Şimdi Ara

İnternet Kullanımının Ehliyete Tabi Olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar / arkadaşlar,

    Son zamanlarda internette insanların saçma sapan, ahlak dışı yorumlarına ve kullanımlarına denk geliyoruz. Özellikle internetin sosyal medya kullanımından ibaret olduğunu düşünen büyük bir kitle var. Hatta sadece Facebook olduğunu sananlar var. (Bu sen değilsin çünkü bir forum sayfasındasın)

    Şimdi yıllar önce Aysun Kayacı'nın söylediği bir söz vardı. Her ne kadar o zaman herkes ona tepki göstermiş olsa da aynı durumun ben internet kullanımda da geçerli olabileceğini düşünüyorum.

    Nasıl araç kullanmak için ehliyet alıyorsak ve bunun sınıfları varsa, internet kullanımı için de aynı olması gerektiğini düşünüyorum.

    Neden böyle düşünüyorum derseniz çok basit bir örnek vermek istiyorum. Geçtiğimiz yıl içinde zengin bir ailenin kızı özel uçağı ile uçak kazası geçirmiş ve vefat etmişti. Bu vefatın ardından kızın adını duyan ve profiline giren binlerce insan vefat eden kızın profilinde olur olmadık şeyler yazdılar söylediler. Gerçekten işler acısı bir durumdu.

    Yine aynı şekilde Y köyünde yaşayan A dayı (isim benzerliğinden kimseyi rencide etmemek için A-B diye hitap ediyorum) gidip İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayan beyaz yaka bir kadın çalışanın Instagram hesabına ulaşıp "bal kutunu y******* mı?" gibi kelimeler yazabiliyor.

    Şimdi Y köyündeki A dayı IQ ve eğitim seviyesi olarak kendinden kat be kat yukarıda olan bir insana bunu yazamamalı hatta bu insanı görememeli.

    Diyeceksiniz ki oda o zaman profilini kapasın gizlesin vs. Bu sadece sosyal medya değil. Bu bilinçsiz internet kullanıcıları, internette bulunan her bilgiye körü körüne inanıyor ve oradaki izlediği abuk subuk videolar yüzünden sağda solda saçmalıyorlar.

    Sadece A dayı değil yaşı küçük olan bireyler de bu içeriklerden etkileniyorlar. Saatlerce video sitelerinde yayıncıların videolarını izliyorlar.

    Sansür olayına yada kısıtlama olayına bende kesinlikle karşı olan biriyim fakat her insan aynı bilgi, eğitim ve akıl seviyesinde maalesef olmuyor. O yüzden nasıl araba kullanırken 18 yaş şartı, ehliyet sınıfları varsa internet kullanımınında bir sınıflandırması olması gerektiğini düşünüyorum.

    Bu konuda fikir ve yorumlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aranel Ciryatan -- 3 Ocak 2019; 8:45:12 >







  • Bence internette o yorumlara denk gelmek gerekiyor.Kendimizi bir fanusa alıp o insanlar yokmuş gibi yaşayamayız.Böyle insanların varlığını bilmek bize nasıl bir dünyada yaşadığımızı hatırlatır.(Askerlikte karşılaştığınız tipleri görünce şaşırdığınız gibi)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternet ortamında da gerçekte ne kurallar varsa işler. Küfür, hakaret ve yaş kısıtlaması olmayan sitelerde çıplaklık ceza sebebi. Gerekli şikayetler yapıldığında zaten sorun çözülür. Birileri gidip olmadık bir yorum attı diye internete ehliyet getirmek olacak iş değil.
    Ehliyet bir işi yapabildiğini ispatlayan, kişiye yetki veren belgedir. Gerçekte konuşmak için insalara ehliyet mi veriliyor? Ağzı olan konuşuyor sokaklarda. Veya insanlara sokağa çıkmaları hatta yaşayabilmeleri için de ehliyet verelim. Ehliyeti olmayanın yaşama hakkı olmasın?
    Böyle saçmalık olmaz. Herkes nerede nasıl davranacağını bilecek. Yasaklama ile çözüme gidilmediğini hala insanların öğrenememesi üzücü. İstediğiniz kadar yasak koyun hiçbir zaman istediğiniz seviyeye gelmez.
    Taksicilerin ehliyeti var mesela, plaka da alıyorlar ki bu işi yapabilsinler ama memnun olmayan büyük bir topluluk var. Ehliyet sizce de çözüm mü?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.