Şimdi Ara

Intihar mantıklı mı yoksa saçma bir şey mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asosyalim,hayatım boyunca yalnızdım,dersler pok gibi kalma ihtimalim var,bir arkadaşimdan şunu net bir şekilde duydum : intihar etmeyi hiç düşündün mü? Eskiden de lisede benim yerimde olsaymış intihar edermiş gibi dedikoduları çok duydum
    Vs geçmişle ilgili anlatacağım bitmez..

Bir zamanlar inanmıyordum ama hayatında daha çok acı olunca intihar o kadar da saçma olmuyormuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• geçmişte yaşadıklarını anlatsana biraz. bir adet başarısız intihar teşebbüsüne sahip biri olarak söyleyebilirim ki intihar etmek kesinlikle mantıklı değil. yalnızca psiklojik hastalıklar insanı intihara götürür bunu çok net söyleyebilirim.psikolijimi düzeltmek için tedavi oluyorum şu anda
  • Saçma.

Yaşamak güzel her şeye rağmen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mantıklı filan değil mantıklı bulan varsa gitsin intihar etsin
  • Hayatı sev, insanları değil
  • Ne intiharmış arkadaş her gün biri intihar konusu açıyor. İntihar ette ebeninkini gör dicem artık bunlara.
    Zaten zamanın gelince öleceksin niye acele ediyorsun ki? Sanki hiç ölmeyeceksin. İntihar çözüm falan değil inançlıysan zaten Allah'a güven dua et. İnançsızsan hiç intihar etme sonun felaket. Sana göre öyle diyorsan yaşamına bak şükret. Ne insanlar var şu dünyada hiçbir şeyi yok. Hadi eyvallah.
  • saçma tabii ki de bir canı almak kolay mı öyle?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce yalan mı gerçek mi ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşın ne diyor öyle ya çak suratına bi yumruk,intihat etmeyi düşündün mü ne demek
    Teşvik etmek bile suç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Berk

Arkadaşın ne diyor öyle ya çak suratına bi yumruk,intihat etmeyi düşündün mü ne demek
    Teşvik etmek bile suç

+1

• Once anneni babanı düşün. Evlat acısının ne demek olduğunu bilemezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: fantastik canavar

Once anneni babanı düşün. Evlat acısının ne demek olduğunu bilemezsin.

Çok doğru madem kendin için yaşamıyorsun bazı şeyler için yaşamak gerek.
  • durumunu bilmeden yorum yapmak yanlış olur ama hayatını istediğin şekle sokmak senin elinde.
  • Zorluklar atlatmışsın ve bu günlere kadar gelmişsin. Bu seni dahada güçlü kılmalı. İntahar korkakların işidir. Sen bir korkak değilsin, eğer öyle olsaydı yaşadığın şeylere göğüs germezdin. Bak herkesin hayatı 4 4 lük değildir. Kimisi yatalak olur, kimisi ufacık sivilceyi dert eder. Herkesin sınanma şekli farklıdır bu hayatta. Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermez. Belkide çok kötü, kimsenin çekemeyeceği,kaldıramayacağı olaylar yaşadın. Ama bak burdasın, o olaylar seni yıldırmadı ve yıldırmamalıda.

Neden dersen bu hayatta zorluklar kadar güzelliklerde mevcut. İntahar ettin diyelim, hiç mi aileni düşünmüyorsun ? Ne hale düşerler, ne acı çekerler ? Müslümanmısın bilmiyorum ama birde bunun öbür tarafını düşün. İnsanız zor zamanlar geçiriyoruz, hayat anlamsız geliyor ama bir bakıyorsun ufacık birşey seni mutlu edebiliyor. Hayat yaşamaya değer. Asla intihar gibi saçma olayları kafana sokma. Kendini bir hiç uğruna bu güzel hayattan ayırma. Hayatın güzelliklerini keşfet, kendi mutlu edecek şeylere yönlen.

Hiç bir şey hayat kadar değerli ve kıymetli değildir. (Euripides)

• Nefesinin 1 dk tutmayı dene de değerini bilirsin belki. Herşeye rağmen nefes almaya değer.

• Konuştuğum bazı kişilerden "yerinde olsam intihar etmiştim" lafını bende duydum ama şuana kadar hiçbir şey yaşamadım neden öleyim ki diye avuttum kendimi. Evde 2 tane silah var kendimi öldürmek hiç zor değil karar verdikten 10sn sonra gerçekleştirmiş olabilirim. Ama olurda bir gün rahatlarım, mutlu olurum, yaşarım diyerekten bunu uygulamaya koymuyorum.

Ben 10 seneden uzun süredir istisnasız her gün her saat hayatıma, yaşadığım şehire, çevreme, şansıma, tipime vs küfür eden bir insanım. Bu kadar süre ne için sabrettin diye sürekli soruyorum çünkü her sene hayatım daha da kötüye gidiyor ve sürekli yeni sorunlar ekleniyor. Hiçbir zaman iyiye giden bi olay olmadı.

Ve bunca zamandan sonra ciddi manada sabrım tükendi, enerjim kalmadı, yaşama isteğim kalmadı. Umudum 10 seneden sonra tükendi. Benimde derslerim berbat, sağlık sorunum var, ciddi manada ailemle sorunlarım var onlarında kendi aralarında sorunları var. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Hep sabret bir gün iyi bir hayatın olur diye diye 10 sene geçirdmiim ve her sene hayatım daha da kötü oldu.

• Bunları yazarkende hayatım gözümün önünden geçti. Ve yine küfürler ettim. Moralim bozuldu.

• Ben de yaşamaktan zevk almıyorum ama ne olursa olsun intiharı düşünmek saçma bence, bugün ölsem arkamdan bir ağlayanım bile olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Rookie PG

geçmişte yaşadıklarını anlatsana biraz. bir adet başarısız intihar teşebbüsüne sahip biri olarak söyleyebilirim ki intihar etmek kesinlikle mantıklı değil. yalnızca psiklojik hastalıklar insanı intihara götürür bunu çok net söyleyebilirim.psikolijimi düzeltmek için tedavi oluyorum şu anda

başarısız intihr teşebbüsü nasıl oluyor hocam son andamı vazgeçtiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: inekmatur

Bir aslan hayatta kalmak için nelere katlanıp,kaç kalori yakıp av yakalıyor. Hayatta kalmak moktan bir şey olsa aslan bu kadar uğraşmazdı. Bence bu hayatın önemini en iyi anlatan şey

eminim bunu okuduktan sonra adam intihardan vazgeçmiştir içimizi titrettin kardeş saol

• Saçma
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.