Şimdi Ara

Inventus - Arctic Liquid Freezer II 360 - 420MM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
3.869
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    7950x3d işlemciyi ilk nesil LF 240 (push-pull, 4 fanlı) ile kullanıyorum. Yaz sıcağında soğutamam belki diye 4-5 ay önce LF II 420 almıştım. Daha paketini bile açmadım, öyle duruyor. III' ün çıkacağını bilsem, bekler onu alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warchief46 -- 29 Mayıs 2024; 23:18:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lucid dream kullanıcısına yanıt

Arctic sıvı soğutmaların radyatörleri standarda göre bir tık daha kalın oluyor. Ona göre kasa seçiminizi yapın. Fazla mı olur yoksa kararında mı olur diye kesin bir şey söylenemez. Ha dersen ki bütçem kısıtlı, o zaman daha az maliyetli ürünler ile de işlemcini soğutabilirsin. Open frame sevdam devam etseydi ben bu ürünü kaçırmazdım

• Hala Deepcool LT720 muhabbeti yapıldığını görünce şaşırdım çünkü Bu soğutucuyu pompa sesi sorunu yüzünden ne öneren ne de satın alan kalmadı. Uzun dönem kullanımda pompadan takır takır sesler gelmeye başlıyor. Geçen sene her yerde herkes tarafından çok övülüyordu ve bütün forumlarda da tavsiye ediliyordu, öyle olunca ben dahil bir çok insan alma hatasına düştü ve bir şekilde garantiden veya iade süresi içinde soğutucular iade edildi. Tam yükte fanları 3 bin devirde çalışıyor ve çok yoğun uğultu sesi yapıyorlar, İnanılmaz gürültülü bir soğutucu. Benim aldığımda abartılı olmayan bir pompa sesi sorunu da vardı. Grafik okuyarak ürün öneren arkadaşların tek kıstası performans. Ürünün performansı iyiyse o ürün iyidir yapıştır gitsin mantığı var ama Review sitelerinden grafik okumayı bizde biliyoruz. Dayanıklılık, ürün ve marka güvenilirliği, malzeme/işçilik kalitesi, uzun dönemde kullanıcının elinde patlayacak mı vs bunlar kimsenin umurunda değil. Kullanmadığınız, elinize alıp deneylemediğiniz ürünü birkaç grafiğe bakarak ilah ilan etmeyin sonra insanlar mağdur oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siteamsorunsali -- 30 Mayıs 2024; 4:17:3 >

• HWS kullanıcısına yanıt

Tamamen yanlış okuyorsunuz. işaret ettiğiniz cümlenin öncesinde daha sessiz ibaresi de var. Soğutucu konusu, gürültü ve performans arasında optimum dengeyi bulmak üzerine kuruludur, yoksa ortalama herhangi bir heatsinke server fanı takarsanız, en iyi su soğutmadan daha iyi soğutma elde edersiniz zaten. 2004'te ilk su soğutma projemde, 35 watt güç harcayıp saatte 2000 litre suyu çeviren bir pompa, su kabı niyetine buz kovası ve her biri 5300 CFM hava basan 3 fan kullanmıştım. Linkini verdiğiniz testteki tüm soğutucuları üst üste toplasanız, o sistemin performansına yaklaşamaz bile, ancak gürültü, fiyat, elektrik tüketimi konularında da yaklaşamaz, yani oda sıcaklığına bile zor çıkan o soğutma sistemi, bu linkteki oda sıcaklığına asla inemeyecek soğutucuların yanında ilkel ve saçma kalıyor.

Bir de Arctic, soğutma dünyasının ilk firmalarından biridir, Youtuberları bırak, Youtube'dan bile eski. Şu an kullanılan pek çok soğutucunun da patent sahibi. Mal kalitesi olarak, Noctua markalı soğutucuları üreten Tayvanlı Kolint'den daha iyi, Avusturyalı Noctua'nın farkı, malı ürüne dönüştürmede tüketici ihtiyaçlarına daha saygılı olması, Noctua, esasen bir soğutucu firması değil, satış firmasıdır.

Deepcool markasını ikisinden de başarılı buluyorum, tüketici ihtiyaçlarına göre daha makul ürünleri var, ancak Deepcool; Arctic, Silverstone, Noctua, Thermalright gibi markaların olduğu üst segmente oynamıyor zaten. Firmanın tercih ettiği segment farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzwxec -- 15 Temmuz 2024; 1:31:50 >

• Anlık gaza gelip ARCTIC Liquid Freezer II - 240 A-RGB olan modeli aldım. 1 günde geldi ürün. Hafta sonu takacağım pc ye. Bakalım sonuçları ne olacak.

• Radyatör gerçekten çok yüksek imiş. Ram'ler yüzünden kasanın üst kısmına sığmadı. Biraz yatık takmak zorunda kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKINLASINN -- 16 Ekim 2024; 14:9:57 >
  • 360mm olanı alsam bu soğutucunun sığabileceği en ucuz kasa hangisi olur acaba? PSU'm var ancak kasaya pek bütçem kalmadı.

• attack4urlife A kullanıcısına yanıt

Compatible cases with ARCTIC Liquid Freezer II 360 | Pangoly

deepcool ch560 alabilirsin önde 3x140mm arkada 1 tane 120mm argb fan var 3600tl sıcaklık sorunun olmaz püfür püfür eser.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dukeler -- 31 Mayıs 2024; 16:18:51 >
  • dukeler kullanıcısına yanıt

Bu siteyi bilmiyordum. Yardımınız için teşekkür ederim. Biraz inceleyip karar vermeye çalışayım bakalım.

• Bu kasaya uyumlu mu tam anlayamadım, ölçtüm ama yinede tam anlayamıyorum

Inventus - Arctic Liquid Freezer II 360 - 420MM
    Inventus - Arctic Liquid Freezer II 360 - 420MMitopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyası
    VENTO VG20AL Tempered Glass USB 3.0 Mesh RGB ATX Mid Tower Kasa + FSP 750W 80Plus PSU | ITOPYA
    https://www.itopya.com/vento-vg20al-tempered-glass-usb-30-mesh-rgb-atx-mid-tower-kasa-fsp-750w-80plus-psu_u22978

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 1 Haziran 2024; 17:1:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk nesil LF 240 ilk piyasaya sürüldüğü zamanlar almıştım ve hala çalışıyordu. Bakır yüzeyini zımparaladım sadece. Ayrıca zamanında ücretsiz olarak am4 kitini yollamışlardı. Bu seride ise bakır bloğun montajında kullanılan contanın üretiminde sorun varmış. Zamanla erime yaptığından çözeltiyi tortulu hale getirmeye başlamasından belli bir üretim aralığındaki (10 ay 2021-2022 arası) sorun olanlar için conta ve bakır plakayı ücretsiz yolladılar. Sorunu ört pas etmektense. Yani adamlar müşteri odaklı olarak çalışıyorlar ve fiyatına göre çok kaliteli ürünler çıkarıyor.

Soğutma kısmında ise premium seviyede f/p oranlı Deepcool var. F/p olarak ise Thermalright çok iyi işler çıkarıyor 45$ civarına 360mm soğutucu sattılar. Tabi bu 2 markanında dez avantajı fanları ya da pompaları.

Birkaç ay öncesinde Bitfenix cube 360mm modeline yöneldim. Buna rağmen kalite olarak Arctic 420mm argb modelini teknobiyotik üzerinden satın aldım. İnventus indirimini kaçırdım. Ve şuan neden bu masrafa girdiğimi bilmiyorum. Çünkü 420mm destekleyen bir kasa da almak zorundayım Deepcool morpheus alacak gibiyim. Daha uyguna bir kasa bulamazsam gelecek ay.

Son olarak bu karşılaştırmalarda insanlar fan gürültüsüne önem vermiyor ama o performansı uçak motoru gibi çalışan fanlar ile alınca ister istermez irrite oluyorsunuz.

• Mr.ED kullanıcısına yanıt
    Sadece işi odağı soğutma olan markalar her zaman bir adım önde olur. Bu diğer parça ve ya sektörler için de geçerli.

Arctic seviyoruz. Bana da Almanya'dan ücretsiz offset kit yollamışlardı.

Bu arada üst mesajımda ki kasa Morpheus kardeşi CH780. Yani Morpheus'un dual blaze kurulumu. Bire bir aynı kasa. Morpheus dijital göstergesi ile filan daha zengin içerikli diyebiliriz. Beyaz topladım bir tane için de LF2 360 mevcut.

LF3 420 push/pull kurulum. Milimetrik oldu. Push/pull yapamayacaksan zaten rahat rahat bir kasa.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158788756

Inventus - Arctic Liquid Freezer II 360 - 420MM Inventus - Arctic Liquid Freezer II 360 - 420MM

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Merhaba hocam Arctic Liquid Freezer II 360 ARGB modelini aldım ama kasama sığmadı 360mm diyor ama bu kalın bir soğutucu siz ne aldınız, fiyat performans bir kasa bakıyorum öneride bulunur musunuz?

Ayrıca Asus A21 Plus baktım acaba olur mu diye araştırdım ama çok bilgi bulamadım

• Mr.Unstoppable kullanıcısına yanıt

phanteks g360a falan bakın dediğiniz kasa zaten atx bile değil ramler sıkıntı çıkarır ön tarafa takarsınız bu seferde ekran kartı sıkıntı çıkarır.

• İbrahim Kaypakkaya kullanıcısına yanıt

Öneri için teşekkürler hocam kasa güzel görünüyor 4.fan yok galiba ama uydurulur, başka fiyat performans biliyor musunuz acaba?

deep cool ch560 falan bakabilirsiniz.

• İbrahim Kaypakkaya kullanıcısına yanıt

Deepcool un 4.fani da var hocam fiyatları da yakın o kasayı düşünüyorum mantıklı görünüyor arctic sıvı sogutmasini da destekler inşallah

Yani hiç sıkıntı olmasın kafamda soru işareti kalmasın derseniz phanteksi öneririm arkaya 1 adet 120 mm fan takarsınız.

• tarihi eser bir kasam var, dark subzero:)

https://www.dark.com.tr/legacy-products/bilgisayar-pc-eol-html/cases/dark-sub-zero-2xusb3-0-2x12-cm-fan-ssd-ready-atx-siyah-mavi-oyuncu-kasasi.html

i9-9900KF işlemcimi snowman t9 ultra ile soğutuyorum, 4 senedir sorunsuz kullanıyorum (overclock yapmayı bilmiyorum)

bu yazılan soğutucular daha performanslı mıdır? herhangi biri tekrar indirime girse boyut olarak sorun yaşar mıyım? (420 ya da 360 kasama sığar mı?)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.