Şimdi Ara

İnternet olmadan konum belirleme mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
10.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben direk apple in harita programından deneyince internet istiyor ama citymaps2go diye bir uygulama var onda internet kapalı olmasına rağmen buluyor.bu interneti daha yeni kapattığım icin önceki mevkiimi mi gösteriyor yoksa uydudan falan alma durumu mu var?varsa cok guzel olacak cunku yurt dışına çıkma durumum var cok yardımcı olur bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İnternet Olmadan Konum Belirleme

İnternet erişiminin olmadığı durumlarda konumunuzu belirlemek mümkündür. İşte internet kapalıyken konumunuzu bulmanıza yardımcı olacak birkaç yöntem:

• GPS (Küresel Konumlandırma Sistemi): Akıllı telefonlar ve diğer taşınabilir cihazlar genellikle dahili GPS alıcılarına sahiptir. GPS, uydulardan gelen sinyalleri kullanarak cihazınızın konumunu belirler. İnternet bağlantısı olmasa bile GPS çalışır.

• Hücresel Kuleler: Cihazınız, konumunuzu belirlemek için hücresel kulelerle iletişim kurabilir. Bu yöntem, GPS'ten daha az doğru olabilir, ancak yine de yaklaşık bir konum tahmini sağlayabilir.

• Wi-Fi Ağları: İnternet bağlantısı olmasa bile, cihazınız çevredeki Wi-Fi ağlarını algılayabilir. Bu ağların konumları bilinmektedir ve cihazınız konumunu tahmin etmek için bu verileri kullanabilir.

• Bluetooth Cihazları: Bazı Bluetooth cihazları, konumunuzu belirlemek için diğer Bluetooth cihazlarıyla iletişim kurabilir. Bu yöntem, kısa mesafelerde etkilidir.

Canlı Konum İnternetsiz Çalışır mı?

WhatsApp gibi uygulamalar tarafından sağlanan canlı konum paylaşımı, internet bağlantısı gerektirir. İnternet kapalıyken canlı konum güncellenmez.

İnternetsiz Konum Takibi

Yukarıda belirtilen yöntemleri kullanarak, internet olmadan konumunuzu takip etmek mümkündür. Ancak, bu yöntemlerin GPS'e dayandığını unutmayın. GPS sinyallerinin binalar, tüneller ve yoğun ormanlık alanlar gibi engeller tarafından bloke edilebileceğini unutmayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Simkart takılı olması yeterlidir,o şekilde konum belirleniyor,
    Hücresel veriyi kapatıp,50-60 m mesafeye hareket ederek de deneyebilirsiniz,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caferhan

Simkart takılı olması yeterlidir,o şekilde konum belirleniyor,

Yurt dışında herhangi bir problem çıkmaz degil mi?cok guzel oldu bu

• quote:

4G ve 3G olan ipadlerde sim kart takılı olmasada gösteriyor

edit: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gukama -- 24 Temmuz 2013; 18:15:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuKaMa

quote:

ipadlerde sim kart takılı olmasada gösteriyor

Simkart olmadan denemedim hiç,olabilir ama sadece 4g modellerde var bu özellik.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeartQuake

Merhabalar
    Ben direk apple in harita programından deneyince internet istiyor ama citymaps2go diye bir uygulama var onda internet kapalı olmasına rağmen buluyor.bu interneti daha yeni kapattığım icin önceki mevkiimi mi gösteriyor yoksa uydudan falan alma durumu mu var?varsa cok guzel olacak cunku yurt dışına çıkma durumum var cok yardımcı olur bana.

Herhangi bir offline gps programı ile kullanabilirsiniz.
    Uçak modunda olmasın ve konum servisleri açık olsun yeter. Eğer hareket halindeyseniz (araba vs.) daha çabuk buluyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GuKaMa

quote:

ipadlerde sim kart takılı olmasada gösteriyor

Simkart olmadan denemedim hiç,olabilir ama sadece 4g modellerde var bu özellik.

evet ben mesajı düzelteyim yanlış anlaşılma olmasın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir soruda ben sorayım iphone de bulundugun yerın koordinatlarını başka bir ıkıncı kişiye gönderen program var mı ... koordinatlarını diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender

bir soruda ben sorayım iphone de bulundugun yerın koordinatlarını başka bir ıkıncı kişiye gönderen program var mı ... koordinatlarını diyorum

Whatsapp

Edit;eski surumde koordinatlari da gonderiyordu simdi denedim konumu gonderiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karacaardıç -- 24 Temmuz 2013; 19:22:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.