Şimdi Ara

İnternete bağlanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus m3a32-mvp deluxe wifi-ap anakartlı bir bilgisayar aldım ikinci el olarak. Önceki sahibini tanıdığım için bilgisayarın bir kaç aydır internete girmediğini biliyorum zira ADSL aboneliği kapattırılmıştı. Ancak bilgisayar abonelik kapatılmadan önce sorunsuz bir şekilde hem ethernet hem de wi-fi yoluyla internete girebiliyordu.

Bilgisayarı aldıktan sonra internete bağlanamadığını fark ettim. Gerek ethernet, gerekse wi-fi ile modeme bağlanamıyor. XP'de ağ bağlantılarım kısmında "ağ kablosu takılı değil" yazıyor. Driver'ları sorunsuz şekilde kurulu. Ayrıca Ubuntu 9.10'da da denedim, onda da ne ethernet, ne de wi-fi cevap vermiyor. Her iki bileşeni de görüyor ancak disconnected diyor Ubuntu. Ethernet kablosunu halen online olan ve sorunsuzca çalışan diğer bilgisayarımdan söküp bağlayıp öyle denedim, yine olmadı. Dolayısıyla kabloda da sorun yok. Modemim sorunsuz çalışıyor, diğer bilgisayarımla ethernet üzerinden bağlanıyorum. Ayrıca cep telefonumdan da wi-fi ile internete girebiliyorum, modemde sorun yok yani. Modemdeki 4 ethernet portunun hepsini ayrı ayrı denedim, portlarda da sorun yok. Bilgisayarın ethernet girişindeki sarı ve turuncu led'ler sürekli yanıyor, ethernet girişinde donanımsal bir sorun olduğunu zannetmiyorum. BIOS'tan Ethernet LAN'ı kontrol ettim, Enabled durumdaydı. Zaten hem wi-fi hem de ethernet'in cevap vermemesinden dolayı sorunun bu ikisinden birinde değil, anakarttaki başka bi sorundan ötürü olabileceğini tahmin ediyorum, ancak ne olduğunu bulamadım.

Bir fikri olan, yardım edebilecek olan var mıdır?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ip Kamera Wifi bağlanma sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.