Şimdi Ara

İnternette adil 'kısıtlama' nasıl yapılır? Çözüm önerileri... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
7
Favori
4.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mertxray

    Valla bende m bir sorun var bilmiyorum.

    İnterneti sonuna kadar kullanırım, yeri gelir oyun, yeri gelir 720p video. Evde iki pc, üç tablet, üç telefon var interneti kullanan. Babam hariç hepimiz internet kullanıyoruz. Ayda 100 gb geçemiyoruz. AKK 50 GB olduğu için genellikle 20'sinde falan takılıyoruz (daha takılmadık). Tahminen 60 GB falan kullanıyoruz.

    Ama 2 TB gereğinden fazla. Unutun TB'ları. Siz 150 GB yapsınlar şükredin.

    BTK'da kapanıyor. Bizim işler baya uzar artık, zaten olmayacağı kesindi. Türkiye'deki hiçbir ISS akk'nin arttırılmasını istemez. Hepsi şu anki durumdan memnun, kullanıcıyı sıkıştırabiliyorlar, parası olandan parasını alabiliyorlar. Sorun yok onlar için.

    Hanginiz AKK'ye takıldı diye interneti kullanamadı? Hiçbirimiz. Tamam AKK'yi tutmuyorum, ama gerçekten dedikleriniz oldukça saçma. Resmen adamlara diyorsunuzki internetten para kazanmayın, batın gitsin.

    Biraz gerçekçi düşünün. Burası ingiltereye mi benziyor? İngilterede asgari maaş 4500 tl civarında. Ayrıca devletin aldığı vergiler çok çok düşük. Bizim devlet zaten internetten %25 ÖİV alıyor. Yani adamlar 40 tlye satmaya kalksalar, 50 tl oluyor ki buna diğer vergiler dahil değil.

    Şimdi bana kızacak kişiler çıkacaktır ama gerçekten bu işlerden anlayan birisi varsa benim ne demek istediğimi anlayacaktır. Zaten yorumlarda söylüyorsunuz, biz 3. dünya ülkesiyiz. Bizde vergisi düşük şeyler hayal, akksiz internet hayal. Romanya bizden çok daha gelişmiş bir ülke internet anlamında, onlarda bile sizin istediğiniz sistem yokken bize mi gelecek? Hayal.

    150 gb akk var ama akk bitmeisn diye 480 p video izliyorum ne hikmetse 4-5 gün sonra akk doluyor




  • Daha 50m ilerimde ki fiberi apartmanıma çekmeye üşenen beni 7mbs internete mahkum eden superonline mı akk yi kaldıracak komik gerçekten enayi bulmuş gibi yıllarca biz kullanıcıları sömürdüler ne bulgaristanda nede amerikada böle saçma sapan bir uygulama görmedim amacı kullanıcıyı kısıtlamak ve soymaktan başka bir amacı olmayan bir uygulama benim aklıma takılan kısımlardan biri de normal kullanıcıların halkın internetini kısıtlayıp onca hız kapasitesini kim kullanıyor kime peşkeş çekiliyor gerçekten çok merak ediyorum eger birşeyler başarmak istiyorsak toplu hareket edip birimiz hepimiz hepimiz birimiz için mantıgını benimsemeliyiz gerekirse bir kampanya konu altında toplanıp hep beraber gerekirse internet uyeligimizi iptal etmeye gidelim +200000 aboneyi bulabilirsek eminim firmalar 200000 aboneyi kaybetme riskini göze alamayacagından tüm isteklerimizi seve seve kabul edecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline emeğine sağlık ama bu btk dene kurumda çalışan ne iş yaptıkları belli olmayan arkadaşlar sence bunları incelermi asla ülkemizde en büyük sorun liyakat hakedenin işi yapmaması yapamaması çok güzel örnekler vermişsin umarım birisi görüp birazcık fazla değil örnek alır.
  • konuyu cumhurbaşkanına taşımak şart
  • Hocam konunuzu çok beğendim güzel bir emekle güzel noktalara değinmişsiniz öncelikle bunu söylemeliyim.

    Forum da ayrı bir konu açmadan sizin konunuzu da görünce bu konu altın da size ufacık bir sorum olacak:)

    Benim AKN 75 GB Telekom müşterisiyim. ( Türk diyemiyorum bu şirkete şu sıralar çünkü yakıştıramıyorum ) her neyse şu an benim download 130GB upload 7GB ve ayın ortasın da akn yi çoktan aşmıştım hız düşümü de olmuştu. Fakat bu günler de ( geçen gün başladı ve devam ediyor ) hızım yüksek. AKN aşıldıktan sonra max 350kb/s ile torrent çekerken dün akşam 1.5mb/s ile download gerçekleştirdim. İnternetten maç yayını bulup izledim telefonum da wifi a bağlı durumdaydı hep. Telekom online servisinden baktım acaba kota mı sıfırlandı diye ama hayır hem ayın son günü değil hem de değerlerim zaten sıfırlanmamış. Bu durumun açıklaması var mıdır acaba yardımlarınızı bekliyorum. İyi forumlar!




  • güzel konu eline saglık bro
  • Dedim bari TTnet roket 'den yararlanayım , eşşek herifler onu da sadece fiber net kullananlara veriyorlar yemin ederim bunu çıkaranı dövmek gerekiyor. Online müşteri temsilcisine az kalsın dümdüz gidiyordum. copy paste yapıyorlar bu daha da sinirlerimi zıplatıyor. Hukuk olsa devletimizde adalet olsa ülkemizde analarını ağlatacaksın bunların.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURSAD. -- 29 Ağustos 2016; 17:32:37 >
  • emo5313 kullanıcısına yanıt
    Momon. kullanıcısına yanıt
    Constantine-Hellblazer kullanıcısına yanıt
    Jeasymind J kullanıcısına yanıt
    @Constantine-Hellblazer, @Jeasymind, @Momon., @emo5313,

    Çok sağolun.

    @Momon.,

    Kotayı aşan kullanıcıların hızları ay içerisinde bazen normal seviyeye çekilebiliyor. Telekom bununla neyi amaçlıyor tam olarak bilmiyorum.
  • Öncelikle ana yazıdan başlayarak konudaki tüm mesajları okumanızı tavsiye ederim, zira birçok sorunuzun cevabı burada. Ayrıca ana yazıda linkini paylaştığım konularda da merak ettiğiniz hususlar için cevaplar bulacaksınız.

    Ben yine de bazı noktalar için tekrar bazı anlaşılır özetler sunayım. Umarım okumakta bir güçlük çekmezsiniz.

    Şunu unutmamalısınız: Herkesin alışkanlıkları, yaptıkları ve yapacakları tamamen aynı olmalı şeklinde bir kaide bulunmamakta.

    Televizyon izleyen bir kişiye "Bir ayda toplam 24 saat kaliteli yayın gereğinden fazla, 12 saat izleyip şükredin." demenizi rica ediyorum.

    Ayrıca forumdaki ilgili bölümlere giderek "Bir ayda internetten toplam 4 ürün siparişi çok fazla, ayda bir üründen fazlasını alamazsınız!" yazmanızı da bekliyorum.

    Siz evinize, ofisinize asansör yerine merdivenle çıkmayı tercih ediyor olabilirsiniz. Ama asansör bozulduğunda merdiven çıkmak zorunda kalan diğer insanlara yönelteceğiniz "Hanginiz merdiven çıktı diye yoruldu?" sorusu gülünç olmaktan ileri gidemeyecektir.

    Aynı şekilde, siz, AKK uygulaması ile hızınız kısıtlandığında rahatsız olmuyor olabilirsiniz.www.akrepnalan.com müdavimi olabilir, bu siteyi açarken 3 Mbps seviyesindeki bir hızın yeterli olmasından dolayı kendinizi "interneti kullanamıyor" olarak addetmiyor olabilirsiniz. Bu tamamen sizin hayata bakış açınıza bağlı. Ancak bu gün video kalitesinde 1080p standart hâlini almışken 1080p monitörü olan birine "360p neyine yetmiyor!" demenizin hoş karşılanmasını bekleyemezsiniz. UHD'den bahsetmiyorum bile.

    AKK bir uygulama sorunudur ve çözülmesi gerekir. Yeri gelmişken şu mesajımı da inceleyin: Masaüstü | Mobil

    Hiç merak etmeyin, İSS'ler AKK uygulaması olmadığında iflas etmezler. Bu uygulamanın tek amacı olmayan bir değer yaratıp bu olmayan değeri satmaktır, bu "olmayan değer" ortadan kaldırıldığında İSS'ler internet kullanıcılarından edindikleri fazladan kazançtan mahrum kalacaklar. Size kota, internetin doğal bir parçasıymış gibi benimsetildiği için mağaranın dışını göremiyorsunuz (bkz. Platon'un mağara alegorisi).


    Konunun ana yazısını okumadığınız için bilgiyi edinememişsiniz fakat konu üzerinden fikir yürütme teşebbüsünüz olmuş. Sizi anlıyorum, dolayısıyla burada da ufak bir özet yapayım: İngiltere'de Virgin Media upload tarafında yoğunluk bazlı bir kısıtlama uyguluyor. Eğer bir gerçekten kapasite problemi varsa bu, yoğun saatlerde yaşanır ve bu saatlerde gerçekten yoğun kullanım yapan kullanıcıların hızlarına abartısız müdahaleler ile bu çözülebilir. Bunun haricinde yapılacak bir kısıtlama yanlıştır. Gerçekten adil diyebileceğimiz "kısıtlamalar" arasından en kötüsü olarak Hırvatistan'da B.net'in uyguladığı kısıtlamayı gösterdim, en kötü ihtimal bu olabilir.

    Okumak önemli. Romanya'da, Bulgaristan'da, Moldova'da, Estonya'da ve daha birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkede bizim "olumlu" dediğimiz kısıtlama uygulaması dahi yok. Hırvatistan'da uygulanana benzer bir kısıtlamadan dahi bahsedemiyoruz bu ülkeler için. Bu ülkelerde sabit internet için bir kısıtlama uygulaması yok. Hatta Litvanya, Letonya gibi ülkelerde mobilde bile kısıtlama olmayan tarifeler var ve çok ucuz (Litvanya'da 26.5 Euro, Letonya'da 10 Euro). Bunun yanında, geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuru ile ABD'li T-Mobile firması, tüm hizmetlerini sınırsız, sabit ücretli modele geçireceğini açıkladı.




    Son olarak, dünyanın çeşitli ülkelerinden internet paketleri hakkında örnekler sunduğum mesajlarımın bir derlemesini yapayım, burada bulunsun:



    Şöyle bir dünya turu yapalım:


    İlk durağımız komşu Gürcistan:

    Caucasus Online
     İnternette adil 'kısıtlama' nasıl yapılır? Çözüm önerileri...

    http://www.co.ge/en/internet/

    50 mbps tamamen sınırsız internet ayda 50 Gürcistan Larisi (68 Türk Lirası)



    Oradan bir diğer komşumuz Bulgaristan'a yolculuk yapalım:

    Mtel
     İnternette adil 'kısıtlama' nasıl yapılır? Çözüm önerileri...

    https://www.mtel.bg/mtel-NET/mm/cart/mc/overview/ma/index/mf

    200 mbps tamamen sınırsız internet ayda 29 Bulgar Levası (49 Türk Lirası)



    Şimdi de Bulgaristan'ın komşusu ve yine bir Karadeniz ülkesi olan Romanya'dayız:

    RCS & RDS
     İnternette adil 'kısıtlama' nasıl yapılır? Çözüm önerileri...

    http://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net/fiberlink

    300 mbps tamamen limitsiz internet ayda 28 Romen Leyi (20 Türk Lirası)

    1000 mbps tamamen limitsiz internet ayda 45 Romen Leyi (33 Türk Lirası)



    Hazır Romanya'ya gelmişken komşusu Moldova'ya da bir uğrayalım:

    StarNet
     İnternette adil 'kısıtlama' nasıl yapılır? Çözüm önerileri...

    https://www.starnet.md/abonamente-internet-only-sector-locativ/net-standard-sl/

    100 mbps tamamen sınırsız internet ayda 190 Moldova Leyi (28 Türk Lirası)



    Madem eski Doğu Bloku ülkelerinde seyahat ediyoruz, Polonya'ya da uğramadan olmaz:

    UPC
     İnternette adil 'kısıtlama' nasıl yapılır? Çözüm önerileri...

    https://www.upc.pl/internet/

    120 mbps tamamen sınırsız internet ayda 59 Polonya Zlotisi (45 Türk Lirası)



    Biraz da Estonya havası alalım:

    Telia
     İnternette adil 'kısıtlama' nasıl yapılır? Çözüm önerileri...

    https://www.telia.ee/era/internet/pusiuhendus/

    500 mbps tamamen sınırsız internet ayda 16 Euro (53 Türk Lirası)

    Not: TeliaSonera şirketi Turkcell'in %14,02 hissesini elinde bulundurmaktadır.


    ***



    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=118103870

    Şunu defalarca vurgulayalım: Bizde internetin kaderi olarak gösterilmeye çalışılan AKK, Orta Doğu ülkeleri ve uçta kalmış diğer ülkeler haricinde hiçbir yerde uygulanmayan bir uygulamadır.

    Şimdi vereceğim örneği okumadan önce herhangi bir acil duruma karşı yanınızda en az bir kişinin bulunmasını tavsiye ederim.

    Tarihte bağımsızlıklarını ilk defa 1918 yılında kazanan, 1940 yılında Sovyet işgaline uğradıktan sonra 1941'de Naziler tarafından işgal edilen, 1944 yılında tekrar Sovyet işgaline uğrayıp 46 sene Sovyet hegemonyası altında yaşayan ve 1990 yılında tekrar bağımsızlığını kazanan Litvanya'daki sabit ve mobil internet durumu şudur:

    Sabit internet:

    Cgates
     İnternette adil 'kısıtlama' nasıl yapılır? Çözüm önerileri...

    http://www.cgates.lt/lt/internetas/sviesolaidinis-internetas


    100 Mbps tamamen sınırsız internet ayda 6,49 Euro (21 Türk Lirası)

    600 Mbps tamamen sınırsız internet ayda 15,99 Euro (52 Türk Lirası)


    Şimdi gelelim mobil internete. Sıkı tutunun.

    Bite
     İnternette adil 'kısıtlama' nasıl yapılır? Çözüm önerileri...

    http://www.bite.lt/privatiems/planai/numeris-1

    Tamamen sınırsız internet, konuşma ve SMS ayda 26.5 Euro (87.5 Türk Lirası)

    Adil kullanım kuralları diye bahsedilenler ise "birden fazla telefonda kullanılması, SIM kartının modem ve benzeri başka cihazlarda kullanılması gibi "hileli kullanımlar". Yani herhangi bir GB sınırlamasından söz edilmiyor bile.


    ***



    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=118050764

    Vikipedi'deki veriler eski.

    B.net'in uyguladığı tedbirler bizde uygulanan AKK ile kıyaslanamaz bile. Bu yüzden buna AKK demek acımasızlık olur.

    B.net'in prosedürü şu şekilde:

    • 18:00 - 24:00 arası yoğun saatlerdir. Bu yoğun saatler arasında aşırı kullanım yapan kullanıcıların hızları içinde bulunulan 30 günlük periyot boyunca sadece yoğun saatlerde olmak üzere belli bir oranda düşürülür. Bu aşırı kullanım miktarı ve hız düşürülecek hızlar şu şekilde:

     İnternette adil 'kısıtlama' nasıl yapılır? Çözüm önerileri...


    30 günlük periyotlar, abone olunan ilk günden başlıyor.

    Örneğin, 60 Mbps download hızı olan pakette 18:00 - 24:00 saatleri arasında toplam 1536 GB kullanım yapılırsa uyarı veriliyor, bu kullanım 1920 GB olduğunda sadece yoğun saatlerde düşük hız verilmeye başlanıyor. 30 günlük periyot sonunda kullanım sıfırlanıyor.

    http://www.bnet.hr/content/download/5537/52168/file/Kodeks%20ponasanja%20na%20internetu_Super+%20paketi.pdf


    Bir diğer çarpıcı nokta ise en düşük hızın garanti ediliyor oluşu. Bizdeki gibi 16 Mbps'ye kadar deyip 4 Mbps verilmesi gibi bir durum yok.


    ***




    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=118381440

    Türkiye
     İnternette adil 'kısıtlama' nasıl yapılır? Çözüm önerileri...


    Türk Telekom
     İnternette adil 'kısıtlama' nasıl yapılır? Çözüm önerileri...

    https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/internet/turk-telekomfibernet/sayfalar/turk-telekom-fibernet.aspx

    50 Mbps tamamen sınırsız internet ayda 365 Türk Lirası

    100 Mbps tamamen sınırsız internet ayda 515 Türk Lirası

    1000 Mbps tamamen sınırsız internet ayda 1115 Türk Lirası


    Net asgari ücret: 1300 Türk Lirası

    Asgari ücretin

    %28'i ile 50 Mbps,

    %40'ı ile 100 Mbps

    %86'sı ile 1000 Mbps internet alınabiliyor.


    ***


    Fransa
     İnternette adil 'kısıtlama' nasıl yapılır? Çözüm önerileri...


    Orange
     İnternette adil 'kısıtlama' nasıl yapılır? Çözüm önerileri...

    http://boutique.orange.fr/internet/offres-fibre-adsl-vdsl

    100 Mbps tamamen sınırsız internet ayda 20 Euro (65 Türk Lirası)

    Net asgari ücret: 1415 Euro (4600 Türk Lirası)

    Asgari ücretin

    %1,4'ü ile 100 Mbps internet alınabiliyor.


    ***


    Romanya
     İnternette adil 'kısıtlama' nasıl yapılır? Çözüm önerileri...


    RCS & RDS
     İnternette adil 'kısıtlama' nasıl yapılır? Çözüm önerileri...

    http://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net/fiberlink

    100 mbps tamamen limitsiz internet ayda 28 Romen Leyi (20 Türk Lirası)

    Net asgari ücret: 1055 Romen Leyi (760 Türk Lirası)

    Asgari ücretin

    %1,9'u ile 100 Mbps internet alınabiliyor.



    _______________________________________
    Karşılaştırma:

    100 Mpbs internet için asgari ücretin

    Türkiye'de %40'ı,
    Fransa'da %1,4
    Romanya'da %1,9'u

    yeterli oluyor.


    Grafik:

    Asgari ücret
    Türkiye'de 100 Mbps ücreti
    Fransa'da 100 Mbps ücreti
    Romanya'da 100 Mbps ücreti

    ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
    ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

    ||

    _______________________________________

    Not:
    Fransa için bahsedilen 100 Mbps internet paketine IPTV hizmeti,
    Romanya için bahsedilen 100 Mbps internet paketine online TV hizmeti dahildir.



    Şu infografikler de mukayese açısından büyük kolaylık sunmakta:

     İnternette adil 'kısıtlama' nasıl yapılır? Çözüm önerileri...


     İnternette adil 'kısıtlama' nasıl yapılır? Çözüm önerileri...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 21 Ekim 2016; 13:31:08 >




  • Türkiyenin büyük kesmi internetten anlamıyor diye yol babam yol. Bir dolandırıcıya gazeteciler soruyor: "Neden dolandırıyorsunuz?"

    Cevabı tam Ttnet'lik: "Enayi çok, banada dolandırmak düşüyor."

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese iyi geceler,
    sırf bu konuya bişeyler eklemek için siteye üye oldum. az önce btk twitter adresinden kurum başkanının tweeti rt yapıldı. kurum ve başkanına aynı mention ile soru sordum. saat 01.21- kurum başkanı takipledi ve DM üzerinden yazıştık. ilgili bir karakter fakat konumu gereği net cevaplar vermiyor.lütfen talepleri web üzerinden dile getirin kesinlikle dikkate alınacak diyor.
    her şey çok güzel , burada kitle bilinçli ve bir şeyler yapmak istiyor.
    site yöneticileri öncü olmalı herkesin formda aynı istekleri dile getireceği kriterler oluşturmalı.
    konuyu sadece burada değil twitter ve ekşi üzerindende dile getirerek daha geniş kitlelerin o formu doldurmasını sağlamak gerek.
    herkese bin selam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Boone

    Cayma bedeli ile ilgili ben de fikrimi söyleyeyim. Taahhütlü abonelik uygulama olarak hem kullanıcı, hem de iss için mantıklı. Kullanıcı indirim alıyor, iss alacağı ücreti garantiliyor. Fakat sorun şurada, çakal iss'ler verdiği hizmetin liste fiyatını aşırı derecede yüksek gösterip aylık 30-40-50 lira indirim gösteriyor, 200 lira civarı kurulum, aktivasyon vs. gösterip sözüm ona %100 indirim uyguluyor. Tüm bu ücretlere üst sınır getirilmesi, indirim oranının da sınırlı tutulması gerekiyor. Aksi takdirde 400-500 lira cayma bedelleri ile karşılaşabiliyoruz.

    cayma bedeli bana 4000tl dedi mecbur kullanacam




  • Laptop, tablet vs aldıysanız bu tutar gelebilir. Anormal olan tarife ve kurulum ücretlerinin aşırı yüksek olması.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BTK ve internet servis sağlayıcılarının kafasında şöyle bir mantık var.
    Vatandaşlarımız kota dolduktan sonra full hd video izleyememekten şikayet ediyorlar. Şimdi biz kota sonrası hızı 8mbit yaparsak, insanlar ''kotayı aşsam da full hd izleyebiliyorum, o zaman niye üst paket alayım ki'' diyecekler. Üst paketleri kimse satın almayacak, böylece issler kota satıp vatandaşı yolamayacak. Zaten bizim amacımız da bu değil mi? Vatandaşa adam gibi hizmet verilmesini engelleyelim, isslerin kârını maksimize edelim, hem biz onlardan rüşvet bilmem ne de alıyoruz, bir takım eş dost akrabamızı da işe aldırıyoruz (örneğin Yiğit Bulut iktidar kadrosundan Türk Telekom'a yerleştirildi). Niye kendi ayağımıza sıkalım ki?...

    İSSler cebimizden bir şeyler koparmak istiyorlarsa, daha uygun bir fiyatlandırma mekanizması kurmaları gerekiyor. Yoksa 100mbit kotasız tarife alıp ortak kullanmay.ı biz de biliyoruz

    Örnek vermek gerekirse:
    Fiyat: 30TL 35TL 45TL 55TL 65TL 80TL 90TL 110TL
    Hız: 10mbit 16mbit 25mbit 35mbit 50mbit 75mbit 100mbit 150mbit
    Kota: 100gb 150gb 200gb 250gb 300gb 350gb 450gb 750gb
    Kotalar bir önceki yıla göre %20 artırılır. Artan hızı karşılayacak oranda altyapı yatırımı zorunlu tutulabilir.

    Kota sonrası standart hız: 5mbit
    (Youtube'da 1080i 30fps video izlemek için minimum 4,5 mbite ihtiyaç var. Garanti olsun diye bu minimum hızın üstüne 1mbit daha ilave edilir)
    Kota sonrası hızlar ek ücret karşılığında yükseltilir.

    Bir şekilde kotayı (AKK) dolduranlar, kotadan sonra belli bir ücret karşılığında hız yükseltebilirler:

    1080p 60fps ve 2K 30fps video izleyebilmek için +10 TL. (bu hizmet için halihazırda 16mbit veya daha üst bir internet paketi kullanmanız gerekiyor)
    1440p 60fps video izleyebilmek için +15 TL. (halihazırda 25mbit veya daha üst bir internet paketi kullanmanız gerekiyor)
    4K 30fps video izleyebilmek için +20 TL. (halihazırda 50mbit veya daha üst bir internet paketi kullanmanız gerekiyor)
    4k 60fps video izleyebilmek için +25 TL. (halihazırda 75mbit veya daha üst bir internet paketi kullanmanız gerekiyor)

    AKK sonrası hızını ek ücret karşılığı yükseltenlere de 2tb gibi kolay kolay erişilemeyecek bir sınır konulur.

    Örneğin ben şu an 25mbit 75gb AKKlı internete XX lira gibi yüksek bir ücret ödüyorum. Kotam 10 günde doluyor. Kotadan sonra 1080p 60fps video açamıyorum. Bu videoları rahat rahat izleyebilmek için 250gb paket almam lazım. 250gb kotalı paket için de eşşek kadar fark istiyorlar. Zaten hali hazırda yüksek bir ücret ödüyorum, üst pakete geçersem kazıklanmış olurum. Ancak bu anlattığım yöntem uygulansa 10TL gibi bir farkla kotayı aştıktan sonra 1080p 60fps video izleyebilirdim.




  • Tüm fiyatlar %50 aşağıya çekilmeli.
  • Güncel.
  • Bunlar en çok kötü seçeneklerdir. Tamamen kaldırılması gerekiyor.
  • Bana zaten 100 mbit versin ben hergün birşey indiremem ki
    Gta 5 indircem 60 gb 1,5 saat :)
    Kaçtane 4 5 tb harddiski olan var ki ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.