Şimdi Ara

İNTERNET İPTAL SÜREÇLERİ MUTLAKA OKU!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
4.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle işler sizin bahsettiğiniz kadar kolay deil ve herşeyin bi kolayı var kafanız karışmadan anlatayım hemen...
    Öncelikle başka bi servis sağlayıcıyamı geçeceksiniz ne kullanırsanız kullanın farketmez bunun 2 yolu vardır...
    1.si sancılı dönem internet sağlayıcısına başvurup iptal ettirmek istiyorum demenle başlıyo öncelikle hattını durduruyolar talebinle sonra ikna aramaları devreye giriyo ve son olarak portunun boşa çıkarılması hepsi yasal süreçtir beklemen lazım mahkemeyede başvursan biraz zaman kazanmış olursun...
    2.si belkide çoğunuzun bilmediği bir yöntem gerçekten hattının kapanmasınımı istiyosun kardeşim ara müşteri hizmetlerini öğren sözleşmen dolmuşmu kapa telefonu....Şimdi dolmuş sözleşmen ve diyelim ttnete geçmek istiyosun...Ara ttneti deki ben sizden internet hizmeti almak istiyorum ancak falancadan internet alıyorum şu anda sözleşmem dolmuş sizin tarafa geçmek istiyorum ve işlemlerimin sizin tarafınızdan yürütülmesini talep ediyorum ver evraklarını imzala sözleşmeyi onlar senin adına taşısınlar netini sen sadece öbür tarafın faturasını öde olay bu kadar bitti.3 günde işin tamam ve en seveceğiniz kısım ve bana dua edeceğiniz kısım internetiniz kesilmeden taşınsın...Sana adsl kullanıcı adın ve şifren yeni internet sağlayıcın tarafından sms olarak gelsin hattınız aktif olmuştur desin gir modem ayarlarına yaz adsl kullanıcı adını ve şifreni artık başka bi internet sağlayıcısına geçtin hiçbişeye elini sürmeden kullanmaya devam et nasıl ama...Sıkıldın sevmedin yeni internet sağlayıcını 7 gün içerisinde yasal olarak hiçbir bedel ödemeden sözleşmeyi feshet yada aktif olduğundan itibaren 7 gün içerisinde başka bi internet sağlayıcısına başvur ve evraklarını teslim et aynı şeyler hop ordasın sen hiçbişeye karışma ne eziyet çek nede çektir senin yerine taşıma işlemini yapsınlar ama unutma deneme süresi 7 iş günüdür geçerse ceza ödersin falan canınızı sıkmayayım kalın sağlıcakla...
    Bir dost...

• Bu arada kısa bi bilgi paylaşayım modeminizi sakın ha sakın reset atmadan başkasına vermeyin neden?Çünkü senin bilgiler modemde kalıyomu bu modemi adam kullanıyomu senin kullandığın kotalı modemi verdiğin adam limitsiz kullanıyo adam modemi evine götürüyo yada iş yerine sadece kablolarını takıyo ve internete giriyo farklı bi internet sağlayıcı dahi olsa adamın kullanmış olduğu kota onun paketinden gitmezzzz senin paketinden giderrrrr.Neden çünkü o modemde senin bilgilerin kayıtlıdır ve senin adına internete girmiş oluyo olay bu sen internet kullanmasan dahi kota işlediği için kotalı bi paketteysen eğer sana kota aşım bedeli çıkıyo ve ödemek zorundasınnnn.Çünkü sorumluluk tamamiyle sende yani sizlerde...Mağdur olamayın mağdur etmeyin.
    Bi kaçınız neden adsl ışığının yanmaya devam ettiğini anlamıştır umarım...Modemi resetlemediğin sürece hattın iptal olsa dahi kablon takılıysa o ışıklar yanar...
    Bir dost.

• İNTERNETTE SORUN YAŞAYANLAR VE İNTERNETİN ÇALIŞMA PROSÜDÜRLERİ

Oncelıkle bı kac konuya acıklık getırelım arkadaslar belkı okuyan olur....
    1-)Evet biri alt yapısını tt netten alıyor baska nerden alsın baya zahmetlı ıs zaten kocnet altyapısını kullanan bı kac kısı kaldı onlarda tarıh olur yakında neyse
    2-)TT nette taahutlu kampanyadan yararlandıgında suren dolunca otamatık olarak hattın durdurulur abonelıgın sona erer yalnız birideki bana gore en buyuk avantaj sozlesmen bıtse dahı aynı paket ve aynı fıyat uzerınden devam edersın hıc bı sekılde zam olmadan boyle kullanan bınlerce ınsan var ama bılmıyor nys
    3-)Sen netı nerden alırsan al bı sekılde telekom saglıyo bunu sana guzel kardesım super onlıne da gıtsen bırıyede gıtsen standart netınde sorun demek soyle bısey adamlar sana kanunen sozlesme yapınca ınternet yollamak zorunda(bunun baska yolu yok zorunlu) sana gelen ana kablo ıcınde 4 adet kablo vardır 2 sı telefona gıder 2 sı nete gıder ve bu kablolar notr dur yanı ters taktım duz taktım derdı yok(kapiş) diyelim siparişi tel.dan müşteri hizmetlerini aradın yaptırdın daha sonra gelıp sana modem varsa paketinde modemi teslim ediyolar kurulum istemişsen(ücretlidir) kurulum saglıyolar sozlesme ımzalatıyolar(kıtap gıbı okumaya omrun yetmez) ve mutlu son netın acılıyo sorun yasama kısmına sımdı geldık paralel hat kullanıyosan ev ıcınde demıyorum bınanın ıcersındekı kablolar curumusse eger(bınanın onundekı kutudan senın 3 lu fıse gelınceye kadar yanı)(kımse fıber kablo cururmu demesın fıberden bahseden olmadı) yada hat degerlerın bı sebepten karısmıssa yada splınter cıhazın ne kadar kalıtelı olursa olsun ıcersındekı kablolarda ayrım yaparken en ufak bı temazsızlık olursa teknık olarak ınternet sana ulasmaz..............
    4-)Bıde gecmıs faturanı ınternet uzerınden takıp etmıyosan yandın demektır sen o netı hıc kullanma daha ıyı cıddıyım bu konuda ıstedıgınız ınternet saglayıcı olursa olsun takıbını yapmayacagın bır ıse bastan baslama yanı hıc bulasma....
    5-)Internet nasıl ulasır arkadaslar 10 puanlık soru ben soylemeye calısayım affınıza sıgınarak Adsl kullanıcı adın ve sıfren belırlı kodlara cevrılır modem tarafından (eger modemıne adsl kullanıcı adını ve sıfrenı dogru yazdıysan) modem bunun bılgısı dslam a(kucuk santral) gonderırır kodlayarak buna clid denır neyse santral buna tamam dogrudur dedımı tekrar gerı sınyal gonderır modemıne ve boylece adsl ısıgın yanar modemde daha sonra modem derkı e tamam ıste modem kurulumu dogru sen bıze sımdı ınternetten haber ver der ve sınyalı bu sefer bras(buyuk santral) a gonderır orasıda bakar kucuk santaral onaylamıs tamamsa bende ızın verıcem der(bilgilerinizi ip ye cevirir)yanlız pop(en buyuk santral)a gonderır ve en son bu sınyal pop lar tarafından modemınıze gonderılır ve mutlu son ınternet ısıgınız yanar....Tabı aralardakı kota nerde kontrol edılıyo ınternet saglayıcınız nerde sızın bılgılerınızı hangısınde tutuyoda onaylanıyo sınyal veya paket bılgılerınızı hangısı belırlıyo verı akısı ne sekılde saglanıyo gıbı konulara gırersek sabaha kadar cıkamayız ben kabaca anlattım affınıza sıgınarak....
    6-)Musterı hızmetlerını aradınız bı sorununuz var ama ne nedır bellı deıl bı sekılde net yok(bunun cokkkk tane sebebı vardır)neyse kabaca bı sebepten sorun var ve bakıldı ve denıldıkı hattınız aktıf...Delırdınız nasıl olur o zaman ben neden gıremıyorum yalanmı soyluyolar acaba dıye bı hıs olusur ıcınde ama yalan soyleyemez hızmet kalıtesı geregı gorusmeler kayıt altında garıbım nasıl yalan soylesın ısterse ukela bı tavırla konussun soyleyemez e sen cıldırmaya devam edıyosun alt yapı bılgılerınıze bakıldı bısey yok gayet ıyı ama net yok o adamlar sana netı saglarken senın santrale olan uzaklıgın kabloların kalıtesı gıbı sebepler hat degerlerını etkılıyo neyse cıldırmaya devam nolcak pekı sımdı bu adamlar netı yollamıyomu sana oncelıkle adsl ısıgın yanıyomu yanmıyosa bunun bı suru sebebı var adsl kullanıcı adın modeme dogru yazılmamıs olabılır kablolarda buyuk ıhtımal temazsılık kopukluk vb. gıbı sebeplerden yanmıyo kablolarını kontrol ettın splınterı degıstırdın kalıtelı olsa dahı bına ıc tesısatını kontrol ettırdın ve adsl ısıgın yanmazsa arıza kaydını olusrururlar ekıp senın haberın olmadan bınana kadar kabloları kontrol eder ve gectı dıyelım adsl ısıgın yandı e ınternet ısıgın yanmadı nıyekı nedenkı gene cıldırıyosun tabı bu arada modem ip alamıyo alamıyo işte asıl sıkıntın burda senın bu sorun ıste ınternet saglayıcından kaynaklanıyo olabılır neyse onuda bılgısayarlar uzerınden guncellerler ping olayı falan neyse bu kısımlar teknik konulardı sıkıldınız biliyorum....
    7-)He ne dıyoduk kocnet bırı adslı su anda vodafone almıs vodafone net uzerınden artık kullanılcakmıs yarı yabancılastı gecıs kısmında baya sancılı bı donem gecırıyolar yalnız arkadaslar vodafone bu bırıyı oyle bı ayaga kaldırcakkı oyle gecıyo ıcımden tt net su anda alanında tek vodafone altında kalmaz bence benım gorusum tabı adamlar buyuk yatırım yapıyomus dıye duydum bı kac yıl ıcersınde sancılı donemı zararsız atlatırsa kendı alt yapısını kurarsa fıber falan ttnet bılmıyorum nasıl bı karsılık verır belkı fıyatlarını esnetır...
    8-)Neyse uzun lafın kısası sımdı sorun yasayan herkes amır memur bılgısayarcı ogretmen web tasarımcılar telekomınıkasyonda calısanlar ısın ıcınde olan herkes bence ıse kendınden baslamalı ben ne ıstıyorum ınternet bu nasıl bısey kablo uzerınden tasınan verı alıs verısının bılgısayar uzerındekı yorumlanması dıye kabaca tarıf edebılırız bunu alırken nasıl bı sorunla karsılasırım paketmı tanımlanmaz santrallere modemmı arızalı olur kablolarmı sorun cıkarır santral cokmu uzak kalır sana zamanında modemın teslımmı edılmez ınternetın gecmı acılır bılmem neler neler...Sen o ımzayı atmadan once dusun ecdadım dusun bı daha dusun neyse attın ımzayı olan oldu 1 yıl 2 yıl sozlesme ımzaladın ıste hersey yenı baslıyo elmayı marketten aldın ısırdın ıcınden kurt cıktı goturup gerı verebılıyomusun aynen oyle hukumlerı pesınen kabul etmıssın demektır sımdı oturup bastada soyledım roman gıbı sozlesmeyı okumaya kalksan vaktın yetmez senın artık yapman gereken takıp et ablalarım abılerım kucugum buyugum hepınıze saygım sonsuz ama bası bos bırakma sor musterı hızmetlerıne ıcıne kurtmu dustu ac gene sor dogru bılgıyı vermek zorundalar ogren arastır nettende takıp et faturalarını hangı paket kac para ne zaman bıtıyo sozlesmen sana bılgısayarına program kur kotanı kendın tabıp et bılmıyosanda ac telefonu sor hızını sor hat degerlerını sor santrale ne kadar uzaksın onu sor tasınırken nasıl bı yol ızlemen lazım onu sor baska bırı uzerıne hattı devredebılırmısın onu sor aynı sabıt numara uzerınden baska ınternet alınıyomu ogren kablosuz sıfren upuzun bısey olsun kımse gıremesın kımseye soyleme en guvenılır sıfreleme turunu kullan aıle koruma programını sor ınternet vırus tarayıcınız varmı dıye sor egıtım ıcerıklı neylerınız var dıye sor gıbı gıbı gerısını sız cogaltın benım aklıma bu saatte bu kadarı gelıyo pesın pesın sor basına gelmeden sor ona gore gır ısın ıcıne bılmıyosan sozlesmeyı al kabaca oku acaba ne varmıs dıye pesınen kabullenme herseyı bu ıslerden az cok anlayana danısabılırsınız bılgıye ıhtıyacınız oldugunda hepınızın etrafında vardır boyle kısıler ve ne hak ye nede hakkını yedır cunku kımse senden daha degerlı degıl...Kırılan olduysa affola kalın saglıcakla bır dost...

• Saolasın kardeşim.Bu ttnetin işi kendisi halletmesi olayını paylaştıgın için.Sayende Vodafone.net ile uğraşmaktan kurtuldum.2 haftadır etmediğim küfür kalmamıştı.
  • ben dsmarta yeni geçtim ancak 4 mbitten yukarı hız alamıyorum ev içi tesisatım desteklemiyormuş.ttnetteyken böyle bir skıntım yoktu.7 mbite kadarda alabliyordym.bu arada daha 7 gün olmadı internetmin bağlanması o yüzden 7 gün dolmadan internetimi iptal ettrmek istiyorum.ekstradan bir ücret ödermiyim?cayma bedeli filan.
  • Hayır hiç bi bedel ödemezsin zaten faturayı insanlar çıkarmıyo sistem çıkarıyo 7.günü 1 saat geçsin sistem otomatik cayma bedelini hesaplar ve o ay içersinde faturayı basıma gönderir.
  • Ayrıca büyük ihtimal ttnetten ayrıldığın için portlarını daha uzak bi santrale taşımışlardır tekrar ttnete geçmen için pahalıda olsa kaliteli hizmet almanı tavsiye ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben de vodafone.net üzerinden aboneyim. TTnet tarifelerine baktım şu an odediğim paraya 8 mbit yerine 20 mbit ve üstüne alokonus ve tivibu mudur nedir onu veriyorlar. Şimdi TTNET'e geçmeye çalışacağım. Bu yazıları okumadan once dedim siz yapın bu geçiş işlemini cep telefonlarında öyle yapıyoruz. Sizin iptal ettirmeniz lazım dediler. Ben uğraşamam siz yapın dedim ama işe yaramadı. Ben tekrar bir arayayım bakalım ne diyecekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilinc

ben de vodafone.net üzerinden aboneyim. TTnet tarifelerine baktım şu an odediğim paraya 8 mbit yerine 20 mbit ve üstüne alokonus ve tivibu mudur nedir onu veriyorlar. Şimdi TTNET'e geçmeye çalışacağım. Bu yazıları okumadan once dedim siz yapın bu geçiş işlemini cep telefonlarında öyle yapıyoruz. Sizin iptal ettirmeniz lazım dediler. Ben uğraşamam siz yapın dedim ama işe yaramadı. Ben tekrar bir arayayım bakalım ne diyecekler.

aradım konuştum uzun uzun, ADSL den ADSL e geçiş yapılabiliyormuş. Hipernet'e geçiş yapılamıyormuş. O nedenle kapatmak için vodafone ile boğuşacağız. Ama müşteri hizmetleri bana gider başvurunuzu yaparsınız o ayrı kanaldan işler, siz vodafone'u ayrıca kapatırsınız dedi. Anlayacağınız taşıma sadece ADSL'den ADSL'ye oluyor. VDSL de olmuyormuş.

• quote:

quote:

ben de vodafone.net üzerinden aboneyim. TTnet tarifelerine baktım şu an odediğim paraya 8 mbit yerine 20 mbit ve üstüne alokonus ve tivibu mudur nedir onu veriyorlar. Şimdi TTNET'e geçmeye çalışacağım. Bu yazıları okumadan once dedim siz yapın bu geçiş işlemini cep telefonlarında öyle yapıyoruz. Sizin iptal ettirmeniz lazım dediler. Ben uğraşamam siz yapın dedim ama işe yaramadı. Ben tekrar bir arayayım bakalım ne diyecekler.

aradım konuştum uzun uzun, ADSL den ADSL e geçiş yapılabiliyormuş. Hipernet'e geçiş yapılamıyormuş. O nedenle kapatmak için vodafone ile boğuşacağız. Ama müşteri hizmetleri bana gider başvurunuzu yaparsınız o ayrı kanaldan işler, siz vodafone'u ayrıca kapatırsınız dedi. Anlayacağınız taşıma sadece ADSL'den ADSL'ye oluyor. VDSL de olmuyormuş.

evet olmaz ben gidip telekomdan başvurucam yüz yüze daha iyi oluyor oradaki adam şunu önerdi,

smile i kapattır 2 gün yasal süreç var portunuda boşaltmalarını iste eğer yapmazlarsa btl ya şikayet edeceğini söyle

port boşaldıktan sonra maksimum 2 günde biz bağlarız bağlandığına dair mesaj geldikten sonra gelip modemi al en kısa 3 gün en uzun 5 günde olur dedi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Dehşetengiz

quote:

quote:

evet olmaz ben gidip telekomdan başvurucam yüz yüze daha iyi oluyor oradaki adam şunu önerdi,

smile i kapattır 2 gün yasal süreç var portunuda boşaltmalarını iste eğer yapmazlarsa btl ya şikayet edeceğini söyle

port boşaldıktan sonra maksimum 2 günde biz bağlarız bağlandığına dair mesaj geldikten sonra gelip modemi al en kısa 3 gün en uzun 5 günde olur dedi...

Müşteri hizmetleri 68 megabit e kadar çıkabiliuorsunuz dedi. Telekom a gittim. Hayır 8 megabit dedi. Çok sinir oldum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 10 gun once ttnetten arandım ve sözleşmemin sona ereceğini ve bölgemde ttnet altyapısı kullanna dsmart net olduğunu daha ucuza oraya geçebileceğimi soylediler. bende bi sorun olmayacağını düşünürek kabul ettim. 4 gün once internetim açıldı ve kullanmaya başladım. ancak internet kullanmak nerdeyse imkansız. sürekli internet kesiliyor ve tekrar tekrar bağlanmaya çalışıyor. ve siz bu zaman zarfında internet üzerinden bi görüşme yapıyrosanız sürekli kesiliyor. müşteri hizmetlerini aradım be durumu ilettim. internetimde bi sorun olmadığı değerlerin çok ii olduğunu söylediler. splitterdan kaynaklanabilir sorun dediler ve geçiştirdiler. nerdeyse hergün 3-4 müşteri hizmetleri ile görüşüyorum ve hep aynı şey söyleniyor. ancak 3 yıldır aynı yerde ttnet kullanıyorum ve bu tür kesintilerle 2-3 ayda bir karşılaşıyordum. bu durum çok canımı sıktığı için müşteri hizmetlerini aradım ve sözleşmemin iptalini istedim. ancak blu sinema paketi seçtiğimi iptal edemeyeceklerini ilettiler. daha sonra internette biraz araştırma yapınca pek çok kişinin bu şekilde mağdyur edildiğini gördüm.
    öğrenmek istediğim ben bunu kullanamıyorum ve iptal ettirmek istiyorum. bunu nasıl yapmam gerekiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.