşlara teşekkürler...

(alıntıdır)

merhaba ;

sorularınızın içinde en çok ilgimi çekeni ile başlamak istiyorum , ısıtmada inverter klimalar soğutmada
    yaptığı tasarrufa göre daha az tasarru ederler ama bu faturada kolaylıkla anlaşılmayacak bir farktır mesela sizin kullanımınızı baz alırsak ayda 1,5 ile 2 YTL arasında fark eder sıcak ve soğukta farkında...

inverter 18.000 serisi Mitsubishi Electric marka klima ile 30 gün 8 saat ortalama ile kullandığınız zaman
    25 YTL civarında (% +/- 10) elektrik faturasına klima için yansıma yapar,

Klasik cihaz ise , aynı süre zarfında 45 YTL civarında enerji tüketir.

eğer 10 - 12 ay arasında klima kullanacaksanız , inverter ile klasik cihaz arasındaki fiyar farkını
    yaklaşık 3. yılda ödemiş oluyorsunuz.
    geride kalan dönem sizin karınız...

inverter ;

msz-gb-50-va : 2988 YTL / 12 ay = 249 YTL

klasik ;

msh-ga-50-vb : 2160 YTL / 12 ay = 180 YTL

belirttiğiniz bilgilere zaten msh-50 veya msz-50 gayet rahat yeterli olur...

kolay gelsin...

*****************************************************************************************

alıntıdır:

DAIKIN :

Merhabalar,
    İnverterli klimalar yazın soğutmada daha fazla enerji tasarrufu sağlarlar, kışın daha az bilgisi son
    derece yanlış. İnverter klimanın özelliği yaz - kış enerji tasarruflu bir sistem olmasıdır. Bu tarihten
    sonrasında artık düz klima düşünmeyin çünkü yavaş yavaş düz klima imalatı, üretimi bitiyor Japon markalarında.
    27 metrekare odanız var demişsiniz odanıza tavsiye edeceğim klimalar Daıkın, Fujitsu ve Mitsubishi Electric'tir. Ancak burada Fujitsu diğerlerinden farklı en önemli özelliği şu anda dünyada ısıtma
    kapasitesi en yüksek cihaz. Örneğin 27 m2 yeriniz için 18000 inverter klimanın ısıtmada
    max. 31000 btu'ya çıkıyor. Şu anda başka bir marka bu kapasiteye çıkamıyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Gerçi fiyat olarak Daıkından da Mitsubishi dende daha pahalı.
    Saygılarımla

Arkadaş Sibiryada mı yaşıyoruz ki 12 ay klima kullanalım yapmayın böyle insanları yanlış yönlerdiriyorsunuz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.