Şimdi Ara

İnverter için Trafo Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Ben bir inverter devresi yapacam ama kullanacağım trafo nasıl bir trafo olmalı acaba?
    Bu trafolar elektronikçilerde satılırmı yoksa özelmi sarılıyor? veya bu amfilerde kullandığımız trafodan olsa olurmu? yardım ederseniz çok sevinirim saygılar
    Devre şeması bu

• Dostum 220Volt / 2*12Volt 500Watt bir trafo alman gerekli. (220v/24v trafo vermeye çalışırlarsa kabül etme)

Normal bir trafo alman yeterli .
  • quote:

Orjinalden alıntı: weberclas

Dostum 220Volt / 2*12Volt 500Watt bir trafo alman gerekli. (220v/24v trafo vermeye çalışırlarsa kabül etme)

Peki kardeş bu devreye 500 Wattan daha yüksek bir trafo bağlasak olurmu örneğin 1000 Watt gibi bide devrede değişiklik yapmak gerekirmi acaba?
  • Dostum. trafoyu süren transistörlerine bağlı bu.

Senin devrende 2şer adet 2N3055 bağlamışlar.
    Fikir olarak sorarsan ;eğer LM324ler bozulmaz ise 2n3055 lere bir kaç tane ekleme yapabilirsin. örn 500watt için 8tane 2n3055 kullanılmış Sen 1000watt için 16adet kullanarak yapabilirsin. ama dediğim gibi bu sen,n 324lerine bağlı. maddi bir sıkıntı olmayacaksa denemekte yarar var.

Deneyen arkadaşlar var ise paylaşırlarsa seviniriz.

quote:

Orjinalden alıntı: engin1975
    quote:

Orjinalden alıntı: weberclas

Dostum 220Volt / 2*12Volt 500Watt bir trafo alman gerekli. (220v/24v trafo vermeye çalışırlarsa kabül etme)

Peki kardeş bu devreye 500 Wattan daha yüksek bir trafo bağlasak olurmu örneğin 1000 Watt gibi bide devrede değişiklik yapmak gerekirmi acaba?

• o zaman 2n3055 lerin sayısını arttırman gerekecek

yanlız bu devre güvenilir değil arkadaşım geri besleme özelliği olmadığı için aküdeki voltaj değişikliği çıkış voltajını etkileyecektir.bence bu devre daha güvenilir en azından buradaki mosfetler daha ucuz ben 75kr a alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezerkıran -- 14 Kasım 2006; 20:07:49 >

• LM324 ler kaldırmayabilir. O zaman bir ihtimal BC141 ile falan yükseltmen gerekebilir.

quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

o zaman 2n3055 lerin sayısını arttırman gerekecek
  • quote:

yanlız bu devre güvenilir değil arkadaşım geri besleme özelliği olmadığı için aküdeki voltaj değişikliği çıkış voltajını etkileyecektir.bence bu devre daha güvenilir en azından buradaki mosfetler daha ucuz ben 75kr a alıyorum

/>

Bu devrede duyduğuma göre geri besleme sağlıklı çalışmıyormuş.Ama geri beslemedeki 4.7 kOhm direnci çıkarınca düzeliyormuş diye duymuştum.Ama ne kadar doğru bilinmez.
    Birde bu inverter için saçlı trafo yerine toroid trafo kullanlısa nasıl sonuç verir acaba ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

/>

arkadaşın verdigi devreyi yap
    sendeki devreden 100w bile alamazsın transistörlerin yanacaktır istedigin kadar artır sayısını 2n3055 ler bir işe yaramazlar çok ısınır ve çabuk yanarlar

• quote:

Orjinalden alıntı: leeon

quote:

/>

arkadaşın verdigi devreyi yap
    sendeki devreden 100w bile alamazsın transistörlerin yanacaktır istedigin kadar artır sayısını 2n3055 ler bir işe yaramazlar çok ısınır ve çabuk yanarlar

Bu devreyimi yapayım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.