Merhaba herkese, Malum ekonomik durumlardan dolayı, bu sene araç bakımını ne şekilde yaptıracağımı düşünürken forum içerisinde bir konu açmak istedim. Kendimce 3 seçenek belirledim aşağıdaki gibi. Size göre mantıklı gelen seçenek hangisidir?
Geçen sene aracımı sanayiye giderek yaptırmıştım. Genel anlamda memnun kaldım fakat kullanmış olduğu yedek parçalar kalite anlamında bana göre çok başarılı değildi. Sanayide onun yerine bu parçayı tak dediğin zamanda ya elinde bulunmuyor yada o parçayı takmak için çok istekli olmuyorlar. Bu sene aracımın periyodik bakımını yaptırırken, internet üzerinden ürünleri sipariş ettim. Genelde Bosch marka ürünleri tercih ettim (Yağ Filtresi- Hava Filtresi- Polen Filtresi). Bunun yanında aracın balataları bitmek üzere. Yine aynı şekilde Bosch marka balata tercih ettim. Yağ konusunda da astra j lerde piston kırma muhabbetinden dolayı yağ olarak Motul motor yağı tercih ettim. İnternetten ürünleri sipariş ettiğinizde taksit gibi bir imkanda var. Sanayi yada bosch yetkili servisine gittiğimde hiçbir şekilde bildiğim kadarıyla taksit imkanı bulunmuyor. Ürünler elime ulaştıktan sonra muhtemelen otopratik veya euromaster gibi bir servise giderek yedek parça değişimlerini yaptırıyor olacağım. Euromaster firmasında peridyodik bakım için işçilik ücreti 100tl, balata değişimi için 90tl gibi bir ücret isteniyor. Otopratik de ise, periyodik bakım 180tl, fren balata değişimleri 110tl gibi bir ücret isteniyor. Euromaster ile arasında 100tl fark bulunuyor. Büyük olasılıkla Euromaster firmasını tercih ediyor olacağım. Bu şekilde bir yol izlediğimde daha kaliteli yedek parçalar ile daha ucuza mal edecekmişim gibi duruyor. Yedek parça ve bakım konusunda bu şekilde yol izleyip tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Seçmiş olduğun yöntem çok mantıklı değil, bu şekilde yapsan daha iyi olur gibi fikirlere de her zaman açığız :) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svs -- 13 Şubat 2021; 14:29:1 > |