Arkadaşlar merhaba, 14 pro sahibiyim. iOS 16.6 sonrasında Whatsapp’a her girdiğimde donuyor. 10-15 saniye sonra kendine geliyor. Telefon hafızası boş. Whatsapp yedekleme de açık değil. Neler yaptım neler, ama düzelmedi. Whatsapp yardım kısmından da ulaştım ama yardımcı olmuyorlar, hep aynı cevabı veriyorlar. Yaptıklarımı sıralayayım. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum… Cihaz: 14 pro ios 16.6 - Telefonu kapattım. 30 saniye bekledim. Sonra telefonu açtım. Sorun düzelmedi. - Whatsapp’ı sildim, tekrar yükledim. Sorun düzelmedi. -Telefonu itunes aracılığıyla sıfırladım. Yeni bir cihaz oluşturarak tekrar oluşturdum. Sorun çözülmedi. ( 3 hafta oldu) |
iPhone'da WhatsApp Donma Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri
WhatsApp, iPhone kullanıcıları arasında popüler bir mesajlaşma uygulamasıdır, ancak zaman zaman donma sorunları yaşanabilir. Eğer "whatsapp donuyor iphone" veya "iphone whatsapp donuyor" gibi sorunlarla karşılaşıyorsan, bu metin sana yardımcı olacaktır. Özellikle "iphone 11 whatsapp donma sorunu" yaşıyorsan, bu metindeki çözümler işine yarayabilir.
WhatsApp Donmasının Nedenleri
- Yetersiz depolama alanı
- Eski WhatsApp sürümü
- Uygulama çakışmaları
- Arızalı arka plan işlemleri
- Ağ sorunları
- Depolama alanını boşalt: WhatsApp, düzgün çalışmak için yeterli depolama alanına ihtiyaç duyar. Uygulamayla ilişkili olmayan dosyaları silerek veya iCloud'a taşıyarak alan açabilirsin.
- WhatsApp'ı güncelle: Eski WhatsApp sürümleri donma sorunlarına neden olabilir. Uygulamayı App Store'dan en son sürüme güncelle.
- Uygulama çakışmalarını kontrol et: Diğer uygulamalar WhatsApp ile çakışarak donmalara neden olabilir. Soruna neden olan uygulamaları belirlemek için WhatsApp'ı kullanmadığın zamanlarda kapatmayı dene.
- Arka plan işlemlerini kapat: Gereksiz arka plan işlemleri WhatsApp'ın performansını olumsuz etkileyebilir. Ayarlar > Genel > Arka Plan Uygulama Yenileme'ye giderek kullanılmayan uygulamaların arka plan işlemlerini kapatabilirsin.
- Ağ bağlantısını kontrol et: WhatsApp'ın düzgün çalışması için istikrarlı bir internet bağlantısı gerekir. Wi-Fi veya hücresel veri bağlantının yerinde olduğundan emin ol.
- WhatsApp'ı yeniden yükle: Yukarıdaki çözümler işe yaramazsa, WhatsApp'ı silmeyi ve App Store'dan yeniden yüklemeyi dene. Bu, uygulamayla ilgili bozuk dosyaları veya ayarları düzeltebilir.
Bu çözümleri uyguladıktan sonra WhatsApp donma sorununun çözülmesi gerekir. Sorun devam ederse, iPhone'unu yeniden başlatmayı veya Apple Destek ile iletişime geçmeyi deneyebilirsin.