Şimdi Ara

İş fikrim hakkında tavsiyelerinize ihtiyacım var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
99
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar akıl akıldan üstündür pek kıymetli aklınıza ihtiyacım var ciddi şekilde yardımcı olursanız çok makbule geçicek her türlü eleştiriye açığım. Ben rızkın 10 da 9 u ticarettedir deyip ya Allah deyip ticarete atılıcam. Hali hazırdada başka bir işte çalışacağım için bu ticaret işinden gelecek gelir benim geçim kaynağım olmayacak ek gelir olacak bu sebeple ilk aylarda veya ilk yıl para kazanamıyor olmam önemli değil zarar etmeyim yeterli ancak ileriye dönük bir şekilde kar etmem gerekiyor.

Durum şuki ticaret e-ticaret şeklinde yapılıcak ancak daha sonra sattığım ürünlere göre bir miktar kar edebilirsem fiziki mağazada açarım. Ne satacağım konusunda inanın zerre fikrim yok. Aslında var ama çok karmaşık. Ayakkabı saat takım elbise gibi ürünlermi satsam yoksa çinden ıvır zıvır teknolojik cihazlar vs getirip onlarımı satsam diye düşünüp duruyorum.

Ancak bu işi kendi markam altında yapmak istiyorum. Yani satacağım ayakkabıyı başkasıda üretse adı benim markam olucak kutusuda benim tasarımım benim markam olucak. Adidas ayakkabı satmaya kalksan sermayenin altında eziliyosun. Sen gidip 1000 tane ayakkabı alıyosun tanesini 100 den satıyosun ama öbürü gidip parasının gücüyle 5000 ayakkabı alıyo 80 e satabiliyo üstelik senden daha fazla kar ederek. E ikiside adidas. Kim senden 100 e alır o ayakkabıyı. Haliyle kendi markam olursa kayserili misali anasını boyar babasına yeni karı diye satarım. Amacım müşteriyi kazıklamak değil elbet kaliteli ihtiyaca göre ürünlerin satışını yapmak temel prensip bunu yapmassan patlarsın zaten sorun o değil ancak ayakkabı satmaya kalksan bir flo bir greyder ile kapışamazsınki abi. Kapışamıcaz diyede piyasadan çekilemezsin. Ama tasarım ruhun varsa ayakkabılarını kendin tasarlar başkasına ürettirir üzerine amblemini bastırır satarsın.

İş bu halde iken ben tamamen örnek açısından söylüyorum bu ürün değişebilirde ayakkabı satmaya kalksam ayakkabıyı başkasına ürettirerek kendi tasarımımda tabiki bir ticaret yapabilirmiyim veya kendi saat markam olsun istiyorum bu saat markasını saat fabrikası sahibi olmadan da gerçekleştirebilirmiyim. Nasıl yaparım ? Nerde nasıl ürettirebilirim tasarımımı hangi programlarda nasıl yapabilirim fikrinizi almak istiyorum ?

• Merhaba arkadaşım belki sorularına direkt cevap veremeyebilirim ama en azından sohbet etmiş oluruz.
    Ya Allah deyip ticarete atılma isteği beni de her daim cezbetmiştir o yüzden seni çok iyi anlayabiliyorum.
    E-ticaret imkanları daha cazip gözükse de o kadar büyük bir deniz ki... hatta ne denizi uçsuz bucaksız bir okyanus. Sende bahsetmişsin rakiplerinden, evet o kadar büyük bir rekabet mevcut ki binlercesi hemde. Onlar içinden bir şekilde öne çıkman gerekiyor bu da senin ürününde ya da hizmetinde farklılaştırmayla mevcut.
    Kendi tecrübemden örnek vermek istiyorum. Aslen İznik'liyim ben belki duymuşsundur bizim orada Çini Sanatıyla uğraşan meslek erbabları var, gerçekten elleri öpülecek insanlar ve dışarıdan gelen insanlarda büyük bir merak uyandırıyorlar. Kendi kendime dedim neden olmasın ? Çini takıları satacağım dedim kendi kendime. Üretecek olan arkadaşımla da anlaştım ama internetten satış yapmak belli başlı sorumluluklar gerektiriyor. En basitinden ben İnstagram üzerinden yaptım, onda bile yeterince zorlandım çünkü sattığım ürünler ortalama 15-20 TL civarındaydı ve yarısı kadar kar bırakıyordu ama kargo gideri başıma dert oldu, kargolar tüzel kişilikler hariç anlaşma yapmıyor ve sen karını oraya bırakmak zorunda kalıyorsun. hadi diyelim onu hallettin bu sefer ödeme konusu sorun oluşturuyor aynı şekilde kargolar tüzel kişilik olmadıktan sonra kapıda ödeme üzerine seninle anlaşmıyorlar, e müşterilerin sana güvenip havale yoluyla çalışmıyor ki bunu yapan olacak yapamayan olacak vesaire vesaire.
    Gel gelelim benim maceram pek güzel bitmedi. Diyeceğim o ki böyle şeylere kuru hevesle başlamamalı keza güzel bir iş planı çıkarmazsan yarı yolda kalabiliyorsun. Sana yararım dokunursa yazdıklarımdan ne mutlu bana.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.