Şimdi Ara

İnternetimizi Hijack eden ISS'lar | Encrypted SNI ile Korunmak | Gizlilik İçin Programlar (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
413
Cevap
146
Favori
39.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
197 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Der Meister.

    Ethernet yoluyla internete bağlamak isterseniz router/modeme ethernet kablosuyla bağlamalısınız. WiFi yoluyla kullanmak isterseniz RPi'ı kablosuz ağınıza bağlamalısınız. İnternetiniz kablosuzda stabil ise WiFi ile bağlayabilirsiniz. Zaten AdGuard Home veya Pi-hole hafif işlem yükü gerektiren şeyler.


    AdGuard Home'da Pi-hole'da DNS yoluyla engelleme yapıyorlar. Yani RPi'ın IP adresini PC, TV, telefon, oyun konsolu, vs. gibi cihazlarızın DNS bölümüne girmelisiniz. Ya da direkt modeminizden değiştirebilirsiniz, öyle tüm ağı etkiler. Ben hem modemden hem de cihazlara tek tek girilmesinden yanayım. Çünkü öyle yapınca kayıtlarda hangi cihaz olduğunu ayırt edebiliyorsunuz, cihazları isimlendirebilme imkanınız da oluyor.


    Son olarak RPi'ı internete bağladığınızda modemde IP adresi görünecektir. Modeminizin DHCP sekmesinden o IP adresini RPi'a rezerve etmelisiniz. Yani Static olarak ayarlayın ki daha sonradan o IP başka bir cihaza atanmasın.


    Ekleme:


    Alıntı

    metni:
    yinede vpn kurulumu gerekecek mi ?


    Hayır, VPN kurulumu gerekli değil.

    Teşekkürler hocam ilginiz için. Yani bu durumda Pi'yi direk modem LAN girişlerine takacağız. yani pi'yi direk bilgisayara değilde modeme bağlayacağız. Buradaki kafa karışlığım hep pfsense kaynaklı oluyor :)


    Sizin kullandığınız cihaz pi zero w modeli galiba. adguard home için iş görüyor mu hocam ? ben pi4 2gb düşünmüştüm.





  • Rica ederim.

    quote:

    Yani bu durumda Pi'yi direk modem LAN girişlerine takacağız.

    Ethernet baglantisi icin evet. Ama neden ethernet baglantisi dusunuyorsunuz ki? Benimki wifi agina bagli, oyle kullaniyorum. Zaten rpi zero'da ethernet mevcut degil.

    quote:

    Sizin kullandığınız cihaz pi zero w modeli galiba. adguard home için iş görüyor mu hocam ? ben pi4 2gb düşünmüştüm.

    Evet, o rpi zero w. AdGuard Home icin fazlasiyla is goruyor. Sadece AdGuard Home calistirmayi dusunuyorsaniz rpi 4 gereksiz olur.

    quote:

    Buradaki kafa karışlığım hep pfsense kaynaklı oluyor

    Bu arada pfsense'e pfblockerng yükleseniz de olur. AdGuard Home'a gerek kalmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 30 Kasım 2020; 18:49:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    VPN reklamı yaptıkları zaten açıkça ortada. Şu anda abartılı olsa da birkaç ay içerisinde yazdıkları az bile kalabilir. Daha sosyal medya konusu belli olacak, büyük ihtimal sansürlenecekler.


    Faturasız hat olayı iyiymiş, aklımda tutayım. Benim de sabit hattımda sansür yok. Mobilde evdeki internetime VPN bağlantısı kuruyorum. İyi oluyor.

  • Evet hafif kalabilir. Ama yasanın ertelenebileceği dedikoduları da var. Çünkü mevcut servislerinde gitme tehlikesi varmış. Akamai, Microsoft ve CF gibi. Zaten Cloudflare ülkemizdeki firmalardan kiralama işini bırakmış tamamen ülkemizde bulunan yabancı Tier1 sağlayıcılara geçmiş.


    Sabit internette benimde sanırım geçen haftaydı bir iki gün boyunca sansür sistemi devre dışı kaldı, baktım bütün sitelere giriyor, engelli VPN'ler bile takır takır açılıyor. Vaz mı geçtiler derken ABD yazılımından Çin'in yazılımına geçmişler. Eski haline geldi. Şimdilik sayenizde bir VPN buldum sansür sisteminde de çalışıyor, teşekkür ederim tekrar.

  • Router'dan TR069'u yani management'ı da kapattım. Diğerlerinde de TR069 var. Ama sadece management'ta tik işaretliydi. Bu arada root ile giriş yapmadan görünmüyordu.


    İnternetimizi Hijack eden ISS'lar | Encrypted SNI ile Korunmak | Gizlilik İçin Programlar


    Bu sosyal medya yasasındaki bandwidth throttling yüzünden mustifb'nin de bahsettiği gibi diğer servislerde etkilenebilir. Ona artık VPN önlemlerimi hazır tutuyorum. Sansürden etkilenmeyeceğine güvendiğim VPN hizmetim var. Zaten ek olarak hazırda WG VPN sunucum var. Better safe than sorry. İnternetimizi Hijack eden ISS'lar | Encrypted SNI ile Korunmak | Gizlilik İçin Programlar 





  • Baya sağlam kazığa bağlamışsınız hocam.
  • türk telekom dpi olayını çözmüş sanırım. çalışmıyor bende.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.cloudflare.com/ssl/encrypted-sni//


    Buradan sni olumlu almaya devam edebilen var mı? Bir aydır ne yaptıysan SNI aktif hale gelmedi. Herhalde telekom bu mevzuyu baltaladı diye düşünüyorum

  • Temren kullanıcısına yanıt

    Bu 85 sürümle beraber kalktı çünkü ESNI artık ECH ile değişti


    https://blog.mozilla.org/security/2021/01/07/encrypted-client-hello-the-future-of-esni-in-firefox//

  • Merhabalar konu hala aktif mi bilmiyorum, daha once konuya modemin doh destekledigini yazmistim fakat son 1-2 aydir internetimde bir yavaslik soz konusuydu. Siteler ve videolar gec yukleniyordu fakat indirme hizim normaldi. Bende modemdeki doh servisini kapattim ve internetim hizim duzeldi. Tekrar denedigim zaman internete erisemedigimi fark ettim. Normalde quad9 dns servisi kullaniyorum, cloudflare da denedim onda da sonuc ayni. Doh sistemlere bir mudahale mi soz konusu, bilgisi olan var midir?

  • HeiLi kullanıcısına yanıt

    hangi iss kullanıyorsun dostum? eğer superonline ise son zamanlarda sansürün cılkını çıkardılar belki doh engellemiş olabilirler diyeceğim ama 443 portunu engelleyememeleri lazım. cloudflare türkiye sunucusu var belki onu engellemiş olabilirler bilmiyorum ben google doh kullanıyorum türknet ile bir sorun yok şimdilik.

  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt

    Turktelekom altyapisi ile millenicom kullaniyorum, normalde quad9 hic sikinti cikarmiyordu fakat doh acinca internet vermemeye basladi. Cloudflare de internet vermiyordu. En son libredns e gectim o da cok yavasti. Su an dns servisi kapali var midir oneriniz?

  • HeiLi kullanıcısına yanıt

    Aylardır nextdns kullanıyorum. İstanbul sunucusu var ve özelleştirebiliyorsun sana ait panelin oluyor kendi içinde reklam engelleme gibi bir çok özelliği yönetebiliyorsun müthiş bi servis bir dene derim.


    Kayıt ol, panel türkçe



    https://nextdns.io/

  • StRonK kullanıcısına yanıt

    Evet onu bende gordum, hatta routerdaki openwrt sagolsun direk kendi yazilimi varmis. Onu kurdum ve ayarlari yaptim.

  • StRonK kullanıcısına yanıt

    ben de aylardır nextdns kullanıyorum. memnunum. geçenlerde istanbul sunucusu açmışlar, ilk kaydolduğumda bulgaristan'a bağlanıyordum.

  • Eğer OpenWRT kullanıyorsanız Unbound ile kendi dns çözümleyicinizi çalıştırmanızı tavsiye ederim.

    Root sunucularıyla doğrudan iletişime geçerek hiçbir aracı bulunmadan (Cloudflare, Google, vs) DNS çözümlemesi yapabilirsiniz.

  • cache dolmuştur

    modemi bi yeniden başlat olmazsa

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Der Meister.

    Hocam ben ev ağımda unbound kullanırken elimde rpi zero yoktu, rpi 4 içerisinde kullanıyordum. Belki o sebepten gecikme konusunda etkilenmemiş olabilirim. Test ettiğimde 0.2ms alıyordum. Tabii ki ilk sorguların gecikmesi yüksek oluyor. Adresler önbelleğe alındıktan sonra sorgu süreleri IP adresime ulaştığım değere inmişti.

    quote:

    Unbound kullanmak şuan mantıklı mı?


    Cloudflare, Google gibi DNS adreslerine yüksek gecikme değerleriyle ulaşıyorsanız unbound tercih edilebilir. Ama bahsedilen gecikme süresi ms değerinde olacağı için fark etmek zor. Bence Cloudflare, Google, vs.'den 10ms ve altında gecikme süreleri alanlar DoH/DoT tercih etse daha iyi olur.

    Unbound'u VPN sunucusunda tercih etmek ise daha mantıklı. İlk sorguların gecikmesi bile tatmin edici oluyor. Cache (önbellekleme) işleminden sonra zaten 0.1ms gibi değerlere iniyor.





    Kayıtları sıfırladığım için arayüzün de önbellekleme az görünüyor. Kullandıkça daha çok artıyor, haliyle bu da çok daha düşük gecikme alamına geliyor. Bahsettiğimiz gibi 3. parti DNS sağlayıcısı olmadığı için bir gizlilik katkısı da oluyor. Ben evde değil ama VPN'de bunu tercih ediyorum.

    Hocam pi-hole blok listesini 3 milyon yaptığınızda hiç sıkıntı yaşadınızmı? Tavsiye edeceğiniz listeler varmı?





  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.